بهترین نحوه رفتار با فرد وسواسی چیست؟

توسط میترا سیفان
این مقاله توسط میترا سیفان تالیف شده است.

با یک فرد وسواسی چگونه برخورد کنیم؟

آمار‌ها حاکی از آن هستند که در حدود دو درصد از افراد جامعه به‌نوعی به وسواس دچار هستند. وسواس اصطلاح عامیانه برای اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) یا وسواس جبری است که با تکرار افکار‌، تکانه‌ها و تصاویر ناخواسته و مزاحم (وسواس) و همچنین انجام آیین‌های رفتاری و ذهنی تکراری (اجبار) تعریف می‌شود و نه‌تنها فرد مبتلا بلکه نزدیکان او را نیز به‌شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله به نحوه برخورد اطرافیان فرد وسواسی و روند بهبودی مبتلایان بپردازیم.

مشکلات اطرافیان فرد وسواسی

زندگی با شخصی که مبتلا به وسواس است، بسیار دشوار، خسته‌کننده و رنج‌آور است. اعضای خانواده و دوستان ممکن است عمیقا درگیر سبک زندگی فرد مبتلا شده و مجبور شوند که مسئولیت‌ بسیاری از فعالیت‌های روزمره را که شخص وسواسی قادر به انجام آن‌ها نیست، به عهده بگیرند.

فرد وسواسی می‌تواند ساعت‌های زیادی از یک روز خانواده را به خود اختصاص دهد و این موضوع ممکن است به‌شدت بر کار، تحصیل، آرامش و روابط خانوادگی او تأثیر منفی بگذارد.

اما تبعات زندگی با فرد وسواسی به همین‌جا ختم نمی‌شود و گاها سلامت روان کل خانواده را به‌خطر می‌اندازد.

افراد مبتلا به وسواس معمولا از اینکه وسواس فکری و یا عملی آن‌ها غیر‌منطقی و بیش از حد است، آگاه هستند، اما در عین حال نمی‌توانند بر آن‌ها كنترل داشته باشند یا در برابرشان مقاومت کنند.

در عین حال در اغلب موارد، اطرافیان نیز راه‌های ارتباط با مبتلایان را نمی‌دانند و با رفتار‌های خود باعث وخامت اوضاع می‌شوند. معمولا سؤالات رایجی که خانواده‌ها در این شرایط مطرح می‌کنند این است که:

  • فرد مبتلا چه زمانی به کار‌های خود پایان می‌دهد؟
  • آیا آن‌ها وظیفه دارند که وضعیت موجود را تحمل کنند؟
  • آن‌ها برای کمک چه کاری می‌توانند انجام دهند؟

 

اطرافیان چگونه می‌توانند کمک کنند؟

غالبا تلاش‌های اطرافیان برای کمک به فرد مبتلا به OCD رد می‌شوند یا ناکارآمد هستند و سبب می‌شود که اعضای خانواده احساس ناتوانی کنند. در ادامه چهار توصیه در مورد چگونگی کمک به افراد وسواسی آورده شده است:

  1. درک اختلال وسواس و علائم آن
  2. عدم تقویت رفتار‌های وسواسی در فرد
  3. دریافت کمک تخصصی
  4. مقابله با رد کردن درمان از سوی فرد وسواسی

۱. درک اختلال وسواس و علائم آن

افراد مبتلا به وسواس اغلب به‌دلیل نیاز به انجام اعمال اجباری، احساس نا‌امیدی و پریشانی می‌کنند. هنگامیکه اعضای خانواده و دوستان در مورد اختلال وسواس آگاهی بیشتری داشته باشند، پشتیبانی مبتلایان آسان‌تر انجام می‌شود.

بسیاری از افراد OCD ترس شدیدی را در رابطه با اتفاقات وحشتناکی که ممکن است برای خود یا دیگران رخ دهند، تجربه می‌کنند و نسبت به رفتار خود دائماً تردید دارند و به‌دنبال تأیید دیگران هستند. تأیید مداوم این افراد و آرام کردن ذهن پر‌تلاطم آن‌ها یکی از اموری است که اطرافیان را خسته و خشمگین می‌سازد. اما اگر نزدیکان بدانند که این موارد از علائم این اختلال بوده و خارج از کنترل شخصیت OCD هستند، مطمئناً بهتر و با آرامش بیشتری با آن برخورد می‌کنند.

علاوه بر این، تصورات رایج غلطی در رابطه با اختلال وسواس وجود دارند. اطرافیان غالبا چنین می‌پندارند که وسواس شخص در اثر عوامل زیر ایجاد شده است:

  • تنبلی
  • عدم وجود اراده
  • فرزند پروری بد
  • تروما (آسیب روحی)

چنین تصورات غلطی منجر به سرزنش فرد مبتلا و القای احساس گناه به او می‌شوند و از آنجایی‌که افراد OCD غالبا از اضطراب و افسردگی نیز رنج می‌برند، چنین رفتار‌هایی تأثیر بسیار مخربی بر آن‌ها خواهد گذاشت.

منابع زیادی در رابطه با اختلال وسواس در دسترس هستند که می‌توانند به رفع سوء‌تفاهم‌ها و نگرانی‌های مربوط به این مشکل روانشناختی کمک کنند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • کتاب‌های روانشناسی
  • پادکست‌ها
  • کارگاه‌های آموزشی
  • وب‌سایت‌های پزشکی و روانشناسی
  • منابع اجتماعی مانند خطوط تلفن روانکاوی و گروه‌های حمایتی
پزشک خوب به شما کمک میکند بهترین روانشناسان را در کوتاه‌ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید
رزرو آنلاین نوبت

 

۲. عدم تقویت رفتار‌های وسواسی در فرد

خانواده و دوستان غالبا تصور می‌کنند که تنها راه کاهش پریشانی فرد مبتلا به OCD این است که خواسته‌های او را اجابت کنند و بدین ترتیب درگیر رفتار‌های OCD می‌شوند. به‌عبارت دیگر اطرافیان فکر می‌کنند که اگر درخواست فرد وسواسی را انجام دهند، بسیار راحت‌تر از تحمل اضطراب طولانی، گریه کردن و جروبحث با او است.

در حالی‌که چنین برخورد‌هایی، الگوهای رفتاری هستند که OCD را تثبیت می‌کنند و مانعی برای بهبود یافتن فرد هستند.

کاهش درگیر شدن در رفتار‌های وسواسی فرد بسیار دشوار است، به‌ویژه اگر برای مدت‌زمان طولانی انجام می‌شده است.

اما عادی‌سازی روال زندگی خانوادگی و عدم مشارکت در تقویت رفتارهای OCD بسیار مهم است. این کار باید به‌صورت تدریجی و ترجیحاً به‌عنوان بخشی از یک برنامه رفتار‌درمانی شناختی (CBT) انجام شود.

توجه داشته باشید که توقف ناگهانی پاسخگویی به درخواست‌ها و نیاز‌های فرد مبتلا می‌تواند موجب ناراحتی شدید او شده و منجر به افزایش علائم وسواس، اضطراب و افسردگی شود.

۳. دریافت کمک تخصصی

وسواس جزو اختلالات روانشناختی سمج است، یعنی روند درمان آن طولانی بوده و نیازمند استمرار و مداومت است و باید به محض مشاهده رفتار‌های وسواسی در فرد به روان‌درمانگر مراجعه کرد. معمولاً روش درمان وسواس، ترکیبی از دارو‌درمانی، رفتار‌درمانی و خانواده‌درمانی می‌باشد.

لیست بهترین رواندرمانگران کل کشور

لیست بهترین خانواده درمانگران کل کشور

  • دارو‌درمانی

دارو‌های مختلفی وجود دارند که روی افراد مبتلا به وسواس اثر مفیدی دارند. داروهایی که به‌طور معمول تجویز می‌شوند، داروهایی هستند که روی یک ماده شیمیایی موجود در مغز به نام سروتونین تأثیر می‌گذارند، چرا‌که اعتقاد بر این است که سطح سروتونین در مغز با اختلال وسواس در ارتباط است.

تعدادی از داروهای مسدود‌کننده سروتونین به‌عنوان داروی ضد‌افسردگی به بازار عرضه می‌شوند. این دارو‌ها روی افراد وسواسی اثر مثبتی دارند، زیرا بسیاری از مبتلایان به OCD علاوه بر وسواس، از علائم افسردگی همچون از دست دادن علاقه و انرژی، تمرکز ضعیف، مشکل در خواب، کاهش میل جنسی و حتی افکار خودکشی رنج می‌برند.

لازم به ذکر است که دارو‌درمانی به‌تنهایی برای درمان این اختلال مؤثر نیست و باید همراه با رفتار‌درمانی و خانواده‌درمانی انجام شود.

مطالعه بیشتر: چه قرصی برای وسواس فکری خوب است؟ بهترین قرص برای وسواس فکری

  • رفتار‌درمانی

رفتار‌درمانی شناختی (CBT) یک درمان اثربخش برای وسواس است که گاهی همراه با دارو‌درمانی و گاهی به‌تنهایی استفاده می‌شود. روش مواجهه و بازداری از پاسخ (ERP) از مؤلفه‌های مؤثر رفتار‌درمانی شناختی برای درمان وسواس است.

برای اجرای روش درمانیERP ، ابتدا باید فهرستی از موقعیت‌ها، اشیاء، تصاویر، افکار یا تکانه‌هایی که فرد وسواسی از مواجهه با آن‌ها می‌ترسد یا اجتناب می‌کند، ایجاد شود.

برای کاهش علائم، مبتلایان باید خود را مستقیماً و به‌صورت تدریجی در معرض شرایط مذکور قرار دهند. در مرحله بعد، فرد برای مقاومت یا حداقل به تأخیر انداختن اجبار‌هایی که در برابر این شرایط احساس می‌کند، تشویق می‌شود.

با تکرار روش مواجهه و بازداری از پاسخ، فرد مبتلا می‌آموزد که در صورت مواجه شدن با شرایطی که از آن‌ها فراری است، اتفاق بدی نخواهد افتاد و اضطراب او کاهش می‌یابد. البته گاهی روش EPR در ابتدا باعث افزایش اضطراب می‌شود، ولی در صورت ادامه درمان در‌نهایت به کاهش علائم وسواس و اضطراب منجر می‌شود.

  • خانواده‌درمانی

ایده اصلی خانواده‌درمانی این است که نشانه‌های بیماری فرد  هنگامی‌که  در بافت  الگو‌هاي  تعاملی  خانواده ارزیابی می‌شوند، بهتر قابل درك و شناخت هستند.

مداخلات خانواده در کنار دارو‌درمانی و رفتار‌درمانی نقش مؤثری را در بهبود فرد مبتلا ایفا می‌کند.

یکی از انواع خانواده‌درمانی که در درمان وسواس استفاده می‌شود، روش رفتار‌درمانی چند خانواده‌ (Multi-Family Behavioral Treatment) است که توسط روان‌درمانگر ارائه می‌شود. اگر خانواده در قالب گروه‌های حمایتی از این روش درمانی برخوردار شود، به آن گروه‌درمانی چند خانواده (Multifamily Psycho-Educational Group) گفته می‌شود.

هدف خانواده‌درمانگران یا گروه‌های حمایتی این است که به فرد و اعضای خانواده او در رابطه با پیامد‌های اختلال وسواس فکری-عملی، تأثیر این اختلال بر خانواده و نحوه کنار آمدن با آن آموزش دهند. با این روش، درک متقابل طرفین از مشکل موجود افزایش پیدا می‌کند و اعضای خانواده همسو با یکدیگر در جهت درمان فرد مبتلا گام بر‌می‌دارند. علاوه بر این، روان‌درمانگر در خلال جلسات درمانی تلاش می‌کند تا فشار روحی موجود بر اعضای خانواده را نیز کاهش ‌دهد.

مطالعه بیشتر: برای وسواس فکری چه بخوریم؟ غذاهای مفید برای وسواس فکری

۴. مقابله با رد کردن درمان از سوی فرد وسواسی

فرد وسواسی در برخی موارد، ابتلا به این اختلال را انکار می‌کند یا از هر نوع درمانی اجتناب می‌کند. گاهی نیز ممکن است فرد مبتلا در اثر طولانی شدن روند درمان، از ادامه آن امتناع کند. در این شرایط اطرافیان فرد مبتلا می‌توانند از روش‌های زیر برای شکستن مقاومت فرد وسواسی استفاده کنند:

  • مقالات، نوارهای ویدیویی یا نوار‌های صوتی آموزشی مربوط بهOCD را به خانه ببرید. استفاده از این منابع را به فرد وسواسی پیشنهاد کنید و یا آن‌ها را در مکانی قرار دهید که نگاهشان به آن‌ بیفتد و به‌تنهایی آن را بخوانند یا گوش دهند.
  • با اطمینان به شخص مبتلا بگویید که افراد زیادی از طریق درمان‌های موجود به کاهش چشمگیر علائم دست یافته‌اند و افراد دیگری نیز با همین مشکلات وجود دارند.
  • به فرد مبتلا پیشنهاد دهید که به کلینیک‌های روانشناسی مراجعه یا در گروه‌های حمایتی آنلاین شرکت کند و با افرادی که OCD دارند، صحبت کند.
  • در مورد نیاز به همکاری او برای رفع شدن این اختلال صحبت کنید و به او بگویید که بسیاری از کار‌هایی که شما انجام می‌دهید، برای پشتیبانی و کمک به او است و قصد رها کردن یا آزار او را ندارید.

درمان اختلال وسواس با افزایش سن سخت‌تر میشود پس اگر شما یا اطرافیانتان درگیر این مسئله هستید هرچه زودتر برای درمان آن اقدام کنید.

اگر نیاز به دریافت راهنمایی در این زمینه دارید، روی دکمه زیر کلیک کنید
متخصص خوب برای وسواس

سخن آخر

همان‌طور که بیان شد، روند درمان اختلال وسواس طولانی و دشوار است و با افزایش سن نیز شدت می‌یابد. بنابراین، شما هر چه زود‌تر به روان‌درمانگر مراجعه کنید، نتایج بهتری کسب خواهید کرد.

همچنین بخوانید: بهترین روش درمان وسواس فکری بدون دارو چیست؟ معرفی انواع روشها


همچنین به یاد داشته باشید که این اختلال اغلب به‌صورت کامل رفع نمی‌گردد، ولی کیفیت زندگی مبتلایان تا میزان قابل‌ملاحظه‌ای بهبود می‌یابد.

نویسنده: میترا سیفان – روانشناس

خوانندگان محترم اگر سوالی در زمینه وسواس دارید، در قسمت نظرات مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخگو باشیم.

در ادامه بهترین متخصصان رواندرمانی فردی را در سراسر کشور معرفی خواهیم کرد، شما با مراجعه به پروفایل متخصص مربوطه می‌توانید وقت خود را به صورت “آنلاین” رزرو کنید.

پزشک خوب، سامانه آنلاین رزرو اینترنتی نوبت از روانشناسان و روانپزشکان و سایر تخصص های پزشکی است که به شما کمک می‌کند بهترین متخصصان را در کوتاه ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کرده و وقت خود را به صورت “آنلاین” رزرو نمایید.

پرسش و پاسخ

پزشک خوب، نظرتان را درباره این مقاله بگویید یا سوالاتتان را بپرسید، متخصصان ما در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ می‌دهند.

حمید عسکری آذر ۱۱, ۱۴۰۲ - ۱:۵۳ ق٫ظ

سلام و عرض ادب
من در شهر مشهد ساکن هستم
فرزندم به شدت دچار وسواس شده
دو سه جلسه از مشاور کمک گرفتیم ولی نتیجه نداشته
آیا دکتر یا روانشناس خوب در شهر ما سراغ دارید که مراجعه کنم؟
معرفی بفرمایید
ممنون از محبت شما

پاسخ
Aa آذر ۴, ۱۴۰۲ - ۲:۰۶ ق٫ظ

درود بر شما من پسر ۱۵ ساله دارم که بعد از پیوندکبدو مراقبت‌های زیاد بنده وسواس فکری گرفته و الان دوست داره من غذا و دارهاشو بگزارم دهانش ،کارهاش خیلی کتد شده یک ساعت طول میده تا غذا بخوره یا حمام کنه .صبح هم که میخواد مدرسه بره هر چقدر بگی دیرتر شده دوباره کار خودش رو انجام میده .تو همه کارها خودشو آلاف میکنه ،جدیدن جواب سوالات رو هم نمیده ،خلاصه با زور میفرستم مدرسه موقع برگشت هم به زور و خیلی دیر میرسه خونه ،به زور میفرستم بخوابه به زور بیدارش میکنم ،امسال حتی دیگه درس هم نمیخونه ،یا اینکه آخر شب میره سراغش که خواب میره .میشه لطفا راهنماییم کنید .

پاسخ
حمید آذر ۲, ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۴ ب٫ظ

سلام من همسرم قبل ازبارداری هیچ مشکلی نداشت تااینکه باردارشدبعداز۶ماه یکروزسوسکی وارد منزل شد وخودش بهم گفت بااسپری سوسکها رو بکش هرجابود من اسپری زدم تااینکه بچه متولد شد دوباره سوسکی وارد منزل شد وخودش بلند شد که اسپری کند به گفته خودش که ناگهان صدایی توسری میاد میگه دست نزن سمی هست وممکن است به بچه آسیب بزنی این موضع شروع شد روان شناس رفتیم تا چند سال دارومصرف کرد نشد روان درمان بردم نشد تالحظه آخرشون مغزی که دکتر۶جلسه گفته بود بردم ولی من ترسیدم سه جلسه بیشترنبردم ولی تغییری نکرد وروی من خیلی حساس هست وحتی اجازه نزدیک شدن به بچه ندارم به هرجادست میزنم باید دستهاروبشورم چونکه من دست به اسپری سوسک کش زدم هنوزم بعداز۱۱سال فکرمیکنه دست من سمی هست ومن تاوقتی پیشش هستم باید فقط بشینم خونه وتکون نخورم حتی توی خونه هم آزاد نیستم اگربه بیرون حتی توحیاط باید خود ولباسهایش رابشورد شما بگین توروخدا خسته شدم میترسم بچه هم مثل اوشودچیکارکنم ممنونم…

پاسخ
منصوره آبان ۱۲, ۱۴۰۲ - ۲:۵۹ ب٫ظ

سلام وقت بخیر پسر من ۲ونیم ساله درگیر وسواس نجاست هست امسال دانشجو شده خیلی تلاش کردیم از مشاوره تا متخصص اعصاب وروان ودارو یکم بهتر میشه دوباره برمیگرده هرروز حمام میره سه ساعت تموم وتمام زندگی رو نجس میدونه هیچ کاری نمی تونه انجام بده تمام کار هاشو باجنگ ودعوا ما انجام میدیم به شدت زندگی باش زجر آور وخسته کنند‌ میگه میخوام خوب بشم دارم تلاش می‌کنم ولی بی فایده است جلسات متعدد ار تي ام اس هم انجام دادیم واقعا مستعصل موندیم

پاسخ
ناشناس مهر ۱۱, ۱۴۰۲ - ۲:۳۶ ب٫ظ

سلام وقتتون بخیر
مادر من سه ساله که وسواس شده،گاهی وقتا چهل دقیقه هم شده که درحال شستن دستاش باشه،مثلا میگه درب ماشین لباس شویی کثیفه اگر به دربش دست زدین باید دستاتونو بشورید حالا وقتایی هم ک فقط از کنارش رد میشیمو دستمون بهش نمیخوره میگه دستت خورده بهش برو بشور،روی گاز آشپزخونه غذا درست نمیکنه میگه میرم کنار سینک لباسام خیس میشه بدمه دیگه برم کنار گاز.چکار کنیم وسواسیش کمتر بشه؟

پاسخ
نرگس صرافی شهریور ۳۰, ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۵ ب٫ظ

سلام چطور فرد وسواسی رو وادار کنیم پیش روانپزشک برود

پاسخ
ناشناس مرداد ۲۲, ۱۴۰۲ - ۶:۵۷ ب٫ظ

سلام من یک مادرم دخترم ۳و۴سال است که وسواسی بیشتری پیداکرده وقتی بهش تذرگور میدیم قبول نمونه او ۳۰ ساله است ویک پُر سرده ساله دارد ما چگونه می توانیم به او کمک کنیم
شوهرش هم میخواهد کمک کند او نمی‌پذیرد
از شما رهنمایی مخواهم

پاسخ
تنهاي بي كس مرداد ۱۰, ۱۴۰۲ - ۷:۰۲ ب٫ظ

سلام و وقت بخير
من دو ساله ازدواج كردم همسرم بخاطر اينكه خانوادش اوايل مخالف ازدواج با من بودن روي حالات روحي و رواني خانمم تاثير گذاشته و الان دو ساله وسواس فكري عملي گرفته نسبت به خانواده خودش،اسمشون بياد بايد بره حموم،اگه جايي باشيم كه نتونه بره حموم بايد بره دست و پاشو بشوره،هر لحظه پد بهداشتي ميذاره،دسشويي هاشو به مدت طولاني نگهميداره كه نره دستشويي، خونه پدرش نميره اگه بريم بايد اون لباس هايي كه تنمون بوده رو بندازه دور و ديگه نميپوشه و نميذاره منم بپوشم،خلاصه هر روز بدتر از ديروز،حمام كه ميره راحت ٣ساعت طول ميكشه بايد بشينه كل دندوناشو نخ دندون بكشه،چند بار مسواك بزنه بعد اينا دوش طولاني و شستن خودشو انجام بده، بعد اينا اگه فكري به سرش نزنه بياد بيرون و پد بذاره و دو باره بره حموم پاهاشو بشوره. ظرف نميشوره چون از قطره آب ميترسه،دائما قهر ميكنه، با اين وضع بازم كمكش ميكنم و كنارشم أمًا متاسفانه احساس ميكنم خودمم دارم دچار وسواس چك كردن ميشم چون مدام موقه رانندگي وايمسيم و در هاي ماشينو چك ميكنم در صورتي كه ميدونم بسته هستن. 😔
خيلي داره زندگيم سخت پيش ميره كه حتي ديگه نميذاره با خانواده خودم، خودش، دوستام ارتباطي داشته باشم

به هر چيزي كه شما فكر كنيد گير ميده
فورا دنبال دعواس
دنبال جرقه ي كوچيكيه كه دعوا كنه، جيغ بزنه و بره اتاق ساعتها واسه خودش بشينه و فكر كنه

و خانمم اصلا اسم دكتر مياد جيغ و داد و بيداد و….

ممنون ميشم راهنمايي كنيد
با تشكر

پاسخ
ناشناس مرداد ۲, ۱۴۰۲ - ۵:۵۳ ب٫ظ

دخترم ۱۱سالشه بعداز اینکه پسرم که به دنیا آمد الآن که شش ماهشه این چند روزیه اختلال فکری ووسواس خاصی گرفته پیش دکتراعصاب وروان بردمش ولان تحت نظر او است ودارو واسش نوشته حالا علاوه بر دکترش پیش روان شناس ببرمش یا نه لطفا راهنمای بفرمایید

پاسخ
مهین خرداد ۲۲, ۱۴۰۲ - ۸:۲۵ ق٫ظ

سلام خسته نباشید پسرم ۱۸سالشه دچار وسواس
شستشو ووسواس روی نجاست شده لطف کنید راهنماییم کنید که چطور باهاش برخورد کنم واقعا روی اعصابمه دارم دیونه می
شم در ضمن امسال کنکور هم داره

پاسخ
حمیده فرح بخش خرداد ۱۳, ۱۴۰۲ - ۱:۴۵ ق٫ظ

با سلام پسر من ۱۵ سالشه و وسواس در دستشویی رفتن و حمام رفتن داره و در نماز خواندن لطفا کمکم کنید در ضمن چند دوره مشاوره هم رفتم ولی تفاوت چندانی نداشته

پاسخ
رامین خرداد ۳, ۱۴۰۲ - ۱:۲۸ ب٫ظ

سلام وقت بخیر
ببخشد من یه دختر دوس دارم که‌ وسواس داره برای درمانش بستری شد دکتر برای درمانش قرص تجویز کرد.. نزدیک دوماه قرص مصرف می کنه.. قبل مصرف قرص خيلي بهام خوب بود.. هرچه میشد بهم می گفت. ولی از زمانی که‌ قرص مصرف می کنه کلا همش خوابه… با کوچکترین چیز قهر می کنه.. خيلی بهاش صحبت که‌ کنم تازه می بخشه قبلا با کوچکترین چیز راضی بود ولی الآن نه‌… جدیدا می گه می خوام تنها باشم ما بدرد هم نمی خوریم… خيلی استرس داره جدیدا… بخاطر یه جمله الکی قهر می کنه… بنظرتون علتش همین قرص ها هست من هم کلا نا امید شدم ازش.

پاسخ
ناشناس شهریور ۲۳, ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۹ ب٫ظ

اگه دوستش داری که به پاش بمون ولی بدون زندگی پر دردی خواهی داشت . منم شرایط تورو داشتم ، باهاش ازدواج کردم ، بخواطر فشار روحی که بهم وارد میشه تا الان چند بار تا مرز خودکشی رفتم .

پاسخ
آناهیتا فروردین ۱۰, ۱۴۰۲ - ۱:۳۷ ق٫ظ

سلام دختری دارم ۱۰ساله دختر چند وقتی هست بعضی از حرفای روزمره که بینمون رد وبدل میشه دو یا سه باز تکرار مبکنه این رفتارش اول فقط باپدرو مادرش بو د ولی الان با فامیل های نزدیک هم همین رفتار رو داره برا مثال یکی از رفتارهاش اینه که وقتی صبح بیدار میشه چندین بار صبح بخیر میگه یا چندین بار سلام میده ووقتی بهش در مورد درسش یه مطلبی رو میگم که اینجور بنویس دوباره میاد و میپرسه مامان گفتی چه جور بنویسم بعد چشم رو میگه و میره و در مقابل همه ی این رفتارها دوست داره همش بهش بگم آفرین دخترم و خودش هم گاهی تاکید میکنه که این جمله رو بهم بگو ناگفته نمونه که در خونه مون هیچ مشکلی وجود نداره و همه و اطرافیان با محبت باهاش رفتار مبکنیم البته یه برادر ۱۳ ساله هم داره که تا به حال بابرادرش این رفتارهاش تکرار نشده و حتی در بازی با دوستاش این رفتار رو ندیدیم لطفا راهنمایی بفرماید .

پاسخ
ندا اسفند ۳, ۱۴۰۱ - ۹:۰۴ ب٫ظ

سلام خانم دکتر من دختری هستم ۳۴ ساله مدت هفت سال هست دچار وسواس فکری شدم به طور مدام افرادی که همسرشان فوت شده وارد ذهن من میشوند به طوری که احساس میکنم این افکار واقعی هستند و وارد بدن من میشود این افکار و برای من بد شانسی میآورند و من هیچ کاریی انجام نمیدم و دست .پیشانی و قسمت های مختلف بدن من را میگیرند من میدونم احتیاج به دارو دارم اما راهی میخواستم تا با این حس بد وقتی این افکار حمله میکنند مقابله کنم به من بدهید دارم دیونه میشم از ذهنم بیرون نمیروند

پاسخ
سنا آذر ۲, ۱۴۰۱ - ۲:۱۱ ب٫ظ

سلام ۴ساله عروسی کردم نمیتونم خودم رو کنترل کنم سر بچم داد می زنم کتکش می زنم داخل خونه غذاراست نمی کنم بگو باید چکنیم خوب بشیم

پاسخ
سید محمد هاشمی مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب اسفند ۶, ۱۴۰۱ - ۲:۳۴ ب٫ظ

سلام، خشمگین بودن حق طبیعی شماست، اما پرخاشگری انتخابی هست که برای ابراز خشمتون در پیش گرفتید. احتمالا نوع ابراز خشم جنبه های رفتاری دیگه ای داشته باشه که آسیب کمتری اول به شما و بعد به اطرافیانتون خواهد زد! در تمامی اختلالات روانی، اطرافیان یکی از موثرترین نقش ها را در بهبود یا عدم بهبود شخص مبتلا دارند. با حمایت های فکری و رفتاری، مسخره نکردن، درک کردن شخص مقابل و فرصت دادن برای هم صحبتی و بازگو کردن فکرهای فرد بیمار، تشویق آنها به کمک گرفتن از متخصص و همراهی کردن آن ها در این مسیر اولین، آسان ترین و موثرترین فعالیتهایی است که میبایست در درجه اول خانواده در قبال شخص مبتلا به اختلال انجام دهند.

پاسخ
سهیلا آبان ۱۱, ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۸ ب٫ظ

سلام مادر من از وقتی که من می شناسمش وسواس دارد ادم استرسی وخجالتی هم هست چند سال پیش بردیم‌پیش متخصص گفتند مشکل عصبی دارند کیه مدت قرص خورد کم‌تر شد و جدید دوچارا وسواس شستن وتمیز کردن شده که غیر قابل تحمل است وهمش گریه می کند وهمش شسته و امیر می کند و پدرم را در خانه راه نمی دهد و مهمان می آید گریه می کند بریدم دکتر وباز خوب نشده چی کار کنیم بیشتر هم در خانه خود اینگونه است در خانه خواهرانم یا غریبه فقط دستش را می شوید

پاسخ
سید محمد هاشمی مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب اسفند ۶, ۱۴۰۱ - ۲:۳۴ ب٫ظ

سلام وقت بخیر. با توجه به اینکه شما برای گرفتن کمک حرفه ای تلاش کرده اید و نتیجه مناسبی کسب نکردید. پیشنهاد میشود، حتما به متخصص روانشناسی مراجعه کنید که با رویکرد ” تحلیلی ” درمان میکند ( مثل رویکرد ISTDP).

پاسخ
حمید دهقان مهر ۳۰, ۱۴۰۱ - ۱:۵۲ ب٫ظ

سلام من خانمم وسواس نجاست داره دارم دیوانه میشم خودش هم برای بیماریش همکاری نمیکنه چیکار کنم با دو تا بچه دلم به حال بچه هام میسوزه موندم تمام انرژیم و میگیره از صبح تا شب هیچ امیدی به زندگی ندارم هیچی برام مهم نبست از همه کس بریدم چیکار کنم دستم

پاسخ
سید محمد هاشمی مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب اسفند ۶, ۱۴۰۱ - ۲:۳۵ ب٫ظ

سلام، معمولا مراجعانی که به اصرار اطرافیان ارجاع داده میشوند، عموما درمان پایدار و در نهایت موفقی نخواهند داشت. تا زمانیکه خودشان متوجه عملکرد منفی زندگیشان نشوند، انگیزه ای برای ادامه درمان پیدا نمیکنند. به همین خاطر پیشنهاد میشود تا شما برای تاب آوری بیشتر و عملکرد بهتر خودتان از متخصص کمک بگیرید.

پاسخ
ناشناس مهر ۱۲, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۵ ب٫ظ

خاهر من ۲۷سالشه بعد از بارداری دچار وسواس از نوع شستشو شده ..بخاطر همین شوهرش ولش کرده اومده خونه ما
اخلاقاش و رفتاراش غیر قابل تحملن هر چی بگی بدتر میکنه
دوساعت تو‌حموم ی ساعت تو‌دستشویی
موقعی ک مهمونی دعوت باشیم باید از کله صبح پاشه تااا اکاده بشه اینقدر میشوره میشوره ک دیر میشه ب مهمونیم نمیرسیم دخترشو ک سه سالشه اونم داره مثل خودش میکنه
چ کنیم

پاسخ
سید محمد هاشمی مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب اسفند ۶, ۱۴۰۱ - ۲:۳۵ ب٫ظ

سلام، معمولا مراجعانی که به اصرار اطرافیان ارجاع داده میشوند، عموما درمان پایدار و در نهایت موفقی نخواهند داشت. تا زمانیکه خودشان متوجه عملکرد منفی زندگیشان نشوند، انگیزه ای برای ادامه درمان پیدا نمیکنند. به همین خاطر پیشنهاد میشود تا شما برای تاب آوری بیشتر و عملکرد بهتر خودتان از متخصص کمک بگیرید.

پاسخ
امیر حسین مهر ۱۱, ۱۴۰۱ - ۱:۱۵ ق٫ظ

سلام من پسری دارم ۱۶ ساله که دچار وسواس فکری شده هم دستاشو خیلی میشوره هم خیلی تو دستشویی میشینه و به من هم گیر میده بهم میگه دستت رو بشور و تا نشورم دست از سرم بر نمیداره خیلی اذیت میشم نمیدونم باید چیکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ
سید محمد هاشمی مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب اسفند ۶, ۱۴۰۱ - ۲:۳۶ ب٫ظ

سلام، با توجه به تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی در این سن، نوجوانان مستعد اختلالات رفتاری هستند. فشارهای درسی از سمت مدرسه و خانواده به این موضوع دامن زده و باعث اضطراب میشود. افکار و رفتار وسواسی باعث کاهش اضطراب میشود. به بیانی دیگر گویی اضطراب به این صورت تغییر شکل میدهد! در تمامی اختلالات روانی، اطرافیان یکی از موثرترین نقش ها را در بهبود یا عدم بهبود شخص مبتلا دارند. با حمایت های فکری و رفتاری، مسخره نکردن، درک کردن شخص مقابل و فرصت دادن برای هم صحبتی و بازگو کردن فکرهای فرد بیمار، تشویق آنها به کمک گرفتن از متخصص و همراهی کردن آن ها در این مسیر اولین، آسان ترین و موثرترین فعالیتهایی است که میبایست در درجه اول خانواده در قبال شخص مبتلا به اختلال انجام دهند.

پاسخ
مهسا شهریور ۲۱, ۱۴۰۱ - ۶:۲۳ ب٫ظ

سلام همسر من چندین ساله مشکل وسواس جبری هم داره دارو هم مصرف میکنه همیشه میگه رو حرف من حرف نزنید من درست میگم اگه ما به خواسته اش نه بگیم پرخاشگری و تهدید میکنه قهر میکنه این اواخر بدتر شده حتی یه دقیقه نمیتونه خونه وایسه همش مضطربه همیشه هم یه جای بدنش درد میکنه یا گردن یا کمر یا پا و گوش یا… . حاضر هم نیست روان درمانی انجام بده. در واقع روان درمانی رو قبول نداره. راه حل چیه من به عنوان همسر چکار کنم و ایا این مشکل ارثی است؟میتونه به پسرمون منتقل بشه از طریق وراثت؟؟؟

پاسخ
سید محمد هاشمی مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب اسفند ۶, ۱۴۰۱ - ۲:۳۷ ب٫ظ

سلام، دردهای جسمی یا سوماتیزیشن که ثابت نیستند و میزان آن شدت و ضعف دارد درد های عصبی میباشد و باید مبنای آن با مصاحبه بالینی بررسی شود. بدون مشاهده ایشون نمیتوان پیشنهاد یا راهکاری وضع کرد. نگرانی شما در مورد موروثی بودن مشکلات روانی نیز، ژنتیک دلیل کافی برای انتقال یک بیماری نمیباشد، اما فرد را نسبت به آن اختلال مستعد تر از دیگران میکند !

پاسخ
Sh اسفند ۶, ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۷ ب٫ظ

سلام
من مادرم وسواس فکری داره طوری ک صدبار ازم یک سوالو میپرسه
منم تا هر حدی ک بشه باهاش صحبت میکنم و کمکش میکنم اما گاهی باز کار خودشو انجام میده روی تمیزی بشدت حساسه و یک چیزو چند بار میشوره و دلایل غیر منطقی میاره اگر به حرفش گوش ندیم دعوا میکنه و هر روز خونمون دعواس خودشم اذیت میشه و بهم میگه باهام حرف بزن و بهم امید بده منم حرف میزنم ولی گاهی کم میارم هرچی میگم همون لحظه گوش میده ولی فردا باز کارشو میکنه
لطفا کمکم کنید چکار کنم دلم بحالش میسوزه عمرش داره الکی میره
ممنون🌹

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۶ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد در در زمینه اختلال وسواس اجباری و نحوه برخورد با افراد مبتلا به این اختلال از طریق کتاب، سایت ها و….اطلاعات کسب کنید و همچنین این اطلاعات را در خدمت مادر خود قرار بدهید و به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با مادر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید.

پاسخ
ص عسگری بهمن ۲۸, ۱۴۰۰ - ۷:۱۷ ق٫ظ

سلام من پسری ۱۹ساله دارم که دچار وسواس عملی است در شستشو به حمام می رود گاهی یکساعت یا بیشتر می ماند در وضو گرفتن وسواس دارد و در این مورد مقاومت می کند نمیدانبم چکار بکنیم لطفا مرا راهنمایی کنید

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۶ ب٫ظ

سلام. به هیچ وجه با حالت تحکم و سرزنش گری و برچسب زنی با فرزند خود برخورد نکنید. به پسر خود بگویید که قصد کمک کردن و همراهی با او را دارید و به هیچ وجه قصد آزار رساندن و ناراحت کردن او را ندارید. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار فرزند خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با فرزند خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید.

پاسخ
ناشناس بهمن ۱۶, ۱۴۰۰ - ۷:۵۷ ب٫ظ

سلام خسته نباشید ممنون میشم راهنماییم کنید من دختری ۱۵ ساله دارم که مدتی است وسواس عملی اش بیش از حد شده طوری که به ندرت با ما حرف میزنه و بعد از حرف زدن دهان و صوراش رو میشوره و تمام خانه پیشش کثیف هست به جز اتاق خودش اونم فقط تخت و خوابش طوری که رو تختش غذا می خوره مینویسه و با هر کار دیگری که این باعث شده رو درساش هم تاثیر بزاره علاوه بر اون وقتی تماس با کسی میگریم و درباره شخصی حرف میزنیم میاد دوباره دست و صورتش رو میشوره چند بار خواستیم روانشناس ببریمش اما در نهایت گریه کرد که من رو نبرین خواهشمندم راهنماییم کنید دیگه واقعا نمیدونم چیکار کنم کاش امکان تماس تلفنی داشتید.

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۷ ب٫ظ

سلام. به هیچ وجه با حالت تحکم و سرزنش گری و برچسب زنی با فرزند خود برخورد نکنید. به دختر خود بگویید که قصد کمک کردن و همراهی با او را دارید و به هیچ وجه قصد آزار رساندن و ناراحت کردن او را ندارید. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار فرزند خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با فرزند خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید.

پاسخ
عرفان دی ۲۴, ۱۴۰۰ - ۹:۴۷ ب٫ظ

سلام مادر من وسواس فکری داره همش تو فکر انتقام از مادرشوهرش وفامیل پدرم هست وهمش دستور میده واگر از فرمانش سرپیچی کنیم داد فریاد میکشه وکتک کاری میکنه پدرم چندبار خواست طلاقش بده ولی من نذاشتم هروقت می خوایم بریم پیش روان پزشک قبول نمیکنه شما چه راهی رو پیشنهاد می کنید والبته ما در شاهرود زندگی می کنیم آیا شما در این شهر روان پزشک خوب میشناسید

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۷ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به هیچ وجه با حالت تحکم و سرزنش گری و برچسب زنی با مادر خود برخورد نکنید. به مادر خود بگویید که قصد کمک کردن و همراهی با او را دارید و به هیچ وجه قصد آزار رساندن و ناراحت کردن او را ندارید. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار مادر خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با مادر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید.

پاسخ
حدیثه دی ۱, ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۹ ب٫ظ

سلام
من مادرم دچار وسواس در شست و شو هست که واقعا دارم دیوونه میشم از دستش
۲۱ سالمه و مادرم ۲۱ ساله که دچار بیماریه.حرف هیچکس و گوش نمیده و برای همه چی دستور میده و ما باید بگیم باشه و اگه مخالفت کنیم فورا داد و شیون میکنه و به شدت اخلاق بدی داره جوری که نمیتونم واقعا تحمل کنم و چندبار خواستم که ترکش کنم و برم ولی دلم نیومد من الان باید چیکار کنم؟وقتی بهش میگم بریم پیش روانشناس میگه برو خودتو درمان کن و بقیه اعضای خانوادم میگن این درست نمیشه و به حرفم گوش نمیدن
من الان باید با این وضعیت چیکار کنم؟

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به هیچ وجه با حالت تحکم و سرزنش گری و برچسب زنی با مادر خود برخورد نکنید. به مادر خود بگویید که قصد کمک کردن و همراهی با او را دارید و به هیچ وجه قصد آزار رساندن و ناراحت کردن او را ندارید. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار خانواده و مادر خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با مادر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید.

پاسخ
فریبا شیردل آبان ۲۹, ۱۴۰۰ - ۲:۱۳ ق٫ظ

سلام وقت بخیر همسر من همیشه خودشو درست وکامل می داند وحرفها رو زیاد تکرار میکند وبه شدت عصبی وتند خو می باشد دیگر تحمل ندارم بسیار بیمار ورنجور شده ام کمکم کنید باتشکر

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸ ب٫ظ

سلام. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد با همسر خود با حالت تحکم، سرزنش گری و…. برخورد نکنید. همراه و همدل باشید و سعی کنید و به او بگویید که دوستش دارید و درکش می کنید و برای ادامه زندگی با او علاقه مند هستید و او و زندگی مشترکتان برای شما اهمیت دارد. از مزایای مراجعه به متخصص با همسر خود صحبت کنید و او برای گرفتن خدمات تخصصی تشویق کنید.

پاسخ
سارا مهر ۲۳, ۱۴۰۰ - ۶:۲۳ ب٫ظ

کاش افراد وسواسی مراجعه میکردن به رواندرمانگر.همسر من سه ساله دررو مصرف میکنه.فقط یاد گرفته کمتر داد بزنه.البته که اگر اضطراب بره بالا و تو موقعیتهای خساس باز هم کنترلی نداره روی رفتارش.الانم بعد یه بحث کوتاه سه روزه همش داره میشوره.بدبین میشه.میگه تقصیر توئه.سه روزه یه حرف ساده رو تکرار میکنه.شخصا خسته ام از این همه تلاش بیهوده.بارها به خودکشی فکر کردم.به طلاق.نمیدونم.طوری به من چسبیده که به زحمت میرم مشاوره.بارها مشاوره گفته خودش باید درمان کنه.یه جلسه میره و ول میکنه.میگه گفتن خوبی.
فقط منتظر معجزه ام که خلاص بشم از این همه درد و استرس.

پاسخ
شیرین بشیری روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آبان ۹, ۱۴۰۰ - ۱:۱۶ ب٫ظ

بعضی از انواع وسواس مزمن هستند، با توجه به مواردی که نوشتید به نظر می رسه بررسی بیش‌تری در مورد مشکل ایشون باید صورت بگیره.
شما می تونید با افزایش تاب آوری خودتون به کمک درمانگر، وضعیت مناسب تری برای خودتون ایجاد کنید.
با توجه به افکار خودکشی حتما به متخصص مراجعه کنید.

پاسخ
زهرا مهر ۱۲, ۱۴۰۰ - ۸:۵۹ ق٫ظ

بسیار خوب و کامل بود. یکی از اعضای خانواده من این اختلال را دارد قبلاً دارو مصرف می کرد یک سال هست که دارو را کنار گذاشته. البته به خاطر حساسیت به بعضی از داروها تشنج کرد و پزشک توصیه کرد دارو را قطع کنیم اوضاع خوبی ندارد و حاضر به گرفتن کمک تخصصی نیست چون انکار می کنه و تمام افکار وسواسی روقبول داره به شدت روی افراد خانواده تاثیر منفی گذاشته و همچنین روی عملکرد خودش لطفاً کمکم کنید. خواهش می کنم

پاسخ
شیرین بشیری روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آبان ۹, ۱۴۰۰ - ۱:۲۶ ب٫ظ

در وسواس بازگشت علائم و عود قسمتی از مسیر درمان هست و در این شرایط افراد درگیر خیلی ناامیدی و ناکامی نسبت به درمان رو تجربه می کنند. مصاحبه انگیزشی به ایشان کمک خواهد کرد برای ادامه درمان و لازم هست در این مورد به متخصص مراجعه شود.

پاسخ
اهورا دی ۴, ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۵ ب٫ظ

سلام من دو سال هست که با یه خانم ازدواج کردم و البته بدون تحقیقات و صرفا روی شناخت نسبی که از ایشان داشتم.و در طی این مدت به مرور موجه رفتار غیر عادی او شدم بطوریکه به خاطر وسواس فکری که داره ارتباطش با همه قطع شده و خانواده خوش هم به سختی با او در ارتباط هستند و در طول این دو سال با همه افراد خانواده من و دوستان و آشنایان من مشکل پیدا کرده و اجازه رفت و آمد به بنده هم نمیده. حتی با اعضای خانواده خودش هم شدیدا مشکل داره. و خلاصه اینکه در مورد همه کس همه چیز و همه جا واکنش منفی نشون میده و دائما دنبال مقصر میگرده و خودش رو کاملا بی نقص میدونه و ایراد خودش رو اصلا قبول نمی کنه.و معتقد که آدم خوب توی دنیا وجود نداره. منم فقط مجبورم کوتاه بیام و حق رو به او بدم… دیگه واقعا کم آوردم و نمیدونم چکار کنم. لطفا راهنمایی کنید چکار باید کنم. سپاسگزارم.

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۹ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد با همسر خود با حالت تحکم، سرزنش گری و…. برخورد نکنید. همراه و همدل باشید و سعی کنید و به او بگویید که دوستش دارید و درکش می کنید و برای ادامه زندگی با او علاقه مند هستید و او و زندگی مشترکتان برای شما اهمیت دارد. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار همسر خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با همسر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید.

پاسخ
مریم مهر ۱۰, ۱۴۰۰ - ۹:۱۰ ق٫ظ

باسلام. من ۳ساله که دچار بیماری وسواس شدم حالا خواهرم میخواد بیاد خونه م تا بهم کمک کنه خواستم به طور دقیق بهم بگید خواهرم باید چه کارهایی انجام بدهد

پاسخ
شیرین بشیری روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آبان ۹, ۱۴۰۰ - ۱:۳۴ ب٫ظ

داشتن حامی میزان موفقیت در درمان وسواس رو افزایش خواهد داد. مهم ترین کمکی که می تونن داشته باشند اطمینان دهی به شما در تمرینات مواجهه‌سازی هست. هم چنین حمایت و تشویق ایشان در زمان ناامیدی بسیار کمک کننده خواهد بود.

پاسخ
فاطمه مهر ۱۰, ۱۴۰۰ - ۰:۱۹ ق٫ظ

سلام من پسرم ۲۰ سالشه که وسواس فکری داره مدام میگه چرامن به این دنیا اومدم چراتاریخ تولدم اینه چرافلانی به من بی حرمتی کرد وخلاصه هزاران چرای دیگر درضمن اصلا با کسی نمیتونه رابطه داشته باشه حتی تا حالا یک دوست نتونسته پیدا کنه توجمع که میره همش اضطراب واسترس داره وخیلی ازجمع میترسه لطفا راهنمائی کنید

پاسخ
شیرین بشیری روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آبان ۹, ۱۴۰۰ - ۱:۴۵ ب٫ظ

مشکل ایشان نیازمند بررسی بیش تر هست و احتمال این که مشکل دیگری داشته باشند هست. برای بررسی دقیق تر به متخصص مراجعه کنید.

پاسخ
دریا مهر ۴, ۱۴۰۰ - ۷:۱۹ ب٫ظ

سلام همسر بنده به مدت ۲سال است که به وسواس مبتلا شده و حتی از من فاصله میگیرید متاسفانه تحت هیچ شرایطی قبول نمیکند به پزشک مراجعه کند ترس از بیماری کوید نیز مزید بر علت شده رفتارهای عذاب آورش زندگی رو بر من و فرزندانم سخت کرده نمیخواهد قبول کند بیمار است وباید معالجه شود ،مرتب اذعان میدارد من بیمارم ،قلبم درد میکند ومن کانلا مطمئنم ایشان بدنی بسیار سالم دارند لطفا راهنمایی بفرمایید

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۹ ب٫ظ

سلام. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد با همسر خود با حالت تحکم، سرزنش گری و…. برخورد نکنید. همراه و همدل باشید و سعی کنید و به او بگویید که دوستش دارید و درکش می کنید و برای ادامه زندگی با او علاقه مند هستید و او و زندگی مشترکتان برای شما اهمیت دارد. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار همسر خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با همسر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید.

پاسخ
پری شهریور ۱۳, ۱۴۰۰ - ۱:۵۳ ق٫ظ

سلام دختر ۱۳ساله دارم که شدید دچار استرس خصوصا موقع درس خواندن دارد.جدیدا ترس از فضایی مجازی دارد وفکر می‌کند که دیگران از او عکس یا فیلم می‌گیرد .وچندروزی هست که خیلی دستشویی می‌رود وچندین بار دست‌هایش را می شوید.لطفا راهنمایی کنید که چگونه باید با او برخورد کنم .ممنون

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰ ب٫ظ

سلام. رفتارها و افکار فرزند خود را مورد تأیید و تشویق قرار ندهید. او را سرزنش نکنید و با حالت تحکم برخورد نکنید. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد که حتما جهت بررسی و دریافت راهنمایی به متخصص (روان شناس کودک و نوجوان) مراجعه کنید.

پاسخ
کبری مرداد ۲۰, ۱۴۰۰ - ۴:۴۳ ب٫ظ

سلام من دخترم ۲۶ سالشه که حدود دو سه ماهیه که وسواس شستن گرفته و حدود بیست الی نیم ساعت فقط دستاشو میشوره وبهش میگم میگه دستام آلوده اند من از شما عاجزانه تقاَضا دارم کمکم کنید و راهی برای درمانش به من بگید باتشکر

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به هیچ وجه با حالت تحکم و سرزنش گری و برچسب زنی با دختر خود برخورد نکنید. به دختر خود بگویید که قصد کمک کردن و همراهی با او را دارید و به هیچ وجه قصد آزار رساندن و ناراحت کردن او را ندارید. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار فرزند خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با دختر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید.

پاسخ
صالحه کریمی راغب مرداد ۸, ۱۴۰۰ - ۱:۵۲ ب٫ظ

با سلام دختری ۱۸ ساله دارم که برای کنکور خیلی اضطراب واسترس داشت الان حدود چهار ماه که وسواس پیدا کرده ساعت زیادی در حمام می ماند با مدت دستهایش را می شوید شدید عصبی شده یکبار هم اورا نزد روانشناس بردم ولی ایشان گفتند باید به روانپزشک مراجعه کنم ،باید دخترم را پیش چه دکتری ببرم وبا او چگونه رفتار کنم باتشکر

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به هیچ وجه با حالت تحکم و سرزنش گری و برچسب زنی با دختر خود برخورد نکنید. به دختر خود بگویید که قصد کمک کردن و همراهی با او را دارید و به هیچ وجه قصد آزار رساندن و ناراحت کردن او را ندارید. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار فرزند خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با دختر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید. در ادامه باید گفت که درمان اختلالات و به خصوص اختلال وسواس اجباری، ترکیبی از دارو درمانی و روان درمانی می باشد و این دو مکمل یکدیگر می باشند. در قدم اول، جهت تشخیص و دارو درمانی به روان پزشک مراجعه کنید و بعد از آن در کنار دارو درمانی جهت دریافت کمک های روان درمانی به روان شناس بالینی مراجعه کنید.

پاسخ
ناشناس تیر ۲۳, ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۹ ب٫ظ

سلام
بنده خانمم وسواس شست و شو داره و ی کم افسردگی تو شستن وسایل هم کسی رو قبول داره که کمکش کنه آیا باید دارو مصرف….روانپزشک …. کنه یا با روانشناس خوب میشه

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۶ ب٫ظ

سلام. قابل به ذکر است که درمان اختلالات روانی و به خصوص اختلال وسواس اجباری ترکیبی از دارو درمانی و روان درمانی می باشد و درمان دارویی به تنهایی کافی نمی باشد. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد در کنار دارو درمانی و روان پزشک؛ جهت دریافت روان درمانی و خدمات تخصصی به روان شناس بالینی مراجعه کنید.

پاسخ
ناشناس تیر ۱۳, ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۴ ب٫ظ

پسر ۱۶ ساله دارم که وسواس دارد به نجاست و حمام یک ساعته چه کنم ۶ماهی قرص فلووکسامین خورد بهتر شده ولی دیگه نخورد چون خیلی می‌خوابید و همیشه گیج بود لطفا کمک کنید

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱ ب٫ظ

سلام. درمان اختلالات و به خصوص اختلال وسواس اجباری، ترکیبی از دارو درمانی و روان درمانی می باشد و این دو مکمل یکدیگر می باشند و باید گفت که دارو درمانی بدون روان درمانی اثر گذار نیست. جهت دارو درمانی به روان پزشک مراجعه کنید و بعد از آن در کنار دارو درمانی جهت دریافت کمک های روان درمانی به (روان شناس کودک و نوجوان) مراجعه کنید.

پاسخ
مریم خرداد ۱۴, ۱۴۰۰ - ۱:۰۰ ق٫ظ

من وسواس تمیزی دارم تکرار نیست ولی محیط عمومی دوست ندارم وقتی از خونه میایم بیرون آزادبم ولی وقتی میایم خونه همه باید دوس بگیرند ولباس خونه بپوشن حالا پسرم نامزدش نمیاره خونه میگه یاد میگیره یهو آیا درسته رفنارش؟

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱ ب٫ظ

سلام. ممنون میشم سوال خود را به صورت شفاف تر بیان کنید.

پاسخ
محمد خرداد ۷, ۱۴۰۰ - ۹:۱۰ ق٫ظ

تشکر از مطالب خوب شما در این مقاله همسر من ۳۴ ساله هستند که بعد از یک بیماری دوره بیماری مربوط به زنان یک روز صبح از خواب بیدار شد دچار وسواس شستشو شد که موقع شستن خود یا ظرف حتما باید چندین بار تا شماره ۳۰ بشماره و اب بکشه دکتر روانپزشک رفتیم دارو دادن چون معده حساسی دارند دارو ها رو برای چند روز مصرف کردن و خیلی اذیت شدن وقتی که من باشم ایشون وتایید کنم کمتر به روش شمارش ادامه میدن وقتی نیستم مدت طولانی تری شستشو میکنند من باید تایید ادامه بدم یا کارم اشتباه میباشد ممنون از راهنمایی شما

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد جهت درمان، با متخصص (روان شناس بالینی) مشورت کنید.

پاسخ
ناشناس فروردین ۱۳, ۱۴۰۰ - ۱:۱۲ ب٫ظ

سلام همسرم دچار وسواس فکر هست به شدت ناخون های دستش را میخورد طوری که به گوشت دستت آسیب میزند مدام دادوبیداد الکی راه میندازه .مواد هم مصرف میکند و اصلا حاضر نیست که دکتر برود و دارو مصرف کند چون به نظر ایشون بقیه شکل دارن لطفا من را راهنمایی کنید

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲ ب٫ظ

سلام. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد با همسر خود با حالت تحکم، سرزنش گری و…. برخورد نکنید. همراه و همدل باشید و سعی کنید و به او بگویید که دوستش دارید و درکش می کنید و برای ادامه زندگی با او علاقه مند هستید و او و زندگی مشترکتان برای شما اهمیت دارد. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار همسر خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با همسر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید

پاسخ
سوگل... فروردین ۱۱, ۱۴۰۰ - ۰:۰۱ ق٫ظ

باسلام وممنون ازاطلاعات مفیدتون..همسرمن مدت زیادیه وسواس دارن وحاضرنیستن به کلینیکهای روان درمانی مراجعه کنن چون خودشون پزشک هستن ولی من وفرزندانم خیلی اذیت میشیم…خواستم ببینم رفتارمن بایدباهاش به چه صورت باشه…

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد با همسر خود با حالت تحکم، سرزنش گری و…. برخورد نکنید. همراه و همدل باشید و سعی کنید و به او بگویید که دوستش دارید و درکش می کنید و برای ادامه زندگی با او علاقه مند هستید و او و زندگی مشترکتان برای شما اهمیت دارد. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار همسر خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با همسر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید.

پاسخ
ناشناس فروردین ۶, ۱۴۰۰ - ۵:۳۴ ب٫ظ

سلام خانم دکتر
دخترم ۲۲سالشه وسواس داره به هیچ چیزش نباید دست بزنیم از نظر او همه چیز کثیمه خیلی زود عصبانی میشه تو غذا خوردن هم همین طور ه
باخواهرش تو یه اتاق زندگی میکنه وهمش جروبحث دارن
ما چطوری باهاش رفتار کنیم ممنون

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به هیچ وجه با حالت تحکم و سرزنش گری و برچسب زنی با دختر خود برخورد نکنید. به دختر خود بگویید که قصد کمک کردن و همراهی با او را دارید و به هیچ وجه قصد آزار رساندن و ناراحت کردن او را ندارید. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار فرزند خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با دختر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص تشویق کنید.

پاسخ
علی فروردین ۳, ۱۴۰۰ - ۹:۲۳ ب٫ظ

سلام ، ممنون از مطالب خوبتون ، خواستم بدونم کسی که وسواس داره و کاملا عصبیه ، در خانه اجازه ی انجام هیچ کاری رو به کسی نمیده کسی حق نداره در خانه دست به چیزی بزنه اگر در یخچال رو هم باز کنی شاکی میشه اگه یک لیوان برداری آب بخوری دعوا راه میاندازه که چرا نگفتی خودم بیام بدم و هر روز بدتر میشه و همش میخواد تنها باشه و میگه از اینجا برید بیرون تا ریخت و پاش نشه ، اگه بخوای بهش کمک کنی قبول نمیکنه ، با هیچ یک از اقوام رفت و آمد نداریم حتی نزدیکترین اقوام ، وقتی حرف از دکتر و روانپزشک میشه دعوا راه میندازه میگه دیوونه پدرته مادرته ، خلاصه خواستم ازتون راهنمایی بگیرم ،

پاسخ
میترا سیفان اردیبهشت ۷, ۱۴۰۰ - ۰:۰۳ ق٫ظ

سلام، با توجه به سدت مشکل، تنها راه مراجعه به روانپزشک و مصرف دارو هست.

پاسخ
غفاری فروردین ۲, ۱۴۰۰ - ۶:۲۱ ب٫ظ

سلام خانم دکتر سال نو مبارک
برادر من دچار وسواسی شدید به صورتی که تا ده ساعت یا حتی بیشتر داخل دستشویی میشینه
هر لباسی میپوشه به خصوص اگر نو باشه تا مدتها درگیرش میشه حتی بارها لباسهای نو پاره کرده
ساعتها روبروی اینه می ایسته و اندامش نگاه میکنه و مدام میگه من اندامم بد و ،،،
از ساعت ۷غروب دیروز تا ساعت ۳ توی دستشویی بوده و از اوندموقع تا حالا که دقریبا ۲۴ ساعت بعدش میشه لباس پایین تنه دراورده و لخت ایستاده هر چی هم بهش میگیم میگه ی حرکتی باید انجامش بدم
من و خواهرهام و مادرم تو خانه ۴خانم هستیم ، و واقعا نمیدونیم باید چکار کنیم
هر کاری میکنیم هر جور باهاش حرف میزنیم و رفتار میکنیم با اینکه قبول داره وسواسی ولی برای درمانش اقذام نمیکنه
یک سری دارو میخورهکه خواهرهام به صورت غیر خضوری رفتند و از دکتر گزفتند ولی به صورت مرتب مصرف نمیکنه
بیش از دو ماه حمام نرفته وقتی هم که میره ۴ساعت طول میکشه طوری که تمام بدنش زخم میکنه
من از شما خیلی ممنون میشم من و خانواده ام راهنمایی کنید واقعا مستاصل هستیم
جهت اطلاع تمام کارها و اذیت هاش هم به یکی از خواهرهام میگه و به ما خیلی کارهاش نمیگه
خیلی هم عصبی و پرخاشگر تا ی چیز میگیم یا به قصد کشت کتک میزنه یا اینکه وسایل دم دستش میشکنه پاره میکنه پرت میکنه ، اصلا نمیشه باهاش حرف زد
ده بار هواهر مجبور میکنه چای دم کنه و حتما چای قبل جلوی چشم خودش دور بریزه ده بار به خواهر میگه وسایلش که به شارژ میزنه چک کنه
یه حرف ده بار میپرسه چک میکنه فوق العاده زود رنج از هر حرف و تگاهی عصبی میشه و داد و بیداد میکنه حتی نمیگذاره مهم‌ن بیاد خانه
توروخدا مارو راهنمایی کنید . ا

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۴ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به هیچ وجه برادر خود، با حالت تحکم و سرزنش گری و برچسب زنی با برخورد نکنید. به برادر خود بگویید که قصد کمک کردن و همراهی با او را دارید و به هیچ وجه قصد آزار رساندن و ناراحت کردن او را ندارید. در مورد اختلال وسواس اجباری اطلاعات کسب کنید و این اطلاعات را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اختیار برادر خود قرار بدهید. به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با برادر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص(روان پزشک و روان شناس) تشویق کنید.

پاسخ
ناشناس اسفند ۲۴, ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲ ق٫ظ

سلام خانم دکتر مادر من ۶ سال است که دچار وسواس فکری و عملی است هر روز داره وسواسش بیشتر می شود و زندگی کردن باهش سخت است ۶ سال قبل به مدت یک سال دارو مصرف می کرد و با باردار شدن قرص ها را خودسر قطع کرد و بعد از آن دارو های گیاهی را مصرف کرد که بعد از ۵ جلسه دیدیم که فایده نداره و دیگر به دکتر مراجعه نکرد هرچه می گوییم که باید برویم دکتر قبول نمی کند ولی خودش قبول داره که وسواس فکری دارد دیگر نمی دانم باید چکار کنم که خوب بشه حداقل کم تر بشود خواهش می کنم کمک کنید ممنون

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۴ ب٫ظ

سلام. در مورد برخورد با افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری؛ تقویت و تأیید افکار و رفتارهای وسواسی فرد درگیر با این اختلال و همچنین مقابله با افکار و رفتار فرد مبتلا به این اختلال، باعث تداوم و تشدید علائم می گردد. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد در در زمینه اختلال وسواس اجباری و نحوه برخورد با افراد مبتلا به این اختلال از طریق کتاب، سایت ها و….اطلاعات کسب کنید و همچنین این اطلاعات را در خدمت مادر خود قرار بدهید و به او بگویید که افراد زیادی مانند او درگیر این اختلال بوده اند و از طریق درمان به نتیجه رسیده اند و فقط او نیست که از این اختلال و علائم رنج می برد و نباید بابت این موضوع ناراحت باشد. با مادر خود در مورد مزایای درمان و گرفتن خدمات تخصصی صحبت کنید و او را برای رفتن به پیش متخصص (روان پزشک و روان شناس) تشویق کنید.

پاسخ
پروانه اسفند ۱۶, ۱۳۹۹ - ۲:۵۲ ب٫ظ

سلام من سوال دارم اینکه آیا تیک عصبی هم از روند این بیماری به وجود میاد و چکار باید بکنیم برای جوان ۲۳ ساله که تیک عصبی دارن و از رفتن به پزشک برای درمان امتناع میکنند

پاسخ
ناشناس اسفند ۱۵, ۱۳۹۹ - ۵:۱۴ ب٫ظ

سلام خانم دکتر دختر ۱۲ ساله دارم حدود ۲ ماه است وسواس فکری دارد ومداوم دستش را میشوید وهر با دستشویی باید به حمامبرود ولباسش را عوض کند به رول=انپزشک بردم فلووکسامین وریسپیریدون داده ۱۵ روز دارو می دم هیچ تخیری نکرده است لطفن راهنمایی کنید

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۵ ب٫ظ

سلام. دارو درمانی در طول زمان اثر گذار است و برای تأثیر گذاری نیاز به زمان و گذشت زمان دارد. قابل به ذکر است که درمان اختلال وسواس اجباری ترکیبی از دارو درمانی و روان درمانی می باشد و درمان دارویی به تنهایی کافی نمی باشد. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد در کنار دارو درمانی و روان پزشک؛ جهت دریافت روان درمانی به روان شناس کودک و نوجوان مراجعه کنید.

پاسخ
مریم اسفند ۱۱, ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۴ ب٫ظ

سلام خسته نباشین . ترس از تنها موندن و اصرار فرد بر اینکه تنهاست هم میتونه از مصادیق وسواس فگری باشه؟

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۶ ب٫ظ

سلام. جواب به این سؤال نیاز به بررسی های بیشتری از جانب فرد متخصص دارد.

پاسخ
مریم اسفند ۱۱, ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۱ ب٫ظ

سلام وقت بخیر. مادر من در کل زندگیش فردی خودساخته و قوی بوده. کل خلا های زندگی مشترکش و کمبودهاش از طرف همسرش رو با کارش و عشق به من که تنها فرزندش هستم پر کرده. تا اینکه سال قبل بازنشست شد و همزمان من هم ازدواج کردم. الان تنها شده. هرچند پدرم هست ولی خب نقاط مشترک زیادی ندارن و عموما حرف مشترکی برای گفتن ندارن. پدرم همیشه سکوت و تنهایی رو ترجیح میداده در طول زندگیش. الان مادرم افسردگی و اضطراب گرفته. مدام فکر میکنه در مقایسه با باقی مردم خیلی تنهاست. یکباره هول برش میداره میترسه و حال بدش رو به همه انتقال میده. نمیدونم که ایا اینها مصادیق وسواس فکری هستن یا نه. ممنون میشم کمکم کنین. زندگی من هم مختل شده از غم مادرم من هم مستاصل شدم. چه باهاش مخالفت کنم چه تاییدش کنم تاثیری تو بهبود حالش نداره متاسفانه

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۶ ب٫ظ

سلام. می توان گفت که مخالفت و تأیید راهبردهای اثرگذاری نیستند. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد که با مادر خود در مورد مزایای رفتن به پیش متخصص صحبت کنید و او را جهت رفتن به پیش متخصص تشویق و راهنمایی کنید.

پاسخ
حسن اسفند ۱۰, ۱۳۹۹ - ۳:۴۹ ب٫ظ

باسلام من ۱۵ سال ازدوج کردام خانم من ۳۰سال دارداذرماه هست ومن ۳۷سال بهمن ماه هستم خانم وسوس فکر وتمیزداردبامشاوره صحبت کردنتیجه ندادچکاربایدکرد

پاسخ
مطهره آخرتی شورابی مشاور فردی | روان درمانگر مشاهده صفحه در پزشک خوب مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۷ ب٫ظ

سلام. درمان اختلال وسواس اجباری فرآیندی زمان بر است و نیاز به پیگیری، مداومت و صبر دارد. قابل به ذکر است که درمان اختلالات روانی و به خصوص اختلال وسواس اجباری ترکیبی از دارو درمانی و روان درمانی می باشد و روان درمانی به تنهایی کافی نمی باشد. به شما دوست گرامی پیشنهاد می گردد در کنار روان درمانی و مشاوره؛ جهت دریافت دارو درمانی به روان پزشک مراجعه کنید.

پاسخ
ف م بهمن ۱۱, ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۱ ب٫ظ

بسیار عالی

پاسخ
میترا سیفان بهمن ۱۴, ۱۳۹۹ - ۹:۳۵ ق٫ظ

سلام، ممنون از توجهتون

پاسخ
Marjan دی ۳۰, ۱۳۹۹ - ۸:۳۲ ب٫ظ

خیلی ممنون بابت مطالب خوبتون
خانوم دکتر مادر من نزدیک به پنجاه سال داره و هر سال داره بدتر میشه
وسواس تمیزی داره یه چیزایی براش مهمه و خیلی روشون گیر میکنه که اصلا شاید به فکر کسی نرسه.
هرچی هم بهش میگن وسواسه ناراحت میشه عصبانی میشه و به هیچ وجه قبول نمیکنه دوستمون که روانشناسه هم بهش میگه قبول نداره فقط امیدم به یک روانشناس غریبه‌ست که اون هم به دلیل شرایط مالی نمیتونم ببرمش.
زندگی باهاش داره هرروز سخت‌تر میشه من ۲۱ سالمه و هشت ساله مادرم از پدرم جدا شده.
من اکثرا با مادرم هستم و مدتی هست افسردگی شدیدی که پیدا کرده و حتی شده ۲۰ ساعت از روز رو توی تخت خواب باشه یا حتی بیشتر و از انجام اکثر کار ها سر باز می‌زنه و سالهاست خونه ی خودش رو نچیده یعنی اسباب کشی کرده به خونه ای اما هنوز بعد از گذشت هفت سال سر هزاران بهانه وسایل رو نچیده و فقط توی یک اتاق روی یک تکه فرش زندگی می‌کنه بدون هیچ وسیله ای و اصلا نمی‌خوابه و اگر دست خودش باشه چیز زیادی هم نمیخوره من سر اینا خیلی باهم مشکل داریم و من هرروز مضطرب تر از روز قبل میشه.
چیکار میتونم بکنم؟ واقعا مستأصل شدم.
اصلا هم حرفام رو ‌قبول نمیکنه.

پاسخ
میترا سیفان بهمن ۱۹, ۱۳۹۹ - ۱:۲۴ ب٫ظ

سلام، ایشون حتما باید به متخصص روانپزشک مراجعه کنند و دارو بگیرند. اینطوری هزینه ها هم کمتر میشه و دارو به سرعت در مورد این کیس کمک کننده خواهد بود.
لیست روانپزشکان سراسر کشور:
https://pezeshkekhoob.com/psychiatrists

پاسخ
رحمانی دی ۱۶, ۱۳۹۹ - ۱:۳۱ ق٫ظ

سلام پسری ۱۵ ساله دارم که احساس میکنم خصوصیات یه فرد وسواس فکری رو داره و یه سواللو اگه چند بارم جواب بگیره بازم یه روز دیگه دربارش سوال میکنه مثلا موقع وضو چند بار وضو میگرفت به حدی که خیس میشد بعد خواهرش گفت گناهت پای من تا ترک کرد این کارشو یا سر نماز خیلی شک میکنه اگرم یه بار جواب بگیرا بازم فردا همون سوالا میپرسه تورو خدا بهم راه حل بدین بچم حیفه هم باهوشه هم سر به راه میترسم به جایی نرسه سال قبل افکار خودکشی به ذهنش زده بود درحدی که از چاقو گرفتن دستش میترسیدوهمش خواب بود وتوفکربود الانم که کرونا اومده انقد میترسه که حتی روند غذاخوردن و زندگی کردنش به هم ریخته .خیلی کسله صبحا به زور از خواب بلتد میشه وقتی هم بیدار میشه شده تا یه ساعت سر جاش مبشینه سر گوشیش باید چندین بار بهش تذکر بدن تا بالخره بلند شه…یا دسشویی رفتن وحموم رفتنش خیلی طولانیه انگار ارداه نداره از سر جاش بلند شه .منم بعضی وقتا باخوبی بهش میگم بعضی وقتا دیگه طاقت ندارم میپرم بهش.و شروع میکنم به نصیحت کردن .درسشم از اول سال قرار بوده بخونه هی امروز فردا میکنه.یه خواهر داره که ازدواج کرده یکم رابطه ش بااون بهتره .اون بیشتر سر به سرش میذاره .بهش برنامه میده ولی فایده نداره منم احساس میکنم دارم پیشش افسرده میشم.تازگیا داریم سعی میکنیم نصیحتش نکنیم و کاری به کارش نداشته باشیم ببینیم خودش سر میفته یا نه .خواهرش میگه تاالان چند ماهه ازراه نصیحت پیش رفتیم فایده نداشته بیاازالان به بعد بهش کاری نداشته باشیم تا خودش پشیمون بشه به نظر شما راه حلش درسته؟

پاسخ

دیگر مقالات پیشنهادی پزشک خوب