انواع قرص اعصاب و روان: عوارض جانبی و میزان مصرف

توسط تیم محتوای پزشک خوب
این مقاله توسط تیم محتوای پزشک خوب تالیف شده است.

 انواع مختلف قرص اعصاب و روان در مسیرهای شیمیایی مختلفی در مغز عمل کرده و بیماری مربوطه را درمان می‌کنند. از این داروها در درمان بیماری‌های روحی روانی مختلفی مثل افسردگی، اضطراب، زوال عقل، اسکیزوفرنی و … استفاده می‌شود. فقط روانپزشک یا پزشک معالج (پزشک خانواده) شما می‌توانند داروهای بیماری روانی را تجویز کنند. روانپزشکان، متخصص بهداشت روان هستند. آنها در زمینه تجویز دارو و ارائه سایر روش های درمانی برای کمک به مبتلایان به بیماری روانی، آموزش ویژه‌ای دیده‌اند.

 

فهرست مطالب
  •  

    قرص اعصاب و روان چیست؟

    داروهایی که برای درمان بیماری های روان استفاده می‌شود؛ داروهای اعصاب یا سایکوتراپیک نامیده می‌شوند. این دسته از داروها بر روی مغز و سیستم عصبی عمل می‌کنند.

    ممکن است قبلاً برای یک مشکل جسمی مانند آسم یا بیماری قلبی دارو مصرف کرده باشید. دقیقا به همین روش از داروهای اعصاب برای درمان مشکلات روحی مانند افسردگی، اضطراب و روان‌پریشی (اسکیزوفرنی) و … استفاده می‌شود. قرص های اعصاب می‌توانند کمک کنند احساس بهتری داشته باشید و در راحت‌تر کردن زندگی مؤثرند.

    برای تهیه همه داروهای اعصاب نیاز به تجویز نسخه روانپزشک دارید.

    چه کسی باید قرص اعصاب مصرف کند؟

    برخی از بیماری‌هایی که با قرص اعصاب و روان درمان می‌شوند عبارتند از:

    • اضطراب
    • افسردگی
    • اسکیزوفرنی
    • اختلال دو قطبی
    • اختلالات خواب

    این داروها با تغییر انتقال‌دهنده‌های عصبی در کسانی که قرص اعصاب می خورند به بهبود علائم بیماری کمک می‌کنند. هر یک از انواع داروهای اعصاب و روان به گونه متفاوتی کار می‌کند؛ اما معمولاً این داروها شباهت‌های زیادی با هم دارند. داروهای اعصاب با برقراری مجدد تعادل مواد شیمیایی موجود در مغز کار می‌کنند.

    بسته به علائم بیمار و شرایط او، پزشک می‌تواند انواع داروهای اعصاب را تجویز کند. مدت زمان تاثیر داروی اعصاب ممکن است چند هفته طول بکشد. البته مصرف داروها باید تا ماه‌ها بعد از بهبود علائم و تحت نظر روانپزشک ادامه پیدا کند.

    برای درمان علائم فوری می‌توان از داروها استفاده کرد. در موارد مزمن برای جلوگیری از بازگشت بیماری (عود بیماری) استفاده می‌شود.

    البته لازم به ذکر است که داروها تنها بخشی از درمان بیماری روانی است. و معمولاً همراه با رواندرمانی (گفتگوی درمانی)، آموزش و مشاوره در مورد شیوه زندگی ارائه می‌شوند.

    پزشک وضعیت شما، تشخیص فعلی و سلامت جسمی را بررسی کرده و تمام گزینه های درمانی را در نظر می‌گیرد (از جمله دارو درمانی) و در صورتی که دارو بهترین گزینه باشد، تجویز را انجام می‌دهد.

    پزشک خوب به شما کمک میکند بهترین روانپزشکان را در کوتاه‌ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید
    مشاهده لیست روانپزشکان

    داروهای اعصاب برای سلامت روان

    مصرف داروهای اعصاب همواره در درمان اختلالات و بهبود شرایط روانی بیماران نقش موثری دارند. همچنین اغلب این داروها در ترکیب با سایر روش‌های درمانی مانند روان درمانی و درمان‌های تحریک مغز برای بیمار تجویز خواهند شد. تجویز داروهای اعصاب بر اساس شرایط روحی و جسمانی هر بیمار صورت می‌گیرد و پزشک مربوطه تلاش می‌کند تا دارویی تجویز کند که کمترین عوارض جانبی را برای بیمار داشته باشد. در این بخش قصد داریم به معرفی برخی از انواع داروهای اعصاب و مفاهیم مربوط به آن‌ها بپردازیم.

     

    انواع قرص های اعصاب و روان

    در ادامه این مقاله به طور خلاصه به بررسی لیست داروهای اعصاب و روان و انواع آن‌ها می‌پردازیم. قبل از مصرف هر نوع دارویی، با پزشک درباره علائم خود صحبت کنید.

    اسامی داروهای اعصاب و روان مختلف را می توان در دسته‌های زیر تقسیم‌بندی کرد:

    • داروهای ضد افسردگی
    • داروهای ضد روان پریشی
    • بنزودیازپین ها
    • داروهای ترک اعتیاد
    • داروهای زوال عقل
    • تثبیت کننده‌های خلق
    • داروهای محرک

    داروهای ضد افسردگی

    مصرف داروهای ضد افسردگی همواره به دلیل مدیریت و کاهش اختلالات مربوط به افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در برخی موارد، متخصصین داروهای ضد افسردگی را برای درمان سایر بیماری‌‌ها چون اضطراب، درد و بی‌خوابی تجویز می‌کنند. برخی از انواع داروهای ضد افسردگی که توسط پزشکان تجویز می‌شود شامل داروهای مهارکننده‌های بازجذب سروتونین(SSRIs)، مهارکننده‎‌های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs) و مهارکننده‌های بازجذب نوراپی نفرین-دوپامین (NDRIs) است که بسته به شرایط هر بیمار تجویز خواهد شد.

    دارو‌های ضدافسردگی زمانی تجویز می‌شوند که متخصص مربوطه شاهد علائمی از اختلالات افسردگی و اضطراب در بیمار باشد که براساس شرایط هر بیمار، نمونه خاصی از داروهای ضدافسردگی را تجویز خواهد کرد. عوارض این داروها به دو دسته ضعیف و قوی تقسیم می‌شود که برخی از قوی‌ترین نمونه‌های آن‌‌ها، برای برخی بیماران بهترین گزینه است.

    داروهای ضدافسردگی به بهبود خواب، افزایش انرژی، تنظیم اشتها، تنظیم خلق و خو و کنترل افکار منفی کمک می‌کنند. انواع داروهای ضد‌افسردگی عبارتند از:

    • سیتالوپرام
    • اسیتالوپرام
    • فلوکستین
    • سرترالین
    • ونلافاکسین

    اثربخشی و داروهای ضدافسردگی

    اثربخشی داروهای ضدافسردگی مانند سایر داروها، نیازمند گذشت مدت زمان مشخصی است که غالبا ۴ تا ۸ هفته زمان می‌برد. اثر مصرف داروهای ضدافسردگی ممکن است با برخی علائم مانند بروز مشکل در خواب، تغییر در اشتها، بروز تغییر در میزان انرژی و تمرکز همراه باشد. فراموش نکنید که این داروها باید در مدت زمان توصیه شده مصرف شود و در صورت بروز هر نوع مشکلی باید به متخصص مربوطه اطلاع داده شود.

    عوارض داروهای ضد افسردگی

    داروهای ضد افسردگی مانند هر داروی دیگری دارای برخی عوارض جانبی است که رایج‌ترین آن‌ها شامل ناراحتی معده، سردرد و اختلال در عملکرد جنسی است. عوارض جانبی این داروها معمولاً خفیف هستند و خوشبختانه با گذشت زمان بهبود می‌یابند. اما همچنان افرادی وجود دارند که به عوارض جانبی این داروها حساس هستند، پس متخصص مربوطه در ابتدا این داروها را با دوز کم تجویز کرده، سپس دوز آن‌ها را بصورت آهسته می‌دهد و در نهایت جسم و روح بیمار با مصرف این داروها کنار آمده و عوارض آن رفته رفته از بین می‌رود.

    جالب است بدانید مصرف داروهای ضدافسردگی در کودکان، نوجوانان و جوانان زیر ۲۵ سال ممکن است با عوارض عجیبی همراه باشد. برای مثال مصرف این داروها در هفته اول یا پس از تغییر دوز ممکن است باعث بروز اکار یا رفتار خودکشی در فرد شود. پس افراد در هر سنی که قرار دارند باید تحت نظر پزشک متخصص باشند و تمامی علائم خود را به متخصص مربوطه اطلاع دهند.

    جدیدترین داروی ضد افسردگی: در غالب اسپرس بینی

    اس کتامین یک داروی جدید و قوی برای درمان افسردگی است که معمولا برای بیماران با شرایط حاد تجویز می‌شود. جالب است بدانید این دارو به صورت اسپری بینی برای بیماران ارائه می‌شود و در اغلب موارد به سرعت اثر می‌کند و در عرض چند ساعت علائم افسردگی فرد را تسکین می‌دهد.

    تداخل مصرف داروهای ضدافسردگی با سایر داروها

    جالب است بدانید ترکیب داروهای ضد افسردگی با سایر داروها یا مکمل‌های خاص باعث ایجاد تاثیرات منفی در سیستم سروتونین(نوعی انتقال دهنده عصبی در بدن) می‌شود. یکی از این تداخل‌های دارویی، مصرف داروی تریپتان (برای درمان سردردهای میگرنی مورد استفاده قرار می‌گیرد) با مکمل غذایی خار مریم است که این ترکیب می‌تواند باعث بروز بیماری نادر و تهدید کننده سندرم سروتونین شود. علائم سندروم سروتونین شامل بی‌قراری، پرش عضلانی، توهم (دیدن یا شنیدن چیزهایی که دیگران نمی‌بینند یا نمی‌شنوند)، درجه حرارت بالای بدن و تغییرات غیرعادی فشار خون است. پس فراموش نکنید که تداخل داروهای ضد افسردگی موضوع مهم و قابل اهمیت است که برای جلوگیری از آن باید پزشک مربوطه را در جریان تمامی داروهای مصرفی خود قرار دهید.

     

    داروهای ضد اضطراب

    مصرف داروهای ضد اضطراب در کاهش علائم اضطراب مانند حملات پانیک، ترس و نگرانی بسیار موثر خواهد بود. بسیاری از داروهایی که برای درمان افسردگی استفاده می‌شوند مانند SSRI و SNRI، ممکن است در درمان اضطراب نیز مورد استفاده قرار گیرند. همچنین جالب است بدانید یکی از اولین داروهایی که متخصص مربوطه برای درمان اختلال هراس یا اختلال اضطراب اجتماعی تجویز می‌کند، SSRI است؛ چرا که این داروی ضد افسردگی عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر داروها دارد. در ادامه به معرفی چند نمونه دیگر از داروهای ضداضطراب می‌پردازیم.

    • یکی دیگر از انواع رایج داروهای ضد اضطراب، بنزودیازپین‌ها هستند که برای درمان علائم‌ کوچک اختلال اضطراب مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین داروهای مسدودکننده بتا در درمان اختلال اضطراب و اختلال فوبیا(ترس شدید یا غیرمنطقی از یک شی یا موقعیت) نیز موثر خواهد بود. چرا که داروهای مسدودکننده بتا برای کاهش و مدیریت علائمی چون ضربان قلب سریع، تعریق و لرزش مورد استفاده قرار می‌گیرند. توجه کنید که مصرف طولانی مدت بنزودیازپین‌ها ممکن است به وابستگی بیمار به آن منجر شود؛ برای جلوگیری از این مشکل، پزشک متخصص بنزودیازپین‌ها را برای مصرف کوتاه مدت بیمار تجویز می‌کند و دوز مصرفی آن را به آرامی کاهش خواهد داد.
    • برای درمان کوتاه مدت اضطراب و کاهش آن می‌توان از داروهای بتابلوکر نیز استفاده کرد. جالب است بدانید گروه دارویی بتا بلاکر‌ها برای افراد مبتلا به آسم یا دیابت توصیه نمی‌شود؛ چرا که ممکن است علائم مربوط به هر دو بیماری را بدتر کند.
    • بوسپیرون از دیگر داروهایی است که برای درمان دوره‌های طولانی اضطراب مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع داروی بوسپیرون باید هر روز به مدت ۳ تا ۴ هفته مورد مصرف قرار گیرد تا بطور کامل برای بهبود و درمان اضطراب موثر واقع شود.

     

    داروهای محرک‌ها

    محرک‌ها از جمله داروهایی هستند که توسط متخصصین برای درمان اختلال بیش فعالی و نارکولپسی(حمله در خواب) تجویز می‌شوند. مصرف داروهای محرک هوشیاری، توجه و انرژی افراد را افزایش می‌دهند و در طی مصرف ممکن است باعث افزایش فشار خون، ضربان قلب و تنفس بیمار شوند. جالب است بدانید یکی از تاثیرات مثبت محرک‌ها بر بیماران مبتلا به پیش فعالی، بهبود سطح تمرکز فرد در طول روز است؛ چرا که افراد مبتلا به بیش فعالی غالبا تا سنین بالا درگیر بی‌توجهی و مشکلات تمرکز خواهند بود. به این ترتیب، داروهای محرک می‌توانند برای کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان مبتلا به پیش فعالی(ADHD) بسیار مفید باشد. فراموش نکنید که مصرف داروهای محرک باید زیر نظر متخصص مربوطه صورت گیرد؛ چرا که ممکن است در برخی افراد باعث بروز برخی عوارض جانبی شود.

    از داروهای محرک برای درمان بیماری‌های زیر استفاده می‌شوند:

    این داروها به بهبود توجه، تمرکز و هوشیاری کمک می‌کنند.

    انواع داروهای محرک:

    • دکستروآمفتامین
    • متیل فنیدات

     

    داروهای ضد روان‌پریشی (داروهای آنتی سایکوتیک)

    روان پریشی از جمله اختلالاتی است که در طی آن فرد ویژگی‌هایی چون باورهای نادرست و توهم می‌شود را تجربه می‌کند که می‌تواند منجر به مصرف مواد مخدر، اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی و افسردگی شدید شود. راه درمان اختلال روان‌پریشی، مصرف داروهای ضد روان پریشی است. جالب است بدانید برخی پزشکان داروهای ضد روان پریشی را همراه با سایر داروها برای تسکین علائمی چون هذیان، زوال عقل یا سایر مشکلات روانی تجویز می‌کنند.

    درمان روان پریشی در افراد مسن نسبت به سایر گروه‌های سنی از حساسیت بالاتری برخوردار است. به همین دلیل بر روی اغلب جعبه‌های داروی‌های روان پریشی یک هشدار قابل توجه نوشته شده است که بیان می‌کند؛ مصرف این دارو باعث افزایش نرخ سکته مغزی و مرگ در افراد مسن خواهد شد.

    در گذشته داروهای روان پریشی یا آنتی‌سایکوتیک‌ها به دو دسته معمولی و نورولپتیک‌ تقسیم می‌شدند. جالب است بدانید مصرف آنتی سایکوتیک‌های معمولی منجر به وقوع حرکات غیرقابل کنترل عضلانی به نام دیسکینزی دیررس (TD) می‌شود که ممکن است در سطح خفیف یا شدید اتفاق افتد.در حال حاضر شرایط تولید داروهای ضد روان پریشی نسبت به قبل کمی متفاوت‌تر است؛ اما اگر هر فردی با مصرف این داروها دچار دیسکینزی دیررس شود؛ در اسرع وقت باید به پزشک خود اطلاع دهد.

    نسل جدید داروهای ضد روان پریشی را آتیپیک می‌نامند که در مقایسه با داروهای قدیمی‎‌تر تاثیرات گسترده‌تری ایفا می‌کند. جالب است بدانید آنتیپک‌ها در برخی مواقع برای کمک به درمان افسردگی دو قطبی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    مصرف داروهای ضد روان پریشی با عوارضی چون احساس بی‌قراری، توهم و هذیان همراه باشد که معمولا با گذشت چند روز از شروع مصرف دارو این عوارض از بین خواهد رفت. اما فراموش نکنید که برخی افراد ممکن است پس از گذشت ۶ هفته شاهد تاثیرات مثبت داروهای ضد روان پریشی باشند. همچنین این امکان وجود دارد که علائم ضد روان پریشی با مصرف برخی داروها بهبود پیدا نکند و با مشورت پزشک، فرد مجبور شود از داروی کلوزاپین استفاده کند. جالب است بدانید افرادی که داروی کلوزاپین مصرف می‌کنند باید بطور منظم آزمایش خون دهند تا عارضه جانبی خاصی آن‌ها را تهدید نکند.

    از داروهای ضد روانپریشی برای درمان بیماری‌های زیر استفاده می‌شود:

    • روان‌گسیختگی (اسکیزوفرنی)
    • برخی از انواع شدید افسردگی
    • اختلال دوقطبی حاد
    • شیدایی
    • هذیان
    • زوال عقل

    ‌داروهای اعصاب آنتی سایکوتیک به کنترل و کاهش توهم و هذیان، اضطراب، آشفتگی و مشکلات روحی مرتبط با تفکر و نحوه معاشرت کمک می‌کنند.

    انواع داروهای ضد روان‌پریشی عبارتند از:

    • آمی سولفید
    • هالوپریدول
    • اولانزاپین
    • کوتیاپین
    • ریسپریدون

    بنزودیازپین‌ها

    بنزودیازپین ها گاهی اوقات برای درمان اضطراب و بی خوابی استفاده می‌شوند. این داروها به عنوان یک درمان اولیه برای اضطراب توصیه نمی‌شوند، زیرا مصرف زیادش می‌تواند اعتیادآور باشد و فقط تا زمانی که از دارو استفاده می‌کنید، اثرات آنها دوام می‌آورد.

    نمونه هایی از بنزودیازپین ها، دیازپام و کلرودیازپوکساید هستند.

    (برای درمان غیردارویی اضطراب کلیک کنید.)

    داروهای ترک اعتیاد

    داروهای ترک اعتیاد برای این موارد استفاده می‌شود:

    • علائم ترک را کاهش می‌دهند.
    • هوس مصرف را در افرادی که اعتیاد دارند کاهش می‌دهند.

    ‌نمونه هایی از داروهای مورد استفاده برای ترک هروئین عبارتند از:

    • بوپرنورفین
    • متادون
    • نالترکسون

    داروهای مورد استفاده برای ترک الکل شامل Acamprosate و Disulfiram است.

    ترک شیشه چند روز طول می‌کشد؟

    داروهای زوال عقل

    از داروهای اعصاب زوال عقل برای بهبود تفکر و حافظه استفاده می‌شود. این داروها معمولاً از شش ماه تا دو سال برای مدت زمان محدود عمل می‌کنند.

    انواع داروها برای درمان زوال عقل:

    • دونپزیل
    • ریواستیگمین
    • ممانتین

    داروهای تثبیت‌کننده خلق و خو

    داروهای تثبیت کننده خلق و خو غالبا برای درمان اختلال دوقطبی و تغییرات خلقی مرتبط با سایر اختلالات روانی مانند افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. فراموش نکنید که مصرف این داروها باید طبق نظر پزشک متخصص صورت بگیرد. لیتیوم از جمله داروهای تثبیت کننده خلق و خو است که برای درمان اختلال دو قطبی تجویز خواهد شد. براساس تحقیقات انجام شده مصرف طولانی مدت داروی لیتیوم ممکن است خطر خودکشی را در افراد مبتلا به اختلال دو قطبی کاهش دهد. در طی مصرف این دارو، باید بطور مرتب عملکرد کلیه و تیروئید فرد بررسی شود تا از بروز عوارض خطرناک جلوگیری شود.

    داروهای تثبیت کننده خلق و خو گاهی برای درمان اختلالاتی چون افسردگی، اسکیزوافکتیو، کنترل تکانه و برخی بیماری‌های روانی در کودکان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین جالب است بدانید برخی داروهای ضد تشنج نیز به عنوان تثبیت کننده خلق و خو نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ چرا که ممکن است برای برخی افراد بهتر از داروی لیتیوم عمل کنند.

    از داروهای تثبیت‌کننده خلق برای درمان بیماری‌های زیر استفاده می‌شود:

    ‌این داروها کمک می‌کنند تا نوسانات خلقی شدید کنترل شود و همچنین تحریک پذیری و پرخاشگری بیمار را کاهش می‌دهند.

    انواع داروهای تثبیت کننده خلق:

    • لیتیوم
    • والپروات

    داروهای ویژه کودکان، سالمندان و افراد باردار

    داروهای اعصاب همواره به گونه‌ای تولید می‌شود که در هر رده سنی نوع مختص به آن وجود دارد و همه افراد می‌توانند از این داروهای اعصاب بر اساس تجویز متخصص مربوطه، استفاده کنند. اما باید توجه کنید که همواره برخی افراد در گروه‌های حساس قرار دارند که نیازمند رعایت برخی ملاحظات خاص هستند. در ادامه به بیان جزئیات داروهای اعصاب برای گروه‌های سنی کودکان، سالمندان و افراد باردار می‌پردازیم.

    کودکان و نوجوانان

    خوشبختانه بسیاری از داروهای اعصاب برای درمان اختلالات روانی، به گونه‌ای تولید می‌شوند که همواره برای کودکان و نوجوانان بی خطر هستند. با این حال، ممکن است برخی از کودکان با مصرف این داروهای اعصاب، واکنش‌ها و عوارض جانبی متفاوتی را نسبت به بزرگسالان تجربه کنند. براساس تحقیقات انجام شده بر روی کودکان و نوجوانان، مصرف داروهای اعصاب برای این دو گروه سنی می‌تواند بسیار موثر واقع شود؛ اما فراموش نکنید که مصرف این داروها همواره باید طبق تجویز پزشک متخصص صورت گیرد. زمانی که یک کودک به بیماری اعصاب مبتلا می‌شود، پزشک مربوطه در ابتدای کار برای او دارو تجویز نمی‌کند؛ بلکه ابتدا از روش درمان غیردارویی مانند روان درمانی استفاده می‌کند و در صورت لزوم دارو درمانی را به مسیر درمان کودک اضافه خواهد کرد. در برخی موارد نیز ممکن است برای درمان بیماری اعصاب کودکان و نوجوانان، بصورت همزمان از دارو درمانی و روان درمانی استفاده شود.

    بزرگسالان

    افراد بالای ۶۵ سال در رده سنی قرار دارند که تجویز دارو برای آن‌ها همواره موضوعی مهم است که باید زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد. چرا که این افراد نسبت با سایرین بیشتر در معرض تداخلات دارویی قرار دارند و بدن آن‌ها زودتر واکنش نشان می‌دهد. علت این موضوع آن است که بدن افراد مسن غالبا با سرعت کمتری مواد دارویی را پردازش می‌کند. به علت حساسیت بالای گروه سنی بزرگسال و مسن، پزشکان همواره با دقت بسیار بالایی برای این گروه دارو تجویز می‌کنند و در جریان تمام جزئیات مربوط به داروهای مصرفی این افراد قرار دارند.

    افراد باردار یا در شرف بارداری

    بررسی مصرف داروهای اعصاب و روان در دوران بارداری، یکی از موارد تحقیقاتی پزشکان و دانشمندان است که همواره در حال ارزیابی است. خطرات مصرف داروهای اعصاب در دوران بارداری، به نوع بارداری و مرحله آن بستگی دارد؛ چرا که هیچ دارویی در این دروان بی‌خطر تلقی نمی‌شود. اختلالات اعصاب و روان از جمله بیماری‌هایی است که همواره برای فرد باردار و جنین خطرناک خواهد بود. تجویز داروهای اعصاب برای زنان باردار یا در شرف بارداری همواره باید زیر نظر مستقیم یک متخصص صورت گیرد. در واقع پزشک مربوطه در طول دوران بارداری دائما سلامت جسمی و روانی مادر را بررسی خواهد کرد و پس از زایمان نیز حالات روحی و جسمی مادر را مجدد ارزیابی می‌کند.

    برخی از داروهای مصرف شده در دوران بارداری شامل بنزودیازپین‌ها، تثبیت کننده‌های خلق و خو و داروهای ضد روان پریشی هستند، اما خطرات آن‌ها بسیار متفاوت است و حتما باید زیر نظر پزشک متخصص مصرف شود. همچنین داروهای ضد افسردگی به ویژه SSRIها، عموماً برای استفاده در دوران بارداری بی‌خطر در نظر گرفته می‌شوند. چرا که با وجود اینکه داروهای ضد افسردگی می‌توانند وارد جفت شوند و به جنین برسند؛ اما خطر نقایص مادرزادی و سایر مشکلات بسیار کم است.

     

    عوارض قرص اعصاب و روان چیست؟

    مانند سایر داروها، داروهای اعصاب نیز می‌توانند عوارض جانبی داشته باشند که باید قبل از مصرف در نظر داشته باشید. حتی بهترین قرص اعصاب هم خالی از عوارض نیست. اما نکته مهم در مصرف این داروها، بررسی مزایا و معایب مصرف آن‌ها است. در واقع بیماری روانی انقدر برای فرد و اطرافیان او آزاردهنده است که تحمل عوارض جانبی ناچیز ناشی از داروها ساده‌تر است.

    داروهای اعصاب می‌توانند دو دسته عوارض جانبی ایجاد کنند:

    • عوارض جانبی جسمی: مانند فشار خون بالا، افزایش وزن، کلسترول خون بالا، مشکلات جنسی و لرزش
    • عوارض جانبی روانی: مانند بی قراری، اضطراب، کمبود انرژی یا خواب آلودگی

    عوارض جانبی اغلب در هفته اول احساس بدی ایجاد می‌کنند، سپس با گذشت زمان بهتر می‌شوند. عوارض مصرف داروهای اعصاب و روان عبارتند از:

    اگر نیاز به دریافت راهنمایی در این زمینه دارید، روی دکمه زیر کلیک کنید:
    رزرو آنلاین نوبت از روانپزشک

    ۱- اضافه وزن

    داروهای ضد افسردگی، تثبیت کننده‌های خلق و داروهای اعصاب و روان آتیپیکال بیش از سایر داروهای اعصاب باعث اضافه وزن و چاقی می‌شوند.

    مهم است که در اوایل مصرف قرص‌ها، اقدامات پیشگیرانه برای اجتناب از افزایش وزن انجام شود. انجام تمرینات ذهن آگاهی، ورزش، رواندرمانی فردی و گروه‌درمانی و استفاده از اپلیکیشن‌های موبایل کنترل وزن و رژیم غذایی از جمله پیشنهاداتی است که برای جلوگیری از افزایش وزن ارائه شده است.

    ۲- آنهدونیا و بی‌تفاوتی عاطفی

    آنهدونیا یکی از عوارض جانبی قرص های اعصاب است که معمولاً نادیده گرفته می‌شود. افرادی که تحت درمان با قرص‌های ضد افسردگی سه حلقه‌ای (SSRI) یا قرص های بازدارنده باز‌جذب سروتونین – نوراپی‌نفرین هستند با احتمال پنجاه درصد بی‌تفاوتی عاطفی را تجربه خواهند کرد.

    این عارضه هم برای فرد و هم برای اطرافیان و دوستان او مشکل‌ساز است. به همین دلیل صحبت کردن با روانشناس می‌تواند در تشخیص این مشکل و کمک به حل آن موثر است.

    ۳- اختلال خواب

    از جمله عوارض قرص های اعصاب می‌توان به اختلالات خواب اشاره کرد. بی‌خوابی شبانه یا خواب آلودگی از جمله مشکلاتی است که کسانی که قرص اعصاب می‌خورند با آن مواجه هستند.

    در صورتی که بی‌خوابی / پرخوابی به یک مشکل جدی تبدیل شود لازم است که داروهای اعصاب مورد بازنگری قرار بگیرند. رعایت بهداشت خواب، رواندرمانی CBT و تمرینات ریلکسیشن می‌تواند به بیماران در درمان اختلال خواب کمک کند.

    ۴- اختلال در عملکرد جنسی

    بسیاری از داروهای اعصاب از جمله داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد روانپریشی می‌توانند در عملکرد جنسی فرد اختلال ایجاد کنند. داروهای نسل اول بیش از داروهای جدیدتر باعث بروز اینگونه عوارض می‌شوند.

    لازم است در صورتی که این مسئله برایتان اهمیت دارد پیش از انتخاب دارو با پزشک مشورت کنید. در صورتی که عوارض قرص های اعصاب در روند زندگی‌تان اختلال ایجاد کرده است با پزشک درباره تغییر دوز یا نوع داروهای مصرفی مشورت کنید.

    ۵- هایپرپرولاکتینمی (افزایش هورمون پرولاکتین)

    بسیاری از دارو‌ها و قرص‌های اعصاب و روان نسل اول می‌توانند باعث افزایش هورمون پرولاکتین شوند. داروهای دسته SSRI و MAOI تاثیر کمتری روی افزایش این هورمون دارند.

    هایپرپرولاکتینمی می‌تواند باعث از دست دادن توده استخوانی، اختلال در عملکرد جنسی، بی نظمی در قاعدگی، ناباروری و افزایش ریسک اختلالات قلبی عروقی و سرطان سینه شود. همچنین عوارض جانبی اعصاب و روان از جمله عصبانیت، اضطراب و بی‌قراری هم می‌دهد.

    نکات کلیدی در مورد عوارض جانبی داروهای اعصاب

    1. بسیاری از افراد هرگز عوارض جانبی خاصی را تجربه نخواهند کرد!
    2. برخی از داروهای اعصاب برای بعضی افراد عوارض جانبی نادری دارند که می تواند تهدید کننده زندگی‌شان‌ باشد.
    3. جزئيات عوارض جانبي احتمالی در بروشور همراه دارو است؛ اما این عوارض لزوماً به معنی این نیست که حتماً همه افراد آن ها را تجربه می کنند!
    4. اگر عوارض جانبی داروها شما را آزار می دهد، در سریعترین زمان ممکن با روانپزشک یا پزشک معالج خود صحبت کنید.
    5. برای کاهش عوارض جانبی داروهای اعصاب می‌توانید ساعت مصرف دارو را تغییر دهید، ورزش کنید، غذاهای سالم بخورید و آب زیاد بنوشید.
    6. برخی موارد مهم را پیش از مصرف دارو باید با روانپزشک خود مطرح کنید. از جمله مشکلات پزشکی مثل فشار خون یا دیابت، بارداری، اقدام به بارداری، شیردهی، سایر داروهایی که مصرف می‌کنید، مکمل‌های گیاهی و ویتامین ها، مصرف الکل، سیگار کشیدن، رژیم غذایی یا عادات غذایی خاص، کار روی ماشین آلات یا وسایل نقلیه.

    اگر به خاطر مشکلات پزشکی دیگر مجبور به مصرف سایر داروها هستید، موضوع را با پزشک در میان بگذارید. روانپزشک شما می‌تواند این ترکیبات دارویی را بررسی کند و دوز شما را تغییر دهند تا عوارض جانبی یا اثر متقابل آنها کاهش یابد.

     مصرف داروهای اعصاب

    افراد بسته به سیستم بدنی خود نسبت ممکن است نسبت به مصرف داروهای اعصاب، واکمش‌های روحی و جسمی خاصی نشان دهند. همانطور که می‌دانید هر دارویی ممکن است در بدن افراد عوارض خاصی از خود نشان دهد؛ پس مهم است که مصرف دارو برای هر فردی بر اساس تجویز پزشک متخصص صورت گیرد. نحوه و میزان مصرف داروهای عصبی موضوعی بسیار مهم است که باید با حساسیت بالا انجام شود. در ادامه قصد داریم به معرفی نکاتی مهم درباره تجویز داروهای عصبی بیان کنیم.

    • زمانی که به پزشک متخصص مراجعه می‌کنید، نام و اطلاعات تمامی داروهای مصرفی مانند ویتامین‌ها و مکمل‌ها را با او در میان بگذارید.
    • در هنگام مراجعه به پزشک متخصص هرگونه آلرژی و مشکلاتی را که در گذشته با انواع داروها داشتید، با او در میان بگذارید.
    • پیش از شروع مصرف دارو، مطمئن شوید که از نحوه صحیح مصرف دارو اطلاع کامل دارید و طبق دستورالعمل آن را مصرف کنید.
    • هر گونه عوارض جانبی در هنگام مصرف داروهای عصبی را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید.
    • داروهای تجویز شده برای اشخاص دیگر را مصرف نکنید و داروی خود را به شخص دیگری نیز ندهید.
    • ·        درگیری‌های ذهنی خود را در ارتباط با مصرف داروهای عصبی، با پزشک متخصص در میان بگذارید.

    ۳ نکته ضروری در مصرف داروهای اعصاب

    دردهای عصبی از جمله اتفاقاتی است که کنترل آن برای بسیاری از افراد سخت و اذیت‌کننده است. پیشرفت علوم پزشکی و تکنولوژی‌های این حوزه موجب شده تا پزشکان راه‌های موثری را برای درمان دردهای عصبی کشف کنند. یکی از این راه‌ها مصرف داروهای اعصاب مانند مسکن‌های تجویزی، داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی و ابزارهای مربوط به تحریک الکتریکی است. در این بخش قصد داریم به معرفی سه نکته ضروری برای مصرف داروهای اعصاب بپردازیم.

    1. مراقب تداخلات دارویی خود باشید. در واقع پیش از شروع مصرف داروی اعصاب، مطمئن شوید که پزشک موردنظرتان از داروهای مصرفی شما مانند مکمل‌ها و ویتامین‌ها مطلع است. پس برای آن که نام دارویی از قلم نیفتد، اسامی تمام آن‌ها را یادداشت کنید و لیست تهیه شده را در اختیار متخصص مربوطه قرار دهید؛ حتی برای اطمینان بطری داروها را همراه خود داشته باشید.
    2. همیشه برای مصرف داروی اعصاب جدید مطابق دستورات پزشک خود رفتار کنید. در واقع تعداد دفعات مصرف داروهای اعصاب، مقدار مصرف و زمان آن موضوعی قابل اهمیت است که نباید اشتباهی در آن رخ دهد. توجه کنید که هرگز نباید بدون تجویز پزشک، مصرف داروهای اعصاب خود را متوقف کنید و همواره باید با متخصص مربوطه خود مشورت کنید.
    3. هرگز نباید عوارض جانبی داروهای اعصاب را نادیده بگیرید و در صورت بروز تغییر در جسم و روح خود باید در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک مربوطه با بررسی شرایط روحی و جسمی شما، دوز داروی اعصاب مصرفی را تغییر می‌دهد یا مصرف آن را برای شما ممنوع می‌کند و یک داروی اعصاب جایگزین برایتان تجویز خواهد کرد.

    منابع:

    Health Line

    Psychongress

    nimh.nih

    با کلیک روی دکمه زیر میتوانید به بهترین روانشناس های تهران دسترسی داشته باشید
    بهترین روانشناس در تهران


    پزشک خوب، سامانه آنلاین رزرو اینترنتی نوبت از روانشناسان و روانپزشکان و سایر تخصص های پزشکی است که به شما کمک می‌کند بهترین متخصصان را در کوتاه ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کرده و وقت خود را به صورت “آنلاین” رزرو نمایید.

     

    پرسش و پاسخ

    پزشک خوب، نظرتان را درباره این مقاله بگویید یا سوالاتتان را بپرسید، متخصصان ما در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ می‌دهند.

    زهرا عباسی فروردین ۲, ۱۴۰۲ - ۹:۵۹ ق٫ظ

    سلام خیلی ممنون از معلومات خوبی که در اختیار ما گذاشتید ولازم به ذکر است که در اینجا اسمی از قرص پاروکستین برده نشد من چند ساله دارم مصرف میکنم اصلاهم بهتر نشدم،افسردگی شدید سردردشدید میگرنی اضطراب وسواس، نمیدونم چکار کنم هرکی یک دکتری رو میگه،خوبه همینطور موندم ممنون میشم اگه راهنماییم کنین ،

    پاسخ
    مبینا مرادی اسفند ۱۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲ ق٫ظ

    سلام دکتر ماد من همش در حرف زدن قاطی میکنه آیا از استرس و اظطرابه؟ یا باید دارو مصرف کنه؟
    ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    ناشناس بهمن ۱۱, ۱۴۰۱ - ۳:۴۷ ق٫ظ

    سلام دکتر بابای من از کابل به تماس شدم یک مریض به اسم جمیله سن ۲۰ ساله تکلیف روانی دارد. همیشه جوش می‌زند نا راحت است گوشه نشینی می‌کند ۷ سال شده داروی برایش بگیرم چی داروی برایش بیارم تشکر

    پاسخ
    وژمه بهمن ۷, ۱۴۰۱ - ۳:۳۲ ب٫ظ

    سلام من تکلیف پیدا نموده بودم مدت یک سال دارو اعصاب خوردم دا‌کتر معالج ام گفت ‌‌دارو را قطع کن من هم دو ماه میشود قطع نمودم فعلا یک ماه میشود ‌که عوارض جانبی برایم دارو گذاشته است و آن اینکه کمی چربی بخورم فشارم بالا میرود و یا هم کمی شکر بخورم فشارم‌ بالا میرود نمی دانم‌ چی ‌‌‌کار کنم آیا با گذشت زمان دوباره درست خواهد شد ویا همینطور باقی خواهد ماند ای مشکل ام‌ میشه رهنمایی بفرمائید ممنون تان

    پاسخ
    ناشناس دی ۸, ۱۴۰۱ - ۳:۱۸ ق٫ظ

    بخشید سلام اگه دارو فراموشی دوباره خورده باشنداتفاقی میافتد

    پاسخ
    فاطمه دی ۴, ۱۴۰۱ - ۸:۲۲ ب٫ظ

    سلام ببخشید دکتر بابای من از خلقش معلومه که نیاز ب روان پزشک داره اما نمیاد ک ویزیت بشه مامیخایم داروی عصاب بگیریم براش چی بگیریم ک آروم باشه زودازکوره درمیره دادمیزنه

    پاسخ
    هستی آذر ۱, ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۴ ق٫ظ

    سلام وقت بخیر من ۶ ماهه کنار سرم یعنی شقیقع هام تیر میکشه و میزنه به گردنم احساس سفتی میکنم وبه شدت به صداحساس شدم.دکتر قرص اعصاب داده وقتی اولین قرص رو خوردم انگار از درون ساق پام یهو یه گرماوداغی بد اومد به سمت کمرم.ترسیدم.خواستم بپرسم عادی هست یعنی عوارض قرص.بدنم هم تیک میزنه تا وقتی میخوام بخوابم یهو تیک میزنه بیدارمیشم.نمیدونم چیکار کنم توروخدا راهنمایی کنید

    پاسخ
    rasedra2185@gmail.com آبان ۱۸, ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۳ ب٫ظ

    سلام خانم دکتر میشه ی قرص اعصاب بگین روح و روانم بهم ریخته میخوام قرص بخورم بخوابم تا اروم شم همش گریم میگیره 🖤😭

    پاسخ
    لیلا مهر ۱۶, ۱۴۰۱ - ۲:۲۸ ب٫ظ

    سلام، من یه پسر ۱۷ساله دارم. مدتی است که پرخاشگر شده، ازمن وباباش متنفر شده، هیچ به پدرش احترا نمی زاره، هر وقت باباش تو خونه هست شروع میکنه به سوت زدن خیلی نصیحتش میکنم که این کار رو نکنه به باباش احترام بزاره. هشتا ازدرسای سال قبل رو امتحان نداد.

    پاسخ
    ناشناس مهر ۶, ۱۴۰۱ - ۳:۲۵ ب٫ظ

    سلام دکتر تو رو قرآن بگید چکارکنم۸ساله قرص ترانکوپین سرترالین مصرف میکنم اگر یشب ترانکوپین نخورم تا صبح بیدارم

    پاسخ
    بهمن شهریور ۱۷, ۱۴۰۱ - ۹:۴۷ ق٫ظ

    سلام من مشکل اعصاب روان سایکوز دارم با عصبی شدید الان دارو می خورم هیچ فکری تو سرم نیست به کسی چیزی بگم حرف بزنم همیشک توحال خودت هستم به دیگران فکر نمی کنم چه کارکنم

    پاسخ
    عرشیا خرداد ۱۴, ۱۴۰۱ - ۰:۲۶ ق٫ظ

    پدر من انرژی بسیار بسیار مضاعف دارد و بسیار پرخاشگر
    لطفا بگید چه دارو های باید استفاده کند
    ممنون
    پزشک نمیره

    پاسخ
    امیر تیر ۴, ۱۴۰۱ - ۲:۲۲ ق٫ظ

    سلام با این علائمی که گفتین ممکنه پدر شما شیشه مصرف کنه مخفیانه لطفا بصورت برادرانه بهت میگم یک مدت زیر نظرش بگیر ببین رفتار مشکوک داره یا نه یعنی مثلا تنهایی جایی نمیره

    پاسخ
    ناشناس خرداد ۱۴, ۱۴۰۱ - ۰:۲۲ ق٫ظ

    باسلام نزدیک ۶ال۷سال میشه ازمشکل عصبی ورمونفخمعده وروده راگرفتم همش هم ازفکر خیالات زیادزهن فکر کردن برروی معده ورودم تورخدا پیغمبر راهنمایم کنید دیگه طوری شدم عصلن اززنگی هیچ لزتی نمیبرم تورابه امام زمان راهنمایم کنیید

    پاسخ
    رهگذر خرداد ۱۴, ۱۴۰۱ - ۰:۰۰ ق٫ظ

    سلام من از حدود ۱۵ سالگی شوک عصبی بهم دست می‌داد و اون زمان به دکتر اعصاب و روان مراجعه کردم و مدتی دارو مصرف کردم و خوب شدم و دارو رو قط کردم و نخوردم با فاصله چند سال دوباره این مشکل برام به وجود میومد و مراجعه میکردم و خوب میشدم الان که ۲۸ سالم هست یه سری مشکلاتی واسه من به وجود اومده که واقعا عذابم میده پیش دکتر اعصاب و روان هم رفتم دارو داد خوب نشدم چند بار دارو عوض کرد برام ولی بازم هیچ فرقی نکردم و دیگه هم نخوردم اضطراب دارم ترس الکی دارم خود کم بینی عدم اعتماد به نفس افکار منفی دارم خیلی عذاب میکشم باید چیکار کنم

    پاسخ
    حسین اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹ ب٫ظ

    باسلام خدمت متخصصین عزیز من دچار زوزه در سرم شدم وچندین بار به متخصص گوش حلق مراجعه کردم ولی نتیجه نگرفتم به نظرتون به متخصص اعصاب روان هم مراجعه کنم

    پاسخ
    رها اسفند ۱۲, ۱۴۰۰ - ۵:۲۶ ب٫ظ

    سلام. من چند روزه تریمیپرامین ۲۵ در کنار ولبان ۱۵۰ و ترازودون مصرف میکنم. تریمیپرامین رو قبلا مصرف نکردم ولی دو تای دیگه رو از قبل مصرف میکنم. دستور پزشکم برای تریمیپرامین، تا سه روز، شبی یک عدد، و بعد از سه روز، هر ۱۲ ساعت یک عدد هست. امروز روز چهارمه که مصرف میکنم و به شدت خواب آلود و گیجم در تمام طول روز. خواستم بپرسم این حالت کم کم برطرف میشه یا باید با پزشکم مطرح کنم؟

    پاسخ
    ... بهمن ۱۹, ۱۴۰۰ - ۱:۲۰ ق٫ظ

    من چند سال پیش دو بار بستری شدم و دوزهای بالای لورازپام بهم تزریق شد الانم به دستور پزشک دارم داروهای اعصاب و روان مثل لورازپام ترانکوپین پرفنازین میخورم و اگه یه شب نخورم صد برابر بیشتر از حد معمول کابوس میبینم و از حواب میپرم و بیقراری میکنم حالا چاره چیه اگه بخورم ۱۰ تا درد دارم اگه نخورم ۱۰ تا دیگه هم اضافه میشه

    پاسخ
    زهرا دی ۲۱, ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۱ ق٫ظ

    سلام زهرا هستم اخلاقم طوری شده که سریع دادو بی داد میکنم و زود جوش میارم و‌ نمیتونم با افراد خانواده با آرامش برخورد کنم لطفا‌راهنمایی کنید که چه قرصی خوبه استفاده کنم

    پاسخ
    ناشناس اسفند ۲۰, ۱۴۰۱ - ۴:۰۴ ب٫ظ

    سلام دوست عزیز چه دارویی استفاده میکنی

    پاسخ
    ناشناس دی ۱۷, ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۴ ب٫ظ

    با سلام
    اگر دارو را مصرف کردیم و ۱۰ دقیقه بعد هر چیزی که داخل معده بود بالا آوردیم باز باید دارو را بخوریم؟؟؟؟

    پاسخ
    عرشیا دی ۱۲, ۱۴۰۰ - ۰:۰۳ ق٫ظ

    سلام تورخدا کمکم کنید پدر من مشکل اعصاب روان داره موجی هست و اتفاقات زیادی توی زندگی اش افتاده من مادر خواهر امو خیلی آزار داده و مشکلات زیادی به بار آورده برای ما که غیر قابل جبران پزشک هم رفته یا قرص نمیخوره کامل یا اثر نمیکنه آخرین پزشک اش براش رهاکین ۵۰۰ با آریپینزازول تجویز کرده الان ۴ روزه داره میخوره دوز ۱۰ بدتر بی خواب شده پرخاشگر ترم شده
    تورخدا بگید چه قرص های باید بخوره که بی دلیل پرخاشگری نکنه خوب شه با خانواد اش و همسایه ها پزشک نمیره
    اسم دارو ها بگید بهش بدیم این را خورده بیشتر انرژی مضاعف گرفته چه دارو های باید بخوره که انرژی مضاف نداشته باشه و درمان اش پایدار شه ممنون

    پاسخ
    س دی ۲, ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰ ب٫ظ

    سلام خواهر من چهار سال است بیماری اعصاب داشت ودارو مصرف میکرد وداروش را خود قطع کرد بدون مشورت با پزشک ولی یک ماه است که به شدت حالش بد است ودوز داروهاش به شدت زیاد شده است و دیگر توان هیچ کاری را ندارم و حتی چشماش بسته شده است وباز نمیشود و داعم در حال خواب است وبه شدت استرس دارد و وقتی هم از خواب بیدارمشوم بی قراری میکند ودوباره می خوابد ایا بیماری خواهرم خوب میشود تو را خدا جواب دهید

    پاسخ
    رضاعلمحمدی آذر ۲۸, ۱۴۰۰ - ۶:۱۴ ب٫ظ

    سلام من رضاعلمحمدی هستم من هیچ مشکلی نداشتم ولی برادرم باحقه شیطانی که به من داشت دکتررامجبوربه زدن شوک مغزی به من کرد ومن الآن بعدازشوک مغزی گیج شده ام و هیچ چی نمی‌فهمم لطفا کمکم کنید چکار کنم چون خیلی اذیت میشم

    پاسخ
    ناشناس آذر ۲۶, ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۴ ب٫ظ

    من چند سال هست داروی اعصاب میخورم ولی دیگه بخاطر عوارض زیادی که روی من گزاشته میخواهم قطعش کنم این درسته یانه ؟

    پاسخ
    سارا آذر ۱۵, ۱۴۰۰ - ۹:۱۹ ب٫ظ

    سلام

    من هشت ماه بعد از مصرف داروهای ضد افسردگی فاصله دوره های پریودم کوتاه شد و لک بینی دارم

    با قطع قرص ها هم مشکلم برطرف نشد.

    چه کار کنم که به حالت عادی برگردم؟

    آیا قرص های ویتاگنوس موثره؟

    قرص های جنسینگ چطور ؟

    پاسخ
    فاطمه محمدی آذر ۶, ۱۴۰۰ - ۹:۲۵ ب٫ظ

    با سلام من ۴ ماه است قرص پرانول و النزاپین و سیتالوپرام مصرف میکنم ۵ ساله استرس افسردگی دارم قرص ها کی روی کاهش استرسم تاثیر میگذارن

    پاسخ
    محموداسکندری آبان ۲۶, ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴ ب٫ظ

    باسلام داروهای اعصابمو روانپزشکم به یکباره قطع کردوداروی جدیدداد.حالم به وخامت ترک اعتیاد شده .الان هم ده روزه داروی جدیدمیخورم اماهنوز حال قبلی روندارم وعوارض این داروها داره اذیتم میکنه.چندروزدیگه این قرص هابرام عادی میشه.وعوارضش تموم میشه.واضطرابم قطع میشه.بسیارترس دارم وفقط بیقراری شدیددارم که نکنه اینجوری بشه یانشه.

    پاسخ
    فرناز آبان ۲۳, ۱۴۰۰ - ۱:۲۷ ب٫ظ

    بسیا عالیه ولی من جواب سوالم نگرفتم چون مصرف قرصهای خواب آور دچار سردرد سنگینی سر میشوم ازراهنمایی شما ممنوم

    پاسخ
    فرامرز اسدی آبان ۲۱, ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷ ق٫ظ

    سلام
    بهتر نیست از کلماتی مثل داروهای روانپزشکی و…به جای داروی اعصاب استفاده شود؟ چون دارای بار منفی در بین توده مردم است و حتی به جای فحش استفاده می شود.
    فرامرز. ا مددکار اجتماعی

    پاسخ
    فاطمه آبان ۱۸, ۱۴۰۱ - ۱:۵۴ ب٫ظ

    کلمه روانپزشکی بار منفی اش، از اعصاب هم بدتره تعجب از شما که نوشته اید روانپزشک خیلی ناجوره

    پاسخ
    پریساحیدریان آبان ۱۹, ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۹ ب٫ظ

    بنظرشماوالپرام خوبه یالیتیوم؟

    پاسخ
    ناشناس آذر ۱۰, ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۷ ق٫ظ

    بستگی به شرایط فرد داره. سن و سلامت جسمانی خیلی مهمه
    والپروام در اصل داروی ضد صرع هست و برای اختلالاتی مثل افسردگی یا دوقطبی هم استفاده میشه و عوارضش نسبت به لیتیوم کمتره ولیتیوم قوی تره

    پاسخ
    پریساحیدریان آبان ۱۹, ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۷ ب٫ظ

    سلام ،۵سال قرص والپرام استفاده میکردم،ازوقتی دارو روقطع کردم احساس خستگی وگرفتگی عضله دارم ،بنظرشما دوباره دارو استفاده کنم یا ممکنه عوارض بهبودپیداکنه

    پاسخ
    fcgv1235@gmail.com آبان ۱۷, ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸ ق٫ظ

    سلام خوردن همزمان قرص اعصاب و روان با قرص پروپرانولول مشکل ایجاد می کنه یا نه?

    پاسخ
    علی آبان ۸, ۱۴۰۰ - ۲:۱۲ ق٫ظ

    وقتی که بیماران افسرده بیقرار می شوند و نمی توانند تحمل کنند چکار باید کرد

    پاسخ
    بی آبان ۴, ۱۴۰۰ - ۸:۳۹ ق٫ظ

    سلام .وسواس فکری و استرس دارم نمیدانم چی کار کنم .خود خوری زیاد زندگی را واسم سخت کرده.خواهشا کمکم کنید

    پاسخ
    لیلا آبان ۲, ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰ ب٫ظ

    دخترم ی ماه در بیمارستان بستری بود در ایران غساله در ترکیه سرش شیزوفرنی میخورد ۷ ماهه قطع کردم دکتر گفت
    الان با خودش حرف میزنهاز رفتار اطرافیان صدای هوت کشیدن غذا ناراحت میشه غذا پرت میکنه حمام می ره شیر آب باز میکنه فقط نگاه میکنه ۴ ساعت از وقتی بیدار میشه دست خود را با مایع میشویدمد ام از وجود من در کنارش ناراحت میشه میخواد تنها آهنگ گوش کنه تا بیحال بشه لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    ساينا آبان ۲, ۱۴۰۰ - ۳:۳۳ ق٫ظ

    سلام دكتر براي كسي كه دچار اختلال اعصاب و خفيف دوقطبي است كدوم قرص كمتر عوارض داره

    پاسخ
    مهناز آبان ۱, ۱۴۰۰ - ۹:۰۹ ب٫ظ

    سلام اقای دکتر مت خواهرم ۳۴سالشه از وقتی باردار شده قرص اعصاب میخوره ومدتتی هست که روزی ده مرتبه حمام میره و زیردوش همش میگه ۳۲۱ درد خواهرم چی

    پاسخ
    دادا مهر ۳۰, ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴ ب٫ظ

    سلام من باردارم و داروهای اعصاب مصرف میکنم ترس از بچه دارشدن دوباره دارم چون دوتا بچه بزرگ دارم و طلاق گرفتم دوباره ازدواج کردم حالا ترس دارم از دوباره بچه دارشدن داروی نوربترپتلین ۲۵و سیتاگسا۲۰مصرف میکنم ۴۵سالسندارم احساس میکنم توانایی ندارم وترس از قضاوت هم دارم

    پاسخ
    ناشناس مهر ۲۱, ۱۴۰۰ - ۵:۲۹ ق٫ظ

    من از وقتی ۴ سالم بود مرکز بهداشت گفتن باید ببرین روانپزشک اما پدر و مادرم اهمیت ندادن الان ۱۳سالمه و عصابم به شدت خرابه خیلی اذیتم و دوست دارم خودمو بزنم قرص کلوناز پام خوردم ولی حالمو بد میکه حالت تحوع و سرگیجه و افت فشار چیکار کنم حالم بده

    پاسخ
    زینب مهر ۲۰, ۱۴۰۰ - ۳:۲۰ ب٫ظ

    سلام زینب هستم مادرم قرص عصاب میخوره میخام بدونم ضررداره بهش؟

    پاسخ
    ناشناس مهر ۱۵, ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰ ب٫ظ

    سلام دکتر مادرم دستاش خیلی درد میکنه علایم زیادی از ضعف اعصاب داره باید چکار کنه

    خواهشن جواب بدید

    پاسخ
    خدیجه بابای مهر ۶, ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵ ب٫ظ

    سلام خسته نباشید من هسمرم اعصاب روان دارد خیلی به من مشکوک میشود و خیلی بده دهنی میکنم برای من ویرایش بچه هامون من خیلی میترسم بعضی وقتا منوتهدید می‌کنه ومن خیلی از او میترسم چه باید کرده

    پاسخ
    نگین مهر ۳, ۱۴۰۰ - ۹:۱۳ ب٫ظ

    سلام خسته نباشید ، من ۶ روز پیش دکتر روان پزشک رفتم و ب من قرص تجویز کردن من قرص و که نصرف کردم دچار وز وز گوش شدم میشه لطفا بگید این وز وز تا چند روز با من هستش ، ممنونم

    پاسخ
    ارزو شهریور ۲۴, ۱۴۰۰ - ۹:۵۴ ب٫ظ

    سلام دکتر شوهرم اصلا اعصاب نداره دکتر هم نمیره چیکار کنم

    پاسخ
    شبنم شهریور ۲۱, ۱۴۰۰ - ۶:۰۵ ب٫ظ

    سلام من الان یک ساله که قرص اعصاب مصرف میکنم و زیاد از مصرف این قرصا راضی نیستم.هم کم خواب شدم هم لرزش شدید دارم میخوام این قرصا رو قطع کنم چیکار باید بکنم خواش میکنم جواب بدین

    پاسخ
    مجتبی فرخی شهریور ۹, ۱۴۰۰ - ۱:۵۱ ب٫ظ

    فرزندم پانزده سال دارد به بیماری تیک عصبی مبتلا ست مدتی هست بیشتر شده لطفاً راهنمایی کنید

    پاسخ
    اماندا شهریور ۶, ۱۴۰۰ - ۴:۰۶ ب٫ظ

    سلام
    برادرم هفته ي قبل دچار برق گرفتگي شد ، الان دچار بي خوابي شده ، چه دارويي پيشنهاد مي كنيد براي ايشان

    پاسخ
    پیمان آرمان فر شهریور ۴, ۱۴۰۰ - ۹:۲۶ ق٫ظ

    با سلام و خسته نباشید . بنده اختلال روانپریشی فکر کنم دچار باشم . دایم در حال فکر کردن هستم هیچ آرامش ذهنی ندارم . شدیدا احساس تنهایی میکنم .

    پاسخ
    صادق پور مرداد ۲۸, ۱۴۰۰ - ۶:۳۸ ب٫ظ

    سلام من موقع پریود سردرد میگیرم یک ماه پیش رفتم دکتر برام ،ام آر ای نوار مغز نوار عضله اعصاب نوشت انجام دادم ولی نتونستم بلا فاصله جوابها شون به دکتر نشون بدم تا اینکه چند روز پیش سردرد شدید گرفتم یه طرفه سرم نبض میزدخیلی حالم بعد شد فردا ش رفتم پیش دکتر مغز اعصاب ام آر ای با نوار مغز نشون دادم برام دارو،نوشته الان دارو میخورم خیلی بی حال میشم عرق میکنم بدنم پاهام سست میشه سرم گیج میره ، اسم دارو های که مصرف میکنم امی ترپیتلین ،رهاگین، اس سیتاور ،پروپرانول

    پاسخ
    تینا مرداد ۲۶, ۱۴۰۰ - ۶:۲۰ ب٫ظ

    سلام ممنون میشم بگید عوارض مصرف دارو بیشتر از مزایاشه یا نه

    پاسخ
    راضیه خرداد ۱۸, ۱۴۰۱ - ۵:۰۴ ب٫ظ

    سلام کیپ شدن بینی هم میتواند از اضطراب و بیماری اعصاب روان باشد؟

    پاسخ
    ناشناس مرداد ۱۰, ۱۴۰۰ - ۶:۵۶ ب٫ظ

    عالی بود

    پاسخ
    مبینا مرداد ۵, ۱۴۰۰ - ۰:۵۶ ق٫ظ

    سلام خسته نباشید بنده هیچ مریضی ای ندارم وقت خودم فکر میکنم که مشکل اعصاب دارم چون ی اخلاقی دارم شب میخوابم دوس دارم که صبح از خواب بیدار میشم شاد باشم ولی نمیشه و نمیتونم و سر چیز های الکی با همسرم بحث میکنم و دعوامون خیلی بزرگ میشه ممنون میشم راهنمایی کنید میشه قرص اعصاب استفاده کنم

    پاسخ
    محسن آذر ۲۴, ۱۴۰۰ - ۹:۲۰ ق٫ظ

    به نظر من بهتره شما اطلاعاتتون در مورد خواب و سیکل خواب بدنتون رو بالا ببرید . نه اینکه از چاله به چاه بندازید خودتون رو . برای هر چیزی که قرص نمی خورن . سیکل خواب معمولا ۹۰ تا ۱۱۰ دقیقه است بیداری تون رو تنظیم کنید ضمنا به هیچ عنوان بعد از بیداری دوباره نخوابید مگر اینکه فرصت داشته باشید سیکل خواب تکمیل بشه و گر نه تا چهار ساعت عادیه که شما بیحال و انرژی باشید ‌. از تعویق زنگ هشدار جدا بپرهیزید . این نظر یک هموطنه نه نظر یک پزشک متخصص دقت کنید از تجربه خودم گفتم .

    پاسخ
    مهناز م مرداد ۳, ۱۴۰۰ - ۴:۳۴ ب٫ظ

    باسلام میبخشیر دکتر خواهرزاده من یه مدت ورزش بدنسازی میکرد وار مکمل های بدنسازی استفاده میکرد الان دچار اختلالات عصبی میشه یکدفعه پرخاشگر میشه وحال بدی پیدامیکنه تاحتی به مادرش هم حمله میکنه ومیزنش وبعد مدتی آروم میشه وازکارش پشیمون میشه میخواستم ببینم مشکل خواهرزادم بخاطر این مکمل هاست که روش تاثیر گذاشته وباید الان ما چکار کنیم ممنون از لطفتون مارا راهنمایی کنید

    پاسخ
    رضا مرداد ۳, ۱۴۰۰ - ۱:۲۶ ق٫ظ

    سلام.روش به اصطلاح درمانی برای بیماران اعصاب و روان وجود داره نمیدونم چه نوع درمانیه .با امپولی با اسمی مثل پلوت پنولل .اول سمت راست بدن تزریق باسن که جذب سمت چپ مغز میشه و قسمتی از مغز رو ازبین میبره لب گیجگاهی توی اسکن مغز سمت جپ و راست جمجمه و مغز بالای گوشها حالت بیضی داره.با اون امپول اول اون قسمت رو ازبین میبرن حذب مغز که شد بیمار حالات غیر طبیعی بهش دست میده و مدام راه میره راه رفتنش به حالت کج شدن به سمت چپ و راست هست طرف گیجه و مدام راه میره و شکایت میکنه از اینکه کلیه هام انگار اویزون شدن تعادل پچو راستمو ندارم به این حالت میگن فیکس کردن.بعد ساعاتی چند قرص به بیمار میخورانن یکی از قرصها با نام »ارتان« هست که این قرص بسیار خطرناک و قوی میره وسط مخ بین دوطرف مغز همونجا باقی میمونه .۷ امپول پلوت پنولول برای اینکه لب گیجگاهی رو ازبین ببرن تا مثلا بیمار اعصاب و روان درمان بشه قرص ارتان روهم داخل مخچه جاساز میکنن چون موقعی که لب گیجگاهی ازبین میره شخص تعادل راه رفتنش بطور شدیدی به سمت چپو راست رو از دست میده و خیلی به دوطرف کج میشه والبته ۷ امپول برای دوطرف مغز تزریق میشن تا لب گیچگاهی دوطرف مغز تا مخچه کاملا ازبین بره و شخص مسائلی روکه داشته فکرها و عصبیتش فراموش بشه مثل هاردیسکی میمونه که قسمتهاییش رو فرمت کنیم!بیمار سردردهای شدیدی میگیره باید تا اخر عمر تحت مصرف داروها باشه نباید داروی خودسر مصرف کنه مواد مخدر هم خطرناکه براش.افرادی رو دیدم اون قرص ارتانی که جذب مخچه مغزش کردن دکترهای اعصاب و روان به دلائلی احتمال داره از مغز خارج بشه مغز رو صدمه بدی میزنه متاسفانه راه برگشتی هم وجود نداره.من اسم این نوع درمان خطرناک و غیرمنصفانه رو نمیدونم اخه چرا دکترها میخان همچین روشهایی رو روی مردم اجرا کنن براشون توضیح نمیدن ؟این به اصطلاح درمان چیزی مشابه لوبوتومی و خیلی بدتراز لوبوتومی هست.

    پاسخ
    سعید مهر ۱, ۱۴۰۰ - ۱:۴۵ ق٫ظ

    درسته اقای رضا صحیح میفرمایید همچین روشی هم برای تخلیه کردن افکار بیماران عصبی و روان وجود داره دیدم سردردهای وحشتناکی هم میگیرن اشخاصی که این درمان براشون تجویز شده مثل اینکه اسم این نوع درمان عجیب اسمش فیکس هست اون امپولی که گفتید درسته بیمار رو فیکس میکنن با امپول قسمتهایی از مغزش رو ازبین میبرن بخاطر نگه داشتن تعادل راه رفتن بیمار قرص ارتان تجویز میکنن سردرد بدی داره .درمان فیکس خیلی بده .توی بیمارستانهای اعصاب اشخاصی که نا ارامی میکنن و باید همیشه اونجا بمونن با امپول فیکس میشن همون ارص ارتان با قرصهای دیگه بهش میدن قرص ارتان که به ذرات ریز درمیاد رو بوسیله قرصهای دیگه کنترل میکنن تا برسه به سمت سلولهای مغزی و ازبین ببره شخص دیگه نمیتونه به جامعه برگرده صدای ماشین ادمها حتی فن هواکش معمولی اذیتش میکنه صدای هردستگاهی که درحال گردشه و ذرات قرص ارتان کشیده میشه به طرف سلولهای مغز و ازبین میبردشون مگه مغز و سلولهاش جز مایع و روکش بسیار نازکی که اون مایعات رو داخل خودش جاداده چیه .عموی من پسر عموم رو بخاطر اینکه خیلی جنگ و دعوا داشتن باهم پسر عموم رو برد بیمارستان اعصاب و روان.به کارمندینش گفته بود دیگه نمیام ببرمش و بعد ۱ سال رفت به دیدنش دید پسر نه اون پسر انبیه چشمها طلائی شدن چهره و گفتارش یه جوری شده پسر عموم رو بردیم پیش متخصص اعصابو روان دقیقا همین توضیحات شمارو برامون تشریح کرد .اخه این چه کاریه تجزیه کردن مغز

    پاسخ
    گودرزی تیر ۱۹, ۱۴۰۰ - ۳:۴۰ ب٫ظ

    سلام خسته نباشید من به خاطر دلشوره های زیادی که داشتم به دکتر مراجعه کردم و برام قرص سرترالین دوکسپین و اکساید نوشت الان دلشوره هام بهتره ولی احساس کلافگی اول صبح و بعضی مواقع تا اخر روز باهامه که خیلی حس بدیه من ده روزه که این قرصارو مصرف میکنم میخواستم ببینم ایا این حس موقت و برطرف میشه یا نه

    پاسخ
    ابوالفضل خرداد ۲۰, ۱۴۰۰ - ۳:۱۴ ب٫ظ

    سلام کسی که قرص اعصاب میخوره میتونه حشیش یا شیره و یا الکل با فاصله ۴و۵ ساعت استفاده کنه و یا سیگار بکشه ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    ناشناس اردیبهشت ۸, ۱۴۰۰ - ۴:۳۳ ق٫ظ

    سلام دکتر مادرم حدود ۳۰سال است که قرص اعصاب مصرف می کند ولی بهتر نمی شود راهنمایی کنید

    پاسخ
    امیر فروردین ۲۱, ۱۴۰۰ - ۹:۰۸ ب٫ظ

    سلام وقت بخیر
    من برای طب کار باید آزمایش بدم وقرص های هالوپیریدول وگاباپنتین وکلونازپام و آمی تریپیلین مصرف میکنم آیا در آزمایش بنده تاثیر دارد این قرص ها ؟
    مثبت می شود یا منفی جواب آزمایشم ؟

    پاسخ
    سعید کمالی فروردین ۱۹, ۱۴۰۰ - ۶:۵۹ ب٫ظ

    سلام خانم دکتر مادرم اصلا اعصاب درست نداره با همه دعوا میکنه با همه خانواده قطع رابطه کرده همه از دستش دیگه پیر شدیم قبولم نمیکنه که پیش یه رانپزشک ببریمش تو رو خدا یه دارویی معرفی کنید بدیم بهش بلکه درست بشه ممنون

    پاسخ
    habibeh فروردین ۱۸, ۱۴۰۰ - ۷:۳۸ ب٫ظ

    سلام خدمت شماببخشیدمن دختری۱۹ساله هستم واینکه به متخصص اعصاب وروان مراجعه کردم وایشون تشخیص دادن افسردگی دارم وچندتاقرص برامن تجویزکردن حالامن میترسم ازشون استفاده کنم واینکه ایابابهبوداوضاع من قرص هاقطع خواهندشدبطوریکه من اصلا قرص اعصاب مصرف نکنم ویانه تااخرعمرمن گرفتاراین قرص ها هستم.ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    پروانه پروار فروردین ۱۸, ۱۴۰۰ - ۲:۲۰ ب٫ظ

    سلام بعلت سردی و خشکی مغز دچار مشکلات تنفسی شدم و تشنج مغزی .سه ماهه که تحت نطردکتراعصاب وروانم و داروهای بروپروپیون.ایمی پرامین.کلرودیازپوکساید.قطره تریمی پرامیدبرام تجویز کرده.کلا بی حال و رمق شدم و ده روزه کاملا بی اشتها شدم و منزوی..هیچی نمیخورم اشتهام کور شده ..این داروها هیچ تاثیرمثبتی برام نداشت و مشکلم برطرف نشده..خواهش میکنم کمک کنید چه دارویی مصرف کنم که اشتهام برگرده و از حالت انزوا دربیام…ممنون

    پاسخ
    الناز فروردین ۱۱, ۱۴۰۰ - ۷:۰۴ ب٫ظ

    سلام آیا مصرف داروهای اعصاب وروان باعث فراموشی می شود؟

    پاسخ
    ناهید فروردین ۱۱, ۱۴۰۰ - ۳:۰۲ ب٫ظ

    سلام سه ساله شوهرم فوت شده از لحاظ روحی روانی بد جوری ریختم به هم دوتا بچه کوچیک دارم به کوچکترین چیز از کوره در میرم وبچه ها مو میزنم خیلی سعی کردم خودمو کنترل کنم اما نشده بیش از حد عصبی شدم اطرافیانم خیلی اذیتم میکنن چکار کنم کمکم کنید هنوز نتونستم با مرگ شوهرم کنار بیام خیلی اذیتم میکنه نمیتونم فراموشش کنم تو رو خدا یه راه حل بدین

    پاسخ
    رسول قیصر اسفند ۱۸, ۱۳۹۹ - ۱:۰۴ ب٫ظ

    سلام و وقت بخیر
    من ۳۹ سالمه و ۴ سال پیش بخاطر تصادف خونریزی مغزی شدم و جراحی شدم ،، الان بعد گذشت حدود ۴ سال وضعیت عصبیم افتضاحه و سریع جوش میارم یا صدای بچه و صدای دیگران حالمو خراب میکنه و دچار بی حوصلگی شدید و عصبی شدن میشم ،، در بعضی موارد هم از کوره در رفتم و وسایل خونه رو خورد کردم ، احساس میکنم افسرده هم هستم و این زندگی رو دوست ندارم ،، البته ۵ سال پیش از همسر اولم جدا شدم و مجدد ازدواج کردم با هدف آرامش اما احساس میکنم هرگز تو زندگیم‌خوشحال نبودم و از نظر روحی شرایطم اصلا خوب نیست ،، سوالم اینه باید پیش دکتر مغزو اعصاب برم یا روانپزشک ؟؟؟ ممنونم

    پاسخ
    hedari بهمن ۳۰, ۱۳۹۹ - ۶:۰۲ ب٫ظ

    سلام من یه خانم سی ویک ساله هستم بعداززایمان دومم به شدت افسرده شدم یک سال وسه ماه قرص اعصاب مصرف کردم.بعدش یه هویی ترک کردم چهل شبانه روزبی خوابی وزجرکشیدم.بعدش بهترشدم الان یه ساله که ترک کردم روزبه روز دارم ناامیدترمیشم استرس واضطراب شدیدوتپش قلب دارم.احساس میکنم افسردگیم به طورکامل برگشته.دوسه بارم رفتم طب سنتی اماهیچ فایده ای نداشته روزبروزم دارم بدتر وبدترمیشم بایدچکارکنم باطب سنتی خودماخوب کنم یابرم پیش روانپزشک؟ازمصرف قرص اعصابم میترسم مغزماخشک کنه خواهش میکنم بهترین راه راجلوم بگذار.

    پاسخ
    عموپورنگ بهمن ۲۸, ۱۳۹۹ - ۶:۴۲ ق٫ظ

    سلام دوهتور جان
    من وسواس شدید شدید شستشو اجباری فکری عملی اجباری و… همه نوع وسواس درمن هستش حدود ۴سال ۵سال هرویین وسورچه و شیشه به مقدار خیلی وحشتناک مصرف میکردم ۳ساله ترک کرده بودم باز الان یه مدته استارت شیشه و سورچه رو زدم اما بسیار آزارم میده این مصرف مواد اینسری‌ اصلا بهم نعشگی و شورنشاط قبل ندارم وسواس نداشتم قبل الان شده شدید خیلی دارم اذیت میشم از یه ور میگم حالات افکار وسواسی شدید جبری من اگه از مواده پس قبلاً چرا نبوده ولی از اونجا که مواد رو خیلی دوست دارم هر چقدرم داغونم کنه عذاب بده باز. بیخیال نمیتونم بشمش گفتم چیکار باید کرد

    پاسخ
    سودا بهمن ۲۶, ۱۳۹۹ - ۳:۳۰ ب٫ظ

    سلام من ۳۶ سالمه خیلی عصبی هستم موقعی که عصبی میشم نمی تونم خودم وکنترل کنم خودم ومیزنم تااینکه خسته میشم اینم بگم که همیشه اینطوری نیستم مثلا دخترم موقع درس خوندن اشتباه میکنه روانی میشم میگم چرا اشتباه کردی شروع میکنم خودموزدن اگه میشه راهنماییم کنیدروزبه روزبدترمیشم

    پاسخ
    ناشناس بهمن ۲۶, ۱۳۹۹ - ۰:۲۹ ق٫ظ

    سلام پدرمن عصبیه دکتر براشدارو نوشت اما داروهارو نمیخوره میشه توغذایی چیزی بش بدیمشون؟

    پاسخ
    زهرا بهمن ۲۵, ۱۳۹۹ - ۳:۵۰ ق٫ظ

    سلام من ۳۰ سالمه و متاهل .. یه مدت دچار اضافه وزن ناگهانی . درد زیاد بدن کمر شکم . گرفتگی عصلات و خستگی زود هنگام.رعشه بدن . تیک عصبی سر . و تحریک پدیری و واکنش تند به شرایط و ادمای منفی شدم .پرخاشگری میکنم و کنترل خودم از دست میدم . به نظرتون من مراجعه به اعصاب کنم یا مشاوره . یا پزسک ماما ..

    پاسخ
    داود رسولی بهمن ۱۱, ۱۳۹۹ - ۰:۴۶ ق٫ظ

    سلام من سه ماه قرص اعصاب می خورم بعد سه ماه قرص هارا تغییر داد الان ۲۸ روز می خورم تپش قلب گرفتم تنگی نفس گرفتم نمی دونم چکار کنم به نظر شما دیگه قرص ها را نخورم

    پاسخ
    میترا سیفان بهمن ۱۹, ۱۳۹۹ - ۱:۱۳ ب٫ظ

    سلام، لطفا موضوع را با دکتر روانپزشک در میون بگذارید تا بسته به شرایط خود شما تشخیص درست بدهند.

    پاسخ
    سیروان آبان ۲۷, ۱۴۰۰ - ۹:۳۳ ق٫ظ

    سلام خانم دکتر من مشکل اضطراب شدید اجتماعی دارم همیشه بدنم مخصوصا نوک انگشتام درد میکنه وگوشام کیپ میشه وتکرر ادرار دارم

    پاسخ
    Ebrahim _ships pilot بهمن ۵, ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۶ ب٫ظ

    سلام ….
    من آدم خیلی آرامی بودم ولی یه سالی هست به خاطر فشار کاری و مسئولیت بالای ایجاد شده شغلی خیلی زود خسته و گاها افسرده و گاها عصبی میشم و البته خیلی سریع به حالت طبیعی برمی‌گردم ولی خب همون مدت کوتاه تاثیر منفی در رفتارم می‌تونه داشته باشه …بنظر شما این واکنش من در قبال استرس . فشار کاری طبیعی است یا نیاز به درمان دارد ؟؟؟

    پاسخ
    جلال.ق دی ۴, ۱۳۹۹ - ۴:۴۲ ب٫ظ

    باسلام وعرض ادب خدمت خانم دکترسیفان
    پسرمن سی سال سن دارد متاهل و شاغل میباشد چندسالی که گوشه گیر و کم نطق و حالت افسردگی پیدا کرده از نظر عاطفی کم احساس ده کم حوصله میباشد دوماه قبل پدر زنش به رحمت ایزدی رفتند به هیچ عنوان باور نمی کند فوت کرده اظهار می دارد که شماها می خواهید سر من کلاه بگذارید باور به این دارد که بنده پدرش هستم ازطریق جن ادور اورا کنترل میکنم میگه جن همراهم هست به هیچ عنوان حاضر نمیشود پیش دکتر برود درضمن نماز و روزه به طور مرتب انجام می دهد راحت وبدون هیچ مشکلی تنهائی با وسیله خودش مسافرت میکند

    پاسخ
    آرش دی ۴, ۱۳۹۹ - ۲:۲۱ ق٫ظ

    سلام خدمت خانم دکتر،من یه۴ماه شدداروهای دپاکین۵۰۰،پروپرانول۲۰وسیتالوپرام مصرف میکردم خودسرانه گذاشتم کناراززندگیم اصلالذت نمیبرم آدم سابق نیستم،اضطراب،بیقرای،بی خوابی،معده درد،افسردگی،استرس،بی لذتی خلاصه…اومده سراغم دیگه ام نه دکترمیخام برم نه دیگه حتی قرص سرماخوردگی ازاین به بعدمیندازم،الان۱۰روزمیشه دیگه دارومصرف نمیکنم کی آدم سابق میشم؟؟؟؟؟؟؟؟حاضرم بمیرم همه جای بدنم دردکنه ولی آرامش داشته باشم،،،،دیگه ام بازم میگم اصلادکتروروانپزشک نمیرم،چون برم بخان بهم داروبدن مطبشونوخراب میکنم سرشون شماحالالطف کنیدیه مشاوره بدید!!!؟کی من برمیگردم روزندگی عادی خودم؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
    Z آذر ۱۱, ۱۳۹۹ - ۲:۲۱ ق٫ظ

    سلام خسته نباشید من خیلی عصبیم یعنی زود کنترل خودمو از دست میدم و دادوبیداد راه ميندازم و بعد اینکه اروم شدم پشیمون میشم ممکنه تو عصبانیتم چیزی بشکنم یا کسیوبزنم ۱۹ سالمه لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    میترا سیفان آذر ۱۵, ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۴ ب٫ظ

    سلام، برای به دست آوردن مهارت کنترل خشم، بهتر هست به مشاوره فردی مراجعه کنید.
    لیست متخصصین مشاوره فردی کشور:
    https://pezeshkekhoob.com/psychologists/106p-individual-consultant
    مطالعه مطلب زیر هم مفید خواهد بود:
    https://pezeshkekhoob.com/blog/anger-managment/

    پاسخ
    Hossein آذر ۱, ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰ ب٫ظ

    سلام خدمت خانم دکتر سیفان
    بنده حدود یازده ساله که افسردگی دارم، و حدود نه سال هم به تریاک اعتياد داشتم که الان پنج ماهه ترک کردم و پاک هستم و تنفر زیادی هم ديگه از مواد پیدا کردم و مثل ترک های گذشته وسوسه به هیچ عنوان نمیشم، اما افسردگیم به طور کامل درمان نشده و هر چند سالی یک بار به روانپزشک مراجعه میکردم و یکی دوماه دارو مصرف میکردم و خودسرانه قطعشون میکردم و همون مواد رو استفاده میکردم چون داروها بدجور خواب آور بودن و صبح به هیچ عنوان نمیتونستم از خواب بیدار بشم و برم بیرون، و کلا خونه نشین شدم و گوشه گیر و بیکار، در صورتی که دو سه تا شغل بلدم و از پس هیچکدومشون بر نمیام و کاملا مثل از کار افتاده ها خونه نشین شدم و تنها کار روزانه من شاید فقط تا نانوایی رفتن یا سوپر مارکت رفتن باشه و باورتون نميشه وقتی هم که میام خونه اینقد احساس خستگی میکنم که انگار از صبح تا شب مدام بیل و کلنگ زدم، بنده سی و سه سالمه و متاهل هستم و بيچاره خانمم سرکار میره و با حقوق بسیار ناچیز داریم میگذرونیم، خلاصه کلی فرسوده شدم علائمی که دارم اينا هستن:
    بی حوصلگی، بی انگیزه بودن، لذت نبردن از همه چی حتی غذا،، خستگی شدید، پرخوری خیلی زیاد خصوصا شیرینی جات، اضافه وزن، اضطراب ۲۴ ساعته، نگرانی از آینده،،
    الان هم که ترک کردم از همون روز اول کمی پیاده روی میکنم اما چون بی حال و احساس خستگی میکنم و نمیتونم برم جایی سرکار بشدت افسرده و اعصابم ضعیف شده، بیشتر اوقات طرف صبح تا عصر حالم خیلی بده و از نور آفتاب بشدت فراری هستم اما از عصر تا آخر شب حالم بهتر میشه
    الان حدود یکماهی میشه که شب وقتی میخوابم هر شب خواب میبینم،، اما صبح موقع بیدار شدن با یک حالت بدی و اضطراب و نگرانی و بیقراری و کلافگی شدیدی بیدار میشم که احساس میکنم دنیا به آخر رسیده و حتی فکر خودکشی بسرم میزنه از بس که با یک حالت عجیبی که نميدونم بخاطر چی هست از خواب بیدار میشم و این حالت، منو از خواب بیدار میکنه چون احساس میکنم که هنوز بايد بيشتر میخوابیدم، لطفاً راهنمایی بفرمایید که باید چیکار کنم، چون خیلی ناتوان شدم و در حال حاضر هم یک سالو نیم هست که بدون هیچ شغلی داخل خونه افتادم و احساس پوچی میکنم،
    خانم دکتر اگر برای اون حالتی که هنگام بیدار شدن برام دارویی مدنظر دارید لطف کنید به ایمیلم بفرستید چون خیلی دارم اذیت میشم و واقعا عذاب آور هست، فقط بخاطر ترک اعتیاد نمیخام از مسکن استفاده کنم، ببخشید طولانی شد، با سپاس فراوان

    پاسخ
    میترا سیفان آذر ۳, ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۹ ق٫ظ

    سلام. خیلی ممنونم از اشتراک گذاری تجربه‌تون.
    بخشی از این علائم، علائم معمول پس از ترک هستند و بعد از مدتی از بین خواهند رفت.
    اما نکته بسیار مهم، مراجعه منظم به روانپزشک و روانشناس بصورت همزمان است. داروهای اعصاب رو فقط متخصصین روانپزشکی حق تجویز دارند و بنابراین من داروی به خصوصی را نمیتوانم توصیه کنم.
    اما نکته مهم این هست که مصرف و یا قطع خودسرانه دارو بدترین کاری هست که میتوانید انجام بدهید. این کار نه تنها کمکی به رفع علائم نمیکنه، بلکه ممکنه موجب بدتر شدن علائم هم بشود. کمبود انرژی و خستگی زیاد از علائم افت سروتونین هست که برای رفعش داروهای مخصوصی وجود داره که باید حتما توسط پزشک تجویز بشه.
    امیدوارم به زودی دور جدید درمان همزمان رو شروع کنید و احتمالا اگر دقیقا طبق نظر پزشک و روانشناس درمان رو ادامه بدهید، خیلی از علائم شما از بین خواهند رفت. مطالعه مطالب زیر هم کمک کننده خواهند بود:
    https://pezeshkekhoob.com/blog/opium-withdrawal/
    https://pezeshkekhoob.com/blog/depression-signs/
    https://pezeshkekhoob.com/blog/psychiatrist/
    https://pezeshkekhoob.com/psychologists
    https://pezeshkekhoob.com/psychiatrists

    پاسخ
    رضا شهریور ۴, ۱۴۰۰ - ۰:۴۹ ق٫ظ

    سلام دوستم حسین من هم مثل تو دقیقا همین حالات تورو دارم حالا تو میخوابی من نه.تریاک برای ادمهای افسرده سمه سم چون منم مصرف میکردن عین تو افسردیگو حالات عجیب بهم دست میده از صبح بدم میاد تا دیگه ساعت ۱ ظهر بشه یواش یواش عصرو شب کمی بهتر بشم نور افتابم اذیتم میکنه .ماها افسردگی داریم دلیلشم مشکلاتیه که توی ایران و زندگیمون داریم.با تحریماتیم که شدیم گرانیو سوتغذیه و نرفتن تفریحو ناتوانی در تهیه لوازم زندگی افسرده تر میشیم.قدر سلامتیتو بدون یه مدت دیگه با این وضعیتت که میگی اضافه وزنم داری دیابتو چربیو همه بیماری مثل من میگیری.کمی فکر کن قدر سلامتی و همین چیزهایی روکه داری مثلا ازدواجو خانومت خیلیا حتی ازدواجم نمیتونن کنن.سلامتی چیزهایی که داری تلاش بیشتر برای زندگی بهتر ورزشو باشگاه رفتن اون موقع هستکه میفهمه سلامتی عجب چیز مهمیه داری قدرشو ندونستی

    پاسخ
    سعید امینی آبان ۲۸, ۱۳۹۹ - ۸:۳۸ ق٫ظ

    سلام ۲۹ سالمه چند ساله دارم متادون مصرف میکنم نمیتونم ترکش کنم .دارو یا قرص اعصاب خاصی هست واسه ترک متادون .دیگه نمیتونم ادامه بدم روانیم کرده .

    پاسخ
    میترا سیفان آذر ۳, ۱۳۹۹ - ۳:۰۰ ب٫ظ

    سلام، در واقع استفاده و یا عدم استفاده از قرص، از وظایف متخصص روانپزشک هست. و روانپزشکان حتما جایگزینی خواهند داشت. پیشنهاد ما این هست که توسط یک روانپزشک ویزیت بشوید تا دکتر متخصص با یک شرح حال کامل، امکان بهترین انتخاب را داشته باشد.
    https://pezeshkekhoob.com/psychiatrists

    پاسخ
    سیدعلی اوصیا آبان ۱۵, ۱۳۹۹ - ۹:۱۱ ب٫ظ

    سلام باتشکر از محتوای خوبتون،،یه سوال داشتم:پدر من ۶۲سالشه چند مدته اعصابش خراب شده تو خونه با همه دعوا ولج میکنه هرچی زیر دستش میاد خرابش میکنه ومیشکنه الان بستری کردیم بیمارستان اعصاب وروان اونجاهم دوهفته نگه میدارن مرخص میکنن کار خاصی انجام نمیدن میشه یه راهکار مناسبی پیش روی من بگذارید ممنون

    پاسخ
    میترا سیفان آبان ۲۴, ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷ ب٫ظ

    سلام، آیا پدرتون علاوه بر مصرف دارو، در جلسات رواندرمانی با روانشناس هم شرکت میکنند؟

    پاسخ
    Reza مهر ۲۶, ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۹ ق٫ظ

    بیست وشیش سالمه یک ساله خدمت سربازی روتموم کردم توی خدمت ازلحاظ روانی بهم ریختم وآلوده به موادمخدرشدم دوسال حشیش وماری جوانامصرف کردم ویه سال بعدخدمتم دوماه شیره وبعدش نزدیک ده ماه متادون مصرفم تاروزی سه تاقرص چهل متادون رسیدچندبارترک کردم ولی بیشترازیه ماه نشدالان دوهفته هست که اکستاسی مصرف میکنم خواستم متادونوترک کنم ولی اکستاسی دیگه کامل روانموبهم ریخته نمیتونم مصرف نکنم به اجباره خواستم بدونم قرصای اعصاب میتونندبه زندگی برگردوننم واقعادیوونه شدم دیگه

    پاسخ
    میترا سیفان مهر ۳۰, ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۹ ب٫ظ

    سلام، برای درمان بهتر است، همزمان تحت نظر روانپزشک و روانشناس متخصص ترک اعتیاد قرار بگیرید

    پاسخ

    دیگر مقالات پیشنهادی پزشک خوب