بسیاری از زنان به دلیل نگرانی ها یا مسئولیت هایی که در زندگی دارند در معرض اضطراب یا استرس قرار دارند. شاید برای شوهران دشوار باشد که چگونگی رفع این آسیب ها را بشناسند. وقتی که همسرتان در حال فروپاشی است و میخواهید به او کمک کنید، چندین روش وجود دارد.
-
او را در آغوش بگیرید
هر وقت که همسرتان احساس می کند دنیای او در حال فروپاشی است، احتمالا به آغوش شما نیاز دارد تا در آن احساس امنیت کند. تمام تلاش خود را بکنید تا با تماس فیزیکی به او آرامش دهید زیرا این کار به او احساس امنیت و آرامش میدهد.
-
به او اجازۀ صحبت کردن بدهید
زنان اغلب از طریق کلمات ابراز وجود می کنند. پس اگر میخواهید او احساس بهتری پیدا کند، به او اجازه دهید هرچه میخواهد حرف بزند. این به او امکان می دهد که موقعیت را تجزیه و تحلیل کرده و به سوی نتیجه حرکت کند.
-
او را مدتی به حال خود بگذارید
مدتی همسرتان را به حال خود بگذارید تا در افکار خود به بررسی بپردازد. او را تشویق کنید شنا کند یا با دوستانش به سینما برود. این کار باعث کاهش تنیدگی و ایجاد آرامش در او میشود.
-
برای همسرتان دعا کنید
هر وقت همسرتان دچار آشفتگی است با او به دعا کردن بپردازید تا توجه و دلواپسی شما باعث آرامش او شود. با او دعا کنید تا استرس از او دور شده و متوجه شود که شرایط بیرونی خارج از کنترل او هستند.
-
با هم ریلکس کنید
هر وقت همسرتان دچار آشفتگی است تمام تلاش تان را بکنید تا با هم و همزمان به استراحت بپردازید تا او دوباره آرامش خود را به دست آورده و احساساتش آرام بگیرد. میتوانید روی مبل لم دهید و تلویزیون تماشا کنید، یا با هم پیاده روی سبک کنید تا استرس او کاهش یابد.
-
گوش دهید
رویکرد اکثر مردان به یک مشکل، تلاش برای حل آن است. این مسئله می تواند در مواقعی که یک زن در کشمکش با یک مسئله است باعث عدم امنیت در او شود. به جای اینکه یک راه حل پیشنهاد کنید، فقط گوش دهید و به او اجازه دهید خود را تخلیه کند و سعی نکنید راه حلی برای مشکل به او بگویید.
-
از مشاوره تخصصی استفاده کنید
ممکن است همسر شما نیاز به مشاوره با یک متخصص داشته باشد تا بتواند احساسات خود را شناخته و طریقۀ رسیدن به راه حل درست را بشناسد. هر چند شما او را راهنمایی می کنید اما یک متخصص می تواند به همسرتان تکنیک هایی را بیاموزد تا او بتواند احساسات خود را کنترل کرده و در مقابله با چالش های مختلف، مستاصل نشود.
اگر همسرتان نیاز به مشاوره با یک متخصص برای کنترل احساسات و نگرانی های خود دارد، یک روانشناس خوب می تواند به او کمک کند.
-
به او کمک کنید دچار تحلیل رفتگی نشود
اگر متوجه شدید همسرتان در اول هفته علایمی از اضطراب یا بدخلقی دارد، با قبول برخی از مسئولیت های او مانع از فرسودگی او شوید. به او کمک کنید که استراحت کند. از او بخواهید روزی یک ساعت به خود اختصاص دهد. ظرف ها را خودتان بشویید تا قبل از اینکه بیشتر دچار استرس شود به او کمک کرده باشید.
- او را تشویق کنید
تشویق همسرتان می تواند چشم انداز او را نسبت به مشکلاتش عوض کند و این می تواند به او کمک کند احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد. ممکن است او در حال تقلا برای مدیریت تمامی مسئولیت هایش باشد، اما او ارزش خود را زمانی درک خواهد کرد که به او بگویید چقدر به تلاش های او برای مدیریت خانه ارج مینهید.
-
سفر کنید
ممکن است همسر شما به خاطر شغلش یا مسائل خانوادگی دچار استرس باشد. بنابراین، لازم است به سفر بروید تا از این فضا دور شوید. میتوانید از شهر دور شوید و از شلوغی دوری کنید. میتوانید در طول کنار ساحل یا در جنگل قدم بزنید. به تیمار همسرتان پرداخته و بگذارید احساس کند دارید او را در یک محیط آرامش بخش لوس میکنید زیرا این به بازیابی توان روحی او کمک میکند.
-
برای همسرتان هدیه بخرید
با خرید هدیه ای که روز خوبی برای همسرتان به ارمغان می آورد کاری کنید که او دوباره خود را پیدا کند. میتوانید جواهرات یا لباسی برای او بخرید که باعث شود احساس دوست داشته شدن به او دست دهد.
-
یک روز کامل مرخصی بگیرید
همسرتان را تشویق کنید یک روز از کار یا مسئولیت های خانه داری مرخصی بگیرد تا بتواند احساساتش را دوباره بازیابی کند. از این شرایط روزمره یک قدم دور شوید تا او بتواند دوباره خود را پیدا کند.
روش های موثر برای از بین بردن استرس زندگی مشترک
زندگی مشترک به دلیل مسئولیتهای فراوانی که دارد، میتواند استرس و مشغله فکری بسیاری برای فرد به وجود آورد. داشتن استرس و اضطراب زیاد هم از طرفی میتواند روی کیفیت روابط زناشویی تاثیر بگذارد. اما آیا راهی برای کاهش این استرس در زندگی وجود دارد؟ ازجمله راهکارهای کاهش استرس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سعی کنید با همسر خود صریح و رک صحبت کنید، شاید صاف و ساده بودن شما بتواند از پیچیده شدن مسائل جلوگیری کند.
- به هیچ عنوان استرس را به حال خود رها نکنید، سعی کنی هرچه سریعتر نسبت به بهبود اوضاع خود اقدام کنید. استرس و اضطراب زیاد میتواند به روی سلامت قلب و دیگر اعضای بدن هم تاثیرگذار باشد.
- واکنشهای تند در کنار رفتارهای عاشقانه و عاطفی میتواند طرف مقابل شما را بیشتر دچار استرس و تشویش کند.
- به همسر خود در از بین بردن استرسی که دارد کمک کنید. گاهی با صحبت کردن، دوش آبگرم، نوشیدنی دلچسب و… میتوان آرامش را به فرد برگرداند.
- با او مهربان باشید و از تمسخر کردن فرد مقابلتان بپرهیزید.
- به هیچ عنوان دنبال مقصر نباشید، ابتدا سعی کنید مشکلات و منبع استرس را شناسایی کنید.
- از ابراز علاقه به همسر خود نترسید. سعی کنید با او رفتار عاشقانه و محبت آمیز داشته باشد.
- داشتن یک رابطه جنسی گرم و لذت بخش میتواند استرس و اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد.
- ورزش کنید، هیچ چیزی بهتر از ورزش نمیتواند در کاهش استرس و اضطراب فرد تاثیرگذار باشد.
تاثیر استرس بر روابط زناشویی چیست؟
بسیاری از پزشکان، استرس و اضطراب را بلای جان و قاتل روابط زناشویی میدانند. زوجین برای داشتن یک رابطه جنسی رضایت بخش و ایدهآل، باید آرامش لازم را داشته باشند. در غیراینصورت به هیچ عنوان نمیتوانند از رابطه جنسی خود لذت ببرند. در بسیاری از مواقع فرد از جانب محیط کار، خانواده و… دچار استرس و اضطراب بسیار بالایی میشود. همین موضوع میتواند به عاملی در کاهش میل جنسی زوجین تبدیل شود.
در حال حاضر عواملی چون مشکلات خانوادگی، مشکلات کاری، طلاق، اختلاف، شغل جدید، از دست دادن شغل قبلی، بیماری، بازنشستگی، بچه دار شدن و… میتوانند استرس زیادی را در فرد به وجود آورد. سعی کنید برای داشتن یک رابطه جنسی با ثبات، یک زندگی مشترک خوب منبع استرس را پیدا کنید و همواره به دنبال کاهش و رفع این استرس باشید. اگر خودتان نتوانستید نسبت به این موضوع کاری انجام دهید، بهتر است از یک مشاوره یا روانشناس کمک بگیرید.
استرس بر زندگی مشترک چقدر تاثیرگذار است؟
رابطه زناشویی یکی از پایههای اصلی زندگی زوجین است. داشتن استرس و اضطراب این رابطه را دچار چالشها و تنشهای بسیاری میکند، قطعا رابطهای که تنش بسیاری در آن وجود داشته باشد نمیتواند یک رابطه پایدار و با ثبات باشد. زوجین در زندگی مشترک باید به رابطه زناشویی خود توجه ویژهای داشته باشند. داشتن استرس و اضطراب، فکر پرمشغله و… میتواند باعث عدم تحریک زوجین و سردی آنها نسبت به یکدیگر شود. برای اینکه این میزان استرس نتواند در زندگی شما تاثیرگذار باشد، لازم است که آن را مدیریت کنید.
متاسفانه بخش بیشتر مشکلات زوجین به دلیل عدم توانایی در کنترل این استرس و اضطراب است. رابطه صمیمی بین زوجین میتواند به داشتن یک زندگی مشترک و آرام کمک بسیاری کند. بهترین راه کار در این زمان صحبت کردن است. سعی کنید در رابطه با مشکل ایجاد شده صحبت کنید، برخی مواقع عصبانیت همسر شما مانع صحبت کردن درباره آن موضوع میشود.
استرس بچه دار شدن در زوجین
چرا زوجین باید در رابطه با بچهدار شدن استرس داشته باشند؟ آیا زوجین توانایی قبول مسئولیت را ندارند؟ آیا از نگهداری بچه میترسند؟ صدها سوال دیگر درباره استرس بچهدار شدن زوجین وجود دارد که شاید برای بسیاری از افراد بی پاسخ مانده باشد. در این رابطه باید بگوییم که اگر قصد دارید تا یک عضو جدید را وارد خانواده دو نفره خود کنید، لازم است ریشه ترسها و استرسهای خود را بیابید و سپس با درمان آنها به داشتن یک زندگی آرام کمک کنید. اگر بتوانید این ترسها را به صورت عمقی درمان کنید، میتوانید نسبت به تصمیمی که گرفتهاید مصممتر باشید. اما علل و ریشه ترس از بچهدار شدن چه میتواند باشد؟
- تغییر سبک زندگی مردم باعث شده تا تمایل به فرزندآوری کاهش پیدا کند. شهرنشین شدن و افزایش هزینه زندگی موجب میشود تا کمتر کسی به بچهدار شدن فکر کند.
- زوجینی که تازه زندگی مشترک خود را آغاز کردهاند ممکن است تا پنج سال اول زندگی خود، با یکدیگر اختلاف نظرهایی داشته باشند. اما بعد از گذشت مدتی که بیشتر با هم آشنا میشوند و به خصوصیات اخلاقی هم پی میبرند، میتوانند راحتتر در اختلاف نظرها با همدیگر کنار بیایند. به مرور زمان که شناخت نسبت به یکدیگر بیشتر میشود، تنشها و اختلاف نظرها کمتر خواهد شد.
- نداشتن امنیت شغلی و حقوق و درآمد مناسب، باعث میشود تا زوجین تمایلی به فرزندآوری نداشته باشند.
- شاغل بودن خانم و ترس و استرس به دلیل از دست دادن شغل میتواند خود دلیلی بر عدم تمایل زنان به فرزندآوری باشد.
منبع: banooyeshahr.com