زوج درمانگر خوب | بهترین زوج درمانگر
در صورتی که درگیر مشکلاتی از قبیل عمیق تر شدن شناخت زوجین، آموزش کنترل تعارض، حل مسئله، افزایش صمیمیت، مدیریت مشاجرات، سازگاری با تغییرات بزرگ مثل خیانت و... هستید، میتوانید در این صفحه از میان بهترین زوج درمانگران ، فرد مناسب خود را انتخاب کرده و با مراجعه به یک زوج درمانگر خوب، مشکل خود را درمان کنید.
لیست متخصصها:
1188 متخصص یافت شد
حذف همه فیلترها
هر آنچه نیاز است راجع به مشاور، روانشناس بدانید
روانشناس کیست و روانشناسی چیست؟
روانشناس کسی است که رفتار، شخصیت، روابط بین فردی، نحوه یادگیری و انگیزه را در انسانها به شکل حرفهای بررسی میکند و چگونگی ارتباط افراد با یکدیگر و محیط را شناسایی میکند. روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهن انسان و سایر موجودات براساس روشهای علمی است.
چه کسانی نیاز به روانشناس دارند؟
افرادی به روانشناس نیاز دارند که از اختلالات روحی و روانی رنج میبرند؛ این افراد بیمارانی هستند که مشکلات و اختلالات روحی و روانی آنها به مرحلهای رسیده که توسط خودشان قابل حل نمیباشد. در واقع بیماری این افراد باید حتما توسط بهترین روانشناس پیگیری و درمان شود.
در چه مواردی باید به روانشناس مراجعه کرد؟
زندگی بسیاری از ما همواره با چالشهایی همراه است و مسائلی برای همه ما پیش میآید که حل آنها در برخی مواقع برایمان غیرممکن است. تفاوتی ندارد که یک عزیز از دست داده باشیم یا احساس اضطراب بر ما غلبه کرده باشد؛ در هر حالت باید بدانیم هر مشکل غیرقابل حلی که زندگی ما را تحت الشعاع قرار داده با مراجعه به بهترین روانشناس در دسترس و مشاوره گرفتن از او قابل حل خواهد بود.
چگونه بهترین روانشناس را پیدا کنیم؟
بهترین روانشناس وجود ندارد اما برای پیدا کردن یک روانشناس خوب راههای زیادی وجود دارد. ما میتوانیم از پزشکان متخصص پرسوجو کنیم، از دوستان یا اعضای خانواده خود سوال کنیم، از منابع انسانی محل کار خود بپرسیم، اگر محصل یا دانشجو هستیم پرسش از کادر مدرسه یا دانشگاه خود را فراموش نکنیم و در آخر میتوانیم از طریق وب گردی و جستجو در اینترنت جواب سوال خود را پیدا کنیم.
روانشناس خوب چه ویژگیهای دارد؟
یک روانشناس خوب باید دلسوزی و همدردی خود را به بیمار نشان دهد و همواره صبور و شنونده بسیار خوبی باشد. دارای مهارتهای ارتباطی قوی باشد و از سلامت روان برخوردار باشد و به سلامت خود اهمیت دهد. رفتار و گفتار یک روانشناس باید بسیار سنجیده و فردی راز نگهدار باشد. بهترین روانشناس ها مهارتهای بین فردی خوبی داشته و به دنبال افزایش سطح دانش و توانایی خود هستند.
تفاوت روانشناس، روانپزشک و روانکاو در چیست؟
روانپزشکی علم بررسی مشکلات بهداشت روان و تشخیص، مدیریت و پیشگیری از آنها است؛ در واقع روانپزشک بیشتر روی درمان با دارو تمرکز دارد. در حالی که روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده؛ اما برخلاف روانپزشکان پزشک نیست و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. روانکاوها روان درمانگرانی هستند که از نظریههای فروید و سایر نظریه پردازان علم روانکاوی پیروی میکنند و معمولا بامسائل هیجانی سر و کار دارند و دارو تجویز نمیکنند.
فرق روانشناس و مشاور در چیست؟
روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. مشاور کسی است که با استفاده از فنون علم روانشناسی به افراد در انتخابها و تصمیمگیریهایشان کمک میکند. تفاوت این دو در آن است که افراد مبتلا به اختلال روانی باید توسط روانشناس درمان شوند و مشاور تنها وظیفه هدایت افراد را دارد.
آیا روانشناس دکتر است؟
از نظر فنی هر کس که دارای مدرک از دانشگاه پزشکی باشد به عنوان دکتر شناخته میشود. روانشناسان به این دلیل که در دانشکده پزشکی تحصیل نکردند، دکتر به حساب نمیآیند.
آیا روانشناس میتواند دارو تجویز کند؟
خیر، روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد.
هزینه مراجعه به روانشناس چقدر است؟
هزینههایی که یک روانشناس از مراجعین خود میگیرد متفاوت است. قیمت هر جلسه مشاوره بسته به نوع خدمات ارائه شده و نحوه مشاوره متفاوت است؛ اما مبلغ آن طبق تعرفه مشاوره روانشناسی در سال مورد نظر تعیین میشود.
هر آنچه نیاز است راجع به زوج درمانگر بدانید
زوج درمانی
نگهداری و حفظ یک رابطه عاشقانه کار چندان آسانی نیست و نیازمند مراقبتی دائمی است.
گاهی اوقات خودمان به تنهایی از پس حل و فصل مشکلات برمیاییم ولی در برخی موارد بهتر است از یک زوج درمانگر کمک بگیریم.
زوج درمانی چیست؟
زوج درمانی نوعی از مداخلات روانشناختی است که در آن، یک درمانگر حاذق با زوجین کار میکند و کمک میکند تا هر دو نفر، درباره ی رابطهشان بینش کسب کنند، ناسازگاری ها را حل و فصل کنند و رضایت از رابطه را با استفاده از انواع مداخلات درمانی بهبود بخشند.
زوج درمانگران ممکن است بسته به رویکرد نظری خود از تکنیک های متفاوتی برای درمان مشکلات زوجی استفاده کنند. اما نهایتا تمام زوج درمانگران مسائل زیر را مدنظر قرار میدهند:
مشکل و موضوع مهم حال حاضر زوج را مورد توجه قرار میدهند. (مثل: مشکلات جنسی، اعتیاد، خشونت و یا خیانت).
با توجه به مشکل موجود برنامه درمانی را طرح ریزی میکنند و خود نیز در طی روند درمان مشارکت فعال دارند.
در طی دوره درمان، درمانگرکمک میکند که هر دو طرف متوجه سهم و نقش خود در ایجاد تعاملات ناکارآمد و تعارضات بشوند. این موضوع به آنها کمک خواهد کرد تا بتوانند در شیوه تفکرشان نسبت به رابطه و یکدیگر، تغییر ایجاد کنند.
از اهداف درمانی زوج درمانگران علاوه بر افزایش بینش، کمک به طرفین به منظور اعمال مهارتهایی است که کیفیت رابطه زناشویی را در عمل افزایش میدهند.
از جمله مهارت های که زوج درمانگران ممکن است در طی جلسات با زوجین به آنها آموزش دهند، مهارت برقراری ارتباط موثر، مهارت مدیریت خشم، مهارت مدیریت استرس و... باشد.
شما زمانی بهترین نتایج را از زوج درمانی خواهید گرفت که:
هر دو نفر از زوجین نسبت به اصلاح و یا تغییر رفتارهای ناکارآمد خود متمایل باشند.
همچنین نسبت به احساسات خود پذیرا بوده و در کل فرایند درمان صداقت داشته باشند.
اقداماتی که توسط زوج درمانگر صورت میگیرد:
فرایند ارزیابی زوجها معمولاً شامل جمعآوری اطلاعات دقیق در مورد مشکل ارائه شده و سپس ارزیابی مشاغل، سطح تحصیلات، اشتغال، اطلاعات رشدی دوران کودکی، تاریخچه والدینی، سابقه سوء مصرف مواد، عقاید مذهبی، سوابق رابطهای زوجین و موارد پزشکی و قانونی و روانشناسی آنها تا به حال، در قالب یک مصاحبه میباشد.
در مرحله بعد، روان درمانگر میتواند بهترین دوره برنامهریزی درمان را طراحی کند.
همچنین ممکن است از پرسشنامه ها و اندازهگیریهای روانشناختی جهت دقیق تر شدن تشخیص استفاده شود.
نتایج مورد انتظار از زوج درمانی:
- نشانه های بیماری، بحث های زناشویی و مشکلات کاهش مییابند.
- زوج به تعاملات سالمتر برمیگردند و رفتارهایی جهت ایجاد یک تعامل شادترتنظیم میشوند.