قرار گرفتن در موقعیتی که احساس کنید دیگر به داروهای اعصاب احتیاج ندارید بسیار خوب است. اما متاسفانه قطع آن کار آسانی نیست. قطع داروی ضدافسردگی بسیار دشوار است زیرا قطع ناگهانی داروی ضدافسردگی میتواند علائمی مانند ترک مواد ایجاد کند که اصطلاحا به آن “سندروم ترک” گفته میشود.
علائم ترک معمولا خفیف و کوتاه مدت است. با این حال، برای برخی از افراد علائم میتوانند تاحدی شدید باشند که زندگی روزمره فرد را با مشکل مواجه کند. با مشاوره با روانپزشک خود برای کاهش دوز مصرفی به طور تدریجی ممکن است بتوانید بسیاری از علائم ناراحتکننده ترک را به حداقل برسانید. در این مقاله به بررسی روش قطع داروهای اعصاب میپردازیم.
ترک داروی اعصاب چیست؟
ترک داروهای اعصاب، که به آن سندرم قطع دارو نیز میگویند، زمانی اتفاق میافتد که پس از قطع ناگهانی یا کاهش شدید دوز داروی اعصاب، علائم ترک را تجربه کنید. ترک داروی اعصاب در نیمی از افرادی که داروی اعصاب مصرف میکنند اتفاق میافتد، سپس به طور ناگهانی مصرف آن را ترک میکنند یا دوز آن به شدت کاهش مییابد.
دانستنیهایی در مورد ترک داروهای اعصاب
داروهای اعصاب با افزایش سطح برخی از انتقال دهندههای عصبی در مغز، که برخی از آنها شامل سروتونین و دوپامین هستند، عمل میکنند. هنگامی که سطح این انتقال دهندههای عصبی به طور ناگهانی کاهش مییابد، چه با ترک ناگهانی دارو یا کاهش شدید دوز آن علائم ترک ظاهر میشود.
دو نوع از داروهای اعصاب که میتوانند منجر به ترک شوند عبارتنداز:
- مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)
- مهارکنندههای بازجذب سروتونین-نوراپی نفرین (SNRIs).
داروهای اعصاب به این معنا اعتیاد آور تلقی نمیشوند که مردم معمولاً آنها را با داروهای دیگر مصرف نمیکنند. با این حال، ممکن است وابستگی فیزیکی به این داروها ایجاد شود، به ویژه زمانی که از آنها برای مدت طولانی استفاده کنند. برخی از داروهای اعصاب ممکن است پتانسیل سوء مصرف بیشتری داشته باشند، کتامین به دلیل اثرات دارویی آن یکی از آنهاست.
علائم ترک داروهای اعصاب
آیا تا به حال علائم مربوط به ترک داروی اعصاب را تجربه کردهاید؟
علائم آن شبیه به آنفولانزا است.این علائم عبارتنداز:
- سردرد
- تعریق
- خستگی و بی حالی
- بی خوابی، یا وقتی میخوابید کابوس میبینید.
- حالت تهوع که ممکن است شامل استفراغ باشد.
- عدم تعادل، مانند احساس سرگیجه، سبکی سر
- اختلالات حسی، از جمله احساس سوزش، گزگز
- بیش از حد برانگیختگی، یا احساس تحریک پذیری، اضطراب، بی قراری یا پرخاشگری
ترک داروی اعصاب در مقابل بازگشت بیماری
علائم ترک داروی اعصاب میتواند مشابه علائمی باشد که در وهله اول موجب استفاده از این نوع دارو شده است. شاید این سوال برایتان مطرح شود که آیا هنگام ترک داروهای اعصاب یا کاهش دوز آنها، بیماری قابل بازگشت است؟
برای پاسخ به این سوال باید به چند نکته اشاره کرد:
- سرعت ظاهر شدن علائم: علائم ترک داروهای اعصاب اغلب در عرض چند روز یا چند هفته ظاهر میشوند، اما علائم بازگشت این بیماری معمولا به تدریج ظاهر میشود.
- بروز علائم فیزیکی: احساس آنفولانزا، سرگیجه و اختلالات حسی با افسردگی مرتبط نیست. بنابراین، اگر این علائم را دارید، احتمالاً به دلیل ترک داروهای اعصاب است نه بازگشت این بیماری.
- علائم با گذشت زمان بهتر یا بدتر میشوند: وقتی بدن شروع به تطبیق با عدم مصرف داروی اعصاب یا مصرف آن در دوزهای پایینتر میکند، علائم ترک معمولاً بهبود مییابند. اگر افسردگی دوباره بازگردد علائم ممکن است به جای بهتر شدن بدتر شوند.
عوارض قطع قرص رهاکین
همانطور که میدانید مصرف هر دارو و قرصی میتواند عوارض خاص خود را داشته باشد. داروهای مربوط به اعصاب و اختلالات روحی و روانی عوارض بسیاری برای فرد به همراه خواهند داشت. افزایش وزن، گیجی، تهوع، نارسایی کبدی، عدم تمرکز و توجه و… از عوارض مصرف این داروها هستند.
استفاده طولانی مدت از این دارو میتواند برای فرد وابستگی ایجاد کند. قطع مصرف ناگهانی این دارو هم عوارض شدیدی را برای فرد به همراه دارد. در مواقع بسیاری قطع مصرف این دارو میتواند موجب مرگ شود.
از این رو بهتر است مصرف رهاکین یا هر داروی اعصاب را ناگهانی متوقف نکنید. برای قطع مصرف این دارو باید به تدریج و با تجویز پزشک این کار را انجام دهید.
رهاکین توانایی آن را دارد تا مراکز مستعد تشنج در مغز را کنترل کند، از این رو نبود این دارو میتواند این بخشها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. قطع ناگهانی آن احتمال بروز تشنج در فرد را به شدت افزایش دهد.
قطع کردن قرص پاروکستین
یکی از خطرناکترین و شایعترین مشکلات هر فردی بعد از قطع دارو پاروکستین، بازگشت افسردگی است. از این رو به هیچ عنوان نباید بدون مشورت با پزشک داروی اعصاب خود مانند پاروکستین را قطع کنید.
در صورتی که پزشک صلاح ببیند دوز این دارو را به مرور زمان کاهش میدهد بدین ترتیب اصولیتر و بهتر میتوانید مصرف این دارو را قطع کنید.
بسیاری از افراد به محض اینکه احساس بهتری پیدا میکنند، مصرف دارو را قطع میکنند. در حالی که این کار بسیار اشتباه است، مصرف هر دارویی دوره درمانی خاص خود را دارد که باید برای بهبودی شرایط روحی و روانی آن را تکمیل کنید.
قطع ناگهانی این دارو میتواند موجب سردرد، حالت تهوع، ضعف، حملات ترس و بیحالی در فرد شود.
عوارض قطع قرص ازپیم ۱۰ و ازپیم ۲۰
مصرف قرص ازیپم ۱۰ و ۲۰ میتواند باعث وابستگی در فرد شود. مصرف این دارو را هم مانند دیگر داروهای اعصاب نباید به طور ناگهانی قطع کنید. بهتر است برای قطع مصرف این دارو از پزشک کمک بگیرید. در صورت قطع خودسرانه مصرف این دارو به عارضههایی چون سردرد، حالت تهوع، بازگشت افسردگی و… مبتلا میشوید. این داروها دوز مشخصی دارند و هر دوزی باید دوره درمانی خود را تکمیل کند تا موجب بهبود حال روحی و روانی فرد شود.
روش قطع قرص نورتریپتیلین
در صورت قطع ناگهانی مصرف این دارو ممکن است چند هفته طول بکشد تا حال فرد بهبود پیدا کند. از این رو بهتر است با مشورت پزشک این کار را انجام دهید.
از عوارض قطع ناگهانی این دارو میتوان به مشکلات گوارشی، خشکی دهان، سردرد، تاکیکاردی، حمله تشنجی، تب یا یرقان اشاره کرد.
زمانبندی ترک داروهای اعصاب
تجربه ترک داروهای اعصاب میتواند از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت باشد. عوامل مؤثر بر ترک، مدت زمان طولانی شدن علائم شامل نوع داروی اعصاب مصرفی، دوز آن و مدت زمان مصرف دارو است.
پاروکستین (پاکسیل) SSRI بیشترین ارتباط را با ترک دارد در حالی که فلوکستین (پروزاک) کمترین علائم ترک را دارد.
علائم ترک داروهای اعصاب معمولاً در یک تا سه روز اول نسبتاً خفیف هستند و به طور بالقوه قبل از شروع به کاهش شدت پیدا میکنند. ممکن است چندین هفته طول بکشد تا همه علائم به طور کامل برطرف شوند، حتی برخی از افراد چندین ماه این عوارض را تجربه میکنند.
مراحل ترک SSRI
علائم مربوط به ترک SSRI اغلب به صورت مرحلهای بروز میکنند. دو مرحله ترک SSRI عبارتنداز: ترک حاد و طولانی مدت.
- ترک حاد: مرحله ترک حاد میتواند شش تا هشت هفته طول بکشد. در طول این مرحله، ممکن است علائمی شبیه آنفولانزا را تجربه کنید، خستگی بیشتری داشته باشید، و متوجه افزایش احساس اضطراب و افسردگی شوید.
- قطع طولانی مدت: مرحله طولانی ترک SSRI، که گاهی به عنوان ترک پس از حاد یا PAWS شناخته میشود، به علائمی اشاره دارد که بیش از شش ماه طول میکشد. بر اساس یک مطالعه، به طور متوسط فردی که ترک طولانی مدت داروی اعصاب را تجربه میکند، به مدت ۳۷ ماه علائم داشته است.
- برخی از کارشناسان معتقدند که مرحله سوم ترک داروی اعصاب وجود دارد: بازگشت. بازگشت مجدد میتواند بین قطع حاد و مداوم رخ دهد و شامل بدتر شدن علائم حاد شود که تا شش هفته طول میکشد.
مقابله با ترک داروهای اعصاب
بهترین راه برای مقابله با ترک داروهای اعصاب این است که در وهله اول با قطع ناگهانی یا تنظیم دوز داروی خود بدون صحبت با پزشک از آن جلوگیری کنید. پزشک میتواند کمک کنند تا ضمن محدود کردن یا اجتناب از اثرات منفی ترک داروهای اعصاب و اعصاب، برنامهای برای قطع دارو طراحی کنید. در اینجا چند راه دیگر برای جلوگیری یا مقابله با ترک داروهای اعصاب وجود دارد که به آن اشاره میکنیم:
از خود بپرسید: چرا ترک میکنم؟
این سوال میتواند مهم باشد اگر در طول قطع یا بعد از آن به درمان بیشتری نیاز دارید. چرا داروی اعصاب خود را قطع میکنید؟
آیا به این دلیل آن را ترک میکنید که احساس میکنید افسردگی خود را پشت سر گذاشتهاید؟ آیا از عوارض جانبی دارو خوشتان نمیآید یا نمیتوانید هزینه آن را پرداخت کنید؟ همه اینها دلایل بسیار متفاوتی هستند. اگر به درستی درمان نشود، افسردگی به یک بیماری جدی و بالقوه و تهدید کننده زندگی شما تبدیل میشود.
کاهش مصرف دارو
کاهش مصرف داروی اعصاب میتواند به کاهش برخی عوارض جانبی ترک کمک کند. راههای مختلفی برای این کار وجود دارد. دو مورد از رایجترین موارد شامل کاهش ۲۵ درصدی دوز دارو در هفته یا اتخاذ یک رویکرد کمی طولانیتر و کاهش مصرف دارو در طول شش تا هشت هفته است. عواملی که هنگام تعیین سرعت یا آهستگی یک داروی اعصاب در نظر گرفته میشوند عبارتنداز:
- علائم فرد
- نوع داروی اعصاب
- مدت زمان مصرف دارو
- دوز دارو
- نیمه عمر دارو (چه مدت طول میکشد تا نیمی از دارو از بدن شما خارج شود)
انتخاب یک راه جایگزین
انواع مختلفی از داروهای اعصاب وجود دارد. هر کدام به طور متفاوتی روی مغز تاثیر میگذارند، عوارض جانبی هرکدام متفاوت است. بدین ترتیب ممکن است پس از قطع دارو، تجارب ترک متفاوتی داشته باشید. علاوه بر SSRI ها و SNRI ها، گزینههای اعصاب شامل اعصابهای سه حلقهای، مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز (MAOIs) و اعصابهای غیر معمول هستند.
پاسخ به داروهای اعصاب بسیار فردی است، بنابراین با پزشک خود در مورد تأثیر داروهایی که برای شما تجویز شده است صحبت کنید. به عنوان مثال، ممکن است از نظر عاطفی با داروهای اعصاب احساس بهتری داشته باشید، اما از عوارض جانبی آن خوشتان نیاید یا ممکن است با روان درمانی یا تغییر شیوه زندگی بهتر عمل کنید.
همچنین ممکن است به دلیل مصرف الکل یا استفاده از سایر داروهای روانگردان با داروی اعصاب خود مشکل داشته باشید. همه این احتمالات بهتر است با یک پزشک خانواده، روانپزشک یا روانشناس درمیان بگذارید.
ترک دارو را شروع کنید
کمبود انرژی و خلق و خوی فرد افسرده احتمالاً ورزش را به آخرین کاری که میخواهید انجام دهید تبدیل میکند. اما امتحان کردن آن میتواند مفید باشد. ورزش کردن میتواند با افزایش ترشح اندورفینها، احساس خوب و انگیزهای متفاوت برای ترک داروهای اعصاب ایجاد کند.
هشدارهای ترک داروهای اعصاب
اگرچه نادر است، اما برخی از افراد هنگام قطع داروهای اعصاب واکنشهای شدیدی را تجربه کردهاند. اگر فردی را میشناسید که یک یا چند مورد از علائم زیر را در پاسخ به کاهش یا قطع داروهای اعصاب دارد، فوراً برای درمان آن به دنبال کمک پزشکی باشید. واکنشهای شدید نسبت به ترک داروهای اعصاب میتواند برای فردی که آنها را تجربه میکند و همچنین برای اطرافیانش ترسناک باشد، میتوان آنها را درمان کرد. این واکنشها عبارتنداز:
- هذیان: بیجهتی ناگهانی در زمان و مکان، سردرگمی، بی قراری، آشفتگی، و مشکلات حافظه کاری (به یاد آوردن جنبههایی از یک خط فکری فعلی)
- روان پریشی: قطع ارتباط با واقعیت، به ویژه شامل هذیان یا توهم
- احساسات خودکشی: در حالی که بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی احساسات گاه به گاه یا مکرر خودکشی را گزارش میکنند، مهم است که در صورت بروز این احساسات در طول ترک داروی اعصاب فوراً به دنبال کمک باشید.
فراتر از این عوارض جانبی نادر اما بالقوه جدی، چندین خطر دیگر نیز وجود دارد که با قطع ناگهانی داروی اعصاب ممکن است رخ دهد. به عنوان مثال، قطع دارو میتواند فرد را به درمان بازگرداند و زمان لازم برای شروع دوباره احساس خود را افزایش دهد.
بازگشت یا عود افسردگی
داروهای اعصاب گاهی اوقات به کاهش اضطراب و درد کمک میکنند. تحقیقات نشان میدهد که اگر این علائم هنگام قطع یک داروی اعصاب دوباره ظاهر شوند، میتواند خطر عود را در فرد افزایش دهد. اگر مصرف داروی اعصاب را ترک کردهاید و اضطراب یا درد مزمن دارید، با پزشک معالج خود تماس بگیرید.
درمان ترک داروهای اعصاب
کاهش دوز داروهای اعصاب در طی چند هفته (بیش از چهار) اغلب برای درمان اختلالات افسردگی است، اگر نه برای جلوگیری از علائم ترک توصیه میشود. گاهی اوقات در روند ترک دارو، داروی اعصاب میتواند به اشتباه تشخیص داده شود، بدین ترتیب باعث افزایش مدت زمان مصرف این نوع دارو یا مصرف آن با دوزهای بالاتر میشود.
اگر نگرانی در مورد ترک داروهای اعصاب باعث میشود که از ابتدا این داروها را مصرف نکنید، باید بدانید که افسردگی درمان نشده میتواند منجر به خودکشی در فرد شود. ناگفته نماند، وقتی با افسردگی زندگی میکنید، از نظر روحی و جسمی بهترین حس را ندارید.
سخن آخر پزشک خوب
دلایل زیادی وجود دارد که افراد ممکن است تصمیم به قطع داروی ضدافسردگی بگیرند. عوارض داروهای افسردگی یکی از عمدهتری دلایل قطع داروی اعصاب است. بهبود فرد نیز میتواند یکی دیگر از دلایل بالقوه قطع دارو باشد.
دلیل قطع داروی افسردگی هرچه که باشد قبل از قطع باید حتما با روانپزشک خود در این باره صحبت کنید. روانپزشک به طور تدریجی داروی شما را کاهش میدهد و برای شما یک برنامه ریزی برای قطع دارو انجام میدهد تا علائم سندروم ترک را تجربه نکنید و یا در صورت تجربه این علائم به صورت خفیف آنها را تجربه کنید. روانپزشک در این دوره از شما حمایت میکند و مراجعه به آنها در این دوره میتواند باعث شود که قطع دارو را به صورت ایمنتر و بدون مشکل انجام دهید.
سوالات متداول
- بهترین راه برای قطع مصرف قرصهای اعصاب و اعصاب چیست؟
بهترین راه مراجعه به پزشک و کاهش دوز قرصهای مصرفی با توجه به صلاح دید پزشک است. پزشک میتواند به مرور زمان و با کاهش تدریجی دوز قرصها و داروهای اعصاب، وابستگی به آن را کاهش دهد و در نهایت مصرف آن را قطع کند. - چه دلایلی میتواند فرد را از مصرف قرصهای اعصاب بازدارد؟
هزینه خرید دارو، بهبود بیماری بعد از مصرف یک دوره کوتاه، توصیه پزشک، بارداری و… میتوانند دلایلی باشد تا یک فرد این داروها را مصرف نکند. - علائم ترک مربوط به داروهای اعصاب سه حلقهای چیست؟
بی قراری، اضطراب، خوابیدن سخت، علائم آنفولانزا، ضربان قلب تند و… از علائم و نشانههای مربوط به ترک داروهای اعصاب سه حلقهای است. - چرا ترک داروهای اعصاب و قرصهای اعصاب سخت است؟
قرصهای اعصاب میتوانند موجب تغییر در ساختار مواد شیمیایی در مغز شوند و از طرفی عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار دهند. این داروها اعتیاد آور نیستند تنها باعث عادت و وابستگی در فرد میشوند. - ترک کدام یک از داروهای اعصاب سختتر است؟
هرچه دوره درمان قرصهای اعصاب کوتاهتر باشد قطعا ترک داروهای اعصاب آسانتر خواهد بود. ونلافاکسین، ترازودون و.. از داروهایی هستند که ترک آنها به مراتب بسیار آسانتر از سایر داروها است.
منابع: verywellmind
در صورتی که فکر می کنید خود یا اطرافیانتان به افسردگی مبتلا هستید می توانید از بهترین متخصص ها در زمینه افسردگی سایت پزشک خوب کمک بگیرید.
پرسش و پاسخ
سلام دوسال قرص تازادپ با دوز ۷/۵ که به تحویز پزشک قبل خواب نصف قرص رو میخوردم،به علت چاقی زیاد و کمی احساس خستگی در صبحها،تصمیم گرفتم کمش کنم انقدر کم که به شاید نصف یکچهارم رسیدم.چند شب یک شب در میون مصرف کردم،الان چتدروزه قطع کردم،چندوقتیه نمیدونم به خاطر مشکلات زندگیه چیه،مفاصلم درد میکنه،حتی از وقتی دارو رو کم کردم واقعا شبا از مفصل درد خوابم نمیبره،قبلا چندروز مونده به سیکل قاعدگیم کمی درد پا ومفصل داشتم،الان اصلا ربطی به قاعدگی نداره.شب تا صبح از درد مفاصل و یه چندشی که میخوام خودمو بچلونم نمیزاره شب بخوابم،نمیدونم این درد مفاصل واسه چیه،چندسال پیش سقط داشتم که باعث کم خونیم شده بود که چند دوره قرص مصرف کردم هموگلوبین خونم اومد بالا وخوب شدم،نمیدونم این درد مفاصل واسه چیه،همش دوست دارم خودمو بکشم کش بیام،خودمو بچلونم،ولی بازم خوب نمیشم،مگر اینکه نوافن بخورم کمی بهتر بشم،لطفا راهنماییم کنید ایا این عوارض قطع یا کم کردم تازادپه؟جاش چی بخورم که چاقم نکنه،پیشاپیش ممنون از جوابدهی
من چند روزی یعنی تقریبا ۳یا ۴روز قرص رهاکین ۲۰۰مصرف کردم وبعد اون رو به دلیل بی حالی و کسل بودن زیاد و تنبل شدن ترک کردن ونمیخورم آیا این مشکلی ایجاد میکنه و میشه لطف کنید راهنمایی کنید عوارض شایع قرص رهاکین چی هست؟ ممنون از کمکتون الهی همیشه شاد و سلامت باشید
دخترم قرص الانزاپین مصرف کرد به مدت ۴ماه ولی دوماه آخر دچار سرگیجه وسردرد وحالت تهوع ودلپچه شد به همین دلیل من تصمیم گرفتم دارو رو قطع کنم در ضمن نسبت به قبل از مصرف دارو منزوی تر وبی حوصله تر شده بود وتحمل پذیرش افراد رو نداشت قطع دارو ذو بتدریج انجام دادم ودکتر جای اون قرص قطره هالو پالدو رو نجویز کرد که تا هفت قطره رسید اما بازم دخترم مشکل داشت که من تصمیم گرفتم این دارو رو هم کم کنم وتا سه قطره که رسید بعد قطع شد آیا ممکنه قطع این دارو ها روی مغز دخترم اثر منفی بزاره وآیا این دارو ها ممکنه بخاطر اینکه الانزاپین رو دکتر تا اونجا رساند که ۲قرص در روز بوده مناسب حال دخترم نبوده باشه ؟
باسلام و عرض ادب خدمت شما من ۳۱سالم است خانم هستم وازسن ۲۰شده به داروهای ضدافسردگی مصرف کردن داشتم اویل دکتر خوبی نرفتم ودرمان اشتباهی و داروهای قوی به من داده شد که درمانم را سخت تر کرد اما هم اکنون ۷سال است خودم به درمان خودم کمک کردم و مقابله کردم حتی دکتر معالجم به من افتخار می کند الان تازه ازدواج کردم و میخواهم مصرف داروراکم و قطع کنم ومطمعنم شوم هیچ عوارض برگشتی نداشته باشد آیا ممکن است بدون دارو زندگی کنم شما مرا دراین راه کمک کنید
ببخشید من به مدت ۴ روز نصف سیتالوپرام خوردم بعد ادامه ندادم ،شب ها گز گز دست و اضطراب دارم ،تا کی علایم خوب میشه چون نمیخوام قرص ادامه بدم
من به مدت ۲ سال قرص فلو واکسامین میخوردم اما الان مدت ۳ هفتست دارم دوزش رو کم میکنم اول ۲۰۰ بعدش،۱۵۰ بعدش ۱۰۰ و ۵۰ و الان ۲ روزه نمیخورم ولی سرگیجه سراغم میاد
این طبیعیه یا نه؟
سلام من حدود ی سالع قرص ازپیم ۱۰ و اسنترا ۱۰ مصرف میکنم و حدود ۱۰ روزه ترک کردم البته دوزشو دو هفته دو هفته پایین اوردم الان .وز وز گوش .خستگی .بعضی وقتا عدم تعادل بدن و گیجی دارم .خیلی طول میکشه این حالتا بر طرف بشن
سلام من مدنی داروی پاروکستین و مصرف می کردم اثر چندانی در من نداشت از لحاظ جنسی بسیار سرد مزاج شده بودم و این اذیتم می کرد کلا از قرص خوردن خسته شده بودم و الان ترک کردم نمی دونم چی میشه ولی فعلا احساس غم و غصه در وجودم هست ولی هر چی باشه تحمل می کنم و سراغ قرص نمی رم ورزش می کنم موسیقی گوش می دم و…
سلام من هفت هشت سال اس سیتالوپرام ۱۰ مصرف کردم چون راهمون دور بود نمیتونستم به دکتر مراجعه کنم خودم به تدریج ترک کردم ولی تو این ۴ماه سرگیجه و عصبانیت و بدخلقی من زیاد شده چیکار کنم .ممنون
سلام من ۵سال داروهای ضد افسردگی مصرف میکنم و حالم خوب شده و میخوام داروهامو پیش پزشکم قطع کنم ،،و شاید باردار بشم ،،آیا مشکلی برام پیش میاد
سلام یکماه ازداروی افسردگی استفاده کردم الان چندروره قطع کردم شرایط روحی بدی دارم
من الانزاپین مصرف میکردم حدودا ۳ ماه بعد ترک این دارو سرفه و استفراغ و حالت اوق همش دارم مخصوصا زمانی که حال روحیم خوب نیس استرس و بی قراری دارم هرروز باید چیکار کنم الان
عالی
سلام من حدود چهار ماه قرص الانزاپین وسرترالین و الپرازولام مصرف کردم،ولی الان قرص الانزاپین در داروخانه ها موجود نیست و ترک ان باعث بیخوابی شدید شده،راهنمایی کنید،داروی جایگزین الانزاپین چیست؟
سلام
من به مدت یک ماه میرتازاپین ۷.۵ میخوردم بعد از یک ماه قرص رانصف کرده یک هفته خوردم و قطع کردم که کم کم علائم سندرم نمایان شد و الان که یک هفته گذشته حالت تهوع و بی خوابی سردرد پشت سر شدید که میگم الان سکته میکنم و حملات پنیکم دوباره برگشته با شدت زیاد بدنم چند روز اول سوزن سوزن شدید بود ولی الان سوزن سوزن کمتر شده
الان به نظر شما من دوباره قرصمو شروع کنم با این تفاسیر
لازمه بگم ۳۶ سالمه و قصد بارداری دارم
مطلب مفیدی بود ممنون