روانشناس کودک خوب | بهترین روانشناس کودک
در صورتی که درگیر مشکلاتی از قبیل سبک های تربیتی، مشکلات خواب کودکان، مشکلات ترس کودکان، اضطراب کودکان، وسواس کودکان، بیش فعالی، اختلال های سلوک، ADHD و... هستید، میتوانید در این صفحه از میان بهترین روانشناسان کودک ، فرد مناسب خود را انتخاب کرده و با مراجعه به یک روانشناس کودک خوب، مشکل خود را درمان کنید.
لیست متخصصها:
1146 متخصص یافت شد
حذف همه فیلترها
هر آنچه نیاز است راجع به مشاور، روانشناس بدانید
روانشناس کیست و روانشناسی چیست؟
روانشناس کسی است که رفتار، شخصیت، روابط بین فردی، نحوه یادگیری و انگیزه را در انسانها به شکل حرفهای بررسی میکند و چگونگی ارتباط افراد با یکدیگر و محیط را شناسایی میکند. روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهن انسان و سایر موجودات براساس روشهای علمی است.
چه کسانی نیاز به روانشناس دارند؟
افرادی به روانشناس نیاز دارند که از اختلالات روحی و روانی رنج میبرند؛ این افراد بیمارانی هستند که مشکلات و اختلالات روحی و روانی آنها به مرحلهای رسیده که توسط خودشان قابل حل نمیباشد. در واقع بیماری این افراد باید حتما توسط بهترین روانشناس پیگیری و درمان شود.
در چه مواردی باید به روانشناس مراجعه کرد؟
زندگی بسیاری از ما همواره با چالشهایی همراه است و مسائلی برای همه ما پیش میآید که حل آنها در برخی مواقع برایمان غیرممکن است. تفاوتی ندارد که یک عزیز از دست داده باشیم یا احساس اضطراب بر ما غلبه کرده باشد؛ در هر حالت باید بدانیم هر مشکل غیرقابل حلی که زندگی ما را تحت الشعاع قرار داده با مراجعه به بهترین روانشناس در دسترس و مشاوره گرفتن از او قابل حل خواهد بود.
چگونه بهترین روانشناس را پیدا کنیم؟
بهترین روانشناس وجود ندارد اما برای پیدا کردن یک روانشناس خوب راههای زیادی وجود دارد. ما میتوانیم از پزشکان متخصص پرسوجو کنیم، از دوستان یا اعضای خانواده خود سوال کنیم، از منابع انسانی محل کار خود بپرسیم، اگر محصل یا دانشجو هستیم پرسش از کادر مدرسه یا دانشگاه خود را فراموش نکنیم و در آخر میتوانیم از طریق وب گردی و جستجو در اینترنت جواب سوال خود را پیدا کنیم.
روانشناس خوب چه ویژگیهای دارد؟
یک روانشناس خوب باید دلسوزی و همدردی خود را به بیمار نشان دهد و همواره صبور و شنونده بسیار خوبی باشد. دارای مهارتهای ارتباطی قوی باشد و از سلامت روان برخوردار باشد و به سلامت خود اهمیت دهد. رفتار و گفتار یک روانشناس باید بسیار سنجیده و فردی راز نگهدار باشد. بهترین روانشناس ها مهارتهای بین فردی خوبی داشته و به دنبال افزایش سطح دانش و توانایی خود هستند.
تفاوت روانشناس، روانپزشک و روانکاو در چیست؟
روانپزشکی علم بررسی مشکلات بهداشت روان و تشخیص، مدیریت و پیشگیری از آنها است؛ در واقع روانپزشک بیشتر روی درمان با دارو تمرکز دارد. در حالی که روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده؛ اما برخلاف روانپزشکان پزشک نیست و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. روانکاوها روان درمانگرانی هستند که از نظریههای فروید و سایر نظریه پردازان علم روانکاوی پیروی میکنند و معمولا بامسائل هیجانی سر و کار دارند و دارو تجویز نمیکنند.
فرق روانشناس و مشاور در چیست؟
روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. مشاور کسی است که با استفاده از فنون علم روانشناسی به افراد در انتخابها و تصمیمگیریهایشان کمک میکند. تفاوت این دو در آن است که افراد مبتلا به اختلال روانی باید توسط روانشناس درمان شوند و مشاور تنها وظیفه هدایت افراد را دارد.
آیا روانشناس دکتر است؟
از نظر فنی هر کس که دارای مدرک از دانشگاه پزشکی باشد به عنوان دکتر شناخته میشود. روانشناسان به این دلیل که در دانشکده پزشکی تحصیل نکردند، دکتر به حساب نمیآیند.
آیا روانشناس میتواند دارو تجویز کند؟
خیر، روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد.
هزینه مراجعه به روانشناس چقدر است؟
هزینههایی که یک روانشناس از مراجعین خود میگیرد متفاوت است. قیمت هر جلسه مشاوره بسته به نوع خدمات ارائه شده و نحوه مشاوره متفاوت است؛ اما مبلغ آن طبق تعرفه مشاوره روانشناسی در سال مورد نظر تعیین میشود.
هر آنچه نیاز است راجع به روانشناس کودک بدانید
روانشناسی کودک چیست؟
روانشناسی کودک یکی از شاخههای تخصصی روانشناسی بالینی است که برشکل گیری ذهنیت و رفتار کودکان از زمان تولد تا نوجوانی تمرکز دارد.
روانشناسی کودک علاوه بر چگونگی رشد کودکان از لحاظ فیزیکی بر رشد روانی، عاطفی و اجتماعی آنان نیز توجه دارد.
هدف نهایی این حوزه، بررسی عوامل متعددی است تا بتوانند نحوه تفکر و رفتار کودکان را درک کنند و از آن اطلاعات جهت بهبود مهارت والدین، آموزش و پرورش، مراقبت از کودکان، روان درمانی و سایر موارد متمرکز بر بهرهوری کودکان استفاده کنند.
از جمله عوامل موثر در رشد روانی کودک، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ژنتیک
- رشد دوران جنینی
- تاثیرات محیطی
- ویژگی های شخصیتی
- زبان
- نقشهای جنسیتی
- رشد درک و یادگیری
سه زمینه کلی که روانشناسی بالینی در تجزیه و تحلیل روانی کودک در نظر میگیرد، شامل موارد زیر است:
زمینه اجتماعی
از جمله عواملی که در این حیطه بررسی میشوند، روابط با همسالان و بزرگسالان است که بر نحوه تفکر، یادگیری و رفتار کودکان تاثیر دارد. خانواده، مدرسه و گروههای هم سن و سال، بخش مهمی از زمینه اجتماعی را تشکیل میدهند.
زمینه فرهنگی
فرهنگی که کودک در آن رشد مییابد، مجموعهای از ارزشها و آداب و رسوم، اعتقادات و شیوه زندگی است که بر کودک تاثیر میگذارد. زمینه فرهنگی می تواند از طریق ارتباط کودک با والدین، نوع آموزش و پرورش و نوع مراقبت از آن تاثیرگذار باشد.
زمینه اجتماعی، اقتصادی
وضعیت اجتماعی و اقتصادی به مجموعه ای از عوامل مثل میزان تحصیلات، میزان درآمد، شغل و محل زندگی بستگی دارد.
به دنیا آمدن کودک در خانوادهای با وضعیت اجتماعی و اقتصادی بالا، امکان دسترسی بیشتری به فرصتها را برای او فراهم میسازد، در حالی که کودکان درخانوادههایی با وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایین، دسترسی کمتری به مراقبتهای بهداشتی، تغذیه سالم و آموزش دارند.
نکته مهم این است که هر سه زمینه بالا به طور مداوم در حال تعامل با یکدیگر هستند.
در حالی که یک کودک ممکن است به دلیل وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایین شانس کمتری داشته باشد، غنی سازی روابط اجتماعی و روابط فرهنگی قوی میتواند به اصلاح این عدم تعادل کمک کند.
روانشناس کودک چه کمکی میکند؟
روانشناسان کودک، میتواند کودکان و والدین را در مقابله با نگرانیهای مربوط به رشد و در زمینه تشخیص اختلالات روانشناختی دوران کودکی مانند اضطراب، افسردگی، بیش فعالی و اختلالات سلوک راهنمایی کنند.
متخصصان تلاش میکنند تا به کودکان در رفع مشکلات بالقوه کمک کنند و باعث شوند که آنها به نوعی رشد کنند که نتایج سالم درآینده را در پی داشته باشند.
برای مثال، روانشناسان کودک ممکن است در مورد شیوههای مراقبتی و تربیتی کودکان به والدین مشورت دهند و یا ممکن است مستقیماً با کودکان کار کنند تا به رشد ذهنیت آنها کمک کنند.
شناخت الگوهای روانشناختی عادی و غیر عادی کودک میتواند به والدین کمک کند تا بدانند چگونه به بهترین نحو با آنها ارتباط برقرار کنند، و راهبردهای مقابله ای را طوری به فرزندان خود بیاموزند که بتوانند احساسات خود را مدیریت کنند و با کمک به پیشرفت فرزندان، آنها را در هر مرحله جدید از رشد، کمک کنند.
با به دست آوردن درک درستی از نحوه رشد، تفکرو رفتار فرزندان، والدین و متخصصانی که با کودکان سروکار دارند بهتر میتوانند از کودکان مراقبت و نگهداری کنند.