چالش نهنگ آبی چیست؟ هر آنچه لازم است از این بازی خطرناک بدانید…

توسط علی قائم‌مقامی
این مقاله توسط علی قائم‌مقامی ترجمه شده است.

در سالهای اخیر یک بازی به نام “نهنگ آبی” در ابتدا در روسیه و کشورهای آسیای مرکزی و در مرحله بعد در کل دنیا گسترش یافت. این بازی در شبکه اجتماعی VK قابل دسترسی است. در سال ۲۰۰۶ پاول دوروف سازنده ی تلگرام ، شبکه ی اجتماعی VK را در روسیه راه اندازی کرد.

نهنگ آبی

این بازی نام های دیگری مانند “خانه مسکوت” ، “دریایی از نهنگ ها” و مرا ساعت ۴:۲۰ بیدار کن” نیز دارد.

در این بازی فرد به مدت ۵۰ روز هر روز باید یک کار غیرعادی را انجام دهد و به مرحله ی بعد برود.

این بازی از مراحلی بسیار ساده مثل دیدن فیلم ترسناک، بیدار شدن در ساعات غیر معمول، لی لی راه رفتن شروع می شود و به مراحل سخت تری مانند حاضر شدن در اماکن، سازه‌ها و بلندیهای خطرناک برای گرفتن عکس سلفی می رسد. در این مراحل فرد باید کارهایی از قبیل بریدن ساعد به شکل یک نهنگ و در مرحله آخر “خودکشی” را انجام دهند.

یک روزنامه نگار روسی طی تحقیقات خود به این نتیجه رسیده بود که بین سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ تعداد ۱۳۰ خودکشی بر اثر این بازی در روسیه رخ داده است.

دو مورد از مشهورترین قربانیان این بازی نیکا ولکووا و یولیا کنستانتینوا بوده اند که به ترتیب در سن ۱۶ و ۲۰ سالگی دست به خودکشی زده اند.

البته این افراد از قبل هم نشانه هایی از افسردگی داشته اند.

در مواردی دیگر یک دختر ۱۴ ساله به وسیله ی پریدن زیر قطار خودکشی کرده و دیگری با پریدن از برجی ۱۴ طبقه در کانادا.

در مورد شیوه ی بازی نیز اطلاعات جالبی به دست آمده است. رادیوی اروپای آزاد برای پی بردن به واقعیت این ماجراها یک پروفایل ساختگی با عکس و نام یک دختر ۱۵ ساله ایجاد می کند و به این بازی می پیوندد. بین آن ها و یکی از مدیران این بازی مکالمه جالبی شکل می گیرد به این شکل:

+ من میخواهم بازی را انجام دهم.

– آیا مطمئنی؟ راه برگشتی وجود نداره…

+ بله. راه برگشتی وجود نداره یعنی چی؟؟

– وقتی بازی رو شروع کردی نمیتونی رهاش کنی…

+ باشه من آماده ام.

– تمام مراحل رو به دقت انجام بده و کسی هم نباید ازش خبردار بشه. هر مرحله رو که انجام میدی یک عکس از پایان اون برای من ارسال کن. در آخر بازی تو میمیری. آیا آماده ای؟

+ خب اگه بخوام از بازی خارج بشم چی؟

– ما همه اطلاعاتت رو داریم و به سراغت میایم…

فیلیپ بودکین دانشجوی سابق روانشناسی کسی که از دانشگاهش اخراج شد ادعا کرد که او بازی را اختراع کرده. بودکین اعلام کرد که هدف او این بود که برای «پاک کردن» جامعه با فشار به کسانی که تلقی می‌شود هیچ ارزشی ندارند آنها را وادار به خودکشی کند.

در حال حاضر در کشورهایی مانند برزیل، آرژانتین، چین، هند، عربستان، ایتالیا، پرتغال و آمریکا نیز گزارشاتی مبنی بر خودکشی به دلیل انجام چالش نهنگ آبی انجام شده است.

اخیرا نیز ویدئویی از خودکشی دو نفر در ایران منتشر شده است که نگرانی هایی را میان کاربران مبنی بر گسترش چالش نهنگ آبی در ایران به وجود آورده است. در صورتی که مواردی مشکوک به این اختلالات را دیدید بهتر است فرد را به سمت رفتن به روانشناس خوب سوق دهید.

 

 

 

 

پرسش و پاسخ

پزشک خوب، نظرتان را درباره این مقاله بگویید یا سوالاتتان را بپرسید، متخصصان ما در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ می‌دهند.

SELNATOR خرداد ۲۲, ۱۳۹۸ - ۷:۳۴ ب٫ظ

دمت گرم فیلیپ بودکین

پاسخ
طراحی سایت در تبریز اسفند ۲۵, ۱۳۹۶ - ۶:۳۸ ب٫ظ

مممممممممممنون

پاسخ

دیگر مقالات پیشنهادی پزشک خوب