بی میلی جنسی یا کمبود میل جنسی، یکی از اختلالات جنسی است که می‌­تواند به کیفیت رابطه زناشویی صدمه جدی وارد کند. زوجین می‌­توانند با شناخت علائم این اختلال و دلایل به وجود آمدن آن، از بروز این مشکل و عواقب متأثر از آن جلوگیری کنند.

بی میلی جنسی یا سرد مزاجی چیست؟

بهتر است بدانیم رابطه جنسی از مراحل مختلفی تشکیل شده که شروع آن با میل جنسی، سپس تحریک، تثبیت و در نهایت ارگاسم و فرونشینی می‌باشد. افراد سردمزاج در مراحل ابتدایی این سیکل دچار مشکل هستند که می‎توان گفت در سایر مراحل هم امکان وجود اختلال هست. این اختلال ارتباط مستقیم با رده سنی و جنسیت افراد دارد و خوب است بدانیم به طور کلی میل جنسی در آقایان بیشتر از بانوان است، اما نمی‌توان گفت وجود اختلال سردمزاجی در آنها بیشتر باشد.

البته وجود این اختلال در افراد مختلف تفاوت دارد. مثلا برخی از افراد به صورت دوره ای دچار این مشکل می‌شوند. یکی از عوامل مهم در برقراری ارتباط دو جنس و کنار هم قرار گرفتن آنها، میل جنسی است که دلیل بقای انسان نیز نامیده می‎شود. این غریزه از سن بلوغ به بعد کامل شده و افزایش می‎یابد که عوامل درونی و بیرونی بسیاری بر آن موثر است.

حال بدانیم بی میلی جنسی چه تعریفی دارد؟

عدم وجود این غریزه یا کاهش قابل توجه آن، نداشتن افکار و خیالات جنسی، نداشتن واکنش نسبت به تحریکات جنسی، عدم نشان دادن هیجان در حین رابطه، کم شدن واکنش و تحریک در اندام تناسلی، همگی از بی میلی جنسی برمی‌آید. 

از عوامل ایجاد سردمزاجی می‎توان به عوامل فیزیکی و روانی اشاره کرد.

تعریف کلی انواع مزاج

با توجه به تفاوت های بدنی افراد، طبع های مختلفی هم وجود دارد که به طور کلی به سه دسته گرم، سرد و معتدل تقسیم می‎شود.

مزاج؛ وضعیت و ساختار بدن هر فرد را نشان می‎دهد که نوع تغذیه، عوامل ژنتیکی و حتی روان و هورمون ها بر آن اثر دارند.

انواع مزاج خود زیرگروه هایی دارند، مانند بلغمی و سوداوی. 

از دیگر عوامل موثر بر تعیین مزاج، می‎توان به آب و هوای محیط زندگی اشاره کرد. به این معنی که مثلا افراد با طبع سرد بهتر است مواد غذایی با طبع گرم استفاده نمایند.

گفته می‎شود که این عارضه در زنان بیشتر از مردان رایج است اما هر دو گروه در معرض ابتلا به این موضوع هستند. اما در گروه بزرگسال به دلیل ضعف های جسمی شایع تر است.

مقاله مرتبط: روش های افزایش میل جنسی و تقویت آن در زنان و مردان

از راه های درمان سردمزاجی

در ابتدا باید ریشه مشکل را پیدا کنیم تا درمان به صورت کامل انجام گیرد. مثلا در صورت داشتن ریشه های روانی، لازم است به مشاور و روانشناس مراجعه گردد. از جمله بهترین روش های غیردارویی برای درمان سردمزاجی، ورزش است. با انجام فعالیت های هوازی، گردش خون افزایش یافته و سپس منجر به تقویت و تنطیم سیستم عصبی و در نتیجه افزایش میل جنسی می‌شود.

کنترل استرس از جمله روش های ایجاد آرامش و افزایش میل جنسی است.

امتحان کردن مکان ها و فانتزی های جدید در هنگام برقراری رابطه، می‌تواند سطح هیجان شما را بالا ببرد و از موارد ایجاد تغییر میل جنسی می‌باشد.

آموزش دیدن در مورد اندام جنسی و واکنش های بدن هنگام برقراری رابطه می‌تواند از موارد کنترل کننده استرس باشد و همچنین منجر به کاهش درد هنگام رابطه باشد که خود اینها از عوامل سردمزاجی است.

علاوه بر عناوین گفته شده درمان دارویی برای این عارضه موجود است. از جمله قرص های افزایش میل جنسی که مکانیسم آن بر دارا بودن ویتامین های زیاد و افزایش نیروی جسمانی می‌باشد. استفاده از این قرص ها در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. استفاده از ژل ها و اسپری و قطره و آدامس های تولیدشده در این زمینه هم بسیار کمک کننده است.

پزشک خوب در راستای آگاهی بخشی درباره موضوعات جنسی مقالات متعددی را زیر نظر متخصصان این حوزه آماده کرده است.

مشاهده لیست مقالات

 

علائم اختلال بی میلی جنسی (کمبود میل جنسی)

کاهش انگیختگی جنسی یکی از شایع­ترین اختلالات جنسی در خانم ­ها است. برای تشخیص گذاری این اختلال، فرد باید حداقل سه مورد از موارد زیر را تجربه کرده باشد:

  1.  علاقه فرد به فعالیت جنسی کاهش یافته یا به طور کلی از بین رفته باشد.
  2.  افکار یا خیالات جنسی (شهوت­ انگیز) کاهش یافته یا به طور کلی وجود نداشته باشد.
  3.  فرد نسبت به گذشته برای فعالیت جنسی پیش­قدم نشود و زمانی که شریک جنسی پا پیش گذارد، واکنش مثبت یا صحیح نشان ندهد.
  4.  تقریبا در همه تعاملات جنسی (حدود ۷۵ تا ۱۰۰% موارد) اصلا هیجان­ زده نشود یا لذت ن­برد.
  5. در واکنش به هرگونه محرک جنسی (مثلا محرک ­های بصری یا کلامی) در فرد هیچ میل یا برانگیختگی جنسی ایجاد نشده یا شدت آن بسیار کم باشد.
  6. فراوانی یا شدت احساس ­های بدنی در اندام­ های تناسلی یا غیر تناسلی، در طول فعالیت جنسی و در تقریبا همه تعاملات جنسی کاهش یافته یا اصلا وجود نداشته باشد.

برای تشخیص گذاری اختلال بی میلی جنسی، این نشانه ­ها می بایست حداقل حدود ۶ ماه ادامه داشته ­و ناراحتی شدیدی را در زندگی فرد به وجود آورده باشد.

اختلال کمبود میل جنسی در آقایان به صورت زیر است:

فرد به طور مستمر، افکار یا خیال­ پردازی­ های جنسی کمی دارد یا اصلاً ندارد. همچنین میل چندانی به فعالیت جنسی ندارد یا اصلاً ندارد. قضاوت درباره نقض یا کمبود، بر عهده روانشناس یا روانپزشک است که عوامل مختلف مؤثر بر عملکرد جنسی مثل سن، شرایط عمومی و شرایط فرهنگی را در نظر می‌گیرد. این نشانه­ ها حداقل حدود ۶ ماه ادامه داشته ­اند و ناراحتی شدید به وجود می‌­آید که از نظر بالینی معنادار و با اهمیت است.

انواع مختلف اختلال بی میلی جنسی 

بی میلی در مردان و زنان انواع مختلفی دارد که به شرح زیر است:

– اختلال بی میلی جنسی اولیه

در این نوع از اختلال، کمبود میل جنسی از زمان فعال شدن فرد از لحاظ جنسی وجود داشته است.

– اختلال بی میلی جنسی اکتسابی (ثانویه)

در این نوع از اختلال، کمبود میل جنسی بعد از یک دوره فعالیت جنسی عادی، شروع می‌شود.

– اختلال کمبود میلی جنسی تعمیم ­یافته

در این نوع  از اختلال، بی میلی جنسی صرفا به بعضی از موقعیت ­ها یا همسر خود محدود نمی‌شود و در همه موارد فرد بی میل است.

– اختلال کمبود میل جنسی موقعیتی

در این نوع از اختلال، بی میلی جنسی صرفاً در حضور بعضی از انواع موقعیت ­ها یا  فقط در حضور همسر روی می‌دهد (یعنی ممکن است فرد در بعضی موقعیت ­ها یا با افراد دیگر بی میل نباشد).

این اختلال از نظر شدت نیز به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم می‌شود.

بیماری های ایجاد کننده بی میلی جنسی

  • مشکلات عروقی: درگیری مسیرهای خون رسانی به اعضای جنسی به مرور در ایجاد این اختلال تاثیرگذار است.
  • بیماری های مربوط به غدد که مهم ترین آن دیابت است.
  • کنترل چربی و فشار خون 
  • یائسگی در بانوان که با کاهش هورمون های زنانه و فعالیت تخمدان ها همراه است.
  • عوارض ناشی از برخی داروها از جمله داروهای ضدبارداری و افسردگی.
  • بیماری خودایمنی ام اس که روی سیستم عصبی مرکزی موثر است.
  • بیماری آندومتریوز که به صورت دردهای شدید لگنی و در ناحیه شکم بروز می‌کند.
  • وجود کیست های تخمدان
  • زمینه بیماری های تیرویید
  • اختلال آپنه یا اختلال خفگی در خواب

علت­ به وجود آمدن اختلال بی میلی جنسی

علل به وجود آمدن اختلال کم میلی یا بی میلی جنسی می‌تواند بسیار متفاوت باشد. از جمله این عوامل می‌توان علل روانشناختی مثل مشکلات رابطه ای، مصرف برخی داروها، مشکلات پزشکی (مثل تیروئید پرکار) و فیزیولوژیکی و تغییرات هورمونی و حتی برخی عادت های مخرب را نام برد.

کاهش میل جنسی

برخی داروها که ممکن است موجب کاهش میل جنسی در افراد شود، عبارتند از:

  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضد بارداری
  • داروهای آنتی آندروژن­
  • داروهای ضد روان­پریشی و….

اگر شما درگیر بیماری­ هایی هستید که ملزم به مصرف این دسته داروها می‌­باشید و مصرف دارو روی میل جنسی شما اثر گذاشته است، حتما با پزشک خود در این خصوص صحبت کنید.

دیابت یک بیماری شایع است که می‌تواند بر روی سیستم عصبی و عروقی شما تأثیر بگذارد. وجود این مشکل ممکن است برانگیختگی را دشوارتر کند زیرا بدن شما قادر به ارسال هورمون‌های لازم، خون و سیگنال‌های مرتبط برای برانگیختگی نیست.

در خانم­ ها کاهش جریان خون به واژن، آسیب عصبی در لگن، عفونت مهبل یا مثانه، نازک شدن و خشک شدن بافت‌های واژن باعث کاهش میل جنسی می‌­شود.

فقدان پاسخ­ های فیزیولوژیک معمول مثل لیزی واژن با فقدان احساس­ های وابسته به تحریک جنسی مشخص می‌شود. این مشکل معمولا به دنبال تغییرات هورمونی بعد از زایمان یا بعد از یائسگی به وجود می‌آید.

اما کاهش برانگیختگی در خانم­ ها و کاهش میل جنسی در آقایان همانند سایر اختلالات جنسی عمدتاً دلایل روان‌شناختی دارد.

نکته بسیار مهم: عوامل روانشناختی زیادی وجود دارد که با کم شدن میل جنسی همراه است.

این عوامل ممکن است شامل:

نمونه ­هایی از بیماران سرپایی مرد که به دنبال درمان اختلال عملکرد جنسی بودند نشان داده است؛ علائم روانی اجتماعی، پیش‌بینی کننده‌های بهتری نسبت به عوامل هورمونی و سایر عوامل بیولوژیکی از اختلال بی­ میلی جنسی هستند.

میل جنسی کم و مشکلات ناشی از برانگیختگی جنسی با توجه به سن، شرایط فرهنگی، مدت زمان علائم و وجود پریشانی متفاوت است.

برای مطالعه مقالات مرتبط با این موضوع روی دکمه زیر کلیک کنید

مقالات مرتبط

 

علل بی میلی جنسی در زنان

این امر در هر دو گروه مرد و زن پیامدهای زیان باری دارد اما در رابطه با بانوان از آنجا که لطمات جبران ناپذیری به روند تولید نسل می‌زند، این مشکلات بیشتر به چشم می آید. در این مورد هم علاوه بر مسائل جسمی باید جنبه های روانی مسئله را نیز درنظر گرفت. تحقیقاتی انجام شده که نشان می‌دهد کسانی که به لحاظ خلقی در گروه افراد عصبی قرار می‌گیرند بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال هستند. از جمله عوامل روانی می‌توان تصورات ذهنی بانوان در رابطه با تفاوت های فردیشان با آقایان اشاره کرد که بعضا منجر به ایجاد ذهنیت خود کوچک انگاری و در نتیجه عدم تمایل به ایجاد رابطه است.

از شرایط به وجود آورنده سردمزاجی در زنان:

  • داشتن خاطره ناخوشایند از برقراری رابطه 
  • داشتن تصورات اشتباه در مورد رابطه جنسی. برای مثال اینکه تنها مرد از این امر لذت می‌برد و زن تنها وسیله است. یا اینکه زنان در رابطه باید دردهای شدید را تحمل کنند.
  • داشتن حس گناه نسبت به برقراری رابطه جنسی که خود ناشی از همان ذهنیت غلط در این مسئله می‌باشد.
  • اختلالات روانی از جمله افسردگی با توجه به درجات آن می‌تواند منجر به ایجاد سردی در زنان باشد.
  • تاثیرات مصرف داروها نیز منجر به این امر می‌گردد.

پدیده ای مهم در بانوان به نام واژینیسموس که از عوارض جسمی است که باعث می‌شود برقراری رابطه با درد و خونریزی همراه باشد. این موضوع که منجر به عدم تکمیل مراحل دخول و لذت نبردن از رابطه و ایجاد تصویر ناخوشایند از داشتن رابطه می‌شود. از دیگر مشکلات جسمی در بانوان خشکی واژن است. از دیگر موارد می‌توان به بی تجربگی همسر در شروع و برقراری رابطه و یا نداشتن ارتباط عاطفی خوب با یکدیگر اشاره نمود.

بی میلی جنسی می‌تواند بنا بر دلایل مختلفی در زنان ایجاد شود. در واقع دلایل این بی میلی جنسی در زنان به دو دسته تقسیم می‌شود: 

    1. مشکلات جسمی: در بسیاری از مواقع بروز بیماری‌های جسمی می‌تواند به عاملی برای کاهش میل جنسی در زنان و عدم تمایل آن‌ها به برقراری رابطه تبدیل شود. از جمله این مشکلات جسمی می‌توان به خشکی واژن، آتروفی واژن، کمبود ویتامین، زخم تناسلی، عفونت‌های تناسلی، درد در حین مقاربت، واژینیسموس و … اشاره کرد.
    2. مشکلات روحی و روانی: این بی میلی در رابطه جنسی زنان می‌تواند ناشی از مشکلات روحی و روانی آن‌ها باشد. استرس، عدم اعتماد به نفس، افسردگی، تجربه جنسی ناموفق، ترس از حامله شدن، افسردگی، احساس گناه و … همه از عواملی هستند که می‌توانند موجب بی میلی جنسی در زنان شوند. 

علل بی میلی جنسی در مردان

با توجه به تعداد رابطه جنسی در طی یک ماه برای مردان بالغ بالای ۲۰ سال میتوان گفت که یک مرد دچار سردمزاجی هست یا نه. حال اگر فاصله یک رابطه تا رابطه بعدی بالای ۱۰ روز باشد از نشانه های سرد مزاجی در آقایان است. سرد مزاجی به دو گونه است، حالت اول در همان شروع زندگی مشترک میباشد و حالت بعدی به این صورت است که این حالت به مرور بوجود می آید. که با شدت های مختلف ظهور می‌کند. برای مثال در حالت شدید ممکن است عدم تمایل ماه‌ها به طول بیانجامد. این عارضه در آقایان زودتر مشخص می‌شود. از عوامل تاثیر گذار بر این مسئله در مردان می‌توان به درگیری فکری و شغل، مسائل روانی، مشکلات عاطفی اشاره نمود. از مهم ترین عوامل تاثیرگذار می‌توان کاهش هورمون های مردانه را نام برد که با توجه به تغییرات سن دچار نوسان می‌شود. همچنین استفاده از داروهای اعصاب نیز می‌تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.

 

عوامل موثر در بی میلی جنسی

از جمله عواملی که می‌توانند در بی میلی جنسی موثر باشند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • دیدگاه افراد نسبت به رابطه جنسی: یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر بی میلی جنسی در آقایان و زنان، داشتن یک دیدگاه درست نسبت به روابط جنسی است. بسیاری از افراد با دیدن فیلم‌های پورن و جنسی توقعات نا به جایی از یکدیگر خواهند داشت. این دیدگاه می‌تواند مخرب و آسیب زننده باشد. 
  • مصرف دارو: وجود برخی از بیماری‌ها و مصرف داروها، می‌تواند موجب کاهش میل جنسی در زنان و مردان شود. بسیاری از داروهای افسردگی، داروهای مربوط به بیماری تیروئید و … هستند که میل جنسی افراد را کاهش می‌دهد. بهتر است این داروها را بدون دستور پزشک مصرف نکنید. 
  • برقراری رابطه جنسی در زمان و شرایط نامناسب: متاسفانه بیشتر افراد زمان و مکان درستی را برای برقراری رابطه جنسی انتخاب نمی‌کنند. زمانی که مشغله فکری زیادی دارید، خسته هستید و … طبیعتا زمان مناسبی برای برقراری رابطه جنسی نیست. سعی کنید برای داشتن یک رابطه جنسی بهتر و لذت‌بخش‌تر، نسبت به انتخاب مکان و زمان دقت و توجه بیشتری داشته باشید. 
  • عدم ارتباط عاطفی و جنسی درست: شناخت کامل افراد و داشتن درک متقابل از یکدیگر می‌تواند موجب استحکام روابط جنسی بین افراد شود. می‌توان گفت که بیشتر اختلافات بین زوجین در حیطه رابطه جنسی، به دلیل عدم شناخت کافی و نداشتن درک و آگاهی از یک ارتباط درست است. زمانی که نسبت به نیازهای یکدیگر شناخت کافی نداشته باشید نمی‌توانید رابطه عاطفی و جنسی متحکمی با هم برقرار کنید. 

مطلب مرتبط: اعتیاد به پورن؛ شناسایی علائم، عوارض و ترک اعتیاد به پورنوگرافی

درمان بی میلی جنسی در روابط زناشویی

کاهش استرس، پیگیری یک برنامه آموزشی جنسی زیر نظر متخصص این امر، یادگیری مهارت های ارتباطی موثر، برطرف کردن اختلاف های بین زوجین از راه های کمک کننده در این زمینه است.

 

از راه های درمانی معرفی شده برای اختلال سرد مزاجی در بانوان

  • با توجه به اینکه عمده مشکلات در این زمینه به مسائل روانی برمی‌گردد، مراجعه به روانشناس و روان درمانگر و گذراندن دوره های مربوط به روان درمانی از گام های اولیه و مهم در این زمینه است.
  • مراجعه به سکس تراپ و زوج درمانگر هم از جمله روش های بسیار موثر در این زمینه است.
  • از آنجا که دارو درمانی امری است تخصصی پس از گذراندن مراحل فوق شروع دوره های درمان دارویی و هورمون تراپی زیر نظر متخصص و با رعایت دستور های ارائه شده توسط پزشک انجام می‌گردد.

از مشکلات وجود اختلال سرد مزاجی در یکی از زوجین

به وجود آمدن اختلاف و تنش روانی که منجر به ایجاد استرس در زوجین می‌شود می‌تواند مسائلی دیگر نیز در پی داشته باشد. بالا رفتن میزان عصبانیت در هر یک و پرخاشگر شدن زوجین. پایین آمدن اعتماد به نفس و احساس ناتوانی که بیشتر در آقایان دیده می‌شود و به تنهایی می‌تواند پایه های یک زندگی را تخریب کند.

 

درمان گیاهی بی میلی جنسی

علاوه بر مراجعه به پزشک و استفاده از دارو درمانی، راه و روش‌های بسیاری برای درمان بی‌میلی جنسی در آقایان و بانوان وجود دارد. یکی از کم‌عارضه‌ترین این روش‌ها، استفاده از داروهای گیاهی است. در واقع با مصرف داروهای گیاهی نه تنها دچار عوارض و معایب داروهای شیمیایی نخواهید شد، بلکه می‌تواند بر دیگر بخش‌های بدن هم تاثیرگذار باشد.

درمان های گیاهی نیز در این زمینه ارائه شده که به معرفی آنها می‌پردازیم. استفاده از چوب میخک به صورت دمنوش که باعث گشادی عروق و افزایش گردش خون می‌شود. گیاه خردل که استفاده از آن موجب ایجاد تحریک در اندام جنسی آقایان است. معروف ترین گیاه در این زمینه، جنسینگ می‌باشد که به صورت دمنوش مصرف می‌شود و با تقویت سیستم عصبی منجر به افزایش قدرت جنسی در آقایان می‌شود.

گیاه گشنیز که درمانی برای پروستات در آقایان نیز است. از دیگر گیاهان در این زمینه میتوان به سیر، پیاز، زعفران و جوز هندی در آقایان اشاره کرد.

زعفران در هر دو گروه مشترک است. البته گیاهان اختصاصی برای بانوان نیز مانند خارخاسک، گزنه، سیب، شکلات تلخ و قهوه را می‌توان نام برد.

در ادامه با داروهای گیاهی درمان بی‌میلی جنسی در آقایان و بانوان بیشتر آشنا خواهید شد.

 

درمان گیاهی بی میلی جنسی در آقایان

  • چوب میخک: مصرف این ادویه می‌تواند با گشادی عروق و افزایش جریان خون در بدن موجب بالا بردن میل جنسی در آقایان شود. در حال حاضر بسیاری از افراد از نظر روحی و جسمی و به دلیل داشتن مشغله کاری تحت فشار هستند. از این رو با سرد شدن و بی میلی جنسی مواجه می‌شوند. استفاده از دمنوش چوب میخک می‌تواند به گرم شدن روابط کمک بسیاری کند. 
  • خردل: یکی دیگر از گیاهان دارویی دیگی که می‌تواند به افزایش میل جنسی در مردان کمک بسیاری کند، خردل است. این چاشنی می‌تواند موجب تحریک اندام‌ جنسی آقایان شود. 
  • جینسینگ: ریشه جینسینگ و دم‌کرده آن با داشتن آنتی اکسیدان می‌توانند روی غدد درون ریز بدن تاثیرگذار بگذارند. با تقویت سیستم عصبی و قدرت جنسی آقایان را افزایش خواهد داد. 
  • گشنیز: گشنیز علاوه بر اینکه می‌تواند مشکل پروستات آقایان را حل کند، می‌تواند در بی میلی جنسی آقایان تاثیرگذار باشد. 
  • سیر: در سیر ماده‌ای به نام آلیسین وجود دارد که می‌تواند میزان ترشح تستوسترون بدن را افزایش دهد. سیر با منبسط کردن رگ‌های ناحیه تناسلی آقایان می‌تواند موجب افزایش میل جنسی در آقایان شود. 
  • ادویه کاری: یکی از ادویه‌هایی که محرک، تقویت کننده و گشاد کننده عروق در بدن می‌باشد ادویه کاری است. 
  • جوز هندی: استفاده از جوز هندی می‌تواند به افزایش میل جنسی در آقایان کمک بسیاری کند، در واقع جوز هندی به عنوان یک محرک قوی عمل می‌کند. 
  • زعفران: زعفران می‌تواند علاوه بر اینکه بر تقویت روحیه و کاهش استرس و اضطراب فرد تاثیرگذار باشد، در درمان بی‌میلی جنسی در آقایان هم موثر عمل کند. 
  • پیاز: پیاز می‌تواند علاوه بر اینکه مشکلات جنسی و نعوظ در آقایان را درمان کند، می‌تواند درمان کننده کاهش میل جنسی در آقایان و سرد شدن آن‌ها در رابطه جنسی باشد. 
  • زنجبیل: طبع گرم زنجبیل می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها ازجمله کاهش میل جنسی در آقایان موثر عمل کند. 
  • دارچین: دارچین دارای طبع گرم و خشکی است، از این رو می‌تواند در سفت شدن کمر آقایان، تقویت قوای جنسی و گرم شدن رابطه جنسی به شدت تاثیرگذار باشد. 

سکس تراپی چیست؟ دلایل مراجعه به سکس تراپیست و وظایف او

درمان گیاهی بی میلی جنسی در بانوان

  • زعفران: یکی از معروف‌ترین داروهای گیاهی برای درمان کاهش میل جنسی در زنان، زعفران است. زعفران می‌تواند موجب تحریک جنسی شود از این رو رابطه گرم‌تر و بهتری با شریک جنسی خود خواهید داشت. 
  • خارخاسک: بسیاری از افراد این دارو را با نام دفع کننده سنگ مجاری ادراری می‌شناسند. در حال حاضر از آن برای درمان بی میلی جنسی در بانوان استفاده می‌کنند. 
  • شراب قرمز: مصرف کمی شراب قرمز می‌تواند موجب افزایش میل جنسی بانوان شود. البته مصرف بیش از حد الکل هم در عین حال می‌تواند آسیب زننده باشد. 
  • عرق گزنه: عرق گزنه سرشار از ترکیباتی است که می‌تواند سطح تستوسترون بدن را افزایش دهد. به این ترتیب هرچه میزان تستوسترون در بدن بیشتر باشد فرد در حین رابطه جنسی احساس بهتری خواهد داشت. 
  • سیب: سیب یک میوه بهشتی است و خواص از ترکیبات مفید می‌باشد. بانوانی که روزانه یک سیب می‌خورند در مقایسه با دیگر بانوان میل جنسی بالاتری دارند. مصرف این میوه می‌تواند از آزاد شدن کورستین جلوگیری کند و همین امر می‌تواند موجب تقویت قوای جنسی افراد شود.
  • شکلات تلخ: شکلات تلخ می‌تواند سروتونین بدن را افزایش دهد، از این رو موجب بهبود خلق و خوی فرد می‌شود. از طرفی میل جنسی در زنان با مصرف شکلات تلخ افزایش پیدا می‌کند. 
  • قهوه: قهوه علاوه بر اینکه می‌تواند به تقویت روحیه فرد و شادابی آن تاثیرگذار باشد، می‌تواند موجب تقویت قوای جنسی زنان شود. 
  • عسل: عسل منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها در بدن است، بسیای از افراد بر این باورند که عسل می‌تواند درمان کننده سردمزاجی خانم‌ها باشد. اما در واقعیت اینگونه نیست و منابع علمی معتبری این مورد را تایید نکرده‌اند.‌‌

    اگر نیاز به دریافت راهنمایی در این زمینه دارید، روی دکمه زیر کلیک کنید:

    متخصص خوب برای اختلالات جنسی

بی میلی جنسی چگونه درمان می‌شود؟

اختلالات جنسی اگرچه برای افراد ناامیدکننده هستند اما خوشبختانه قابل درمان اند.

اکثر موارد مبتلا به کم میلی جنسی، با مراجعه به روانشناس و یا متخصص سکس تراپیست و مشاوره جنسی و یا زوج درمانگر بهبود می‌یابند.

در کاهش میل جنسی اگر یک مشکل جدی­ تر مطرح نباشد؛ درمان به مجموعه تکنیک­‎های مرحله عمومی پاسخ می‌­دهد. تکنیک ­های عمومی شامل موارد زیر است:

  1. درمان مشکل به عنوان مشکل مشترک زوجین
  2.  کاهش اضطراب
  3. تعیین تکالیف جنسی برای انجام در خانه
  4.  آموزش دانش جنسی
  5.  کمک به زوجین در جهت توسعه مهارت­ های ارتباطی جنسی
  6. تکنیک­ های اضافی شامل: تن ­کاوی، خودانگیزی، جدول زمانی

با توجه به مطالب گفته شده، بی میلی جنسی ممکن است ناشی از مشکلات رابطه ­ای باشد. بنابراین در اکثر موارد با حل اختلافات بین زوجین، و با مراجعه به متخصص مربوطه این مشکل حل می‌­شود.

این مشکل ممکن است ناشی از عوامل روانی، افکار خودکار منفی یا اضطراب باشد که فرد نیازمند درمان روانشناختی است.

به طور کلی بی­ میلی جنسی دلایلی دارد که لازم است بررسی، ریشه ­یابی و درمان شود. بنابراین اگر دچار بی ­میلی جنسی شده ­اید با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید و از خوردن داروهای خودسرانه بپرهیزید.

نویسنده: خانم ملیحه میرزایی – روانشناس و متخصص سکس تراپی