هر آنچه نیاز است راجع به مشاور، روانشناس بدانید
چگونه بهترین روانشناس را پیدا کنم؟
بیاید رو راست باشیم! بهترین روانشناس وجود ندارد.اما همیشه میتوانید دنبال یک روانشناس خوب باشید. یک روانشناس خوب باید دلسوزی و همدردی خود را به بیمار نشان دهد، همواره صبور و شنونده بسیار خوبی باشد، دارای مهارتهای ارتباطی قوی باشد، از سلامت روان برخوردار باشد و به سلامت خود اهمیت دهد. رفتار و گفتار یک روانشناس خوب باید بسیار سنجیده و فردی راز نگهدار باشد. بهترین روانشناس ها مهارتهای بین فردی خوبی داشته و به دنبال افزایش سطح دانش و توانایی خود هستند. اگر به دنبال روانشناس خوب هستید حتما به این موارد توجه داشته باشید.
چگونه یک روانشناس خوب پیدا کنم؟
برای پیدا کردن یک روانشناس خوب راههای زیادی وجود دارد. ما میتوانیم از پزشکان متخصص پرسوجو کنیم، از دوستان یا اعضای خانواده خود سوال کنیم، از منابع انسانی محل کار خود بپرسیم، اگر محصل یا دانشجو هستیم پرسش از کادر مدرسه یا دانشگاه خود را فراموش نکنیم و در آخر میتوانیم از طریق وب گردی و جستجو در اینترنت یک لیست از بهترین روانشناسان را پیدا کنیم.
هزینه روانشناس چقدر است؟
هزینههایی که یک روانشناس از مراجعین خود میگیرد متفاوت است. قیمت هر جلسه مشاوره بسته به نوع خدمات ارائه شده و نحوه مشاوره متفاوت است؛ اما مبلغ آن طبق تعرفه مشاوره و روانشناسی در سال مورد نظر تعیین میشود. در صفحه برخی از متخصصها میتوانید هزینه هر جلسه را مشاهده کنید.
پزشک خوب چه تعداد روانشناس دارد؟
پزشک خوب افتخار همکاری با بهترین روانشناسان را دارد. در حال حاضر 6000 روانشناس خوب با پزشک خوب همکاری میکنند.
پزشک خوب علاوه بر معرفی روانشناس خوب در در کدام شهرهای نزدیک روانشناس دارد؟
پزشک خوب در کنار معرفی روانشناس خوب در در شهرهای نزدیک نیز به معرفی بهترین روانشناسها می پردازد.
چطور روانشناس خانم خوب پیدا کنم؟
کافیست در زمان جستجو، فیلتر جنسیت را بر روی «خانم» قرار دهید.
روانشناس کیست و روانشناسی چیست؟
روانشناس کسی است که رفتار، شخصیت، روابط بین فردی، نحوه یادگیری و انگیزه را در انسانها به شکل حرفهای بررسی میکند و چگونگی ارتباط افراد با یکدیگر و محیط را شناسایی میکند. روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهن انسان و سایر موجودات براساس روشهای علمی است.
چه کسانی نیاز به روانشناس دارند؟
افرادی به روانشناس نیاز دارند که از اختلالات روحی و روانی رنج میبرند؛ این افراد بیمارانی هستند که مشکلات و اختلالات روحی و روانی آنها به مرحلهای رسیده که توسط خودشان قابل حل نمیباشد. در واقع بیماری این افراد باید حتما توسط بهترین روانشناس پیگیری و درمان شود.
در چه مواردی باید به روانشناس مراجعه کرد؟
زندگی بسیاری از ما همواره با چالشهایی همراه است و مسائلی برای همه ما پیش میآید که حل آنها در برخی مواقع برایمان غیرممکن است. تفاوتی ندارد که یک عزیز از دست داده باشیم یا احساس اضطراب بر ما غلبه کرده باشد؛ در هر حالت باید بدانیم هر مشکل غیرقابل حلی که زندگی ما را تحت الشعاع قرار داده با مراجعه به بهترین روانشناس و مشاوره گرفتن از او قابل حل خواهد بود.
فرق روانشناس و مشاور در چیست؟
برای بعضی افراد عجیب است اگر بگوییم بین این دو تفاوت وجود دارد در واقع روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. مشاور کسی است که با استفاده از فنون علم روانشناسی به افراد در انتخابها و تصمیمگیریهایشان کمک میکند. تفاوت این دو در آن است که افراد مبتلا به اختلال روانی باید توسط یک روانشناس خوب درمان شوند و مشاور تنها وظیفه هدایت افراد را دارد.
تفاوت روانشناس، روانپزشک و روانکاو در چیست؟
روانپزشکی علم بررسی مشکلات بهداشت روان و تشخیص، مدیریت و پیشگیری از آنها است؛ در واقع روانپزشک بیشتر روی درمان با دارو تمرکز دارد. در حالی که روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده؛ اما برخلاف روانپزشکان پزشک نیست و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. روانکاوها روان درمانگرانی هستند که از نظریههای فروید و سایر نظریه پردازان علم روانکاوی پیروی میکنند و معمولا با مسائل هیجانی سروکار دارند و دارو تجویز نمیکنند.
آیا روانشناس دکتر است؟
سوالی که بعضا زیاد پرسیده میشود اما از نظر فنی هر کس که دارای مدرک از دانشگاه پزشکی باشد به عنوان دکتر شناخته میشود. روانشناسان به این دلیل که در دانشکده پزشکی تحصیل نکردند، دکتر به حساب نمیآیند.
آیا روانشناس میتواند دارو تجویز کند؟
خیر، حتی بهترین روانشناس هم نمیتواند دارو تجویز کند. روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد.
هر آنچه نیاز است راجع به نوروفیدبک، نوروتراپیست بدانید
نوروتراپی چیست؟
نوروتراپی مجموعه ای از روش های درمانی نوروفیزولوژیک مبتنی بر تکنیک های اصلاح عملکرد مغز است. این تکنیک ها شامل روش های نوروفیدبک، بایوفیدبک، تحریک الکتریکی فراجمجمه ای و تحریک های مغناطیسی فراجمجمه ای است.در واقع نوروتراپی مجموعه ای از روش های درمانی غیرتهاجمی با هدف اصلاح عملکرد مغز است. مغز ما فرمانده بلامنازع حیات ذهنی و روانی است. زمانی که دچار اختلالاتی چون نقص توجه، اضطراب، افسردگی، مشکلات خواب و نقایص شناختی میشویم در واقع مغز ما از عملکرد نرمال خود خارج شده است و این بدکارکردی مغز مشکلات روانی و ذهنی گفته شده را ایجاد می کند. در واقع این مغز ما است که مضطرب، افسرده، پرخور، بی توجه و یا تکانشگر می شود. نورتراپی روش درمانی است که برای بهبود اختلالات ذهنی و روانی، و افزایش کارآیی ما، مستقیم و بی واسطه سراغ خود مغز می رود و با تمرینهای خاص و روشمند، مغز را از حالت غیرطبیعی به حالت عملکرد طبیعی برمیگرداند.
نوروتراپی به عنوان یک روش درمانی روانشناسی
روش های درمانی متعددی برای درمان مشکلات روانی ایجاد شده است مانند انواع متدهای رواندرمانی و دارودرمانی. در این روش ها هدف درمانی تغییر شناخت و ذهنیت فرد، رفتار یا تغییرات بیوشیمیایی مغز است. در نوروتراپی اما هدف اولیه و اصلی اصلاح عملکرد مغز به شیوه ای کاملا طبیعی و غیرتهاجمی است. پیشرفت دانش ما در مورد عملکرد مغز و همچنین پیشرفت روش های تکنولوژیک حوزه پزشکی این هدف را برای ما فراهم آورده است.
نوروتراپی بر اساس این آموزه علمی بنا نهاده شده است که مغز می تواند تغییر کند. به راستی هم چینین است. مغز اندام یادگیرنده وجود انسان است. مغز می تواند تغییر کند و این اصل و اساس تمامی درمان ها است. همچنین مغز ما می تواند یاد بگیرد. تغییر ذهنیت و شناخت و یا رفتار بتبع تغییر مغز می تواند اتفاق بیفتد. نوروتراپی به طور مستقیم از طریق فرایند یادگیری و انعطاف پذیری مغز میتواند در درمان اختلال های روانی و ذهنی به ما کم کند.
رویکردهای نوروتراپی
به صورت کلی دو رویکرد و روش در نوروتراپی وجود دارد. در ادامه به معرفی این رویکردها میپردازیم:
نوروفیدبک
در رویکرد اول به فرد آموزش داده میشود که بر امواج مغزی خود مسلط شود. این روش نوروفیدبک نامیده میشود. در نورووفیدبک مراجع یاد میگیرد که میتواند بر قدرت و توان باندهای فرکانسی مغز خود که مرتبط با شرایط اختلال فرد است تسلط به دست بیاورد. پژوهش ها نشان می دهد که قدرت امواج مغزی در اختلال هایی چون نقص توجه – بیش فعالی، اضطراب و افسردگی دچار نابهنجاری شده است و این بمعنی این است که مغز مراجع بی توجه، مضطرب و یا افسرده شده است. نوروفیدبک که یک روش غیر تهاجمی است این امکان را به مراجع میدهد که با قدرت خود مغز، بر این نابهنجاری در امواج مغزی پیروز شود و امواج مغزی را به حالت طبیعی و نرمال برگرداند. این فرایند، از طریق شرطی سازی عامل و به وسیله تکنولوژی های پیشرفته صورت میگیرد. نتیجه پژوهش ها نشان میدهد که درمان نوروفیدبک، به عنوان یک درمان مکمل، در بهبود اختلال های نظیر نقص توجه – بیش فعالی، اختلال یادگیری، اضطراب، افسردگی های خفیف، دردهای مزمن، مشکلات در خواب و مشکلات شناختی نظیر حافظه بسیار موثر است.
روش تحریک مغز یا tDCS
رویکرد دوم در نوروتراپی tDCS یا transcranial Direct Current Stimulation مجموعه ای از روش های تحریک مغز است که شامل تحریک مغناطیسی و تحریک الکتریکی فراجمجمه ای است. تحریک الکتریکی جریان مستقیم فراجمجه ای یک تکنیک غیرتهاجمی تحریک مغز است که بر اساس کاربرد جریان ضعیف، مستقیم از روی جمجمه میباشد. بدینوسیله سبب تغییر فعالیت مغز و القاء نوروپلاستیستی بر اساس نوع مونتاژ و پارامترهای تحریک می شود. این تکنیک به طور فزاینده ای در درمان برخی از اختلالات روانپزشکی و نورولوژیکی از جمله افسردگی، نقایص شناختی، اضطراب، میگرن، نقص توجه – بیش فعالی و دردهای مزمن استفاده شده است. جریانی که در اختلال تحریک الکتریکی به مغز داده میشود بسیار ضعیف و زیر آستانه تحریک نورون میباشد و پژوهش ها نشان داده اند که این روش ایمن و بی خطر است.
موارد درمانی نوروتراپی
منابع و پژوهش های علمی و همچنین تجارب بالینی نشان داده اند که نوروتراپی در درمان افسردگی، اضطراب، نقص توجه/بیش فعالی، مشکلات خواب و دردهای مزمن میتواند روش درمانی پربازده و بی خطری باشد. در صورتی که به یکی از این مشکلات دچار هستید میتوانید با مراجعه به صفحه نوروتراپیست در تهران یا سایر شهرهای ایران در سایت پزشک خوب مراجعه و از روانشناسان مجرب آن وقت رزرو نمایید.
البته موارد ذکر شده همه کاربردهای نوروتراپی نیست. نوروتراپی همچنین می تواند به انسان های با عملکرد نرمال کمک کند تا توانایی های شناختی (توجه، تمرکز، گوش به زنگی، سرعت پردازش، حافظه کوتاه مدت و بلندمدت)، هیجانی(مدیریت استرس، خودنظارتی، روش های کارآمد خود آرام سازی و ….) خود را ارتقاء بدهند. احتمالاً این خبر هیجان انگیزی برای یک مدیر، ورزشکار، مدرس و یا یک موسیقیدان خواهد بود.
تعداد جلسات و هزینه نوروتراپی و نوروفیدبک
با توجه به اینکه روش نوروتراپی مورد استفاده چه روشی باشد، هزینه ها متفاوت است. روش های معمول نوروتراپی شامل؛ نوروفیدبک و tDCS و TMS است.
هزینه دقیق و تعداد جلسات نوروتراپی بعد از مشخص شدن نتیجه نقشه مغزی قابل محاسبه هست.
به طور معمول برای بزرگسالان 15 تا 20 جلسه و حداکثر 30 جلسه نیاز هست.
هزینه جلسات نوروفیدبک به شکل حدودی جلسه ای 80 تا 150 هزار تومان در سال 97 در تهران بوده است.
هزینه جلسات tDCS به شکل حدودی جلسه ای 70 تا 130 هزار تومان در سال 97 در تهران بوده است.
در صورتی که میخواهید هزینه دقیق تر را بدانید، میتوانید اطلاعات تکمیلی را از صفحه متخصصان نوروتراپی در تهران یا سایر شهرها در سایت پزشک خوب دریافت کنید.