برای ترک شیشه چی بخوریم؟

توسط نغمه عثمانپور
این مقاله توسط نغمه عثمانپور ترجمه شده و توسط شهاب خاشعی از نظر تخصصی بررسی و اصلاح شده است.

داشتن عادات غذایی سالم برای هر فردی مهم است، اما برای افرادی که دوره‌های ترک اعتیاد یا الکل را تجربه می‌کنند یک مسئله حیاتی است. حتی اعتیاد کوتاه مدت می‌تواند صدمات زیادی به بدن وارد کند. زیرا بدن مجبور می‌شود انرژی زیادی را برای از بین بردن این مواد سمی مصرف کند و همچنین از خود در برابر صدماتی که به بدن وارد می‌شود دفاع کند. داشتن تعادل و رژیم غذایی مناسب در ترمیم آسیب‌های اعتیاد به بدن امری ضروری است. در این مقاله به بررسی تغذیه معتادان در حال ترک و مواد غذایی مفید برای ترک شیشه می‌پردازیم.

 

 

فهرست مطالب
  •  

     

    چگونه مصرف شیشه باعث از بین رفتن مواد مغذی بدن می‌شود؟

    هر ماده مخدری اثرات مخرب خاص خود را بر روی سلامتی دارد، اما بسیاری از آن‌ها تأثیرات مشابهی بر توانایی فرد در دریافت تمام مواد مغذی لازم برای سلامتی در دوران نقاهت دارند. کسانی که به مصرف مواد مخدر اعتیاد دارند ممکن است یک یا چند علائم از موارد زیر را داشته باشند:

     

    از دست دادن اشتها:

    بسیاری از مواد مخدر اشتها را سرکوب می‌کنند و یا باعث می‌شوند فرد مصرف تمام وعده‌های غذایی را فراموش کند.

     

    تغذیه ضعیف و نامناسب:

    افرادی که مواد مخدر مصرف می‌کنند در تصمیم‌گیری ضعیف‌تر از سایر افراد هستند. مواد غذایی که این افراد به طور مداوم مصرف می‌کنند فست فودها و شیرینی‌جات هستند.

     

    کاهش قند خون:

    کاهش قند خون می‌تواند ناشی از رژیم غذایی نامناسب باشد.

     

    آسیب به اعضای بدن:

    بیشتر مواد مخدر باعث آسیب مستقیم به اندام‌های مسئول تجزیه و فرآوری مواد مغذی می‌شوند.

     

    اختلالات دستگاه گوارش:

    الکل و سایر داروها باعث مشکلات مزمن دستگاه گوارش (GI) می‌شوند و از جذب موثر مواد مغذی در غذا جلوگیری می‌کند.

    پزشک خوب به شما کمک میکند بهترین روانشناسان را در کوتاه‌ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید
    مشاهده لیست روانشناسان

     

    تغذیه ترک شیشه

    محرک‌هایی مانند ماده مخدر شیشه باعث سرکوب اشتها می‌شوند. اما این مواد با ایجاد انرژی بسیار در افراد و احساس شکست‌ناپذیری اشتهای افراد را سرکوب می‌کند و باعث می‌شود فرد مصرف کننده فکر کند که به تغذیه نیازی ندارد. افرادی که به طور مکرر از مواد مخدر استفاده می‌کنند دیگر نیازی به غذا خوردن و نوشیدن برای تغذیه بدن‌شان نمی‌بینند. کمبود آب بدن، عدم تعادل الکترولیت‌ها و کاهش شدید دریافت غذا به طور حتم منجر به سوء تغذیه در افرادی می‌شود که به شدت از مواد محرک استفاده می‌کنند. برخی از مشکلاتی که کمبود تغذیه مناسب با خود به همراه دارد عبارت‌اند از:

    • مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب
    • مسائل شناختی مانند سردرگمی و مشکلات حل مسئله
    • اختلال ریتم قلبی (آریتمی)
    • دمای پایین بدن
    • تحلیل رفتن عضلات
    • کاهش وزن

    کاربری که از شیشه استفاده می‌کند، پس از ترک به طور قابل توجهی احساس افزایش اشتها می‌کند و همین موضوع باعث پرخوری فرد می‌شود که می‌تواند سیستم هضمی که در حال حاضر ضعیف است را تحت فشار بگذارد. داشتن یک برنامه درمانی برای افرادی که در حال ترک هستند می‌تواند شامل رژیم غذایی برای ترک شیشه باشد و تغذیه معتادان در حال ترک را به شیوه موثری تغییر دهد.

    ترک شیشه

    نوشیدنی مفید برای ترک اعتیاد

    بسیاری از افراد برای ترک شیشه به دنبال داروی ترک شیشه تضمینی هستند. اما باید گفت که با داشتن یک برنامه درمانی مناسب، مشاوره اعتیاد و مصرف غذاها و نوشیدنی‌های مفید می‌توان سلامت را به به این افراد بازگرداند.

     

    مصرف آب

    یکی از بهترین نوشیدنی‌های مفید برای ترک اعتیاد مصرف آب است. آب سموم را دفع می‌کند و به اندام‌های شما کمک می‌کند تا به طور موثرتری کار کنند. بنابراین مصرف آب همراه با رژیم غذایی سالم می‌تواند بهترین گزینه در زمان ترک شیشه باشد. سعی کنید به طور روزانه حداقل یک یا دو لیتر آب بنوشید.

    مصرف آب با مقداری لیمو اثر آن را چند برابر می‌کند. اما اگر لیمو دوست ندارید می‌توانید از چند تکه نعنا استفاده کنید. یک فنجان چای بابونه نیز راهی عالی و آرام بخش برای دریافت آب مصرفی شماست.

     

    شیر

    داشتن یک خواب آرام و راحت در دوره سم زدایی و ترک شیشه بسیار دشوار است. خواب برای بهبود جسم و روان بسیار حیاتی است، بنابراین لازم است که در این دوره فرد خواب منظمی داشته باشد. یک میان وعده کوچک هنگام خواب که حاوی محصولات لبنی است می‌تواند به شما کمک کند تا خواب بهتری داشته باشید. فرآورده‌های لبنی حاوی تریپتوفان است که به تولید ماده شیمیایی ملاتونین و کلسیم که به خواب بهتر کمک می‌کند و باعث آرامش اعصاب و عضلات می‌شود. یک لیوان شیر یا یک وعده ماست یک ساعت قبل از خواب می‌تواند بدن را برای خواب آماده کند. افزودن کمی کربوهیدرات به میان وعده قبل از خواب، مانند یک کاسه جو دوسر، کراکر یا کیک برنج، می‌تواند به تریپتوفان کمک کند تا موثرتر عمل کند.

     

    آب پنیر

    اگر سم‌زدایی را به تازگی شروع کرده‌اید، غذا خوردن می‌تواند بدن شما را تحت فشار بیشتری قرار دهد زیرا سیستم عصبی مرکزی شما آسیب دیده است. یک راه خوب برای غذا خوردن دوباره و همزمان آرامش سیستم عصبی مرکزی، مصرف آب پنیر است. خوردن آن نه تنها آسان است، بلکه آب پنیر حاوی اسیدهای آمینه شفابخشی زیادی مانند ال-تریپتوفان و ال-گلوتامین است که به بدن کمک می‌کند مواد شیمیایی برای ترمیم و تغذیه سیستم عصبی شما تولید کند.

     

    مواد غذایی مفید برای ترک شیشه

    داشتن یک رژیم غذایی متعادل همیشه کار آسانی نیست. اما لیستی که در زیر به آن اشاره می‌کنیم، خوراکی‌های مفیدی برای ترک شیشه هستند:

     

    مرغ و ماهی:

    این غذاها حاوی تیروزین، یک اسید آمینه ضروری در ایجاد دوپامین و نوراپی نفرین می‌باشند. سوء مصرف مواد مخدر ار پردازش تیروزین در بدن جلوگیری می‌کند، بنابراین افزودن مرغ و ماهی روش خوبی برای تقویت روحیه و سلامتی است.

     

    غلات کامل:

    غلات کامل کربوهیدرات‌های پیچیده‌ای را در اختیار بدن قرار می‌دهند که باعث می‌شود برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. نان و ماکارونی سبوس دار گزینه‌های مناسبی می‌باشند.

     

    ماست:

    ترمیم سیستم گوارشی پس از اعتیاد به مواد مخدر برای افزایش جذب مواد مغذی بدن ضروری است. ماست حاوی پروبیوتیک است که می‌تواند به روده شما کمک کند تا میکروبیوم سالمی را در جهت بهبودی ایجاد کند.

     

    توفو (پنیر سویا):

    توفو ماده غذایی خوبی برای دریافت پروتئین کم کالری و کم چربی است که می‌تواند به آسیب‌های کبدی ناشی از مواد مخدر کمک کند. چربی کم در توفو روند هضم را در کبد آسان‌تر می‌کند و باعث بهبودی می‌شود.

    قرص مخمر جو

    استفاده از قرص مخمر جو علاوه بر تامین ویتامین های گروه B در بدن می تواند به افزایش اشتهای شخص در اوایل قطع مصرف کمک به سزایی بکند.

     

    در صورتی که قصد ترک اعتیاد را دارید, می‌توانید با دسترسی به سایت پزشک خوب از بهترین مشاوران ترک اعتیاد در ایران نوبت بگیرید.
    لیست مشاوران ترک اعتیاد

     

    میوه‌های مفید برای ترک اعتیاد

     

    موز:

    یکی از میوه‌های مفید برای ترک اعتیاد موز است. افرادی که مواد مخدر مصرف می‌کنند معمولا سطح پتاسیم و منیزیوم کمی دارند. کمبود هردوی این مواد می‌تواند باعث ضعف، گیجی، خستگی و گرفتگی عضلات شوند. موز منبع سرشاری از پتاسیم و منیزیوم است. بسیاری از میوه‌ها منبع خوبی برای پتاسیم و منیزیوم هستند. تهیه سالاد میوه متشکل از پرتقال، کیوی، پاپایا، طالبی و هلو می‌تواند ویتامین‌های مورد نیاز برای جذب منیزیوم و پتاسیم را به شما بدهد. اگر بیشتر سالادهای فصل را ترجیح می‌دهید یک سالاد تهیه شده با آووکادو، اسفناج و گوجه‌فرنگی می‌تواند گزینه خوبی برای شما باشند.

     

    بلوبری:

    از دیگر میوه‌های مفید برای ترک اعتیاد می‌توان به بلوبری اشاره کرد. بلوبری حاوی آنتی اکسیدان است، که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و باعث کاهش بیش از حد رادیکال‌های آزاد و سایر سموم ناشی از اعتیاد به مواد مخدر و الکل می‌شود. این امر آن‌ها را به یک قسمت مهم از تغذیه معتادان در حال ترک تبدیل کرده است.

     

    سبزیجات:

    همه سبزیجات‌ها طیف وسیعی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و سایر مواد مغذی اصلی را که بدن برای سوخت و عملکرد به آن نیاز دارد، تأمین می‌کنند. سبزیجات برگ دار مانند کلم پیچ، سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی و سبزیجات نشاسته‌ای مانند سیب زمینی همه نقش خود را تقویت افراد در دوره نقاهت پس از ترک دارند.

     

    منابع

    پرسش و پاسخ

    پزشک خوب، نظرتان را درباره این مقاله بگویید یا سوالاتتان را بپرسید، متخصصان ما در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ می‌دهند.

    ناشناس آذر ۱۱, ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ ق٫ظ

    سلام من هفته یبارشیشه میزنم چه کارکنم نزنم راهنماییم کنینین

    پاسخ
    ناشناس آبان ۱۴, ۱۴۰۲ - ۹:۱۴ ب٫ظ

    سلام من الان ۲۰روره شیشه ترک کردم ولی خیلی رو مخمه وسوسه میشم چکار کنم که از زهنم پاک بشه لطفا کمک کنید

    پاسخ
    مهسا خرداد ۱۸, ۱۴۰۲ - ۶:۵۸ ق٫ظ

    سلام من یه سال ونیم که شیشه مصرف میکنم در دوهفته یه بار اونم حدود یه گرم گاهی شده ده روز استفاده نکردم ولی بدنم نیازی به مصرف وسوسه نشده ایا من الان یه معتاد محسوب میشم

    پاسخ
    ناشناس آبان ۱۴, ۱۴۰۲ - ۴:۲۰ ق٫ظ

    سلام بله چه هرروز مصرف کنی یاهفتگی نمیشه گفت‌ که‌معتاد نیستین ماهمه‌معتادان اول همین جور که شما میگین مصرف میکردیم‌‌ومیگفتیم که معتاد نیستیم‌تفریحی میکشیم‌‌‌ولی‌به‌مرورمصرف بیشتر شدواجباربه‌مصرف شدیم چند بار گذاشتم کنار۲سال پاکی ولی بازهم برگشتم به مصرف گفتم یه باربکشم دیگه نمیکشم ولی همان یه بار دوباره برگشتم‌سرخط اول

    پاسخ
    سینا خرداد ۱۱, ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰ ق٫ظ

    سلام برای ترک مواد شیشه چکار کنم

    پاسخ
    نسیم مرداد ۱۲, ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷ ب٫ظ

    🥲دوست عزیز لطفاً به یکی از اعضای خانواده بگین تا باهم بریم کمپ و اونجا بمونین تا ترک کنین و پاک شین بعدش هم که پاک شدین سعی کنین به مواد فکر نکنین و خودتونو سرگرم کنین با چیزی ..یا مثلاً برین سر کار تا وقت اضافی نداشته باشین که برین سراغ اینجور چیزا و بعدشم تو این سایت نوشته که چه چیز هایی مصرف کنین بعد از ترک

    پاسخ
    مجید اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۲ - ۹:۵۹ ب٫ظ

    سلام چکارکنم زودترسم زدایی شیشه انجام شودوازنظرطاهرزودترسرپاشوم

    پاسخ
    سهیلا اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۲ - ۹:۱۱ ب٫ظ

    سلام ..عالی

    پاسخ
    Nader فروردین ۸, ۱۴۰۲ - ۷:۰۵ ق٫ظ

    چیکار کنیم که در زمان کمتری شیشه از بدن خارج بشه؟

    پاسخ
    محمدرضارضاعطا برای اینکه اسفند ۲۰, ۱۴۰۱ - ۰:۱۸ ق٫ظ

    برای ترک شیره چکار کنم

    پاسخ
    محمد اسفند ۱۹, ۱۴۰۱ - ۲:۲۶ ق٫ظ

    سلام یکسال وشش ماه‌پاک بودم الان دوباره این ۳ماهه تو لغزشم وشب و روز دارم گریه میکنم تو عذاب وجدان سختی هستم هر لحظه فکر خودکشی به سرم میاد…شر وروز هم خاب ندارم وتو فکر اینم که چجوری ترک کنم..احساس میکنم نمیتونم ترک کنم…تو رو خدا راهنماییم کنید

    .

    پاسخ
    Hosen اسفند ۷, ۱۴۰۱ - ۳:۳۴ ق٫ظ

    سلام دکتر من ۲۰سال سن دارم و تو این سه ماه اینده کلا ۳یا چهار بار استفاده کردم شیشه رو مثلا ۲هفته یه بار کلا وسوسه میشم و بعد از مصرف پیشه خودم میگم که بابا این یه بار بود دیگه مصرف نمیکنم بع از دویا سه هفته دوباره بدون اینکه جلوی خدم رو بگیرم مصرف میکنم و کلا از عوارض مصرف متوجه میشم که بدنم رو میسوزونه مثلا هی ب مصرف نزدیک تر میشم عصبانی میشم که کسی نمیتونه جلوی اعصبانیتمو بگیره.
    میخواستم بدونم که من کلا تو زندگیم ۳یا چهار بار مصرف کردم چه عوارضی داره یا ترک کردنش رو کلا چند وقت طول میکشه.
    دکتر ترو خدا کمکم کن

    پاسخ
    جاوید بهمن ۲۱, ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۵ ب٫ظ

    من خانومم شیشه می‌خورده خواهرش آلودش کرده باید چکارش کنم که به حالت عادی برگرده چون از لحاظ اخلاقی و رفتاری اون شخصیت سابق نیست

    پاسخ
    مراد بهمن ۹, ۱۴۰۱ - ۲:۱۳ ب٫ظ

    سلام من دوست ماه است که شیشه مصرف میکنم امروز سه روز که نمیزنی لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون مردا

    پاسخ
    pomi آبان ۲۷, ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰ ب٫ظ

    سلام اینکه میگن کسی اعتیاد داره دوغ میخوره و حالتشو از دست میده درسته ؟

    پاسخ
    ناشناس آبان ۱۴, ۱۴۰۱ - ۸:۴۵ ق٫ظ

    آیا من برای ترک شیشه امیدی داشته باشم لعنت بر عاملان شیشه وکلاموادمخدو

    پاسخ
    ناشناس آبان ۱۴, ۱۴۰۲ - ۵:۰۸ ق٫ظ

    سلام مایک شبه معتاد نشدیم که یک شبه پاک بشیم به ارادیه خودت بستگی داره وان ای به خیلی از ماکمک کرده همیه همدرد هامون هرروز جمع میشن که به هم کمک کنن وتازه واردهارو حمایت کنن من اولین روزی که رفتم کلاس میترسیدم که به‌ من بی احترامی کنن ولی وقتی که وارد کلاس شدم انقدر‌بامن خوش رفتاری کردن من فکرکردم که‌منو از بچگی میشناختن ۵روز پاکی داشتم همیه بدنم درد‌میکرد خمار‌بودم ۳تا موادویکجاگذاشته بودم کنار بدون‌هیچ دکتری یاکمپی‌ ولی همچین تحویلم گرفتن‌ همیه دردهامو فراموش کردم خوانواده خود آدم اینجوری رفتار‌نمی‌کنن‌

    پاسخ
    ناشناس آبان ۸, ۱۴۰۱ - ۷:۰۴ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ
    اصغر کوهی آبان ۱, ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۳ ب٫ظ

    عالی بود سپاس از شما

    پاسخ
    مهدی از لرستان مهر ۱۹, ۱۴۰۱ - ۲:۰۹ ق٫ظ

    سلام ،ببخشید من دوران ترک شیشه رو در کمپ سه ماه پشت سر گذاشتم الان دو ماهه ک خونه هستم و شبها اصلا خواب ندارم تا صبح فیلم میبنم، نزدیکای صبح ک خوابم میاد از درد پاهام با بدبختی خوابم میبره لطفا بگید چکار باید بکنم .چند شبه که قرص ملاتونین ۳ مصرف میکنم و خوابم میبره اگه لغزش حساب میشه و برام بده خوردن این قرص وعوارض داره برام که قطع کنم، و اینکه آیا راهی هست من حالم بهتر بشم و زاحت بخوابم،ممنونم

    پاسخ
    سمیع خرداد ۲۰, ۱۴۰۱ - ۶:۵۹ ب٫ظ

    سلام خسته نباشید من سه بار آیس استفاده کردم ولی متوجه عوارضش نبودم الان تنفسم دچار مشکل شده خیلی نگرانم راهنماییم کنین من پشیمونم

    پاسخ
    عدل اردیبهشت ۴, ۱۴۰۱ - ۰:۵۴ ق٫ظ

    باسلام. لطفا داروی شیمیایی که باعث ازبین رفتن سمومی که ازموادمخدر مخصوصاشیشه دربدن افراد معتاد وجود داردرابیان فرمایید.منظور همان دارویا داروهایی که در داروخانه ها وجود دارد.

    پاسخ
    فیروزی فروردین ۱, ۱۴۰۱ - ۸:۳۴ ق٫ظ

    مطالب شما بسیار آموزنده هست مرسی از مطالب خوبتون

    پاسخ
    ناشناس اسفند ۳, ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۶ ب٫ظ

    مطلب مفیدی بود ممنون

    پاسخ

    دیگر مقالات پیشنهادی پزشک خوب