مشکلات و اختلالات شخصیتی را میتوان از علل شایع چالشهای فردی روزمره مثل مشکلات قابل توجه در روابط عاطفی، استرس مالی، اضطراب و افسردگی دانست. در صورتی که برای حل مشکلات خود یا مشاوره قبل از ازدواج به روانشناس مراجعه کنید، ممکن است برای تشخیص بهتر از تست میلون ازدواج کمک بگیرد. این تست براساس نظریه شخصیت میلون (دکتر تئودور میلون) طراحی شده است و ارزیابی جامعی که این تست ارائه می کند میتواند در تشخیص اختلالات شخصیتی یا یافتن درمان مناسب برای فرد به روانشناسان و روانپزشکان کمک کند.
تست میلون چیست؟
تست میلون (پرسشنامه چندمحوری میلون) براساس نظریه تکاملی میلون طراحی شده است. نظریه میلون یکی از چندین نظریه شخصیت شناسی در علم روانشناسی است.
آزمون میلون که خیلیها آن را به عنوان تست میلون ازدواج میشناسند ابزاری است که برای ارزیابی ۲۴ اختلال شخصیتی و سندرمهای بالینی در بزرگسالان توسط روانشناسان و روانپزشکان به کار گرفته میشود.
آزمون میلون ۳ (MCMI-III) شامل ۱۷۵ پرسش صحیح و غلط است که به طور متوسط به ۳۰ دقیقه زمان احتیاج دارد. بعد از نمره گذاری تست، ۲۹ مقیاس ایجاد میشود که در تشخیص بالینی و همچنین رویکرد فرد در پاسخگویی به سوالات تست کمک میکنند.
تست میلون برای چیست؟
تست میلون ۳ نسخه به روزرسانی شده تست میلون ۲ است. زمانی که فردی مشکوک به داشتن یک اختلال خاص باشد یا برخی خصوصیات شخصیتی را دارا باشد که ممکن است روی توانایی او در مقابله با مسائل زندگی یا مشکلات روانی تاثیرگذار باشد، این تست میتواند ویژگیها و سبکهای شخصیتی را در فرد آشکار سازد. تفسیر تست میلون میتواند موثرتر و سریعتر از انجام مصاحبه بالینی عمل کند.
تست میلون ۳ به عنوان تست مشاوره قبل از ازدواج هم کاربرد دارد. وجه تمایز این تست از سایر تستها کوتاه بودن و تفسیر جامع آن است. این تست نسبت به آزمون میلون ۲، دارای نود آیتم جدید است و هشتاد و پنج آیتم آن بدون تغییر باقی ماندهاند (مجموعاً ۱۷۵ سوال). تغییرات انجام شده در نسخه جدید به منظور افزایش قابلیت آن در تشخیص شدت علائم است.
نسخه چهارم این تست در سال ۲۰۱۵ منتظر شد. این نسخه حاوی ۱۹۵ سوال صحیح و غلط است و به زمانی حدود ۲۵ الی ۳۰ دقیقه احتیاج دارد.
مقیاس های تست میلون
این تست شامل ۱۴ مقیاس برای تشخیص اختلالات شخصیتی و ۱۰ مقیاس علائم بالینی است که هرکدام از این مقیاسها به تشخیص اختلالات شخصیتی یا اختلالات روانی مثل افسردگی و اضطراب کمک میکنند.
مقیاسهای میلون عبارتند از:
۱- مقیاسهای مربوط به اختلالات شخصیتی خفیف
- شخصیت روان گسیخته
- شخصیت اجتنابی
- شخصیت افسرده
- شخصیت وابسته
- شخصیت نمایشی
- شخصیت خودشیفته
- شخصیت ضداجتماعی
- شخصیت تهاجمی
- شخصیت اجباری (کمالگرا)
- شخصیت منفیگرا (تهاجمی منفعل)
- شخصیت خودسرزنشگر
۲- مقیاسهای مربوط به اختلالات شخصیتی شدید
۳- مقیاسهای مربوط به سندرم بالینی خفیف
- اضطراب
- اختلال روان تنی
- اختلال دوقطبی (شیدایی)
- افسرده خویی
- وابستگی به الکل
- وابستگی به مواد
- اختلال استرس بعد از سانحه (PTSD)
۴- مقیاسهای مربوط به سندرم بالینی شدید
- اختلال فکر
- افسردگی اساسی
- اختلال هذیان
همچنین در این تست از پنج مقیاس روایی استفاده میشود تا پاسخهای تصادفی یا سرسری فرد آزمودنی را شناسایی کند. آزمون میلون در مقایسه با سایر تست های مشاوره قبل از ازدواج و تست های شخصیت شناسی خلاصهتر و علمی تر است. برای مثال تست شخصیت شناسی مینه سوتا (تست شخصیت MMPI) دارای ۵۶۷ سوال صحیح و غلط است. از آنجا که نمره گذاری میلون و اجرای آن سادهتر است و همچنین به علت چندوجهی بودن، بسیاری از روانشناسان از این تست استفاده میکنند.
منابع:
اگر نیاز به مشاوره با یک روانشناس خوب دارید، با کلیک روی دکمه زیر میتوانید به لیستی از بهترین روانشناسان ایران دسترسی پیدا کرده و از آنها به صورت اینترنتی وقت رزرو کنید:

پرسش و پاسخ
مطلب مفیدی بود ممنون