نوروفیدبک چیست و چه کاربردی دارد؟ معرفی بهترین متخصصان نوروفیدبک
حتما در کنار شما هم افرادی هستند که بیشتر از دیگران مضطرب میشوند، به نظر دیگران افسرده میآیند یا در انجام دادن کارهای مختلف وسواس دارند. معمولا فرد مبتلا به این مشکلات، تا وقتی که این مشکل به یک معضل جدی تبدیل نشود سالهای سال با مشکل خود زندگی میکند، بدون اینکه بخواهد در جهت بهبود خود گامی بردارد. در این مطلب درمانی جدید برای حل برخی از اختلالات خفیف روحی به شما معرفی خواهیم کرد.
نوروفیدبک که در کشور ما به بازخورد عصبی نیز شناخته میشود یک شیوه درمانی مدرن است که به کمک بررسی امواج الکتریکی مغز، فیدبکهای لازم را برای بهبود فرد به وی میدهد. در نوروفیدبک سنسورهایی روی سر بیمار قرار میگیرند و عملکرد الکترومغناطیسی مغز وی را ثبت کرده و به شکل یک بازی کامپیوتری یا فیلم ویدئویی به او نشان میدهند. در حالت بازی، شما بدون استفاده از دست و تنها با امواج مغزی میتوانید بازی را پیش ببرید و با دیدن پیشرفت یا توقف بازی و گرفتن پاداش یا از دست دادن امتیاز شرایط مطلوب یا نامطلوب امواج مغزی خود را شناسایی و سعی کنید تا با هدایت بازی، وضعیت تولید امواج مغزی خود را اصلاح کنید.
البته در تمام این مدت باید یک روانشناس مجرب در کنار شما باشد تا با راهنمایی وی و گرفتن فیدبک بتوانید عملکرد خود را بهبود بخشید. اگرچه این شیوه درمانی در ایران یک روش تازه است اما مطالعات آن تقریباً از پنجاه سال قبل آغاز شده و هنوز هم یکی از جذابترین موضوعات پژوهشی در حوزه مغز است.
مقاله مرتبط: تاریخچه نوروفیدبک و بیوفیدبک
دقت کنید که استفاده از نوروفیدبک فقط زیر نظر روانشناسان مجرب و در جلسات متوالی، میتواند به بهبود برخی از اختلالات خفیف روانی کمک کند، اما این روش جایگزینی برای روانشناسی بالینی که به درمان بیماریهای مزمن روحی و روانی میپردازد، نیست. پس مراقب سواستفاده افراد سودجو برای خالیکردن جیبتان در ازای وعدههای درمان یک جلسهای وسواس یا افزایش تمرکز در شب امتحان باشید!