ترس از خون یا هموفوبیا چگونه درمان می‌شود؟

توسط تیم محتوای پزشک خوب
این مقاله توسط تیم محتوای پزشک خوب ترجمه شده است.

آیا دیدن خون باعث ضعف یا اضطراب شما می‌شود؟ آیا فکر جراحی‌های پزشکی و پانسمان شما را آزار می‌دهد؟ هموفوبیا یا ترس از خون یک فوبیای خاص است. ترس از خون در فهرست جدید «فوبیای خاص» با مشخصات فوبیای تزریق خون در نسخه جدید دفترچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی(DSM-5) قرار دارد.

این فوبیا می‌تواند علایمی را ایجاد کند که در اغلب موارد مشابه دیگر دیده نمی‌شود. البته برخی از افراد ممکن است گاهی در مورد خون احساس ناراحتی داشته باشند، اما هموفوبیا، به معنی ترس شدیدی است که از دیدن خون یا دادن آزمایش‌ها و تزریقاتی که ممکن است در آن خون نقش داشته باشد، ایجاد می‌شود.

 

فهرست مطالب
  •  

    علائم فیزیکی ترس از خون

    • مشکل در تنفس
    • ضربان قلب سریع
    • سفتی یا درد در قفسه سینه
    • لرزش
    • سبکی سر
    • احساس تهوع در زمان جراحت
    • گرگرفتگی
    • تعریق

    Physical symptoms of fear of blood

    ترس از خون منحصر به فرد است زیرا باعث ایجاد واکنشی به نام وازوواگال (نوعی ضعف است که در نتیجه تحریک عصب واگ ایجاد می‌گردد) می‌شود. براساس یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۴، ۸۰ درصد از افراد مبتلا به ترس از خون واکنش وازوواگال را تجربه کرده‌اند. شایان ذکر است که این واکنش با فوبیاهای خاص دیگر مشترک نیست.

    علائم عاطفی ترس از خون 

    • احساس شدید اضطراب یا وحشت
    • فرار از موقعیت‌هایی که در آن خون وجود دارد
    • عدم توانایی در کنترل خود
    • حس بیهوشی
    • حس ناتوانی در برابر ترس خود

    علائم روانی ترس از خون 

    از علایم روانی که در هموفوبیا ممکن است رخ دهد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • احساس شدید اضطراب یا هراس
    • نیاز بیش از حد برای فرار از موقعیت‌هایی که خون در آن دخیل است
    • مسخ واقعیت
    • حس از دست دادن کنترل
    • احساس مرگ
    • بیهوشی
    پزشک خوب به شما کمک میکند بهترین روانشناسان را در کوتاه‌ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید
    رزرو آنلاین نوبت

    علائم فوبیای خون در کودکان 

    کودکان علائم فوبیا را به اشکال مختلفی نشان می‌دهند. کودکان مبتلا به هموفوبیا ممکن است عصبانی باشند، گریه کنند و پنهان شوند. بهتر است کودکان را از موقعیت‌هایی که ممکن است خون در آن وجود داشته باشد، دور کنید.

    فوبیا اغلب در دوران کودکی شروع می‌شود، فوبیا در کودکان خردسال به طور کلی حول چیزهایی مانند ترس از تاریکی، غریبه‌ها، صداهای بلند یا هیولاها می‌چرخد. همانطور که کودکان بزرگ‌تر می‌شوند بین سنین ۷ تا ۱۶ سال ترس‌ها بیشتر حول محور آسیب جسمی یا سلامتی متمرکز می‌شوند، مانند فوبیای خون.

    علت‌ ترس از خون چیست؟

    محققان تخمین می‌زنند که بین ۳ تا ۴ درصد از جمعیت، فوبیای خون را تجربه می‌کنند. این نوع فوبیا برای اولین بار در دوران کودکی، بین سنین ۱۰ تا ۱۳ سالگی ایجاد می‌شود. هموفوبیا ممکن است همراه با سایر اختلالات روان عصبی مانند آگورافوبیا، فوبیای حیوانات و اختلال هراس نیز رخ دهد. عامل ابتلا به فوبیای خون:

    Causes of blood phobia in adults

    • ژنتیک: برخی از افراد بیش از دیگران به فوبیا مبتلا می‌شوند. ممکن است یک پیوند ژنتیکی وجود داشته باشد، یا ممکن است ذاتاً حساس یا احساساتی باشید.
    • والدین مضطرب: ممکن است پس از مشاهده الگوی ترس، شما هم از آن بترسید. به عنوان مثال، اگر کودکی ببیند که مادرش از خون می‌ترسد، ممکن است به فوبیای خون نیز مبتلا شود.
    • مراقبت بیش از حد والدین: برخی افراد ممکن است دچار اضطراب شوند. این حالت به دلیل مراقبت و حفاظت بیش از حد والدین است.
    • ضربه جسمی: رویدادهای استرس زا یا آسیب زا ممکن است منجر به فوبیا شوند. در مورد خون، ممکن است مربوط به اقامت در بیمارستان یا صدمات جدی باشد.

    عوارض ناشی از ترس از خون

    این موضوع می‌تواند طیف گسترده‌ای از مشکلات را برای فرد در زندگی ایجاد کند که ممکن است باعث ایجاد محدودیت در زندگی یا حتی خطرناک باشد.

    اگر از خون میترسید، ممکن است تمایلی به معالجه آن نداشته باشید ولی به این نکته توجه کنید که ممکن است همین موضوع باعث شود شما آزمایش‌های سالانه پزشکی را به تعویق بیاندازید یا از آن‌ها دوری و از مواردی مانند جراحی و معالجه دندان‌پزشکی خودداری کنید.

    علاوه بر موارد فوق، ترس از خون ممکن است باعث شود فعالیت‌هایی که خطر آسیب‌دیدگی را دارند، انجام ندهید. ممکن است شما نتوانید در فعالیت‌های خارج از منزل مانند پیاده‌روی، کوهنوردی، دوچرخه سواری و حتی دویدن شرکت کنید.

    با گذشت زمان، چنین رفتارهای اجتنابی می‌تواند منجر به انزوا شود.

    این موارد ممکن است در شما یک ترس اجتماعی یا در موارد شدیدتر آگورافوبی ایجاد و به روابط شما و اطرافیان لطمه وارد کرده و مشارکت شما را در فعالیت‌های عادی روزمره زندگی دشوار کند.

    تشخیص هموفوبیا

    اگر مشکوک هستید که ممکن است هموفوبیا یا خون هراسی داشته باشید، به یک روان‌شناس خوب مراجعه کنید.

    شایان ذکر است، تشخیص توسط روانشناس شامل استفاده از آمپول یا تجهیزات پزشکی نیست، بلکه کافی است که با روان‌شناس خود در مورد علایم خود و اینکه چه مدت آنها را تجربه کرده‌اید، صحبت کنید.

    How is homophobia diagnosed?

    حتی سابقه سلامت شخصی و خانوادگی خود را برای کمک به تشخیص درست ارایه دهید. اطمینان حاصل کنید که هر گونه افکار و یا علایم موجود در شما و همچنین هرگونه سوالات و یا نگرانی‌هایی که می‌خواهید در زمان مراجعه خود به روان‌شناس به او ارایه دهید را پیش از مراجعه یادداشت و ثبت نمایید.

    روش‌های درمان فوبیای خون

    درمان فوری برای فوبیاهای خاص همیشه ضروری نیست، مخصوصا اگر چیزی که باعث ترس می‌شود، بخشی از زندگی روزمره نباشد. به عنوان نمونه، اگر شخصی ترس از مار داشته باشد، بعید به نظر می‌رسد که در طول زندگی خود دفعات زیادی با مارها مواجه شود که نیاز به درمان فوری داشته باشد.
    یک درمانگر ممکن است شما را به تدریج در معرض ترس‌هایتان قرار ‌دهد. شما ممکن است تمرینات تجسم را انجام دهید یا با ترس از خونریزی روبرو شوید. درمانگر ممکن است به شما در تشخیص احساس اضطراب در موقعیت‌هایی که در آنها خون وجود دارد کمک کند.

    به دنبال درمان باشید، اگر:

    • ترس شما از خون باعث حملات پانیک یا اضطراب شدید یا ناتوان کننده می‌شود.
    • این احساسات را برای شش ماه یا بیشتر تجربه کرده‌اید.

    Blood phobia treatment methods

    روش‌های درمان مختلفی برای این عارضه وجود دارد:

    درمان از طریق مواجهه: بهترین راه درمان، مواجهه با ترس و قرار گرفتن در معرض آن است. این روش درمانی می‌تواند فوق العاده موثر باشد و فقط در یک جلسه به نتیجه برسد.

    درمان شناختی: درمان شناختی به فرد کمک می‌کند تا واقعیت و اطراف خود را بهتر ببیند. افکار «واقع بینانه‌تر» در مورد آنچه که ممکن است در طول آزمایشات یا آسیب‌های مربوط به خون اتفاق بیفتد را ببیند و درک کند.

    آرامش: هر چیزی از تنفس عمیق گرفته تا ورزش و یوگا ممکن است به درمان فوبیا کمک کند. تکنیک‌های آرام سازی می‌تواند به فرد در کاهش استرس و کاهش علائم فیزیکی کمک کند.

    کشش و انقباض عضلات: این روش درمانی می‌تواند به فرد کمک کند که از دیدن خون نترسد و بیهوش نشود. ماهیچه‌های بازو، تنه و پاها را برای برای ۱۵ ثانیه منقبض کنید، سپس برای ۳۰ ثانیه آن را رها کنید و مجددا این کار را انجام دهید. در یک مطالعه، شرکت‌کنندگانی که این روش را امتحان کردند، توانستند یک ویدیوی نیم ساعته از یک جراحی را بدون غش و بیهوشی تماشا کنند.

    دارو درمانی: برخی افراد در موارد شدید، ممکن است نیاز به دارو درمانی داشته باشد. برای مصرف دارو حتما باید این کار را با تجویز پزشک انجام دهید و از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید.

    اگر نیاز به مشاوره حضوری، تلفنی یا آنلاین دارید روی دکمه زیر کلیک کنید
    متخصص خوب برای فوبیا

    نتیجه‌گیری 

    در مورد ترس از خون خود با روان‌شناس مشورت کنید، به ویژه اگر این ترس باعث ایجاد اختلال در زندگی شما شده یا به دلیل ترس از مشاهده یا روبرو شدن با خون باعث شود شما از انجام آزمایشات پزشکی پراهمیت چشم‌پوشی کنید.

    به جای اینکه درمان را به بعد موکول کنید، هر چه زودتر به دنبال درمان بروید، زیرا درمان به‌ موقع هموفوبیا می‌تواند در زمان حال آسانتر از سال‌های آتی باشد.

    سوالات متداول 

    • چگونه می‌توان هموفوبیا را تشخیص داد؟
      این عارضه را نمی‌توان با وسایل و تجهیزات پزشکی تشخیص داد، بلکه درمانگر از طریق صحبت کردن درباره ترس‌های مراجعه کننده می‌تواند این عارضه را تشخیص دهد.
    • فوبیای خون در کدامیک از علائم با سایر فوبیاها تشابه دارد؟
      اضطراب، حالت تهوع، افزایش ضربان قلب و لرزش از علائم مشترک یا سایر فوبیاها هستند.
    • چرا افرادی که فوبیای خون دارند بعد از دیدن خون غش می‌‌کنند؟
      زمانی که مغز به اندازه کافی خون دریافت نکند فرد بی‌حال شده و غش می‌کند. ترس و شوک ناگهانی موجب عدم دریافت خون توسط مغز می‌‌شود.
    • فوبیای خون قابل درمان است؟
      بله، این فوبیا قابل درمان و است و می‌توان آن را به کمک روش‌های مختلفی درمان کرد.
    • زمانی که فرد دچار فوبیای خون می‌شود، چه اتفاقی در بدن او می‌افتد؟
      ضربان قلب، فشار خون، فعالیت مغز و ترشح هورمون‌های رشد افزایش پیدا می‌کند. در این میان ترشح انسولین و ترشح کوتیزول هم افزایش می‌یابد.

    خوانندگان محترم اگر سوالی در زمینه فوبیای خون و آمپول داشتید، در قسمت نظرات مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخگو باشیم.

    در ادامه بهترین متخصصان رواندرمانی فردی را در سراسر کشور معرفی خواهیم کرد، شما با مراجعه به پروفایل متخصص مربوطه می‌توانید وقت خود را به صورت “آنلاین” رزرو کنید.

    لیست بهترین روانشناسان تهران
    لیست بهترین روانشناسان کرج
    لیست بهترین روانشناسان شیراز
    لیست بهترین روانشناسان مشهد
    لیست بهترین روانشناسان اهواز
    لیست بهترین روانشناسان رشت
    لیست بهترین روانشناسان اصفهان
    لیست بهترین روانشناسان تبریز
    لیست بهترین روانشناسان قم
    لیست بهترین روانشناسان کرمانشاه

    پزشک خوب، سامانه آنلاین رزرو اینترنتی نوبت از روانشناسان و روانپزشکان و سایر تخصص های پزشکی است که به شما کمک می‌کند بهترین متخصصان را در کوتاه ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کرده و وقت خود را به صورت “آنلاین” رزرو نمایید.

    پرسش و پاسخ

    پزشک خوب، نظرتان را درباره این مقاله بگویید یا سوالاتتان را بپرسید، متخصصان ما در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ می‌دهند.

    فوزیه پوپل آذر ۲, ۱۴۰۱ - ۶:۰۲ ب٫ظ

    چرا از خون ترس داریم چرا باعث اضطراب میشود

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب بهمن ۱۱, ۱۴۰۱ - ۷:۲۸ ب٫ظ

    سلام، هر موضوعی که بتونیم طوری بهش فکر کنیم که باعث نگرانی و ترس ما از پیشامدی ناگوار بشه می‌تونه ریشه شکل گیری فوبیایی خاص باشه و به نظر میاد ترس از خون به علت ارتباط با سلامت و بقا بهانه خوبی برای ترسیدن هست.

    پاسخ
    آرمین آبان ۱۹, ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۷ ق٫ظ

    سلام
    من اصلا مشکلی با خون ندارم یا در گذشته اتفاق خاصی نیوفتاده
    ولی خیلی غیر ارادی وقتی خون میبینم چشمام سیاهی میره و گوشم سوت میکشه وبه حد مرگ میرسم خیلی عجیب واسم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب بهمن ۱۱, ۱۴۰۱ - ۷:۲۸ ب٫ظ

    سلام، اگه شدت انقدر زیاده بهتره با روانشناس مشورت کنید و بعد از بررسی دقیق‌تر گام‌های درمان رو طرح‌ریزی و اجرا کنید.

    پاسخ
    Amir مهر ۱۴, ۱۴۰۱ - ۱:۴۲ ق٫ظ

    سلام من ۲۲ سالمه من وقتی خون دیگران رو میبینم به شدت بدنم شروع به لرزیدن میکنه و یه احساسی هم بهم میده که نمیدونم چطور توصیفش کنم

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب بهمن ۱۱, ۱۴۰۱ - ۷:۲۹ ب٫ظ

    سلام. ترس از خون از ترس‌های شایع هست و کاملا قابل حل، به افکارتون و اینکه زمان مواجهه با خون چه نگرانی‌هایی دارید بیشتر دقت کنید تا عوامل ایجاد ترس رو بهتر بشناسید و بتونید برای برطرف کردن هر کدوم اقدام موثرتری بکنید. به علامه تمرین‌هایی مانند منقبض کردن عضلات بدن قبل از مواجهه با خون می‌تونه کمکتون کنه. در نهایت مراجعه به روانشناس بهترین گزینه‌ست تا با بررسی دقدق‌تر بهترین راهکارها ر انتخاب کنید.

    پاسخ
    ل مهر ۱۳, ۱۴۰۱ - ۹:۲۶ ق٫ظ

    بسیار عالی بود

    پاسخ
    Hana شهریور ۲۴, ۱۴۰۱ - ۰:۲۴ ق٫ظ

    با سلام و خسته نباشید
    دختر هستم ۱۷ سالمه
    خانم دکتر من از بچگی از آمپول و…میترسیدم
    و بار قبلی ک آزمایش دادم قبلش استرس داشتم و میترسیدم وقتی آزمایشو دادم حالم خوب بود ولی از اتاق آزمایشگاه ک بیرون اومدم یهو افتادم زمین و برای ۵ تا ۱۰ ثانیه بیهوش شدم و جلوی چشام سفید شده بود و هیچی نمیدیدم تا با کمکِ دخترخالم بلند شدم و گوشام کیپ شده بودن و در آخر وز وز میکردن و انگار نفس کم میارم و نفس های آخرمه
    و اینکه عصبی میشم وقتی آزمایش میدم ب حدی ک دلم نمیخواد هیچکسی باهام حرف بزنه
    میشه لطفا راهنماییم کنید؟! آخه دیگه میترسم برم آزمایش بدم💔

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب بهمن ۱۱, ۱۴۰۱ - ۷:۲۹ ب٫ظ

    سلام، با توجه به توضیحات با وجود استرس و ترس خوب تونستی خودتو مدیریت کنی و بری آزمایش بدی ولی برای بلند شدن و رفتن عجله کردی، حالا می‌تونی به جنبه مثبت ماجرا نگاه کنی که با وجود ترس رفتی و انجام دادی با حال نسبتا خوب و به این فکر کنی برای اینکه بعدش حالم بد نشه چه کنم؟ (مثلا؛ قبل و بعد گرفتن خون آگاهانه بدنت رو منقبض کن، یکم بیشتر صبر کن قبل بلند شدن از جات و یه چیزی بخور تا خیالت راحت باشه فشارت افت نمی‌نکه و …) یا به جنبه منفیش که حالت بد شد تمرکز کنی و دیگه نری. یکی دو بار دیگه تمرین کنی حل می‌شه.

    پاسخ
    کیمیا شهریور ۲۳, ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۷ ق٫ظ

    سلام من از ۹سالگی بیشتر اوقات خون میبینم بیهوش میشم هم خون خودم هم خون بقیه بیهوش میشم و وقتی به هوش میام هم حالت تهوع وتپش قلب میگیرم به طور غیر ارادی گریه میکنم و این بیهوش شدنم فق واسه خون نیس یکباره خبر بد شنیدم بیهوش شدم ولی خب بیشتر اوقات خون میبینم بیهوش میشم در حالت عادیم وقتی از یچی میترسم یا ناراحتم فشارم میاد پایین و دستو پام میلرزه نمیدونم مشکلم چیه

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب بهمن ۱۱, ۱۴۰۱ - ۷:۲۹ ب٫ظ

    سلام، به نظر میاد در مدیریت هیجانات مخصوصا خانواده ترس از مهارت کافی برخوردار نیستید، بهتره با کمک یه روانشناس مساله رو دقیق‌تر بررسی کنید تا مسیر لازم برای ارتقای مهارت‌های هیجانی و مواجهه رو طرح‌ریزی و تمرین کنید.

    پاسخ
    مبین مرداد ۱۱, ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰ ب٫ظ

    سلام.من خون کسی یا حتی خون خودمو میبینم حالم بد نمیشه اما وقتی میخوام سرم بزنم حالم بد میشه بالا میارم…اما دیروز وقتی به مادرم سرم زدن حالم بد نشد اما یک لحظه سرم گیج رفت و افتادم زمین….میشه بگین چیکار کنم

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب شهریور ۱۶, ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲ ق٫ظ

    سلام. روز بخیر، با توجه به تجربه ای که تعریف کردید به نظر میاد در زمان ضرورت به خوبی تونستید از پس مدیریت افکار و احساساتتون بر بیاد و برای مادر سرم بزنید، برای کسب مهارت و تسلط بیشتر تمرین‌های تجسمی و عملی کمکتون می‌کنه. در صورت نیاز با مراجعه به روانشناس و بررسی شیوه مدیریت رفتارتون می‌تونید به راحتی مساله رو حل کنید.

    پاسخ
    اسرا اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۱ - ۲:۵۸ ب٫ظ

    با سلام من در رشته مامایی ترم اولم خیلی علاقه دارم ولی خون که میبینم بیهوش میشم لطفا بگیید چکار کنم چون رحمت زیادی کشیدم وعلاقه زیادی به این رشته دارم ونمیخام انصراف بدم

    پاسخ
    پریا تیر ۴, ۱۴۰۱ - ۹:۲۷ ب٫ظ

    واااای منم شرایط شمارو دارم دانشجو پزشکیم، تزریق میبینم سرم گیج میره احساس خفگی میکنم نمیتونم بشینم بلندم میشم غش میکنم چکار باید کنیم راهی هست؟؟

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب شهریور ۱۶, ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۳ ق٫ظ

    سلام. مشکل شما قابل حله و با مراجعه به روانشناس، برنامه ریزی تمرین‌های لازم و پیگیری جلسات مشاوره مهارت لازم رو کسب خواهید کرد.

    پاسخ
    Zohre اسفند ۲۰, ۱۴۰۰ - ۵:۴۶ ب٫ظ

    سلام من به کار در کلینیک دندانپزشکی مشغول شدم و باید دستیار جراح باشم و از خون میترسم نمیدونم برای درمانش چیکار کنم لطفا کمکم کنید🙏🙏

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب شهریور ۱۶, ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۳ ق٫ظ

    سلام. اگر از پس کارتون بر میاید و صرفا کمی می‌ترسید با بررسی افکارتون در مورد خون و اینکه چه نگرانی‌هایی باعث ایجاد ترستون می‌شه و افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه موثر می‌تونید مساله رو حل کنید ولی اگر شدت ترستون خیلی زیاده و نمی‌تونید کارتون رو پیش ببرید با مراجعه به روانشناس می‌تونید مساله رو پیگیری و حل کنید.

    پاسخ
    Aah اسفند ۱۰, ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۵ ب٫ظ

    سلام ،من یه پسرم و یازده سالمه ولی خون دیدنی کف دستم عرق میکنه،فشارم میوفته، و حتی رنگم هم میپره.حتی خون دیگران.خواهشا کمکم کنید.

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب شهریور ۱۶, ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۴ ق٫ظ

    سلام. قبل از هر چیز برای خودت مرور کن که وقتی خون می‌بینی به چی فکر می‌کنی و چه کاری انجام می‌دی که حالت بد می‌شه. می‌تونی در مورد نگرانی‌هات اطلاعاتتو افزایش بدی و راهکارهای موثرتر پیدا کنی تا بتونی خودتو بهتر مدیریت کنی. مراجعه به روانشناس نوجوان می‌تونه تو این مسیر خیلی کمکت کنه.

    پاسخ
    ناشناس اسفند ۱۰, ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۲ ب٫ظ

    سلام .من ۱۱ سالمه ولی خون میبینم فشارم میوفته و رنگ صورتم و لب هام میپره،حتی خون دیگران،اصلا ازین ترس خودم خوشم نمیاد و میخوام رفع شه،توروخدا کمکم کنید

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب بهمن ۱۱, ۱۴۰۱ - ۷:۳۰ ب٫ظ

    سلام. با تمرین‌های قدم به قدم مواجهه با خون (مثلا از صحبت درباره اون تا دیدن خون از نزدیک) می‌تونی کم کم تو مدیریت این ترس ماهرتر بشی، به علاوه منقبض کردن کل بدن برای چند لحظه قبل ازمواجهه با خون کمکت می‌کنه فشارت افت نکنه. در نهایت بهتره با مراجعه به روانشناس مشکلات و عوامل بروز اونو بهتر شناسایی کنی و با هم بهترین طرح برای بهبود رو مشخص کنید.

    پاسخ
    ناشناس بهمن ۱۹, ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۱ ق٫ظ

    سلام وقت بخیر . من ۱۴ سالمه خیلی از امپول و ازمایش خون و بیمارستان و دکترو.. میترسم . (تا ۸ سالگی اینجوری نبودم اصلا نمیترسیدم ۷سالگی عمل لوزه داشتم ولی از ۸ سالگی دیگه چیزی میبینم غش میکنم. )حتی کسی هم اگر ببینم که واکسن میزنه ویا خون میگیرن ویا سرم به دستش وصله ، از حال میرم و حدودا یه ۱۰ دقیقه ای اصلا یادم نمیاد چی شده وبعدش هم باید حتما اب قند بخورم که بهتر بشم خیلی میترسم به طوری که وقتی کسی درباره اینها صحبت میکنه حالم بد میشه وباید اونجا رو ترک کنم وحتی عکس خون گرفتن رو میبینم غش میکنم .نمیدونم چجوری واکسن کرونا رو بزنم .توروخدا راهنمایی ام کنید . وقتی میخواد حالم بد بشه اول بدنم کلا داغ میشه و بعد گوشام صدا میکنه وصدای اطرافم رو نمیشنوم .رنگم میپره .دست وپاهایم سست میشه. .دیگه نمیفهمم چی میشه ووقتی بهوش میام میبینم روی زمین افتادم واون وقت هم باید حتما اب قند بخورم که بتونم بلند بشم وگرنه دوباره همونجوری میشم

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب شهریور ۱۶, ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۷ ق٫ظ

    سلام با توجه به شدت مشکلت بهتره حتما با مراجعه به روانشناس و بررسی دقیق‌تر مساله مهارت‌های مدیریت هیجانت رو ارتقا بدی و قدم به قدم ترست رو مدیریت کنی.

    پاسخ
    محمد آذر ۱۲, ۱۴۰۰ - ۷:۰۵ ب٫ظ

    باعرض سلام وخسته نباشید
    من اگر خون از آدم ببینم فشار من پایین می آید وتعادلم بهم میخوره….

    حل این مشکل چیه؟؟؟

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آذر ۲۴, ۱۴۰۰ - ۹:۰۷ ب٫ظ

    سلام سلامت باشید
    اگر شغلی یا شرایطی دارید که در معرض این موضوع قرار میگیرید بهتره به یک روانشناس مراجعه کنید، بهتون کمک میکنن که ترس شما کنترل بشه

    پاسخ
    حیدری آبان ۱۹, ۱۴۰۰ - ۸:۴۴ ب٫ظ

    سلام وعرض ادب پسر من الان ۹سالش است وقتی که خون میبیند یا کسی امپول میزند وخونی رو مشاهده کنه حالت تشنج بهش دست میدهد البته برای چند ثانیه خواستم لطف کنید راهنمایی کنید که چکار کنم

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آذر ۱۱, ۱۴۰۰ - ۶:۳۷ ب٫ظ

    سلام زنده باشید، اگر در معرض دیدن این مسائل هستند ، بهتر است هرچه زودتر به یک متخصص مراجعه کنید، تا این ترس و اضطراب ماندگار نشود.

    پاسخ
    زهرا جمشبدی مهر ۲۸, ۱۴۰۰ - ۲:۲۵ ب٫ظ

    من از عمل بینی میترسم می‌خوام عمل کنم کارهای عمل میاد ذهنم و خون و…

    پاسخ
    ناشناس دی ۲۸, ۱۴۰۰ - ۲:۵۰ ب٫ظ

    وقت بخیر دوست عزیز
    این موضوع برای شما استرس زا شده
    برای آنالیز بهتر و رفع آن از متخصص کمک بگیرید

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب شهریور ۱۶, ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۴ ق٫ظ

    سلام. کسب اطلاعات از روند عمل و ریسک‌ها و خطرات واقعیش کمکت می‌کنه تصویر واقع بینانه‌تری از موضوع داشته باشی و بهتر بتونی نگرانی‌‌هاتو مدیریت کنی. در صورت نیاز با کمک یک روانشناس راحت‌تر می‌تونی مسئله رو حل کنی.

    پاسخ
    کوثر وکیلی وصال مهر ۲۱, ۱۴۰۰ - ۸:۰۴ ب٫ظ

    سلام اقای دکتر من وقتی میرم جایی بیمارستان یا حیاطش فشارم میوفته حتی از دکتر پزشک اینا از خون از امپول حتی از ویزیت شدن میترسم فشارم میوفته و قش میکنم خواهش میکنم راه نمایم کنید وبرای واکسن کرونا میترسم برم ممنون میشم از راهنمایتون

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آذر ۲۴, ۱۴۰۰ - ۹:۱۳ ب٫ظ

    سلام، دوست عزیز چون ما در طول زندگی ممکن است بارها مجبور شویم به پزشک مراجعه کنیم، خصوصا با افزایش سن ، لازم میشه هر ازگاهی آزمایش خون بدهیم ، بنابراین بهتره که از یک روانشناس کمک بگیرید، و کمکتون میکنن که این مشکل حل میشه

    پاسخ
    علی اصغر علیزاده مهر ۱۲, ۱۴۰۰ - ۲:۴۴ ب٫ظ

    سلام خانم دکتر خسته نباشید پسر ۸ ساله دارم و الان یه سالی میشه که با افتادن دندانش و دیدن خون ضعف به او دست داد و از حال رفت و غش کرد تا با اب قند و عسل و…. این ها خدا روشکر خوب شد، والان از پارسال تا حالا ۳ بار هستش که با دیدن خون یا حتی حرف خون دل می بازه و سریع از حال میره طوری که رنگ پوستش زرد میشه و لب هاش هم از رنگ طبیعی اون تیره میشه ، خدا میدوته که چقدر ناراحت هستم و نمیدونم چیکار کنم اگه میتونید ش یه روانشناس بهم بدید ممنون میشم از یزد مزاحمتون شدم

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب شهریور ۱۶, ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۵ ق٫ظ

    سلام. بهتره با کمک از روانشناس کودک مساله رو دقیق‌تر بررسی کنید تا کمک تخصصی مناسبی برای فرزندتون فراهم کنید.

    پاسخ
    Fobia مهر ۷, ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۰ ب٫ظ

    من خیلی خیلی از ازمایش خون میترسم یعنی قبل از ازمایش فشارم می افته

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آذر ۲۴, ۱۴۰۰ - ۹:۱۶ ب٫ظ

    سلام
    اگر این ترس، مشکلی در زندگیتون به وجود نیاورد و به هر حال میتونید باهاش روبه رو شید ، که مشکلی نیست اما اگر فکر می‌کنید به شدتی هست که انجام بعضی از کارهای لازم رو براتون غیر ممکن میکنه ، بهتره با یک روانشناس مشورت کنید.

    پاسخ
    امیر مرداد ۱۵, ۱۴۰۰ - ۱:۳۰ ق٫ظ

    سلام وقتتون بخیر من خیلی از رگ های دست و سوزن وارد کردن تو رگ دست میترسم و وقتی به رگ های دست خودم یا دیگران دست میزنم احساس ضعف میکنم و میخواهم پرستاری بخوانم باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آبان ۱۲, ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۳ ب٫ظ

    سلام، با توجه به اینکه قصد ادامه تحصیل و احتمالا اشتغال به رشته ای دارید که در آینده خیلی با این موضوع برخورد خواهید کرد، لازم است به یک متخصص مراجعه کنید تا مشکلتون حل بشه

    پاسخ
    امیر مرداد ۱۵, ۱۴۰۰ - ۱:۲۷ ق٫ظ

    سلام وقتتون بخیر من خیلی از رگ های دست میترسم و دوست ندارم حتی به رگ خودم دست بزنم و احساس ضعف میکنم و میخواهم پرستاری بخوانم باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    دکتر حامد معززی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آذر ۲۷, ۱۴۰۰ - ۴:۵۵ ب٫ظ

    سلام وقت بخیر دوست عزیز
    توصیه من این هست حتما مشاوره حضوری داشته باشید
    برای اینکه میخواهید در این زمینه هم تحصیل کنید حتما باید به صورت جدی پیگیری کنید

    پاسخ
    ناشناس تیر ۳۰, ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶ ب٫ظ

    سلام پسر ۱۷ ساله دارم که اگر دستش کمی زخمی شود وخون بیاید از خون خودش می ترسد ولی از دیدن خون دیگران نمی ترسد

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آذر ۲۴, ۱۴۰۰ - ۹:۱۸ ب٫ظ

    سلام وقت بخیر
    افراد ممکن است ترس های متفاوتی داشته باشن ، اگر این ترس در زندگی مشکل ایجاد کنه ، لازمه که از روانشناس کمک بگیرن

    پاسخ
    نعمت تیر ۲۰, ۱۴۰۰ - ۷:۱۸ ب٫ظ

    سلام من فرداازمایش خون دارم خیلی می ترسم کمکم کنید چکار کنم

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب شهریور ۱۶, ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۵ ق٫ظ

    سلام. اطلاعات بیشتری برای بررسی مساله‌تون نیازه. با کم گرقتن از روانشناس می‌تونید مسئله رو حل کنید.

    پاسخ
    M خرداد ۸, ۱۴۰۰ - ۷:۴۲ ب٫ظ

    سلام یکی از رشته های علوم پزشکی رو میخونم که خیلی با خون سرو کار دارم وقتی دوستام از خودم رگ میگیرن دهانم خشک میشه و سردرد میشم بدنم کبود میشه و ترس خون داشتم درمانش چیه?

    پاسخ
    امیر شهریور ۱۷, ۱۴۰۰ - ۵:۱۱ ب٫ظ

    من از آزمایش خون میترسیدم که لیدوکایین زدم تو دستم و رفتم بعد دو سال ازمایش خون دادم الان دکتر میگه غظلت خون داری باید خون بدی حالا نمیدونم چطور برم یک لیتر خون بدم من تو اون دوسی سیش مونده بودم

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آذر ۲۴, ۱۴۰۰ - ۹:۲۰ ب٫ظ

    سلام وقت بخیر
    با توجه اینکه شما غلظت خون دارید و لازم هست مرتب خون بدهید، حتما لازمه از یک روانشناس کمک بگیرید که این مشکلتون حل بشه

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب شهریور ۱۶, ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۶ ق٫ظ

    سلام. با توجه به اینکه صرفا وقتی از خودتون خون می‌گیرن با این مساله درگیر هستید احتمالا با کمی تمرین می‌تونید تسلط بیشتری بر خودتون کسب کنید، به افکارتون زمانی که دوستی از شما خون می‌گیره دقت کنید تا بهتر علت ترستونو بشناسید و براش راهکار موثرتری پیدا کنید. همراهی یه روانشناس در این مسیر می‌تونه روند بهبود رو خیلی سریع‌تر کنه.

    پاسخ
    امید خرداد ۱, ۱۴۰۰ - ۲:۲۰ ب٫ظ

    سلام من الان حدود ۹ سالی میشه که با این فوبیا مواجهم من وقتی دستمو میبرم یا میخوام آمپول بزنم از هوش میرم و بعد از چند ثانیه به هوش میام به هوش هم که میام بعضی مواقع حالت تهوع هم بهم رخ میده ولی با دیدن خون یا آمپول زدن به بقیه مشکلی ندارم آیا این مشکل هم حل میشه

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آبان ۱۲, ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۷ ب٫ظ

    سلام، فوبیا در هر کسی ممکن است به شکل خاصی بروز کند و با روان‌درمانی قابل کنترل است.

    پاسخ
    Sh اردیبهشت ۹, ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۹ ب٫ظ

    من انقدر ترسم شدیده که با خوندن این متن که راجب خون بود حالم بد شد

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آذر ۲۴, ۱۴۰۰ - ۹:۲۳ ب٫ظ

    سلام وقت بخیر
    شاید لازم نباشه با هر ترسی که در دنیا وجود داره، مواجه شیم، اما ترس از خون ، وقتی تا این حد باشه لازم هست با کمک یک روانشناس باهاش روبه رو شوید ، چون بلاخره در طول زندگی لازم هست گاهی آزمایش خون داد و .. و این نیاز با افزایش سن بیشتر هم میشه

    پاسخ
    ارسا فروردین ۶, ۱۴۰۰ - ۷:۳۳ ب٫ظ

    سلام من خیلی ازخونه حلم بد میشه ولی علاقه زیادی به رشته مامایی دارم میتونم باکمک یه روانشناس به آرزوم برسم

    پاسخ
    Hp تیر ۲۶, ۱۴۰۰ - ۰:۳۳ ق٫ظ

    سلام،من چند سالیه وقتی زیادی به زخمی نگاه میکنم فشارم میافته با خون مشکلی ندارم ولی زخم میبینم بی حال میشم،قبلا حتی زخم رو دستکاری هم میکردم مشکلی نداشتم.به نظرتون چیکار کنم اینطوری نشم؟

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آبان ۱۶, ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰ ب٫ظ

    سلام، اگر این مشکل اذییتتون میکنه ، بهتره که به یک متخصص مراجعه کنید ، فوبیا در جلسات خیلی کوتاهی به نتیجه می‌رسد.

    پاسخ
    سارا بهمن ۴, ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۱ ب٫ظ

    من از بچگی از ازمایش خون میترسم حالا که میخوام ازمایش بدم برا ازدواج نمیتونم خیلیی میترسم کلا شکل رگ و خون و امپول که میاد تو ذهنم گردنم بی حس میشع ضعف میکنم

    پاسخ
    دکتر حامد معززی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آذر ۲۷, ۱۴۰۰ - ۴:۵۹ ب٫ظ

    دوست عزیز مشاور حضوری بهتون پیشنهاد میکنم تا کاملا این مشکل براتون برطرف شود

    پاسخ
    انا دی ۲۹, ۱۳۹۹ - ۹:۰۸ ق٫ظ

    سلام من از خون به شدت میترسم. مثلا محرم ها وقتی خون میدیدم غش میکردم و بعضی موقع حتی حالم بد میشد.خودم هم خسته شدم میشه بگید چیکار کنم دیگه نترسم???

    پاسخ
    میترا سیفان بهمن ۱۹, ۱۳۹۹ - ۱:۲۶ ب٫ظ

    سلام، فوبیای خاص با مراجعه به متخصص رواندرمانگر فردی کاملا قابل درمان هست:
    https://pezeshkekhoob.com/psychologists/106p-individual-consultant

    پاسخ
    فاطمه آذر ۴, ۱۳۹۹ - ۲:۴۴ ب٫ظ

    سلام من ترس خیلی شدید از ازمایش خون دارم . چندین بار تا الان دچار غش موقع ازمایش خون شدم .چند هفته دیگه عمل بینی دارم و همه فکرم شده زدن آنژیوکت .خودم دندانپزشکی میخونم و از زدن بی حسی و دیدن خون و کشیدن دندان هیچ ترسی ندارم .راهنماییم میکنین؟?

    پاسخ
    میترا سیفان آذر ۶, ۱۳۹۹ - ۳:۱۵ ق٫ظ

    سلام، راه‌حل این مسئله به نسبت راحت هست و توسط متخصص رواندرمانگر فردی طی چند جلسه صورت می‌گیره. روش حساسیت زدایی منظم.
    واقعا نمی‌ارزه که یک عمر ذهنتون درگیرش باشه. ?

    پاسخ
    Raz آبان ۳۰, ۱۳۹۹ - ۳:۲۵ ب٫ظ

    سلام ،پسر من هفت سالشه و به شدت ازخون میترسه،حتی نمی‌تونیم جلوش کلمه خون به کار ببریم و باید بگیم پام پام.خودش هم کم خونی داره و متاسفانه هربار که آزمایش میدیم حالش بدمیشه.یا اگر فیلم ببینه که توش خون کم از دهن کسی بیاد حالش بد میشه ورنگش میپره.گوشت اصلا نمیخوره چون میگه انگار دارم خون میخورم،یا وسط غذا یهو میگه انگار دارم خون میخورم اگر مثلا غذایی رنگش سرخ باشه.وسریع حالش بد میشه.ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    میترا سیفان آبان ۳۰, ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۲ ب٫ظ

    سلام. ممنون که تجربه‌تون رو به اشتراک گذاشتید.
    علائمی که گفتید، دقیقا علائم فوبیای خون است. درمان، روش حساسیت‌زدایی منظم هست. که توسط متخصص روانشناس قابل انجام هست و حدود ۳،۴ جلسه زمان‌میبره.

    پاسخ
    حنا آبان ۱۸, ۱۳۹۹ - ۱:۱۱ ب٫ظ

    اگه من حتی ی بار با خون مواجه بشم ایا ترسم از خون برطرف میشه؟
    من میخوام پرستاری بخونم و خیلی نگران هستم ک وقتی میخوام سرم وصل کنم یا خون بگیرم کارمو بیتونم درست انجام بدم یا نه

    پاسخ
    میترا سیفان آبان ۲۲, ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۵ ب٫ظ

    سلام. مواجهه با موضوعات مورد فوبیا بصورت گام به گام و تدریجی هست و تحت شرایط خاصی توسط متخصص صورت میگیره‌.

    پاسخ
    وحید مرداد ۲۰, ۱۳۹۹ - ۳:۰۷ ب٫ظ

    مطلب خوبی بود تشکر

    پاسخ
    میترا سیفان مرداد ۲۳, ۱۳۹۹ - ۳:۳۴ ب٫ظ

    سلام، سپاس از توجه شما.

    پاسخ
    امید خرداد ۱, ۱۴۰۰ - ۲:۱۶ ب٫ظ

    سلام من الان حدود ۹ سالی میشه که با این فوبیا مواجهم من وقتی دستمو میبرم یا میخوام آمپول بزنم از هوش میرم و بعد از چند ثانیه به هوش میام به هوش هم که میام بعضی مواقع حالت تهوع هم بهم رخ میده ولی با دیدن خون یا آمپول زدن به بقیه مشکلی ندارم آیا این مشکل هم حل میشه

    پاسخ
    حسین مرداد ۲۴, ۱۴۰۰ - ۸:۴۲ ب٫ظ

    سلام
    من بچه بودم از خون اصلا نمیترسیدم حتی یادمه وقتی میخواستم خون بدم خودم تماشا میکردم که پر میشه و پرستار میگفت نمیترسی؟!!!! ولی الان حتی وقتی برام تعریف میکن شیشه رفت تو دست یکی
    دستم عرق میکنه
    فشارم ب شدت میفته
    وقتی از دماغ یکی خون میاد بیشتر از خودش حالم بد میشه
    خیلی بده دو روز دیگه بچه ادم ی بلایی سرش بیاد نمیتونی کمکش کنی
    میشه بدون قرص درمان بشه؟
    چرا بچگی اینطور نبودم چی شد ک اینطور شد؟

    پاسخ
    ملیحه میرزایی روانشناس، مشاور، مشاور فردی مشاهده صفحه در پزشک خوب آبان ۱۳, ۱۴۰۰ - ۹:۳۶ ب٫ظ

    سلام
    بله اتفاقا فوبیا با درمان های غیر دارویی قابل کنترل و درمان هست مگر در مواقع خاصی به تشخیص درمانگر نیاز به کمک دارویی باشد.

    دیگر مقالات پیشنهادی پزشک خوب