نوروتراپی چیست؟ آشنایی با روش های نوروتراپی و نوروفیدبک

توسط علی قائم‌مقامی
این مقاله توسط علی قائم‌مقامی ترجمه شده است.

نوروتراپی مجموعه ای از روش های درمانی نوروفیزولوژیک مبتنی بر تکنیک های اصلاح عملکرد مغز است. این تکنیک ها شامل روش های نوروفیدبک، بیوفیدبک، تحریک الکتریکی فراجمجمه ای و تحریک های مغناطیسی فراجمجمه ای است. در واقع نوروتراپی مجموعه ای از روش های درمانی غیرتهاجمی با هدف اصلاح عملکرد مغز است.

مغز ما فرمانده بلامنازع حیات ذهنی و روانی است. زمانی که دچار اختلالاتی چون نقص توجه، اضطراب، افسردگی، مشکلات خواب و نقایص شناختی می شویم در واقع مغز ما از عملکرد نرمال خود خارج شده است و این بدکارکردی مغز مشکلات روانی و ذهنی گفته شده را ایجاد می کند. در واقع این مغز ما است که مضطرب، افسرده، پرخور، بی توجه و یا تکانشگر می شود.

نورتراپی روش درمانی است که برای بهبود اختلالات ذهنی و روانی و افزایش کارآیی ما، مستقیم و بی واسطه سراغ خود مغز می رود و با تمرینهای خاص و روشمند، مغز را از حالت غیر طبیعی به حالت عملکرد طبیعی بر می گرداند.

فهرست مطالب
  • انواع نوروتراپی

    هفت نوع نوروتراپی برای درمان شرایط مختلف وجود دارد: 

    1. نوروفیدبک فرکانس/قدرت
    2. نوروفیدبک بالقوه کورتیکال آهسته (SCP-NF)
    3. سیستم نوروفیدبک کم انرژی (LENS)
    4. نوروفیدبک هموآنسفالوگرافی (HEG).
    5. نوروفیدبک زنده با امتیاز Z
    6. توموگرافی الکترومغناطیسی با وضوح پایین (LORETA)
    7. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI)

    نوع نوروتراپی توصیه شده بستگی به شرایط یا علائم مراجعه کننده دارد.

    نوروتراپی چیست

    نوروتراپی به عنوان یک روش درمانی روانشناسی

    روش های درمانی متعددی برای درمان مشکلات روانی ایجاد شده است مانند انواع متدهای رواندرمانی و دارودرمانی.

    در این روش ها هدف درمانی تغییر شناخت و ذهنیت فرد، رفتار یا تغییرات بیوشیمیایی مغز است. در نوروتراپی اما هدف اولیه و اصلی اصلاح عملکرد مغز به شیوه ای کاملا طبیعی و غیرتهاجمی است. پیشرفت دانش ما در مورد عملکرد مغز و همچنین پیشرفت روش های تکنولوژیک حوزه پزشکی این هدف را برای ما فراهم آورده است.

    نوروتراپی بر اساس این آموزه علمی بنا نهاده شده است که مغز می تواند تغییر کند. به راستی هم چینین است. مغز اندام یادگیرنده وجود انسان است. مغز می تواند تغییر کند و این اصل و اساس تمامی درمان ها است. همچنین مغز ما می تواند یاد بگیرد. تغییر ذهنیت و شناخت و یا رفتار بتبع تغییر مغز می تواند اتفاق بیفتد. نوروتراپی بطور مستقیم از طریق فرایند یادگیری و انعطاف پذیری مغز می تواند در درمان اختلال های روانی و ذهنی به ما کم کند.

    پزشک خوب به شما کمک میکند بهترین روانشناسان را در کوتاه‌ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید
    رزرو آنلاین نوبت

     

    عوارض نوروتراپی

    نوروتراپی یکی از روش‌های درمانی است که تا به امروزه هنوز عارضه خاص و شدیدی نداشته است. این روش درمانی همانند دیگر روش‌های درمانی، عوارض خفیفی دارد. استفاده از داروهایی خاص در زمان نوروتراپی نمی‌تواند خطر و مشکلی را برای شما همراه داشته باشد، از این رو می‌توان گفت که با داروی خاصی تداخل نخواهد داشت.
    ممکن است زمانی که درمان خود را آغاز می‌کنید، درد و سوزش شدیدی در ناحیه‌ای که الکترود وصل شده است احساس کنید. اما این عارضه کوتاه مدت بوده و بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی از بین خواهند رفت.
    عوارض بسیار خفیف در جلسات درمانی ممکن است برای فرد ایجاد شود که در کوتاه‌ترین زمان ممکن از بین خواهد رفت. سوزش پوست سر، خارش، سردرد و… از عوارضی هستند که در زمان وصل الکترود برای فرد ایجاد خواهد شد. 

    روش درمانی نوروتراپی ممکن است عوارض بسیار نادر دیگری چون حالت تهوع و استفراغ، منقبض شدن عضلات صورت، درد خفیف، اختلال در خواب، مشکلات شنوایی و….. را در بر داشته باشد. این عوارض بسیار نادر هستند و در کمتر مواقعی برای فرد ایجاد می‌شود. 

     

    فواید نوروتراپی

    مزایا و فواید نوروتراپی به پروسه درمان شما و شرایط جسمی بیمار بستگی دارد. مزایایی که معمولا ذکر می‌شود شامل تقویت حافظه و تمرکز، کاهش تکانشگری و اضطراب، وضوح ذهنی بهتر و خواب آرام تر است. نوروتراپی حتی ممکن است میل به مواد اعتیاد آور را کاهش دهد و هوس ترک را تسکین دهد.
    اما برخی از مزایای نوروتراپی آن را نسبت به دیگر روش‌ها متمایز کرده است:

     

    • این روش یک روش کاملا غیر‌تهاجمی است. نوروتراپی فقط شامل قرار دادن الکترود روی پوست سر برای نظارت بر فعالیت مغز شما است. الکترودها فقط آنچه را که در مغز شما اتفاق می‌افتد می‌خوانند. آن‌ها هیچ نوع سیگنالی را به مغز شما منتقل نمی‌کنند.
    • اثرات طولانی مدت را ارائه می‌دهد. مروری بر مطالعات منتشر شده در روان‌پزشکی کودک و نوجوان اروپایی، نشان می‌دهد که اثرات نوروتراپی پس از توقف خود آموزش، به‌ویژه در میان کودکان مبتلا به ADHD، مدت‌ها باقی می‌ماند.
    • این روش درمانی هیچ عوارض جانبی ایجاد نمی‌کند. داروها پتانسیل ایجاد عوارض جانبی را دارند که می‌تواند به چالش موجود کمک کند. با این حال، نوروتراپی هیچ عارضه جانبی شناخته شده‌ای ایجاد نمی‌کند.

    هدف از انجام نوروتراپی می‌تواند بهبود عملکرد مغز باشد. این روش درمانی همانطور که می‌تواند عوارض بسیار کمی برای بدن داشته باشد، می‌تواند با مزایای بسیاری هم همراه باشد. ازجمله مزایای این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • از بین بردن عادت‌های بد 
    • تقویت انگیزه
    • افزایش انرژی در انجام کارها 
    • تسکین استرس و مدیریت اضطراب 
    • بهبود خلق و خو و انعطاف‌پذیری 
    • بهبود توجه و تمرکز 
    • بهبود عملکرد شناختی و یادگیری 
    • از بین بردن فوبیا و ترس

     

    میزان اثربخشی نوروتراپی

    تحقیقات نشان داده است که نوروتراپی می‌تواند یک درمان موثر برای تعدادی از شرایط باشد. در ادامه اطلاعات بیشتری در رابطه با اثربخشی این روش به دست می‌آورید. 

    ADHD: تحقیقات نشان داده است که نوروتراپی حالتی از توجه آرام را القا می‌کند و به طور قابل مقایسه با داروهای ADHD عمل می‌کند. آکادمی اطفال آمریکا نوروتراپی را به عنوان مداخله “سطح ۱ بهترین حمایت” برای رفتارهای توجه و بیش فعالی، همتراز با دارو نامید. .

    اعتیاد: طبق یک بررسی جامع منتشر شده در سال ۲۰۱۶، نوروفیدبک ممکن است نتایج مثبتی را برای افرادی که به کوکائین، الکل و بازی‌های رایانه‌ای معتاد هستند ارائه دهد. حتی ممکن است هوس غذایی را کاهش دهد.

    اضطراب و افسردگی: یک مطالعه نشان داد که پس از ۳۰ جلسه نوروتراپی و آموزش تغییر ضربان قلب، ۵۷ درصد از افراد مبتلا به اضطراب شدید و ۴۵ درصد از افراد مبتلا به افسردگی شدید، فعالیت مغزی طبیعی داشتند.

    ASD: چند گزارش علمی نشان می‌دهد که نوروتراپی می‌تواند رفتارهای مرتبط با ASD مانند تحریک، طغیان‌های عاطفی و رفتارهای تشریفاتی را بهبود بخشد.

    میگرن: در یک مطالعه در سال ۲۰۱۰، ۶۲ درصد از شرکت کنندگانی که از نوروتراپی استفاده می‌کردند، بهبود عمده یا کلی در میگرن خود را گزارش کردند.

    PTSD: یک مطالعه کنترل شده نشان داد که ۲۴ جلسه نوروتراپی به طور قابل توجهی علائم PTSD را کاهش می‌دهد. مطالعات دیگر نشان می‌دهد که نوروفیدبک عملکرد اجرایی را بهبود می‌بخشد و مصرف دارو را کاهش می‌دهد. البته تحقیقات بیشتری برای تأیید این یافته‌ها مورد نیاز است.

    نوروتراپی می‌تواند به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد، اما زمانی که به عنوان مکمل رویکردهای درمانی سنتی (مانند درمان شناختی رفتاری) استفاده شود، موثرتر است.

     

    رویکردهای نوروتراپی

    به صورت کلی دو رویکرد و روش در نوروتراپی وجود دارد. در ادامه به معرفی این رویکردها می پردازیم:

    نوروفیدبک

    در رویکرد اول به فرد آموزش داده می شود که بر امواج مغزی خود مسلط شود. این روش نوروفیدبک نامیده میشود. در نورووفیدبک مراجع یاد می گیرد که می تواند بر قدرت و توان باندهای فرکانسی مغز خود که مرتبط با شرایط اختلال فرد است تسلط به دست بیاورد.

    پژوهش ها نشان می دهد که قدرت امواج مغزی در اختلال هایی چون نقص توجه – بیش فعالی، اضطراب و افسردگی دچار نابهنجاری شده است و این بمعنی این است که مغز مراجع بی توجه، مضطرب و یا افسرده شده است. نوروفیدبک که یک روش غیر تهاجمی است این امکان را به مراجع می دهد که با قدرت خود مغز، بر این نابهنجاری در امواج مغزی پیروز شود و امواج مغزی را به حالت طبیعی و نرمال برگرداند. این فرایند، از طریق شرطی سازی عامل و بوسیله تکنولوژی های پیشرفته صورت می گیرد. نتیجه پژوهش ها نشان می دهد که درمان نوروفیدبک، به عنوان یک درمان مکمل، در بهبود اختلال های نظیر نقص توجه – بیش فعالی، اختلال یادگیری، اضطراب، افسردگی های خفیف، دردهای مزمن، مشکلات در خواب و مشکلات شناختی نظیر حافظه بسیار موثر است.

    مطلب جامع نوروفیدبک

    نوروتراپی

    روش تحریک مغز یا tDCS

    رویکرد دوم در نوروتراپی tDCS یا trans cranial Direct Current Stimulation مجموعه ای از روش های تحریک مغز است که شامل تحریک مغناطیسی و تحریک الکتریکی فراجمجمه ای است.

    تحریک الکتریکی جریان مستقیم فراجمجه ای یک تکنیک غیر تهاجمی تحریک مغز است که بر اساس کاربرد جریان ضعیف، مستقیم از روی جمجمه می باشد. بدینوسیله سبب تغییر فعالیت مغز و القاء نوروپلاستیستی بر اساس نوع مونتاژ و پارامترهای تحریک می شود. این تکنیک بطور فزاینده ای در درمان برخی از اختلالات روانپزشکی و نورولوژیکی از جمله افسردگی، نقایص شناختی، اضطراب، میگرن، نقص توجه – بیش فعالی و دردهای مزمن استفاده شده است. جریانی که در اختلال تحریک الکتریکی به مغز داده می شود بسیار ضعیف و زیر آستانه تحریک نورون می باشد و پژوهش ها نشان داده اند که این روش ایمن و بی خطر است.

    نوروتراپی

    موارد درمانی نوروتراپی

    منابع و پژوهش های علمی و همچنین تجارب بالینی نشان داده اند که نوروتراپی در درمان

    می تواند روش درمانی پربازده و بی خطری باشد.

    ‌‌‌

    اگر نیاز به مشاوره حضوری، تلفنی یا آنلاین دارید روی دکمه زیر کلیک کنید
    رزرو آنلاین نوبت از نوروتراپیست

     

    تکنیک نوروتراپی

    در طول یک جلسه نوروتراپی معمولی، روی یک صندلی با الکترودهای روی پوست سر می‌نشینید. این روش کاملا بدون درد است. این روش درمانی شبیه به استفاده پزشک از گوشی پزشکی برای گوش دادن به ضربان قلب شما است. پزشک از طریق برخی از فعالیت‌های ساده راهنمایی می‌کند در حالی که EEG تکانه‌های الکتریکی را در مغز ثبت می‌کند. بسته به برنامه درمانی مراجعه کننده، ممکن است از بیمار خواسته شود که تصاویر را روی صفحه تماشا کند، یک بازی ویدیویی انجام دهد یا به موسیقی گوش دهد.

    الکترودها بازخورد صوتی و بصری فوری در مورد فعالیت مغز شما ارائه می‌دهند. برای مثال، اگر در حال تماشای تصاویر روی صفحه هستید، زمانی که مغز شما الگوهای امواج مغزی مطلوبی تولید کند، صفحه نمایش روشن‌تر می‌شود. هنگامی که الگوهای امواج مغزی هماهنگ کمتری تولید می‌کند، صفحه نمایش کم نور می‌شود.

    این بازخورد فوری به مغز شما کمک می‌کند تا یاد بگیرد که برای روشن‌تر کردن صفحه نمایش چه کاری باید انجام دهد. با گذشت زمان، مغز شما متوجه می‌شود که چگونه الگوهای امواج مغزی مورد نظر را ایجاد و حفظ کند. (تولید امواج ناخواسته را به حداقل برساند) که صفحه نمایش را روشن نگه می‌دارد.

    یک جلسه نوروتراپی معمولا بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول می‌کشد. نوروتراپی استاندارد معمولاً شامل ۳۰ تا ۴۰ جلسه است. تعداد جلسات مورد نیاز یک فرد متفاوت است، اما به ندرت پیش می‌آید که فردی به بیش از ۴۰ جلسه نیاز داشته باشد.
    تکنیک‌های آموخته‌شده در نوروتراپی را می‌توان زمانی که مشغول فعالیت‌های عادی و روزمره در محل کار، مدرسه یا خانه هستید، به کار برد. این تمرین به شما کمک می‌کند مغز خود را آموزش دهید تا در محیط‌هایی که بیشتر وقت خود را سپری می‌کنید، به شیوه‌ای سالم‌تر پاسخ دهد.

     

    مطالعه بیشتر: نوروفیدبک و بیش فعالی | آیا نوروفیدبک درمان قطعی بیش فعالی است؟

    در صورتی که به یکی از این مشکلات دچار هستید می توانید با مراجعه به صفحه نوروتراپیست در تهران یا سایر شهرهای ایران در سایت پزشک خوب مراجعه و از روانشناسان مجرب آن وقت رزرو نمایید.

    نظر یک کاربر در مورد تجربه نوروتراپی

    نظر یک کاربر در مورد تجربه نوروتراپی

    البته موارد ذکر شده همه کاربردهای نوروتراپی نیست.

    نوروتراپی همچنین می تواند به انسان های با عملکرد نرمال کمک کند تا توانایی های شناختی (توجه، تمرکز، گوش به زنگی، سرعت پردازش، حافظه کوتاه مدت و بلندمدت)، هیجانی(مدیریت استرس، خودنظارتی، روش های کارآمد خود آرام سازی و ….) خود را ارتقاء بدهند. احتمالاً این خبر هیجان انگیزی برای یک مدیر، ورزشکار، مدرس و یا یک موسیقیدان خواهد بود.

     

    تعداد جلسات و هزینه نوروتراپی و نوروفیدبک

    با توجه به اینکه روش نوروتراپی مورد استفاده چه روشی باشد، هزینه ها متفاوت است. روش های معمول نوروتراپی شامل نوروفیدبک و tDCS و TMS است.

    هزینه دقیق و تعداد جلسات نوروتراپی بعد از مشخص شدن نتیجه نقشه مغزی قابل محاسبه هست.

    به طور معمول برای بزرگسالان ۱۵ تا ۲۰ جلسه و حداکثر ۳۰ جلسه نیاز هست.

    هزینه جلسات نوروفیدبک به شکل حدودی جلسه ای ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان در سال ۹۷ در تهران بوده است.

    هزینه جلسات tDCS به شکل حدودی جلسه ای ۷۰ تا ۱۳۰ هزار تومان در سال ۹۷ در تهران بوده است.

    در صورتی که میخواهید هزینه دقیق تر را بدانید می توانید اطلاعات تکمیلی را از صفحه متخصصان نوروتراپی در تهران یا سایر شهرها در سایت پزشک خوب دریافت کنید.

     

    سوالات متداول 

    •  آیا نوروتراپی انواع مختلفی دارد؟
    • نوروتراپی دارای دو نوع نوروتراپی مبتنی بر تحریک مغز و نوروتراپی مبتنی بر یادگیری و آموزش. 
    • در نوروتراپی از چه روش‌ها و تکنیک‌هایی استفاده می‌شود؟
    • در نوروتراپی از تکنیک‌های نوروفیدبک، نقشه برداری مغزی و TDCS استفاده می‌کنند. 
    • هرجلسه نوروتراپی چقدر طول می‌کشد؟
    • هر جلسه نوروتراپی حدود ۴۵ دقیقه است و در هر هفته حدود ۵ بار برگزار می‌شود. 
    • کدام دسته از افراد نمی‌توانند از این روش برای درمان استفاده کنند؟
    • افرادی که باطری قلب دارند یا در بدن، سر و گوش آن‌ها فلز استفاده شده است قطعا نمی‌توانند گزینه مناسبی باشند. 

     

    تهیه و تنظیم : علی یعقوبی (نوروتراپیست و روانشناس شناختی)

     

    پزشک خوب، سامانه آنلاین رزرو اینترنتی نوبت از روانشناسان و روانپزشکان و سایر تخصص های پزشکی است که به شما کمک می‌کند بهترین متخصصان را در کوتاه ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کرده و وقت خود را به صورت “آنلاین” رزرو نمایید.

    پرسش و پاسخ

    پزشک خوب، نظرتان را درباره این مقاله بگویید یا سوالاتتان را بپرسید، متخصصان ما در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ می‌دهند.

    حسین آذر ۱, ۱۴۰۲ - ۶:۲۴ ب٫ظ

    سلام آیا برای رفع مشکلات جنسی مثل زود انزالی که به ذهن بستگی داره هم کاربرد داره؟

    پاسخ
    محمد آبان ۲۵, ۱۴۰۲ - ۱:۴۳ ب٫ظ

    مطلب خوبی بود

    پاسخ
    ماهان مهر ۳۰, ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۴ ب٫ظ

    سلام من خودم دچارADHDنیستم ولی از اون رنج میبرم.
    این روش که در دسترس من نیست امیدوارم یه روز همه بتونن با استفادا از این روش ها وحتی روش های بهتری خودشون رو درمان کنن.

    پاسخ
    لیدا شهریور ۱, ۱۴۰۲ - ۹:۰۹ ق٫ظ

    سلام نورتراپی برای معتاد به هر ویین جواب میده؟

    پاسخ
    ناشناس مهر ۲۸, ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ ب٫ظ

    درودبرشما بله جواب میده به شرطی که درکنارش یک روانکاو و یک پزشک ترک اعتیاد هم باشه

    پاسخ
    احد هدایتی خرداد ۸, ۱۴۰۲ - ۱:۱۳ ق٫ظ

    با سلام
    آیا برای افراد بزرگسال مبتلا به اوتیسم نیز موثر است در صورت جواب مثبت آیا شخصا در این مورد تجربه ای داشته اید تا چه حدی ؟

    پاسخ
    سعید بهمن ۱۰, ۱۴۰۱ - ۹:۲۸ ق٫ظ

    آیا افراد ناشنوا ی کاشت حلزون شده میتونند از نورو تراپی استفاده کنند

    پاسخ
    محمد رضا اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۷ ب٫ظ

    سلام ببخشید من پسرم میگرن داره وکمی سرگیجه دارهآیا نوروتراپی براش خوب هست وچند جلسه باید انجام بدهد تا خوب بشه

    پاسخ
    ناشناس خرداد ۸, ۱۴۰۲ - ۸:۴۱ ب٫ظ

    سلام
    بله برای میگرن خوب است اما بهتره جایی بروید که سنسورهای مخصوص میگرن را داشته باشند

    پاسخ
    ناشناس مهر ۲۸, ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۹ ب٫ظ

    درود برشما باید دکتر نورو فیدبک ببیند قطعا بی تاثیر نخواهد بود

    پاسخ
    حسین کمالی اسفند ۲۰, ۱۴۰۰ - ۷:۳۷ ب٫ظ

    با سلام خدمت شما من جوانی بیست ساله هستم و مشکل گیجی وام شدن حافظه وذهن.دارم و حواس پرتی شدید دارم آیا نوروتراپی تاثیری داره یا خیر ممنون میشم راهنمایی ام کنید

    پاسخ
    زینب آذر ۲۱, ۱۴۰۰ - ۱:۴۹ ب٫ظ

    برای تاخیر گفتارهم مناسب هست کودک ۳نیم ساله

    پاسخ
    محمد صنقری دی ۳۰, ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۸ ب٫ظ

    خیر به هیچ وجه

    پاسخ
    Saaeed مهر ۲۰, ۱۴۰۰ - ۶:۲۹ ب٫ظ

    سلام برای اختلال بینایی هم موثره‌؟من هرجا رفتم چشم پزشکی گفتن دستگاه هیچی نشون نمیده‌ و عصبی هستش‌

    پاسخ
    مهسا مرداد ۲۴, ۱۴۰۰ - ۱:۲۱ ب٫ظ

    سلام.برای لکنت زبان کودکان هم موثره؟؟؟؟

    پاسخ
    ناشناس مرداد ۱۵, ۱۴۰۰ - ۷:۴۷ ق٫ظ

    سلام عالی بود

    پاسخ
    محمد رضا اسفند ۲۳, ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲ ب٫ظ

    سلام وقتتون بخیر برای وسواس فکری اخلالات فکری و پانیک خوب است

    پاسخ
    میترا سیفان اردیبهشت ۷, ۱۴۰۰ - ۰:۰۳ ق٫ظ

    سلام، بله کارامد هست.

    پاسخ
    محمدرضا ب بهمن ۲۸, ۱۳۹۹ - ۴:۲۷ ب٫ظ

    نورتراپی اضطراب رو برای همیشه درمان میکنه؟

    پاسخ
    رضا ب بهمن ۲۸, ۱۳۹۹ - ۴:۲۶ ب٫ظ

    من به خاطر اضطرابم ونلافکسین۷۵ و پاروکسیتین ۲۰مصرف میکنم. آیا با نورتراپی میتونم برای همیشه از شر این اضطراب خلاص شم.مرسی

    پاسخ
    فرزانه بهمن ۸, ۱۳۹۹ - ۳:۱۱ ق٫ظ

    سلام ایا اختلال دو قطبی با نوروفیدبک درمان میشه ?

    پاسخ
    بهرام بهمن ۴, ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱ ب٫ظ

    با سلام
    ایا این روش برای وسواس فکری هم کارایی داره؟

    پاسخ
    میترا سیفان بهمن ۱۴, ۱۳۹۹ - ۹:۳۹ ق٫ظ

    سلام، بله.

    پاسخ
    Eli دی ۱, ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۸ ب٫ظ

    سلام، در فردی با ۳۲ سال سن که دچار عارضه ی سکته مغزی شده و رگ ها بصورت مادرزادی آنوریسم داشته اند این روش مفید است؟!
    شخص داری حرکت در یک سمت خود بوده است و در سمت مقابل مختصری حرکت دارد

    پاسخ
    بی نام آذر ۱۸, ۱۳۹۹ - ۰:۳۶ ق٫ظ

    سلام . ایا نیازی به کوتاهی مو هست برای نوروتراپی ؟؟ یا اگر ضرورتی نیست کوتاهی مو روند درمانو بهتر میکنه ؟؟ در خصوص اختلال بای پولار و بولیمیا

    پاسخ
    میترا سیفان آذر ۱۹, ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۳ ق٫ظ

    سلام، در اکثر موارد خیر نیازی نیست.

    پاسخ
    صبا آذر ۱۶, ۱۳۹۹ - ۳:۲۲ ب٫ظ

    من نوروتراپی رو شروع کردم و کاااامل متوجه روند مثبتش تو زندگیم میشم عاااالیه من به شدت اضطراب داشتم و واقعا زندگیم نابود شده بود اما الان انرژی مثبت کل مغزمو فرا گرفته و حس میکنم تازه دارم زندگی میکنم

    پاسخ
    میترا سیفان آذر ۱۷, ۱۳۹۹ - ۹:۳۳ ب٫ظ

    سلام. سپاس از بیان تجربه‌تون. خداروشکر که این روش کمک‌کننده بوده.

    پاسخ
    مریم شهریور ۲۳, ۱۳۹۹ - ۱:۱۸ ب٫ظ

    سلام… هزینه نوروتراپی امسال حدودا چقدره؟

    پاسخ
    رویا مهر ۱۸, ۱۴۰۲ - ۵:۰۲ ب٫ظ

    سلام…برادر من برای ۵جلسه نیم ساعت در تهران مبلغ۳میلیون و پانصد هزار تومان داده

    پاسخ
    معصومی شهریور ۴, ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳ ب٫ظ

    سلام ببخشید میشه نوروتراپی درخانه انجام داد

    پاسخ
    میترا سیفان شهریور ۷, ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۸ ب٫ظ

    سلام، خیر نیاز به مراجعه به متخصص هست

    پاسخ
    شهلا مرداد ۱۲, ۱۳۹۹ - ۴:۰۵ ب٫ظ

    سلام ایا برای بیماری سی پی خفیف هم جواب میده دختر ۴ساله ی من این مشکل رو داره

    پاسخ
    میترا سیفان مرداد ۱۴, ۱۳۹۹ - ۳:۴۳ ب٫ظ

    سلام، به کاهش و کنترل علائم ممکن است کمک کند

    پاسخ
    شهلا مرداد ۱۲, ۱۳۹۹ - ۴:۰۳ ب٫ظ

    سلام ایا برای بیماری سی پی خفیف هم جواب میده دختر ۴ساله من این مشکل رو داره

    پاسخ
    فردين مرداد ۹, ۱۳۹۹ - ۳:۱۵ ق٫ظ

    سلام ايا نوروتراپي براي اختلالات رواني و اسكيزوفرني مفيد مي باشد؟ ممنون اگه جواب بدين

    پاسخ
    میترا سیفان مرداد ۱۱, ۱۳۹۹ - ۶:۲۴ ق٫ظ

    سلام، متسفانه بیماری اسکیزوفرنی درمان قطعی نداره اما نوروفیدبک در کاهش و کنترل علائم کمک کننده است.

    پاسخ
    soheila تیر ۸, ۱۳۹۹ - ۵:۳۹ ب٫ظ

    سلام
    خیلی ممنون از مطالبتون
    این درمان برای بیماران اکسیزو فرن هم قابل استفاده هست یا خیر؟
    اگر خیر آیا اگر این بیماران استفاده کنند خطری براشون داره با بیماریشونو عود می کنه؟

    پاسخ
    مهناز فروردین ۲۸, ۱۳۹۹ - ۶:۱۰ ب٫ظ

    سلام وقت به خير
    نوروفيدبك يا نوروتراپي براي دمانس مغز پيش رونده تاثيري دارد؟

    پاسخ
    میترا سیفان اردیبهشت ۱۰, ۱۳۹۹ - ۴:۰۴ ب٫ظ

    سلام به شما. متاسفانه دمانس پیش رونده یک بیماری صعب العلاج هست که به سختی به درمان پاسخ میده ولی اخیرا در دانشگاه MIT تحقیقی در جریان است که حکایت از اثربخشی نوروفیدبک برای این بیماری دارد. یعنی نوروفیدبک احتمالا میتواند سرعت پیش رفت بیماری را کم کند. منتها بعلت جدید بودن تحقیقات، هنوز نیاز به گذر زمان وجود دارد.

    پاسخ
    احسان اردیبهشت ۵, ۱۴۰۰ - ۶:۱۰ ق٫ظ

    سلام منم از مطالب مفیدتون متشکرم
    آیا این روش برای وسواس فکری وعملی در کودکان هم جواب میده

    پاسخ
    مهدی آذر ۲۸, ۱۳۹۸ - ۵:۴۹ ب٫ظ

    سلام من بیماری اسپینو سربلار آتاکسی دارم آیا امیدی هست با نورو تراپی خوب بشم

    پاسخ
    محمدکریما مرداد ۶, ۱۳۹۸ - ۷:۳۰ ب٫ظ

    درسرمن ۲۴ ساعته سوت مداوم هست وسن بنده ۶۱ سال آیانوروتراپی برای آن مفیداست.

    پاسخ
    میترا سیفان شهریور ۱۱, ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۱ ب٫ظ

    با سلام، این مشکل نیاز به بررسی جامع تری داره و پس از گرفت تشخیص قطعی، به احتمال زیاد این مشکل با نوروتراپی قابل رفع است

    پاسخ
    آزاده تیر ۲۱, ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۰ ب٫ظ

    آیانوروتراپی برای افرادی ک سکته مغزی کرده اندومشکل حرکتی دارند مفیداست

    پاسخ
    میترا سیفان شهریور ۱۱, ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۳ ب٫ظ

    با سلام، تجویز این نوع درمان به شرایط فرد بستگی دارد. این مورد باید تحت ارزیابی جامع متخصص قرار بگیرند تا با بررسی سایر حوزه ها، بهترین تشخیص صورت بگیره که آیا نوروتراپی مفید خواهد بود یا خیر

    پاسخ
    مینا تیر ۹, ۱۳۹۸ - ۵:۳۵ ق٫ظ

    سلام وقت بخیر
    برای فردی که ۷ ماهه سکته کرده و دوسال قبل هم جراحی تومور مغزی داشته ومختصری هم تورم ساقه ی مغز داره این روش مفید هست یا مضر؟

    پاسخ
    mahsa فروردین ۲۶, ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۸ ب٫ظ

    این درمان برای وسواس کندن مو هم کاربرد داره؟

    پاسخ
    میترا سیفان خرداد ۲۷, ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱ ق٫ظ

    با سلام، بله کاربرد داره.

    پاسخ
    ناشناس مهر ۲۸, ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۳ ب٫ظ

    درودبرشما بله نورتراپی برای وسواس و اضطراب و افسردگی خیلی موثر بوده

    پاسخ
    شهریار خسروی دی ۲۴, ۱۳۹۷ - ۳:۵۶ ق٫ظ

    با سلام.ما در تبریز نورو تراپی رفتیم تقریبا ده جلسه.هنوز نتیجه نگرفتیم.به نظر شما دراز مدت تاًثیر خواهد داشت؟

    پاسخ

    دیگر مقالات پیشنهادی پزشک خوب