استرس و اضطراب با بدن چه میکند؟ عوارض استرس و فکر زیاد

توسط نغمه عثمانپور
این مقاله توسط نغمه عثمانپور ترجمه شده است.

تمام افراد در طول زندگی گاهی دچار اضطراب می‌شوند. اما اضطراب مزمن و همیشگی می‌تواند زندگی فرد را مختل کند. اضطراب شاید بیش‌ترین تاثیر را بر روی رفتار و روان فرد بگذارد، اما می‌تواند عواقب جدی بر روی سلامت جسمی نیز داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اضطراب و تاثیرات آن بر روی سلامت جسم و عوارض استرس و اضطراب شدید، مطلب زیر را بخوانید.

فهرست مطالب
  • عوارض استرس بر بدن، عوارض استرس

    استرس بخشی از زندگی همه انسان‌ها است. ممکن است قبل از مصاحبه کاری و یا ارائه کنفرانس استرس را تجربه کرده باشید. در کوتاه مدت، اضطراب باعث افزایش ضربان قلب و سرعت بخشیدن به تنفس می‌شود. این اختلال ممکن است در هر سنی اتفاق بیافتد. اما معمولا از سنین میانسالی شروع می‌شود. موسسه ملی سلامت روان (NIMH) می‎گوید: زنان بیشتر از مردان دچار اختلال اضطراب می‎شوند.

    زندگی پر استرس ممکن است خطر ابتلا به اختلال اضطراب را افزایش دهد. علائم این اختلال ممکن است بلافاصله یا بعد از سال‌ها بروز دهد. داشتن یک بیماری جدی و یا اختلال مصرف مواد مخدر می‌تواند منجر به اختلال اضطراب شود. اضطراب همچنین می‌تواند علائم جسمی ایجاد کند. مثلا هنگامی که استرس دارید معمولا دستانتان عرق می‌کنند و یا پاهایتان می لرزند. اگر اضطراب و استرس درمان نشود، عوارض استرس می‌تواند به اختلالات مختلف روانی تبدیل شود و زندگی شما را مختل کند.

    مطلب مرتبط: اختلال روان تنی (سایکوسوماتیک) چیست؟ بهترین روش های درمانی کدامند؟

    انواع مختلف اضطراب، اختلالات اضطرابی

    1. اختلال پانیک یا وحشت زدگی: حملات ناگهانی ناشی از ترس و استرس. علائم جسمی شامل تپش قلب، درد قفسه سینه و تنگی نفس است.
    1. اختلال اضطراب فراگیر (GAD): داشتن استرس بیش از حد و اغراق شده و نگرانی دائم در مورد حوادث و اتفاقات روزمره .
    1. اختلال اضطراب جدایی (SAD): اختلالی که فرد نسبت به جدایی از خانه و یا افرادی که از نظر عاطفی به آن‌ها وابسته است مضطرب می شود.
    1. اختلال اضطراب اجتماعی: این نوع از اختلال باعث ترس شدید از موقعیت‌های اجتماعی می‌شود. در این اختلال فرد برای اینکه از تحقیر و قضاوت شدن از سوی دیگران می‌ترسد منزوی می‌شود.
    1. فوبیا: از جمله ترس از فضاهای تنگ (کلاستروفوبیا)، ترس از ارتفاع (اکروفوبیا) و موارد دیگر. فرد در مواجه با فوبیا احساس وحشت می‌کند.
    1. اختلال وسواس فکری عملی (OCD): افراد مبتلا به این اختلال ممکن است دچار وسواس فکری و عملی غیر قابل کنترل شوند و کاری را بارها و بارها انجام دهند. مانند: شستن مکرر دست ها

    اثرات اضطراب بر روی بدن و ذهن

    علائم استرس چیست؟

    استرس می تواند بر تمام بخش‌های زندگی تأثیر بگذارد، از جمله احساسات، رفتارها، توانایی تفکر و سلامت جسمانی و.. هیچ بخشی از بدن مصون نیست. اما از آنجا که افراد استرس را به طور متفاوتی کنترل می‌کنند، علائم استرس می‌تواند متفاوت باشد. علائم ممکن است مبهم باشد و ممکن است مانند علائم ناشی از شرایط پزشکی باشد. بنابراین مهم است که آن‌ها را با پزشک خود در میان بگذارید. ممکن است یکی از علائم استرس زیر را داشته باشید.

    مطلب مفید: تفاوت استرس و اضطراب در روانشناسی چیست؟ فرق نشانه ها، علل و درمان

    علائم عاطفی استرس عبارتند از:

    • به راحتی آشفته، ناامید و بد خلق می‌شوند
    • احساس غرق شدن می‌کنید، گویی در حال از دست دادن کنترل هستید یا نیاز به کنترل دارید
    • به سختی می‌توانید ذهن خود را آرام کنید و آرام کنید
    • احساس بد نسبت به خود (عزت نفس پایین) و احساس تنهایی، بی‌ارزشی و افسردگی
    • اجتناب از دیگران

    علائم فیزیکی استرس عبارتند از:

    • انرژی کم
    • سردرد
    • ناراحتی معده، از جمله اسهال، یبوست و حالت تهوع
    • درد، درد و گرفتگی عضلات
    • درد قفسه سینه و ضربان قلب سریع
    • بیخوابی
    • سرماخوردگی و عفونت های مکرر
    • از دست دادن میل یا توانایی جنسی
    • عصبی بودن و لرزش، زنگ زدن در گوش‌ها و سردی یا عرق کردن دست‌ها و پاها
    • خشکی دهان و سختی در بلعیدن
    • فک فشرده و دندان قروچه

    علائم شناختی استرس عبارتند از:

    • نگرانی دائمی
    • افکار مسابقه‌ای
    • فراموشی و بی نظمی
    • ناتوانی در تمرکز
    • قضاوت ضعیف
    • بدبین بودن یا دیدن فقط جنبه منفی

    علائم رفتاری استرس عبارتند از:

    • تغییر در اشتها یا نخوردن یا زیاد خوردن
    • به تعویق انداختن و اجتناب از مسئولیت
    • استفاده بیشتر از الکل، مواد مخدر یا سیگار
    • داشتن رفتارهای عصبی بیشتر، مانند جویدن ناخن، بی قراری و قدم زدن

    استرس باعث چه بیماری میشود؟

    استرس می تواند بر سیستم های مختلف بدن تاثیر بگذارد و موجب بیماری های مختلفی شود. برخی افراد عوارض استرس و اضطراب شدید را نادیده می گیرند و وانمود می کنند که همه چیز خوب است. اما استرس و اضطراب در طولانی مدت یا با شدت بالا می تواند یکی از علل به وجود آمدن بیماری های زیر باشد:

    1. بیماری قلبی: پزشکان می دانند که استرس ناگهانی می تواند محرکی برای مشکلات قلبی جدی از جمله حملات قلبی باشد. افرادی که مشکلات قلبی مزمن دارند باید تا آنجا که می توانند از استرس حاد اجتناب کنند.
    2. دیابت: استرس از دو طریق می تواند دیابت را بدتر کند. اول، احتمال رفتارهای بد، مانند تغذیه ناسالم و نوشیدن بیش از حد را افزایش می دهد. و دوم، به نظر می رسد استرس سطح گلوکز افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را مستقیماً افزایش می دهد.
    3. سندرم روده تحریک پذیر (IBS): IBS یک اختلال مزمن شایع است که روده بزرگ را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث گرفتگی، درد، نفخ و اسهال یا یبوست می شود. تقریبا ۶۰ درصد از افراد مبتلا به IBS معیارهای یک اختلال روانپزشکی مانند اضطراب یا افسردگی را دارند. مبتلایان به IBS اغلب اختلالات خلقی مانند اضطراب یا افسردگی را تجربه می کنند.
    4. سردردهای تنشی: آیا درد مبهمی در سر یا گردن خود دارید، مانند حس یک گیره در اطراف جمجمه تان؟ این نشانه کلاسیک سردرد تنشی است. سردرد تنشی گاه به گاه معمولاً با یک رویداد استرس زا شروع می شود، اما اگر از استرس مزمن رنج می برید، ممکن است به سردرد تنشی مزمن نیز مبتلا شوید. این چرخه درد خود یک عامل استرس بزرگ است و می‌تواند استرس‌های زندگی روزمره را حتی بدتر کند.
    5. بیماری آلزایمریک مطالعه روی حیوانات نشان داد که استرس ممکن است بیماری آلزایمر را بدتر کند و باعث شود ضایعات مغزی آن سریعتر شکل بگیرد. برخی از محققان حدس می زنند که کاهش استرس می تواند روند پیشرفت بیماری را کند کند.

    اضطراب و سوزش بدن

    سوزش در داخل بدن، مانند احساس سوزش گرم یا داغ در هر نقطه از بدن، یک علامت شایع اختلالات اضطرابی است، از جمله حملات پانیک، اختلال اضطراب فراگیر، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال وسواس فکری اجباری، فوبیا و غیره. احساس سوزش می تواند در یک نقطه احساس شود، از یک نقطه به مکان دیگر حرکت کند، یا دائما تغییر کند. این علامت اغلب به عنوان سوزش، سوزن سوزن شدن، لرزش، سفتی، تهوع یا احساس خزیدن در داخل بدن توصیف می شود. این علامت می تواند گاهی اوقات، مکرر یا به طور مداوم رخ می دهد، قبل، همراه یا به دنبال تشدید سایر علائم اضطراب باشد یا به خودی خود رخ دهد.

    سیستم عصبی مرکزی

    اضطراب و حملات پانیک طولانی مدت باعث می‌شود مغز به طور منظم هورمون استرس آزاد کند. این کار باعث افزایش علائمی چون سردرد، سرگیجه و افسردگی می‌شود. هنگامی که احساس ترس و استرس می‌کنید، مغز شما برای پاسخ به عامل استرس بیرونی، هورمون‌ها و مواد شیمیایی ترشح می‌کند. آدرنالین و کورتیزول دو نمونه از این هورمون‌ها هستند.

    برخی اوقات استرس می‌تواند برای بدن مفید باشد، اما قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هورمون‌های استرس می‌تواند برای سلامتی بدن مضر باشد و تاثیر استرس بر بدن آسیب زا باشد. به عنوان مثال افزایش هورمون کورتیزول در بدن باعث چاقی می‌شود.

    پزشک خوب به شما کمک میکند بهترین روانشناسان را در کوتاه‌ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید
    رزرو آنلاین نوبت

    سیستم قلبی عروقی

    اختلالات اضطرابی می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب، تپش قلب و درد در قفسه‌سینه شود. همچنین ممکن است خطر فشار خون بالا و دیگر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد.اگر شما بیماری قلبی دارید، اضطراب برای بدن شما مانند سم عمل می‌کند و باعث ایجاد بیماری عروق کرونر قلب می‌شود.

    سیستم گوارش و هضم غذا

    اضطراب بر روی سیستم گوارش نیز تاثیر‌گذار است و می‌تواند باعث ایجاد معده درد، حالت تهوع، اسهال، از دست دادن اشتها و سایر مشکلات گوارشی شود. اضطراب می‌تواند باعث ایجاد سندروم روده تحریک پذیر (IBS) شود. سندروم روده تحریک پذیر باعث ایجاد حالت تهوع، اسهال یا یبوست می‎شود.

    سیستم ایمنی بدن

    همانطور که گفته شد استرس باعث ترشح هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول در بدن می‌شود. در کوتاه مدت، این امر ضربان قلب و میزان تنفس شما را افزایش می‌دهد، بنابراین مغز شما می‌تواند اکسیژن بیشتری دریافت کند. این امر مغز شما را برای پاسخگویی مناسب به یک موقعیت شدید آماده می‌کند. که ممکن است در کوتاه مدت باعث تقویت سیستم ایمنی شما شود، و پس از کاهش استرس بدن شما به عملکردی طبیعی‌اش برمی‎گردد.

    اما اگر زندگی پر تنشی دارید و دائما استرس را تجربه می‌کنید، بدن شما هرگز سیگنال بازگشت به عملکرد طبیعی را دریافت نخواهد کرد. با گذشت زمان سیستم ایمنی بدنتان تضعیف می‌شود و در برابر عفونت‌های ویروسی و بیماری های مکرر آسیب پذیر می‌شود.

    مطالب بیشتر: اضطراب و استرس ناشی از کرونا

    دستگاه تنفسی

    عوارض استرس باعث افزایش تنفس و نفس‌های کوتاه می‌شود. اگر به بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) مبتلا هستید، داشتن استرس و اضطراب می‌تواند شما را راهی بیمارستان کند. و یا علائم آسم را بدتر کند.

    سیستم عضلانی بدن

    زمانی که استرس دارید ماهیچه‌های شما برای جلوگیری از صدمه خود را منقبض می‌کنند. هنگامی که آرام می‌شوید، ماهیچه‌ها دوباره منبسط می‌شوند. اما اگر به طور دائمی استرس داشته باشید عضلات ممکن است فرصت منبسط‌شدن را نداشته باشند. عضلات سفت و منقبض شده باعث ایجاد سردرد، کمردرد، گردن درد و بدن درد می‌شود. در گذر زمان درد مکرر می‌تواند عوارض بدی در بدن بوجود آورد و شما را به مصرف قرص های ضد درد وادار کند.

    دستگاه تولید مثل

    اضطراب هم برای جسم و هم برای ذهن مضر است. داشتن اضطراب مداوم باعث از بین رفتن تمایلات جنسی در فرد می‌شود. استرس در کوتاه مدت باعث می‌شود مردان بیشتر هورمون تستسترون تولید کنند اما این امر مداوم نیست.

    اگر استرس ادامه یابد سطح تستسترون در طی زمان شروع به کاهش می‌کند، که ممکن است در تولید اسپرم تداخل ایجاد کند و باعث اختلال ناتوانی جنسی یا اختلال نعوظ شود. استرس مزمن همچنین می‌تواند خطر ابتلا به عفونت‌های پروستات و بیضه را در مردان افزایش دهد.

    در زنان استرس مداوم می‌تواند بر چرخه‌ی قاعدگی تاثیر بگذارد، و باعث چرخه‌های نامنظم پریودی، و قاعدگی طولانی‌تر و دردناک‌تر شود. استرس مزمن در زنان می‌تواند باعث یائسگی زودرس شود. از دیگر اثرات استرس بر روی سلامتی جسم می‌توان به خستگی، خشکی پوست اطراف لب، تعریق مفرط، بی‌خوابی، بی‌رمقی و حس سوزن سوزن شدن بدن اشاره کرد.

    اضطراب

    عواقب استرس طولانی مدت چیست؟

    گاهی کمی استرس چیزی نیست که نگران آن باشید. اما استرس مزمن مداوم می‌تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن بسیاری از مشکلات سلامتی شود، از جمله:

    • مشکلات سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب و اختلالات شخصیتی
    • بیماری های قلبی عروقی، از جمله بیماری قلبی، فشار خون بالا، ریتم غیرطبیعی قلب، حملات قلبی و سکته مغزی
    • چاقی و سایر اختلالات خوردن
    • مشکلات قاعدگی
    • اختلالات جنسی مانند ناتوانی جنسی و انزال زودرس در مردان و کاهش میل جنسی در مردان و زنان
    • مشکلات پوست و مو، مانند آکنه، پسوریازیس و اگزما و ریزش موی دائمی
    • مشکلات گوارشی، مانند GERD، گاستریت، کولیت اولسراتیو و روده تحریک پذیر

    مقابله با اضطراب

    ورزش کنید

    ورزش می‌تواند به کاهش استرس و بهبود سلامت جسمی کمک کند. اگر نمی‌توانید تحرک داشته باشید، سعی کنید هر روز پیاده‌روی کنید. تحقیقات به طور فزاینده‌ای نشان می‌دهد که پیاده روی می‌تواند برای سلامت روان سودمند باشد.

    از مصرف کافئین، نیکوتین و الکل خودداری کنید.

    مصرف کافئین و نیکوتین می‌تواند باعث افزایش اضطراب شود. الکل نیز به عنوان یک محرک برای آن عمل می‌کند.

    بیشتر بخوانید: برای کاهش استرس چه بخوریم؟ ۲۰ غذای مفید برای از بین بردن استرس

    از تکنیک‌های آزاد‌سازی ذهن و روان استفاده کنید:

    تنفس عمیق می‌تواند به آرام سازی بدن کمک کند. سعی کنید در طول روز یوگا کنید یا از تکنیک‌های مدیتیشن استفاده کنید.

    خواب را در اولویت قرار دهید

    مشکلات خواب اغلب با استرس همراه است. سعی کنید تا جایی که می‌توانید بخوابید. احساس آرامش می‌تواند به شما کمک کند تا با علائم اضطراب کنار بیایید. همچنین خواب بیشتر می‌واند علائم را کاهش دهد.

    همچنین بخوانید: موثرترین دارو برای پانیک چیست؟ بهترین دارو برای حملات پانیک

    سخن آخر

    اضطراب و استرس درمان نشده می‌تواند عواقب بدی روی سلامت جسم و روان داشته باشد. اگر شما استرس مداوم دارید و زندگی و روابط عاطفی‌تان تحت تاثیر استرس قرار گرفته است با یک روانشناس صحبت کنید.

    هیچ درمان قطعی برای اضطراب وجود ندارد اما روان‌‌درمانی و مصرف دارو می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد و سطح اضطراب شما را کاهش دهد.

    سوالات متداول 

    • نشانه استرس و اضطراب شدید چیست؟
      بی قراری، نگرانی، احساس ترس، اختلال خواب، مشکل تمرکز، خستگی و… از نشانه‌های استرس و اضطراب شدید هستند. 
    • آیا دارودرمانی می‌تواند در کاهش استرس و اضطراب فرد تاثیرگذار باشد؟
      بله، دارو درمانی یکی از روش‌های درمان استرس و اضطراب شدید در فرد است. قطعا می‌توان با استفاده به موقع از دارو و زیر نظر پزشک آن را درمان کرد.

    منابع: HealthLine 


    در ادامه در صورت نیاز می توانید با مراجعه به سایت پزشک خوب با بهترین مشاوران فردی ایران در ارتباط بوده و از آن ها به صورت آنلاین نوبت بگیرید.

    ‌‌

    اگر نیاز به دریافت راهنمایی در این زمینه دارید، روی دکمه زیر کلیک کنید:
    رزرو آنلاین نوبت از مشاور فردی

    پرسش و پاسخ

    پزشک خوب، نظرتان را درباره این مقاله بگویید یا سوالاتتان را بپرسید، متخصصان ما در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ می‌دهند.

    مریم آذر ۶, ۱۴۰۲ - ۶:۴۹ ب٫ظ

    عاالی بود

    پاسخ
    آیهان شهریور ۱۱, ۱۴۰۲ - ۵:۳۰ ب٫ظ

    سلام من از استرس زیاد دارم بدنم داغ می‌کنه چکار کنم لطفاً من و راهنمایی کنید

    پاسخ
    کیمیا شهریور ۱, ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱ ب٫ظ

    سلام من چند ساله استرس اضطراب شدید دارم نفس تنگی سرگیجه ضعف بی حالی دارم شدید ی حالت‌های بهم دست میده احساس میکنم هر لحظه میمیرم کنی بهتر شده بودم تا مامانمو از دست دادم بدتر شدم نزدیک یکو نیم ساله مامانمو از دست دادم ی روز دیگه خوب نبودم هر روز بدتر میشم نمی‌دونم چکار کنم روزی هزار بار میمیرم زنده میشم

    پاسخ
    یحیی مرداد ۲۸, ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸ ق٫ظ

    سلام استرس دارم وهمش به مرگ فکرمیکنم توبدن سردی میکنه توسرم همینجوری بخدا حالم بدکمکم کتید

    پاسخ
    سید محمد حسین مرداد ۲۵, ۱۴۰۲ - ۹:۴۸ ب٫ظ

    سلام من مدادم استرس میگیرم بخاطر شغلم که معامله گری هست
    چیکار کنم این شغل بهم صدمه میزنه؟

    پاسخ
    مانا آذر ۸, ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷ ق٫ظ

    سلام دوست عزیز بنده هم سال هاست شغل شما رو دارم اگر استرس بطور کلی دارید که خوب فرق میکنه اما اگر بخاطر ترید کردن دچار این حالت میشید معامله با پول اصلی (ریل) کامل فعلا کنار بگذارید و فقط با دمو معامله کنید چون ۶۰ درصد این شغل مربوط به روانشناسی هست و در صورت استرس ضررهای سنگین میکنید لطفا حتما به روانشناس مراجعه کنید دوم اینقدر سیستم و معاملاتتون باید تمرین شه که بصورت عادت در بیاد و شما گیج نباشید رو چارت در نتیجه استرس تون خیلی کاهش پیدا میکنه و سوم هدف تون تعریف کنید بدون هدف استرس بهتون وارد میشه
    من پکیج آقای امین دهقان (امینو)خیلی توصیه میکنم خودم از شاگردانشون بودم هم از لحاظ علمی و هم روانی عالی هست .

    پاسخ
    ابوالفضل اکبری مرداد ۱۱, ۱۴۰۲ - ۲:۴۱ ق٫ظ

    سلام من ۱۴ سالمه و مداح هستم و وقتی میخوام بخوانم خیلی استرس و بی قراری و حالت تهوع دارم و پارسال رفتم دکار بهم قرص فامو تیدین و پرانول داد و الان نمیدونم چه دوزی بندازم اثر کنه و میخوام بدونم باید چه غذا هایی بخورم یا نخورم که حالم خوب بشه

    پاسخ
    آلیا تیر ۲۱, ۱۴۰۲ - ۴:۵۳ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ
    یاسمن تیر ۱۹, ۱۴۰۲ - ۲:۰۷ ق٫ظ

    سلام من استرس شدیدی داری درد قفسه سینه و‌تپش قلب و‌یه حالتی شبیه تنگی نفس آیا این می تونه از علائم پانیک باشه

    پاسخ
    سهیلا تیر ۱۷, ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۷ ق٫ظ

    سلام من ۱۵ سالمه از بچگی همش استرس داشتم همش اططراب
    سرگیجه شدید طوری که تعادل ندارم راه برم یا کاری انجام بدم تنگی نفس احساس میکم دارم میمیرم کاش بمیرم یک بار راحت بشم اما اینجوری نشم خیلی سخته به خاطر همین موضوع دوستامو از دست دادم و خانوادم بهم میگن غیر عادی و روانی کاش یکم فرهنگ مردم و جامعه بیشتر بود همونطور که جسم مریض میشه روح هم مریض میشه و اینا عادیه کاش درک میکردن

    پاسخ
    ناشناس تیر ۳۱, ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶ ب٫ظ

    منم مثل تو هستم

    پاسخ
    افشین مرداد ۲۴, ۱۴۰۲ - ۶:۳۸ ق٫ظ

    منم ۵۲ سالمه و از سن ۲۰ سالگی این حالتها را دارم البته به ناچار به قرص رو کردم وسالهاست که قرص میخورم هروقت این حالتها بهم دست میده با خودم حرف میزنم میگم آروم باش این حس بد از استرسه و به چیزهایی که آرومم میکنه مثل موسیقی جاز آروم گوش میدم و حالم بهتر میشه

    پاسخ
    ناشناس تیر ۳, ۱۴۰۲ - ۱:۱۵ ب٫ظ

    عالی بود
    روان و ساده مطالب رو گفته بودن

    پاسخ
    ناشناس خرداد ۲۲, ۱۴۰۲ - ۴:۱۱ ب٫ظ

    سلام منم استرس اظطراب شدید دارم طوری که دهنم میخشکه بدنم بی حس میشه احساس ترس بهم دس میده اسهال یبوست هم دارم ..یعضی وقتا هم تاری دید دارم لطفا راهنمایم کنید متشکرم

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب تیر ۲۳, ۱۴۰۲ - ۲:۳۲ ب٫ظ

    سلام از تمرین‌های مایند فولنس (ذهن آگاهی)
    https://pezeshkekhoob.com/blog/mindfulness-techniques/
    کمک بگیرید با کسب مهارت تو اونا قطعا اوضاع بهتر می‌شه، با توجه به شدت علائم جسمی هم بهتره به روانشناس مراجعه کنید تا راحت‌تر از پس این چالش بربیاید.

    پاسخ
    جمال خرداد ۱۶, ۱۴۰۲ - ۰:۲۲ ق٫ظ

    سلام
    من استرس زیادی بهم حمله کرده بود، طوری که معده ام پر پولیپ شده بود، آخرش فکرم رو رها کردم حل شد، تمرکز بر افکار و ورزش درمان اصلی این مشکل هستش.

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب تیر ۲۳, ۱۴۰۲ - ۲:۳۲ ب٫ظ

    سلام، چه عالی، ممنون که تجربتونو به اشتراک گذاشتید قطعا برای سایر خوانندگان هم مفید و امیدبخش هست.

    پاسخ
    مبینا اردیبهشت ۲۶, ۱۴۰۲ - ۷:۱۱ ب٫ظ

    من با افراد و خانواده سختگیر و شکاکی زندگی می‌کنم ، برای انجام کوچکترین کارها هم به مشکل بر میخورم و همیشه استرس دارم با اینکه هیچ کار بد و خطرناکی هم انجام نمیدم و روی تمام اعضای بدنم اثر گذاشته تنگی نفس شدید دارم و دچار یبوست یا اسهال شدید میشم ، راه حل چیه ؟ :((

    پاسخ
    tsuki خرداد ۱, ۱۴۰۲ - ۳:۴۷ ب٫ظ

    چقد درکت میکنم:)

    پاسخ
    medusa خرداد ۲۷, ۱۴۰۲ - ۲:۱۴ ق٫ظ

    و من نیز:)))

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب تیر ۲۳, ۱۴۰۲ - ۲:۳۳ ب٫ظ

    سلام، بهترین راه حل اصلاح و بهبود روابطت با اعضای خانواده ست، بهتره از روانشناس کمک بگیری تا کم کم بتونی رابطتو با خانواده بهبود بدی و منصفانه‌تر کنی. یادگرفتن شیوه‌های بهبود روابط، رابطه سالم، روش‌های مذاکره و مهمتر از همه قاطعیت می‌تونه کمک کننده باشه.

    پاسخ
    فاطمه دی ۱۵, ۱۴۰۱ - ۰:۲۵ ق٫ظ

    سلام من یک خانم ۴۰ساله هستم که فرزند اخر خانواده بودم با مشکلات پیری پدر و مادر بزرگ شدم و ازدواج کردم با اضطراب جدایی و مرگ پدر و مادرم تشکیل رندگی دادم بچه دار شدم و‌پسرم که الان ۱۰سالش هست تمام اعلایم اضطراب و استرس شدید و داره روانشناس بعد از سه جایه بازی درمانی بهم گفت خیلییی سدید اضطرابش که باید حد اقل بیاد واسه باز پروری یا همون بازی درمانی اما این منو نگران کرده که دکتر بهم گفت انقدر شدید شاید درمان نشه لطفا راهنمایی ایم کنید چیکار کنم

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب تیر ۲۳, ۱۴۰۲ - ۲:۳۳ ب٫ظ

    سلام، بهتره خودتون در مورد شیوه‌های والدگری (فرزندپروری) و ارتباطتون با فرزندتون از روانشناس کودک کم بگیرید نقش والدین در بهبود مهارت‌های و چالش‌های کودکان خیلی موثرتر و مفیدتر و. قطعا اگه شما شیوه‌هاتون رو عوض نکنید بازی درمانی به تنهایی بازده کافی نخواهد داشت.

    پاسخ
    عاطفه آبان ۷, ۱۴۰۱ - ۴:۵۰ ب٫ظ

    من بخاطر کنکور خیلی استرس داشتم و باعث شده بود سیستم هاضمه ام بهم بخوره اسهال و یبوست داشتم
    ولی حالا کنکور گذشته ولی هنوزم همونطوری ام ممکنه ادامه همان استرس باشه؟!

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب تیر ۲۳, ۱۴۰۲ - ۲:۳۴ ب٫ظ

    سلام، یک دوره طولانی تمرکز بر افکار استر و اضطراب زا کم کم برای ما عادت می‌شه و ممکنه حالا هم که کنکور گذشته همچنان تمرکز بیشتری بر چالش‌ها داشته باشی، از تمرین‌های مایند فولنس (ذهن آگاهی)
    https://pezeshkekhoob.com/blog/mindfulness-techniques/
    کمک بگیر، خوب تمرین کنی و ماهر بشی قطعا موثره و اگه نیاز شد از روانشناس کمک بگیر.

    پاسخ
    مهدی مهر ۱۰, ۱۴۰۱ - ۰:۴۷ ق٫ظ

    من بعد دارو درمانی یه مدت بهتر شدم ولی دوباره امد سراغم دست خود ادم نیست همش بخاطر افکار غلطی که داریم میاد سراغمون تنها راه حل بنظرم تغییر افکار هست

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب تیر ۲۳, ۱۴۰۲ - ۲:۳۵ ب٫ظ

    سلام، در بلند مدت دارو درمانی به تنهایی موثر نیست و ضروریه با رواندرمانی همراه باشه تا مهارت‌های لازم کسب بشه، همونطور که اشاره کردید قطعا لازمه مهارت‌های مدیریت افکار رو ارتقا بدید. از تمرین‌های مایند فولنس (ذهن آگاهی)
    https://pezeshkekhoob.com/blog/mindfulness-techniques/
    کمک بگیرید قطعا موثراند.

    پاسخ
    ناشناس تیر ۲۷, ۱۴۰۲ - ۷:۴۹ ق٫ظ

    عالی کاملا درسته

    پاسخ
    ناشناس مهر ۶, ۱۴۰۱ - ۹:۱۰ ب٫ظ

    استرس طولانی مدتی که از بچگی داشتم و الان ۱۹ سالمه باعث عود اگزمام شده + موهای پر پشتی که داشتم ریخت و شوره و چربی هم بهش اضافه شد+ افت تحصیلی + مشکلات اجتماعی + ریفلاکس شدید معده و مشکلات گوارشی تا حدی که کونوسکوپی لازم شدم + تیروئید و اختلالت هورمونی و مشکلات پوستی و …. هی خواهش میکنم هر کسی مشکل استرس و اضطراب داره زودتر مراجعه کنه به پزشک و این مسئله رو کوچیک نشمره تورو خدا اشتباه منو شما نکنین

    پاسخ
    مهسا اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸ ب٫ظ

    وای عزیزم منم الان ۲۰ سالمه تازه به مشاورمراجعه کردم ومیگع اضطراب دارم .راستم میگه مدام دهنم میخشکه واطراف لبم و مدام فکر میکنم یه مریضی ای گرفتم ومدام نگرانمو ناراحت و….بعضی مواقع دلم میخواد بمیرم راحت شم 😭😭😭همیشگیم نمی‌فهمه حالمو

    پاسخ
    مجتبی تیر ۶, ۱۴۰۲ - ۳:۰۴ ب٫ظ

    سلام منم شبیه شمام

    پاسخ
    ناشناس فروردین ۱۸, ۱۴۰۱ - ۹:۴۸ ق٫ظ

    اون اینفوگرافی کافی بود تا بدونم چقدر اسیب زده بهم استرس
    میخ تابوتمه این بیماری

    پاسخ
    ناشناس بهمن ۸, ۱۴۰۰ - ۳:۴۹ ق٫ظ

    سلام خسته نباشید من خیلی از تاریکی میترسم بعضی وقتا از ترس گریم میگیره ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب تیر ۲۳, ۱۴۰۲ - ۲:۳۵ ب٫ظ

    سلام، نیاز به اطلاعات و بررسی بیشتری هست، با چند جلسه مراجعه به روانشناس می‌تونید مساله رو به راحتی حل کنید.

    پاسخ
    ناشناس دی ۵, ۱۴۰۰ - ۰:۲۴ ق٫ظ

    سلام من خیلی استرس دارم دیگه خسته شدم هر وقت که یه چیزی میشه من فورا ناراحت میشمو بدنم سست میشه دستام پاهام یخ میکنه من همیشه در هیجانم خیلی ناراحتم بابت این موضوع

    پاسخ
    ناشناس دی ۱۳, ۱۴۰۰ - ۱:۴۶ ق٫ظ

    منم همینطورم

    پاسخ
    شهاب افراز مشاور فردی | روانشناس نوجوان | مشاور تحصیلی مشاهده صفحه در پزشک خوب تیر ۲۳, ۱۴۰۲ - ۲:۳۶ ب٫ظ

    سلام، با کسب مهارت در تمرین‌های مایند فولنس (ذهن آگاهی)
    https://pezeshkekhoob.com/blog/mindfulness-techniques/
    قطعا چالش کمتر خواهد شد، بهتره در کنار اون چند جلسه‌ای هم به روانشناس مراجعه کنید تا بررسی دقیق‌تری انجام بشه

    پاسخ
    فاطمه دی ۴, ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۶ ق٫ظ

    عالی بود متشکرم

    پاسخ
    عارفه شهریور ۲۸, ۱۴۰۰ - ۲:۲۸ ب٫ظ

    واقعا همشون حقیقت بودند

    پاسخ
    مهرداپ اسفند ۱, ۱۳۹۹ - ۸:۱۰ ب٫ظ

    اطلاعات خوبی بود
    سپاسگزارم

    پاسخ

    دیگر مقالات پیشنهادی پزشک خوب