تکنیک های ذهن آگاهی، ۶ تمرین ساده مایندفولنس

توسط میترا سیفان
این مقاله توسط میترا سیفان تالیف شده است.

۶ تمرین ساده ذهن آگاهی (Mindfulness) که امروز می‌­توانید امتحان کنید

  • ذهن من مدام از موضوعی به موضوع دیگر می‌پره!
  • توجه من بیشتر درگیر خاطرات و وقایع گذشته است و یا نگران اتفاقاتی هستم که ممکن است در آینده بیفته
  • ذهن من خیلی شلوغ هست و دائم افکار متفاوتی توی ذهنم پرسه می‌زنند
  • روی کاری که در حال انجامش هستم، تمرکز لازم را ندارم

در دنیای شلوغ امروزی ما، ذهن مدام از موضوعی به موضوعات دیگر می‌رود. افکار و احساسات ما پراکنده می‌شوند و باعث می‌شوند ما احساس استرس، مورد تهدید واقع شدن و گاهی اضطراب شدید کنیم.

برای حل و رفع این معضل با پزشک خوب همراه باشید.

من میترا سیفان، روانشناس و مدرس دوره های ذهن آگاهی هستم که توی این مقاله ۶ تکنیک ساده مایندفولنس را به همراه فواید و منطق تمرین ها به شما آموزش خواهم داد.

اول از همه بهتر است مروری داشته باشیم بر تعریف ذهن آگاهی:

ذهن آگاهی (مایندفولنس) چیست؟

کلمه مایندفولنس (Mindfulness) مترادف های زیادی در فارسی دارد مثل: ذهن آگاهی، توجه آگاهی، بهوشیاری و حتی حضور قلب. البته ریشه کلمه لاتین مایندفولنس، (ساتی، Sati) است که در زبان پالی به کار رفته است.

نکته قابل توجه اینجاست که ترجمه مصطلحی که بین فارسی زبانان رایج شده است، ذهن آگاهی است در حالیکه تمرکز تمام تکنیک های مایندفولنس روی جهت دهی به “توجه” است. بنابراین احتمالا ترجمه ی توجه آگاهی ترجمه ی دقیق تری باشد.

مایندفولنس یعنی حضور آگاهانه و هدفمند در هر لحظه است، که این آگاهی دو ویژگی مهم دارد:

۱- گشودگی و پذیرش

۲- عدم قضاوت اتفاقات و احساسات مان.

به بیان دیگر، مایندفولنس به نوعی یک سبک زندگی در لحظه است که در آن نسبت به اتفاقات روزمره گشوده و پذیرا هستیم و عامدانه انتخاب می‌کنیم با واقعیت هر لحظه همانگونه که هست روبرو شویم و آن را قضاوت نکنیم.

پیشنهاد می‌کنم که مطلب قبلی راجع به تعریف جامع و ویژگی های مایندفولنس را مطالعه فرمایید.

بیشتر افراد بیان می‌کنند که حتی پنج دقیقه هم فرصت برای نشستن و استراحت کردن ندارند چه برسد به یک جلسه­ مراقبه­ سی دقیقه­ ای یا طولانی ­تر.

اما برای سلامتی ما ضروریست که هر روز چند دقیقه زمان برای پرورش توانایی توجه انتخابی خودمان بگذاریم و میان بدن و ذهن­مان تعادل برقرار کنیم.

بنابرین اگر شما هم سرتان شلوغ است، می­توانید این تمرین­ های ساده ذهن آگاهی را انجام بدهید تا ذهن­تان را سازماندهی کنید و در میان روز شلوغ خود، آرامشی که بسیار نیازمند آن هستید را پیدا کنید.

پزشک خوب به شما کمک میکند بهترین روانشناسان را در کوتاه‌ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید
مشاهده لیست روانشناسان

 

ما قرار است که در اینجا شش تمرین را پوشش دهیم که انجام آنها به تلاش کمی نیاز دارد و تقریبا در هر زمان و هر مکانی قابل اجرا هستند:

  • تنفس آگاهانه
  • مشاهده­ی آگاهانه
  • هشیاری آگاهانه
  • گوش دادن آگاهانه
  • تامل آگاهانه
  • قدردانی آگاهانه

بیایید شروع کنیم…

 

تکنیک های ذهن آگاهی (مایندفولنس)

تکنیک های ذهن آگاهی و مایندفولنس

۱. تنفس آگاهانه (تمرین تنفس)

این تمرین را می‌توانیم به صورت ایستاده یا نشسته و تقریبا در هر زمان و مکانی انجام دهیم.

اگر بتوانید در حالت مراقبه (لوتوس) بنشینید، بسیار عالی می‌شود. اما اگر نتوانستید، جای نگرانی نیست.

(حالت لوتوس یا پادماسانا (به سانسکریت पद्मासन, padmāsana) حالت مراقبه­ ای است که در آن هر پا روی ران مخالف قرار می‌گیرد)

به هر صورت تمام کاری که باید انجام بدهید این است که آرام بنشینید و برای تنها یک دقیقه روی تنفس­تان متمرکز شوید.

با دم و بازدم آرام شروع کنید. یک چرخه­ تنفس باید حدود شش ثانیه به طول بیانجامد.

از طریق بینی هوا را داخل بکشید و از دهان خارج کنید. اجازه بدهید تنفس­تان به راحتی در بدن شناور شده و از آن خارج شود.

افکارتان را رها کنید. مسائلی که بعدا باید انجام بدهید یا پروژه­ های جاری که به توجه شما نیاز دارند را نیز رها کنید.

اجازه بدهید که افکار به ذهن شما بیایند و بروند. نه تلاش کنید افکار را متوقف کنید و نه تلاش کنید ریتم نفس کشیدنتان را تغییر دهید.

هدفمند به تنفس خود توجه کنید.  هشیارانه به زمانی توجه کنید که هوا وارد بدن شما می­شود و شما را پر از زندگی می‌کند.

و سپس از دهان خارج می‌شود. حتی می‌توانید توجه خود را به حرکات بالا و پایین رفتن شکم و قفسه سینه هنگام دم و بازدم معطوف کنید.

اگر نشستن طولانی مدت برای شما دشوار است، از زمان های کوتاه دو دقیقه ای شروع کنید و به مرور زمان نشستن در مراقبه را افزایش دهید.

اگر شما از آن دسته آدم­ هایی هستید که فکر می‌کنند هرگز نمی‌توانند مراقبه کنند، حدس بزنید چه اتفاقی افتاده است؟ همین الان نیمی از راه را رفته ­اید!

 

مطلب بیشتر: خودباوری چیست؟ چگونه می‌توانم مهارت خودباوری را تقویت کنم؟

۲. مشاهده آگاهانه

این تمرین، ساده اما به طور خارق ­العاده­ ای قدرتمند است. زیرا به شما کمک می‌­کند عمیق ­تر متوجه عناصر به ظاهر ساده­ محیط خود بشوید و از آنها قدردانی کنید.

این تمرین طراحی شده تا ما را با حس بینایی مان مانوس تر سازد و به زیبایی های ریز و درشت طبیعت متصل کند. همان زیبایی هایی که ما زمانی که با عجله سوار ماشین یا قطار می‌شویم تا سر کار برویم، به سادگی از دستش می‌دهیم.

یک شئ طبیعی را از محیط بدیهی خود انتخاب کنید و برای یکی دو دقیقه روی آن تمرکز کنید. این شئ می‌تواند یک گل یا حشره و یا حتی ابرها یا ماه باشد.

هیچ کاری به جز توجه به شی که به آن نگاه می­کنید انجام ندهید و با تماشای آن آرام بگیرید. طوری به آن نگاه کنید که انگار برای اولین بار است آن را می‌بینید (کنجکاوی).

۳. هشیاری آگاهانه

این تمرین به منظور افزایش آگاهی و قدردانی از کارهای ساده­ ی روزانه و نتایج حاصل از آنها طراحی شده است.

به موضوعی فکر کنید که هر روز بیشتر از یکبار اتفاق می‌­افتد. کاری که انجامش می‌دهید. برای مثال؛ باز کردن درب.

زمانی که دستگیره­ در را لمس می‌کنید تا آن را باز کنید، برای لحظه­ ای صبر کنید و به جایی که هستید توجه کنید. در آن لحظه چه احساسی دارید؟

به طور مشابه، زمانی که کامپیوتر را روشن می‌کنید تا شروع به کار کنید، لحظه­ ای صبر کنید و به دستانی که شما را قادر به این کار می‌سازند و مغزی که درک چگونگی استفاده از کامپیوتر را برای شما آسان می‌کند توجه کرده و قدردان باشید.

این «لمس» میتواند فیزیکی نباشد.

برای مثال: هر زمانی که فکری منفی در سرتان است، می‌­توانید انتخاب کنید که لحظه ­ای متوقف شوید، توجه کنید، فکر آزاردهنده را پیدا کرده و به آن فکر برچسب غیر مفید بودن بزنید و آن را رها کنید.

یا شاید هر بار که بوی غذا به مشامتان می‌رسد، لحظه­ ای متوقف شوید و از این که چقدر خوش شانس هستید که غذایی برای خوردن با خانواده و دوستانتان دارید قدردانی کنید.

منطق این تمرین:

فایده و منطق این تمرین این است که به جای اینکه به طور خودکار به کارهای روزانه­ تان بپردازید، در لحظه­ ها متوقف شوید و آگاهی خود را نسبت به آنچه که انجام می‌دهید و برکاتی که این اقدامات به زندگی شما می‌بخشد، پرورش دهید.

۴. گوش دادن آگاهانه

این تمرین طراحی شده تا شما صداها را بدون قضاوت بشنوید، و در حقیقت ذهن خود را آموزش دهید تا کم­تر تحت تاثیر تجارب گذشته و پیش داوری قرار بگیرد.

مقدار زیادی از آنچه که ما «احساس» می‌­کنیم، تحت تاثیر تجربیات گذشته ما است.

برای مثال ممکن است ما از آهنگی خوش­مان نیاید چون ما را به یاد یک تجربه­ جدایی یا دوره­ ای از زندگی می‌اندازد که مشکلاتی داشتیم.

بنابرین ایده­ پشت این تمرین، گوش دادن به موسیقی از دیدگاهی خنثی و هشیاری آگاهانه­ ای است که تحت تاثیر تصورات پیشین قرار نگرفته است.

یک قطعه ­موسیقی را که قبلا نشنیده ­اید، انتخاب کنید. هدفون بگذارید و چشم­هایتان را ببندید.

سعی کنید پیش از شروع آهنگ از روی ژانر، عنوان یا نام هنرمند آن قضاوت نکنید. به جای آن، تمام برچسب­ ها را نادیده بگیرید و بی­ طرفانه اجازه دهید تا در طول مدت آهنگ، در سفر صدا گم شوید.

اجازه بدهید تا تمام جنبه­ های قطعه ­موسیقی را کشف کنید. حتی اگر در ابتدا، آهنگ مورد علاقه­ شما نیست هم، عدم علاقه را کنار بگذارید و به هشیاری­تان اجازه­ کامل دهید تا از درون آهنگ عبور کند و روی امواج آن برقصد.

 با گوش دادن آگاهانه به هر ساز، آهنگ را کشف کنید. در ذهن­تان صداها را از هم جدا کنید و یکی یکی آنها را تحلیل کنید. آواز را بکشید: صدای خواننده، طیف و لحن آن را بکشید. اگر بیشتر از یک صدا وجود دارد، آنها را از هم جدا کنید.

مطلب بیشتر: خودآگاهی و خودشناسی | خودآگاهی چه فوایدی دارد؟ چگونه آن را کسب کنیم؟

منطق این تمرین:

ایده­ پشت این کار، مشتاقانه گوش دادن است. این که ترکیب را کاملا در آغوش بگیرید بدون آنکه در مورد ژانر، ترانه، و یا سازها قضاوت کنید. فکر نکنید، بشنوید.

در صورتی که درگیر ذهن آگاهی هستید میتوانید با مراجعه به سایت پزشک خوب از بهترین متخصص ها در زمینه مایندفولنس یا توجه آگاهی نوبت بگیرید.

اگر نیاز به دریافت راهنمایی در این زمینه دارید، روی دکمه زیر کلیک کنید
بهترین متخصصان برای مایندفولنس

 

۵. تامل آگاهانه

هدف از این تمرین این است که به بودن و ماندن در لحظه قناعت کنیم و از تلاش مداومی که هر روز اسیر آن هستیم فرار کنیم.

به جای آنکه مضطربانه بخواهیم وظایف روزانه ­مان را تمام کنیم تا بتوانیم به کار دیگری بپردازیم، روال معمول را با توجه و حضور کامل به گونه­ ای انجام بدهیم که قبلا تجربه­ اش را نداشتیم.

برای مثال؛ اگر دارید منزل­تان را تمیز می‌کنید، به تک­ تک جزئیات کارهای­تان توجه کنید.

به جای آنکه مانند کاری معمولی با آن برخورد کنید، با توجه کردن به تمام جنبه­ های فعالیت­­تان، تجربه ­ای کاملا جدید بسازید:

هنگام جارو کردن، حرکت را احساس کنید، حرکت عضله­ هایتان در زمان ظرف شستن را احساس کنید، روش کارآمدتری برای پاک کردن پنجره­ ها پیدا کنید.

منطق این تمرین:

ایده­ پشت این کار، ایجاد خلاقیت و به دست آوردن تجارب جدید از انجام وظایف آشنا و روتین روزانه­ و آرام گرفتن در لحظه حال است.

به جای رنج بردن و دائم به فکر تمام کردن کار بودن، از تمام مراحل آگاه باشید و خودتان را در فرآیند غوطه­ ور کنید. با همسو کردن خودتان از نظر جسمی، ذهنی، و روحی، کار را فراتر از روال معمول آن انجام بدهید.

از کجا معلوم، ممکن است حتی از تمیز کردن لذت ببرید!

۶. قدردانی آگاهانه

در آخرین تمرین، تمام کاری که باید انجام بدهید توجه به پنج موردی است که معمولا از آنها قدردانی نمی‌کنید.

این موارد می‌توانند اشیا یا افراد باشند؛ به شما بستگی دارد. از یک دفترچه برای بررسی پنج مورد تا آخر روز استفاده کنید.

هدف از این تمرین تشکر و قدردانی از موضوعاتی است که در زندگی ناچیز به نظر می‌رسند. چیزهایی که از موجودیت ما حمایت می‌کنند اما در میان تمایل­مان به کالاهای بزرگتر و بهتر، به ندرت در موردشان فکر می‌کنیم.

برای مثال: برقی که کتری شما با آن کار می‌کند. پستچی که نامه­ شما را می‌آورد. لباس­ هایی که شما را گرم نگه می‌­دارند. بینی شما که اجازه­ بوییدن گل­ های پارک را به شما می‌دهد. گوش­ های شما که باعث می‌شوند در زمان توقف اتوبوس صدای پرندگان روی درخت را بشنوید. اما…

چند سوال برای تامل؛

  • آیا می‌­دانید چگونه این کارها یا روندها به وجود آمده­ اند یا در واقع چگونه کار می‌کنند؟
  • آیا تا به حال به مزایای این نعمت ها در زندگی شما و دیگران اذعان کرده­ اید؟
  • آیا تا به حال فکر کرده ­اید که زندگی شما بدون این ­امکانات چگونه خواهد بود؟
  • آیا تاکنون مکث کرده اید تا به جزییات دقیق­ تر و پیچیده ­تری توجه کنید؟
  • آیا تا به حال به روابط میان این موضوعات فکر کرده ­اید و اینکه چگونه آنها با هم نقش به هم پیوسته‌ای را در عملکرد زمین، بازی می‌کنند؟

زمانی که پنج مورد را شناسایی کردید، این وظیفه شماست که هر آنچه می‌توانید در مورد خَلق و هدف آنها بدانید را بدانید و در واقع از نحوه­ حمایت آنها از زندگی­تان قدردانی کنید.

 چرا تمرین­ های ذهن آگاهی را انجام بدهیم؟

ارتقای لحظه به لحظه­ آگاهی از محیطی که ما را احاطه کرده است، تمرینی­ ست که به ما کمک می‌کند تا با افکار و احساسات مشکلی که باعث استرس و اضطراب ما در زندگی روزمره شده است بهتر کنار بیاییم.

با انجام منظم تمرین­ های ذهن ­آگاهی، به جای اینکه تحت تاثیر احساسات ناشی از تجارب تلخ گذشته و ترس از اتفاقات آینده قرار بگیریم، می‌توانیم ذهن­مان را در لحظه­ حال مهار کنیم و به مقابله با چالش ­های زندگی به شیوه ­ای روشن و آرام و مدبرانه بپردازیم.

در واقع، ما یک ذهنیت کاملا آگاهانه ایجاد می‌­کنیم که ما را از بند افکار ناکارآمد و الگوی فکری محدودکننده رهایی می‌بخشد و قادر می‌سازد تا به طور کامل در لحظه حظور داشته باشیم و بر احساسات جاری خود تمرکز کنیم.

و همین امر باعث افزایش شفقت ورزی و درک در خودمان و دیگران می‌شود.

استفاده از تکنیک های مایندفولنس در جلسات رواندرمانی 

علاوه بر تمرین های ساده ای که در بالا ذکر شد، تعداد بیشتری تمرین ها و مراقبه های مایندفولنس وجود دارد که بعضا در برخی جلسات رواندرمانی توسط متخصصین مورد استفاده قرار می‌گیرند. تکنیک هایی مانند:

  • مراقبه های افکار
  • مراقبه های متمرکز بر هیجان
  • مراقبه برای پیدا کردن ارزشهای اساسی زندگی

رویکرد درمانی پذیرش و تعهد (اکت)، رویکردی است که در آن بیشترین استفاده از تکنیک های مایندفولنس و ذهن آگاهی صورت می‌گیرد.

نکته: اگر از لحاظ تیپ شخصیتی شما با مراقبه کردن راحت هستید و یا حتی سابقه انجام تمرینات مشابه از جمله یوگا را دارید و در عین حال قصد انتخاب روادرمانگر را هم دارید، بهتر است درمانگری را انتخاب کنید که از رویکرد پذیرش و تعهد (اکت) استفاده می کند.

نویسنده: میترا سیفان-روانشناس

اگر نیاز به مشاوره حضوری، تلفنی یا آنلاین دارید روی دکمه زیر کلیک کنید
رزرو آنلاین نوبت از روان درمانگر

 

پزشک خوب، سامانه آنلاین رزرو اینترنتی نوبت از روانشناسان و روانپزشکان و سایر متخصصان حوزه سلامت است که به شما کمک می‌کند بهترین متخصصان را در کوتاه ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کرده و وقت خود را به صورت “آنلاین” رزرو نمایید.

پرسش و پاسخ

پزشک خوب، نظرتان را درباره این مقاله بگویید یا سوالاتتان را بپرسید، متخصصان ما در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ می‌دهند.

سمیرا آذر ۱۶, ۱۴۰۱ - ۷:۲۶ ق٫ظ

عالی بود🤩😍🤩😍🤩

پاسخ
ناشناس آبان ۲۹, ۱۴۰۱ - ۳:۵۳ ب٫ظ

بسیار عالی توضیح داده بودند

پاسخ
صدیقه مهر ۱۰, ۱۴۰۱ - ۳:۲۰ ب٫ظ

سلام باتشکر از مقاله خوبتان ک آگاهی هر آدمی رو بالا میبره و برا مقابله با اضطراب راه کارهایی طرح کردین ک حس خوب و آرامش درون بهترین موفقیتی هست ک در زندگی کسب کنیم بهترینها هم سراغ هر انسانی میات با آرامش و حس خوب ممنون از مقاله‌ی دلنشین و آرامتون خدا قووت

پاسخ
ناشناس تیر ۳, ۱۴۰۱ - ۸:۴۹ ب٫ظ

مقاله بسیار عالی و مفیدی بود .سپاس از نویسنده محترم .
میخواستم اجازه بگیرم و از بخشی از مقاله تون در پیج خودم قرار بدم

پاسخ
نسیم خرداد ۱۵, ۱۴۰۱ - ۶:۴۶ ب٫ظ

سلام ضمن تشکربابت مطالب مفیدتون…….میخواستم بدونم درروانشناسی یامدیتیشن راه حلی یاتمرینی برای اینکه ذهن خودمون مقیدکنیم اینکه درزمان خاصی روی سیستم خاصی تمرکزکنیم وطبق اون عمل کنیم به صورت ناخوداگاه وجودداره؟

پاسخ
حسین اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰ ق٫ظ

سلام من فوتبال بازی میکنم آیا این تمرینات باعث می شود من داخل تمرین تمرکز وداخل مسابقه استرس نداشته باشم

پاسخ
وحید اردیبهشت ۲۶, ۱۴۰۱ - ۷:۵۵ ق٫ظ

سلام پایدارباشید.خیلی عالی و عالی بود مطالبتون

پاسخ
فریبا دی ۱۷, ۱۴۰۰ - ۳:۳۱ ب٫ظ

عالی بود

پاسخ
Ali آبان ۲۴, ۱۴۰۰ - ۹:۲۵ ب٫ظ

من خیلی وقتها مجبور میشم کارهامو سریعتر انجام بدم واین باعث میشه نتونم در لحطه باشم ایا راهی هست که بتونم هم سرعت کارم خوب باشه هم در لحظه باشم ممنون از راهنماییتون

پاسخ
ناشناس اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۲ - ۹:۳۹ ق٫ظ

نمیتونی برای کارت وقت بیشتری بزاری؟ مثلا زود تر بیدار بشی و یا کارهای اضافه و غیر مفید رو حذف کنی یا به زمانی بعد از انجام کار مفید تر اختصاص بدی؟ببخشید فقط سوال هست، میخوام بدونم یعنی کارتون کاریه که با این روش ها هم نیاز به زمان بیشتر و سرعت بیشتری داشته باشه؟

پاسخ
سید مرتضی آبان ۲۴, ۱۴۰۰ - ۴:۵۳ ب٫ظ

سلام من حدودا۳ماه میشه که به پانیک مبتلا شدم وحملات عصبی بهم وارد میشه وطور ناخوداگاه ذهنمو درگیر افکار منفی میکنه که خیلی اذیتم میکنه ،ایا میشه بااین تکنیک ها این افکار بد وپلیدرو دور کرد ممنون میشم اگه پاسخ بدید

پاسخ
ملیسا فروردین ۲۰, ۱۴۰۱ - ۶:۳۴ ب٫ظ

کتاب اضطراب موقعیت از آلن دوباتن رو بخون

پاسخ
جوادسیف الدینی مهر ۲۶, ۱۴۰۰ - ۸:۴۹ ب٫ظ

سلام من حدودا۳ماه میشه که به پانیک مبتلا شدم وحملات عصبی بهم وارد میشه وطور ناخوداگاه ذهنمو درگیر افکار منفی میکنه که خیلی اذیتم میکنه ،ایا میشه بااین تکنیک ها این افکار بد وپلیدرو دور کرد ممنون میشم اگه پاسخ بدید

پاسخ
ناشناس خرداد ۴, ۱۴۰۱ - ۳:۱۴ ب٫ظ

سلام من روانشناس میرم و اون برای رفع همین مسئله این تکنیک رو بم پیشنهاد کرد و یکبار هم با این تکنیک و اینکه افکارم رو فقط مشاهده کردم و جدی نگرفتم حمله رو رد کردم

پاسخ
زهرا مهر ۱۱, ۱۴۰۰ - ۳:۴۶ ب٫ظ

سلام من سه ماهی میشه یکی از فامیل های شوهرم به رحمت خدا رفت از اون موقع از قبرستان مرگ، شدید میترسم!مثلا نمی گن یکی مرده ترس برمیداره!تپش قلب میگیرم ترخدا راهنماییم کنید

پاسخ
حمید شهریور ۲, ۱۴۰۰ - ۸:۵۱ ب٫ظ

ایا میشود ذهن را مشغول کرد تا روح پرواز کند

پاسخ
علیرضا مرداد ۳۰, ۱۴۰۰ - ۰:۱۵ ق٫ظ

سلام خسته نباشید من مدام روی یک مسئله فکر میکنم تاعصابم بهم میریزه گذشته ورفتار ادمها اذیتم میکنه البته رفتارهای غیرمتعارف اگه تکنیکی هست ممنون میشم راهنمایی کنیید

پاسخ
احمدرضا مهر ۱۳, ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۱ ب٫ظ

سلام
به نظرم روی کاغذ نوشتن افکار می‌تونه مفید باشه. همچنین در میان گذاشتن افکار با یک شخص معتمد و فهیم…مثلا یک روانشناس

پاسخ
ناشناس مرداد ۲۴, ۱۴۰۰ - ۲:۲۳ ق٫ظ

به به ?❤

پاسخ
فاطمه خرداد ۲, ۱۴۰۰ - ۰:۰۳ ق٫ظ

سلام ممنون از توضیحاتتون ،آیا تکنیک اینجا و اکنون که در رویکرد گشتالت استفاده میشه در واقع همون مایند فولنس هست ؟

پاسخ
محبت عیدانی فرد اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۰ - ۱:۴۱ ق٫ظ

خیییلی عالی بود همیشه دنبال مقاله ای بودم که تکنیک ها رو ساده و مفید برام توضیح بده ….

پاسخ
افشار اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۰ - ۳:۰۰ ب٫ظ

سلام.این تمرینات برای حملات عصبی پانیک و فوبیا خوبه آیا؟برای یادگیری بیشتر تمرینات ایا باید پیش روان درمانگر برم؟اگر اطلاعاتی دارید ممنون میشم راهنمای کنید،من مدتی هست حملات عصبی بهم میشه و هوشیاریم کم میشه و ترس های الکی میکنم

پاسخ
Fatemeh فروردین ۲۵, ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷ ب٫ظ

من یه دختر ۱۶ ساله هستم منظورم از گفتن سنم اینه که هنوز جون و چندان باسواد نیستم و بر خلاف کسایی که نظر دادن و چیزهایی گفتن از اینکه یوگا کار کردن یا با چیز هایی مثل این آشنایی داشتن نیستم من یه نوجوان هستم که از روی کنجکاوی کلمه مدیشن رو روی رایانه ام تایپ کردم تا بفهمم چیه ؟
توضیحات شما مختصر مفید و خیلی کارآمد بود
حتی منه نوجوان
تو این روز های امتحانات و استرس نمرات واقعا کمکم کرد .
اگه کسی که اینو می خونه مثل من فقط برای کنجکاوی بدون برنامه ریزی قبلی وارد این صفحه شده می گم متن رو بخون تموم شد رایانه ات رو بزار زمین ساده ترین روش رو از ببینشون برای خودت پیدا کن انجامش بده اثرش رو میبینی ⁦☺️⁩

پاسخ
pdramd فروردین ۲۱, ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۱ ب٫ظ

چقد جالب، کنجکاوی یه انسان نوجوان و بزرگ شدنش خیلی قشنگه.

پاسخ
مهدی فروردین ۳, ۱۴۰۰ - ۴:۴۷ ب٫ظ

سلام. مفید بود. به خصوص که دلایل و منطق تمرینات رو هم توضیح داده بودید.. تشکر ویژه

پاسخ
مهسا اسفند ۱۲, ۱۳۹۹ - ۴:۱۰ ب٫ظ

سلام مطلب بسیار خوبی بود

پاسخ
میترا سیفان اسفند ۱۶, ۱۳۹۹ - ۳:۰۶ ب٫ظ

سلام، سپاس از توجه شما.

پاسخ
سید علی اسفند ۷, ۱۳۹۹ - ۹:۵۷ ب٫ظ

سلام خانم سیفان، بسیار عالی و کاربردی بود. خدا خیرتون بده. من مدتی هست که مبتلا به اختلال اضطراب بیماریم. انجام این تمریتان چقدر میتونه در رفع این اختلال کمک کنه؟ ضمن اینکه الان زیر نظر روانشناس دوره درمانی رو میگذرونم. باتشکر فراوان

پاسخ
میترا سیفان اسفند ۱۶, ۱۳۹۹ - ۳:۱۱ ب٫ظ

سلام، تمرینات مایندفولنس به مرور باعث کاهش استرس و همینطور تنظیم هیجانات میشوند و این موارد برای کاهش علائم اضطراب بیماری هم مفید خواهند بود. لطفا با پشتکار به انجام تمرینها ادامه بدهید، تا حتما شاهد اثربخشی اونها باشید.

پاسخ
فریبا بهمن ۸, ۱۳۹۹ - ۲:۴۹ ب٫ظ

سلام من مدتها یوگا کار کردم ولی با خواندن این مطالب به آگاهی من به خیلی از نکات جلب شد

پاسخ
میترا سیفان بهمن ۱۹, ۱۳۹۹ - ۱:۱۳ ب٫ظ

سلام، خوشحالم که براتون مفیده بوده.

پاسخ
میثم دی ۲۰, ۱۳۹۹ - ۷:۵۷ ق٫ظ

با سلام، از اینکه گام مثبتی برای بهتر زیستن همنوعان خود بر میدارید سپاسگزارم

پاسخ
میترا سیفان بهمن ۱۴, ۱۳۹۹ - ۹:۴۴ ق٫ظ

سلام، انجام وظیفه است. ممنون از توجهتون.

پاسخ
م ز آذر ۱۰, ۱۳۹۹ - ۷:۳۱ ب٫ظ

خانم سيفان بسيار بسيار بسيار عاليييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييي
بود.
درود بر شما.
مطالبتان واقعا عالمانه هست. آفرين

پاسخ
میترا سیفان آذر ۱۲, ۱۳۹۹ - ۳:۲۸ ق٫ظ

سلام. سپاس از توجه شما. خیلی خوشحالم که این مطلب براتون مفید بوده. ?

پاسخ
مهدی آبان ۸, ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۰ ب٫ظ

ممنونم‌از مطلب زیباتون

پاسخ
میترا سیفان آبان ۱۰, ۱۳۹۹ - ۶:۲۹ ق٫ظ

سلام، سپاس از توجهتون

پاسخ
سعید مهر ۲۲, ۱۳۹۹ - ۷:۵۸ ق٫ظ

سلام موضوع بسیار خوبی بودو برای من کاملا جدید و یک نگاه نو به من داد چون من اساسا به جزئیات توجه نداشتم و همین باعث عدم تمرکز من می شد امیدوارم بتوانم این تمرینات را انجام دهم جهت جلسه مشاوره حضوری لطفا اطلاعات را به ایمیل من بفرستید
متشکرم

پاسخ
میترا سیفان مهر ۲۳, ۱۳۹۹ - ۱:۰۳ ب٫ظ

سلام و سپاس از توجه شما.

پاسخ
ندا مهر ۲۰, ۱۳۹۹ - ۲:۳۶ ب٫ظ

سلام وقتتون به خیر، میتونم از مطلبتون با ذکر منبع تپی پیج اینستاگرامم استفاده کنم؟

پاسخ
میترا سیفان مهر ۲۳, ۱۳۹۹ - ۱:۰۲ ب٫ظ

سلام، ممنون از توجه شما.
بله حتما. اگر امکان قرار دادن لینک این مطلب رو دارید، لطفا اینستاگرام پزشک خوب و بنده رو منشن بفرمایید. @pezeshkekhoob mitrasyf@

پاسخ
ساران مهر ۶, ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶ ب٫ظ

سلام. خیلی جالب بود برام که من بصورت ناخودآگاه از کودکی این کارها رو انجام میدادم و نمیدونستم که چه تاثیری میتونه داشته باشه.وهمیشه فکر میکردم که آدم خیلی حساسی هستم که این کارها رو انجام میدن.ممنون مطلب مفیدی بود

پاسخ
میترا سیفان مهر ۹, ۱۳۹۹ - ۸:۱۴ ق٫ظ

سلام، بسیار عالی، سپاس از توجهتون. ??

پاسخ
Mahdiyeh آذر ۵, ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۰ ب٫ظ

بسیار عالی و مفید
ممنون از شما

پاسخ
میترا سیفان آذر ۶, ۱۳۹۹ - ۳:۱۲ ق٫ظ

سلام، از توجهتون بی‌نهایت سپاسگزارم.

پاسخ
رقیه اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸ ب٫ظ

خیلی عالی بود من همیشه توی انجام دادن کارها عجله داشتم و سعی می‌کردم کارها فقط تموم کنم و لذت بودن در لحظه حال رو درک نکردم، مقاله شما دیدگاه جدیدی به من داد خیلی سپاسگزارم.

پاسخ
نرگس خانوم شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ - ۹:۳۳ ب٫ظ

با سلام. خیلی خوب بود خانوم سیفان.خیلی براتون دعا کردم بابت این نوشته بسیار کارامدتون…بازهم ممنون

پاسخ
میترا سیفان آذر ۲۹, ۱۳۹۹ - ۷:۵۵ ب٫ظ

سلام. ممنونم از لطف شما
خیلی خوشحالم که موثر بوده.

پاسخ
حسین شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶ ق٫ظ

سلام و وقت بخیر
بسیار عالی بود
من از این مطالب توی کتابم استفاده کردم
مشکل نداره؟
ممنون میشم جواب رو ایمیل کنید. سپاسگزارم

پاسخ
میترا سیفان مهر ۱۳, ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۳ ق٫ظ

با سلام، ممنون از توجهتون.
ایمیل خدمت شما ارسال شد.

پاسخ
داوود چشمی شهریور ۱۲, ۱۳۹۹ - ۳:۳۷ ب٫ظ

محتوای خوبی بود . تشکر از اینکه وقت میزارید و این محتوا ها رو مینویسید تشکر میکنم ازتون واقعا عالی هستید

پاسخ
علیرضاچراغی شهریور ۶, ۱۳۹۹ - ۴:۳۷ ب٫ظ

میترا خانم عزیز و محترم ازراهنمای شمامتشکرم عالی بود

پاسخ
هانیه تیر ۴, ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۷ ق٫ظ

ممنون.مطلب خیلی مفیدی بود??

پاسخ
میترا سیفان تیر ۴, ۱۳۹۹ - ۷:۴۵ ب٫ظ

سلام. خواهش میکنم، ممنون از توجه شما 🙂

پاسخ
سارا خرداد ۱, ۱۴۰۰ - ۲:۵۶ ق٫ظ

سلام خانم سیفان.خیلی ممونم از مطالب شما.ایت تمرینات رو روزی چندبار بایدانجام بدیم؟؟

پاسخ

دیگر مقالات پیشنهادی پزشک خوب